Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ме има-ме нема, вака или така, мрзоволно или во полна пареа, ма секако бре ама ми поминуваат последниве денови од распустов! О мај гад. Се ближи крајот, т.е. почетокот на едно ново скалило во животот... возбуда, страв, адреналин, измешани чувства, абе не знам... како сите, така и ја не сум рамнодушна. А иначе добра сум, да. :D

А, и ме мачи чувствово на вкус на туна во устава кој се обидов неуспешно да го убијам со еурокрем и бисквити, а всушност јадев паштета.

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Драга фемина, многу сум исфрустрирана, морам да си пишам и да го истурам бесот некаде во овие часови кога повеќето спијат..
    Не ми е јасно зошто сум толку наивна, и директна и отворена, никогаш не би му наштетила на некого и на крај јас секогаш сум таа што останува повредена! Не ми е јасно како можам да верувам во некого толку слепо, иако знам дека никогаш не треба тоа да го правам! посебно не кога еднаш сум била изгорена..

3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    СДК ми се спија
    Добра ноќ...

4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И есен како есен... ми нашепна нешто прекрасно...
    Есен - креветот ми е тесен... Септември и неговата магија... ми најавува нешто интересно, забавно...
    Јас имам насмевка на лицето, а важно е да не е тажно...

А тој... Изгледа дефинитивно останува засекогаш во минатото...
    Повеќе не се надевам, не чувствувам љубов... Не чувствувам ни омраза... Ми текнува од време на време на него и на некои заеднички моменти, но претпоставувам дека тоа е нормално... Сепак, беа 3 години...
    Беа и остануваат таму... Не ми требаат повеќе.
    Ми треба ова новово... Не за љубов, не за емоции, него чисто онака да ми ја одржува оваа насмевка на лицето... Да ме збунува, да го мислам, а сепак да се смеам и да се чувствувам среќна...
    Да ги чувствувам пеперуткиве и оваа есен, но овојпат со друг човек... КОНЕЧНО со НЕКОЈ ДРУГ.

На K.e.ll.y, kate21, M.a.r.i.l.y.n и 10 други им се допаѓа ова.
  5. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Е, не, ќе се заебаваме.

На M.a.r.i.l.y.n, booba, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  6. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Епа, господине Ниче, во тој случај верувам дека многу луѓе би биле изненадени од недостатокот на сјај кај совршените , или да ги наречам површните, плитките луѓе.
    Иако не секогаш препознатливи на прв поглед, по некое време доста јасно се гледа темнината која ги обвива ваквите луѓе.

Цитатот ме потсети на една случка пред некое време кога со една другарка разменувавме интелектуални ставови, а во целата дискусија ни се приклучи и еден средновечен поет и дискусијата наеднаш се претвори во монолог на егоистичен човек кој верува дека ги има вистинските одговори на досега неодговорените прашања кои бај д веј ја мачат светската популација со векови наназад.
    Приморени да го слушаме како дебатира сам со себе на религиска тема, не ми остана ништо друго освен да разменувам погледи со другаркава и да ја негирам секоја негова теорија слабо поткрепена со факти во себе.

Го почитував овој човек, го сметав за интелектуалец, се восхитував на неговите дела и наеднаш ми ја сруши илузијата за него, самиот тој.
    Се чудам како долгогодишното искуство не го научило дека дури и од човекот кој најмногу го потценува може да научи нешто паметно, да открие некоја скриена животна вистина.
    Таа преголема самоувереност и убеденост во своите теории ми предизвика голема одбивност.
    Што велиш да почнеш да слушаш и некои други мислења освен твоите во иднина, mr know-it-all?!
    Се постави спрема нас и нашите мисли како професор спрема ученик кој не мрднал погоре од двојче.
    Епа човеку, симни се на земја.
    Од чиста учтивост, не те спуштив јас.
    А, гестот кога едноставно си замина откако го заврши своето предавање ме остави без зборови.

Можеби затоа природата била скржава со нас, господине Ниче.
    Можеби од секој човек и неговиот пристап кон нас треба да научиме нешто ново, како на пример да не пристапуваме кон луѓето со предрасуди и да не ги преценуваме оние обвиени во невидлива темнина.
    А, тоа ќе го научиме најдобро преку ничии, туку единствено сопствени искуства.

На kravce и crazyinlove19 им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.261
    Допаѓања:
    157.624
    Нема поеротски имиња за сирупи за искашлување или против кашлица. Примал и Тимал... тоа е...шо да кажам поише?! ШТО?!

8. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    Сакам да кажам дека се чувстувам безвредно.
    Дека од 16год имав дечко до пред кратко време, од кого добивав ќотек и навреди, и откако ја доби мојата невиност после 1ипол година врска се се смени.
    Сега не е ништо исто. Сега имам проблеми со себе, со тешка депресија, нарушено психичко и слободно да кажам физичко здравје. Сега благодарение на гадот кој најмногу го сакав почна да ми опаѓа косата и си го уништив цел живот.
    СКД ЦЕНЕТЕ СИ СЕ САМИТЕ СЕБЕ ПРЕД СЕ!

9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    На неа мислам постојано. На неа мислам и тогаш кога мислам дека не мислам. Значи мојата Ики и јас. Ние не сме створени еден за друг. Ние сме створени еден за друг. Само не` уништија. Вистината и лагата. Неа ја уништи вистината, мене лагата.

Пријателе мој, никогаш немој да ги лажеш оние кои те сакаат. Правиш погрешна работа. Викни некогаш, налути се понекогаш и ветувај засекогаш.

Што ми згреши мене мојата Ики? – Ништо.

Што сум и згрешил јас? – Се`.

Заслужува ли морално хендикепирана личност како мене да дели живот со неа? Таа имаше желби – јас ги уништив. Таа можеше многу – Не и` дадоа поради мене. „Пушти ме, лесно ќе ме заборавиш, гледаш дека несреќата оди по мене. Како верна сенка. Ти си уште млада, имаш време за се`. Побарај си ја среќата го заслужуваш тоа.“

Патетично до јај*а, нели пријателе мој? Ама точно. Како два и два.

Игор Џамбазов.

На 1209 и cinderella5 им се допаѓа ова.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Не знаеш зошто сум ти лута? Замисли дека вчера кај и да си седела, јас сум била до тебе и сум слушала се што кажуваш. Сега знаеш ли зошто сум ти лута, драга? :)

На cinderella5 и moonlight-girl.55 им се допаѓа ова.
  11. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Сакам да сум дома бе и да берам шипинки со баба !! И да собирам ореви со дедо.
    Ми фали звукот на моторната пила што сече дрва, и мирисот на ајварот што се прави и замаглените прозорци во топлата соба од гравчето на мама што крчка !! И ми се јадат костениии...и мушмулиии...Блах....забегав !! Сакам дома, аман !! Есента таму ми е најубава :talk:

СДК 2...

Моментално ја читам (и уште долго време ќе ја читам, зашто е книгиште од 1300 страници) -On the shoulders of giants - Stephen Hawking, извадоци, текстови и есеи за Коперник, Галилео Галилеј, Кеплер, Њутон и Ајнштајн и за нивните достигнувања во физиката и астрономијата.
    Во свет со неразвиена технологија,едните развивани под силните влијанија на црквата,другите пак во времиња на војни, беда, страв и глад, а сепак успеале да се задлабочат во астрономијата, и користејќи лист, пенкало и својот брилијантен ум да ја сменат сликата за универзумот.
    Фасцинирана од нив, жедна да знам повеќе и повеќе,со прашањата дали го направив вистинскиот избор, зошто и каде ги оставив моите големи љубови математиката и физиката, има ли време да запишам втор факултет,каде да најдам време за се, зошто сум била ТИКВА, голема, оние штп Хагрид у Хари ПОтер ги садеше и не сум учела хемија,зошто немам десет животи итн итн одох да спијам !!! Ааааах какако само има да го прекопам шкафчето со книгите од гимназија :geek:

На Hopeful, M.a.r.i.l.y.n, anabel-a и 6 други им се допаѓа ова.
  12. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    СДК дека дури и со 5 часовно спиење (што за мене е премалце), денов ми почна преубаво.
    Почнав да правам вежби за истегнување, ама кажете, кој ќе му одолее на искушенито да не ги покаже своите најдобри денс способности на ваков прекрасен ритам? :wasntme:
    http://www.youtube.com/watch?v=f8q8kB87APc
    Фала Фил, фала Филип за ова чудо кое ме расположува инстантно! :bow:

Одам да си ги докрцкам ковчињава на грбов, нашкола па ЦК .. и нема да дозволам ништо да ми го уништи расположениево.
    Имајте убав ден девојки! :sun:

На Hipster, bittersweet, anabel-a и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Сакам да кажам добро утро....Прилично рано станав што не е карактеристично за мене ама бе разбуди гостинчето и ставанвме почнавме у 7 да ги будиме сите :rofl: Ово че бити добар дан предосјечам....

14. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Sdk deka nisto ne e taka kako sto izgleda! Polosho e.

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Сакам да кажам ништо не разбирам [​IMG]
    Потполно збунета,исполнета со неверување и во главава поголема конфузија поради тоа што законот за привлекување ми ги мрси конците.
    Според сите ,мали и големи мислители ,нели не учат ако нешто ,многу сакаш,целата вселена ќе ме здружи да ти се исполни желбата,твое е само сиилноооо да посакуваш.Е тогаш дознаеш дека сепак не смееш премногу силно да посакуваш ,зашто ако желбата е премногу силна и оневозможуваш на желбата да дојде до тебе и нема шанси да се исполни зашто сепак грчевито пекаш по неа.Со сето то осознавање ти паѓа нешто на памет,посакаш ,ама брзо се сетиш на она друго и си велиш -ма не,не сакам баш до толку,јас сум кул и важни ми се и други работи...не би ли ме треснало исполнувањето во ненадеен момент.[​IMG]Ама и понатаму потајно се надеваш,човек си,надежда последна умира нели.Па ти падне на памет ма подобро да прегорам во желба,почнуваш пак да посакуваш ...сакаш...сакаш...и сконташ дека си се изгубил во се и да би ти било полесно воопшто да не си знаела дека постои законот на привлекување.[​IMG]
    Од сето тоа добиваш само главоболка и ти останува да се молиш да ти се искристализираат решенијата во твојата луда глава [​IMG]

На cinderella5 и kravce им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.216
    Допаѓања:
    139.883
    Нема нешто многу да кажувам, само сакам да ве поздравам од мојата нова канцеларија, конечно пак во центар. После две години и еден месец во дебар-маало, ова е вистинско освежување :)
    Ич не ми легна тоа дебармаало. Единствено нешто што ќе ми фали од таму е оноа кафанчено Гурмет, ама за него и до крај на свет би изодела :D Дури и питите на тетка Ева ми здосадија, а едно време кога работев во карпош, кола палев за нив. Сега ми беа многу блиску, ама кога јадеш нешто секој ден - здосадува па колку сака нека е добро.
    До душа и од јадењето во центар ми беше здосадено пред да одам во дебармаало, ама не од центарот - се е тука, што и да ти треба наоѓаш во најблиската околина.

Е сега селењето е многу заебана работа, а да биде бељата поголема, може да треба пак да се селиме за месец и пол. Пак во центар, на малку полоша локација, ама во подобар објект. А бе не може се да се погоди :D

На Miss-Independent, Monna.Monna, M.a.r.i.l.y.n и 10 други им се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    СДК дека мојот дом е побогат со уште едно домашно милениче .Да
    Што значи, сега сме си, јас ,сопругот,големиот син, малиот син , свеки,( Џони и Линда 8))
    Така се викала убавицава, која му се допадна на Џони :D
    ми мириса на големо семејство работава :geek: Љубов на прв поглед ќе да беше нивново.
    Некои видови животни никогаш не се збунети околу љубовта, абе срциња се :D
    Ама и јас сум срцка бе,што ми фали :P :wasntme:
    Ај што убаво е да си дете , се рамно ти е...
    Ариелке, ај со среќа освежувањето во центар :D :hai:

На sweet-star, Juicy03, M.a.r.i.l.y.n и 13 други им се допаѓа ова.
  18. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Ги сакам планините.. сакам да планинарам. Да , уживам во планините и сакам да планинарам, ама не го правам тоа толку често колку што би сакала! Сме оделе друштво до пред некоја година, предизвиците беа големи а адреналинот растеше! Голем кораб, да се искачи титов врв со турно скии , мајден, пелистер итн...
    Послем долго време ке одам на планинарење, ке одеме овој викенд, ке земеме и соодветната опрема. Колку сум среќна ради истото а само колку убави спомени ми пробуди планинарењето! Прекрасно, навистина инзвонредно! Испирирана сум од планинарење и судирот со чистата природа. :clap:

Моето мало мозоче почна веке да програмира, срце чука од радост, не мислев дека некогаш ке дочекам среќа. Некогаш не постоел во мојот речник а сега се почесто и почесто го употребувам, го чуствувам, дефинитивно дојдоа подобри времиња за мене! ;)

На Nymeria, anabel-a, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    "На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
    Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!" :D :d:

На cinderella5, Monna.Monna, Micheleljubov и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    СДК премногу непотребни теми се отвараат на форумов :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.