[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

дома лом, хаос, хорор... не не, не ми поминало торнадо низ стан, само 4 креч мајстори кои за рекордни 2 дена успеаа да ми го средат ( растурат истовремено ) домот! Ме фаќа нервоза, лудувам кога ми е расфрлано по дома, плус сама чистам, мама е на работа а и жал ми е да ја малтретирам да чисти! Рацеве ми отпаднаа, ми мирисаат на доместос и други сретства за чистење и покрај тоа што имам ставено гумени ракавици. :puke: :puke:
    да не се жалам да си ја фатам крпата у раце и да продужам да ГЛАНЦАМ паркет :@

2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

3. angel92

angel92 Популарен член

СДК ...

И јас исто :)

4. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Колку е само лудо цел ден да планирам нешто и кога ќе се уклучам на фемина во хороскопот да ми ги пишува тие работи :x . Проклето добро :rock: .

srcekrsacka, BeYourself and Lady-Cha like this.
  5. Spell

Spell Популарен член

СДК ме поздравила преку мајка ми офф боже господе можеш слушалка да кренеш ама не тебе гордоста не ти дозволува оф мори мајко дете ќе си останеш цел живот ако бе :) не се лутам јас ми помина лутината има милион луѓе кои можат да бидат околу тебе кога ќе ти биде тешко овај нАли :lol:
    Интересен ден ништо не направив , си гледав филмче сега дремам овде додека не станам да се истуширам и путујеееем да те пољубим драги мој љубавиии :*

6. Zoza

Zoza Истакнат член

зошто бе толку лугево навлегле во овие турски серии,значи мене не ми е јасно едно нешто,ти иде на гости и ти вели пушти пушти канал 5 ми почна серииава,те покануват на гости и идеш и она демек те слуша а ја гледаш навлегла во филмот уште нози да испружи на стол,значи кај е културава? Ако веке сакаш да се видиме па мајка му стара прашај ме нешто или кажи нешто а не и раскажуваш серијава демек ептен поучна била бе :tmi: и како не ги боли глава од една серија на друга,другарка ми од 17.30 кога ке седне последна и е каде е керка ми....тоа е толку изгубено време и толку затупување на мозок што нема лек алоооо.....ми попиздоа веке со овие шпанско турско хрватски сериии :@

Divinebutterfly, annii and femina90 like this.
  7. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Пак карање и викање..
    Таман кога помислев дека е готово.
    Порано не ме повредуваше, ама сега... ;(

8. ines.h

ines.h Популарен член

Имам чувство дека ме скорлате :P туку :lol:

Attached Files:

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Зошто не ти го возраќаат односот?
    Дрскост, арогантност кон оној кон кого треба да покажеш почит... Имаат ли децата родители?
    Не и беше жал за мајка и па ја срамеше со нејзината „култура“ која ја покажа!
    Секој ден се појасно ми станува дека зборовите кои ми ги кажа таа беа точни...
    Се е само лоша адаптација...
    При прва прилика ја симнуваат маската. Толку лоши актери се?!
    Среќна сум што сум убаво воспитана. Среќна сум што тие мене ме сакаат, среќна сум што секогаш ја добивам нејзината насмевка... Во таков миг кога им доаѓа со два прсти да задават некого, за мене се секогаш пристапни и насмеани. Тоа се моите професори!

И додека мислев дека уште еден петок ќе мине во лошо расположение поради моите соученици, се случи нешто супер. И се уште се случува.
    Му донесов на лепотанот кучка. Бевме кај нив, сега сме дома. И, веројатно знаете што се случува. Или барем претпоставувате!
    Тој-мажиште, таа-кучка во вистинска смисла... Дај Боже да бидне работата....

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Сакам да упатам голем поздрав до сите завидливи и злобни луѓе, кои се ситат на туѓите солзи и падови:

"Не се потсмевај на оној кој се вратил некој чекор наназад, размисли дека на тој начин можеби зема залет " ;)

Поздрав!!! :)

Lady-Cha and srcekrsacka like this.
  11. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Дека мн ми е тешко... ;(

12. Smilly

Smilly Популарен член

Динамичен петок.
    Непознато име.
    нова заплеткана приказна.

morning..најдобро започнува со врел чај, со лукав вкус на цимет и јаболка,будејќи ги страстите во секое делче од телото.
    Изморена од долгиот пат,сепак со типична крива линија ги минав пак истите згради,позрдавувајќи ги пак истите луѓе-овој пат со трета маска на лицето!

Си ја гушнав бабичка,и ми текна на она време кога се топев во меките волнени џемперчиња сплетени од неа.Копнеж..и дадов сликички и мавтајќи со рацете се надевам дека барем поливина ме разбра(барем така изгледаше) си нарачав шалче.
    Онака убаво,кремасто..со нејзиниот мирис.
    ^_^

Амбизиозна..ама не ми штима нешто.
    не,ма не!
    Дали тоа ме плаши одговорноста?!..и тоа баш сега!,кога ми се чини дека сите кончиња ги стегам така силно,а сепак со лизгави ракавички на рацете.
    -I won't be weak anymore!

Нејсе,после исцрпните излишени денови од Ноември,мислам дека дојде времето да си ги протегнам разете во воздух + некои високи потпетици со противтежа,нешто вруче :d: !

Со почит,smilly. :hug:

Serafima, crazylady, marama and 2 others like this.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Јас...што да кажам,се спремам...и сакам се да помини во најдобар ред.Го молам Господ да ми помогни како што досега ми помагал.И кога ќе се вратам,сакам да се разберам човечки и се да е во ред.Дотогаш,ќе си се гушкам со мечето вака.Со него имам поминато повеќе време отколку со него :lol: Ама пошто е од него :)Ме дружи цели 5 години :) И да,понекогаш сум дете,кое сака да го гушнат :)

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се шишам сама. :rofl:
    Шала, ама не се шалам, само си кратам влакна, кај што ми е изгорена косата. х)
    Иначе си најдов нова занимација. :rofl: На креветот, си лепам секакви лепенки, ама секако, уште сум почетник има време.. Еве како изгледа. х)
    Уште сум во потрага, и денес после година дена, се решив да ги расчистувам фиоките. Имам лепенки од чепкалки за уши, од патики, и секакви глупости од другата страна на креветот. :rofl: Сега ќе почнам со фиоките, и ќе одам во потрага по нови. Од кај да знам, можеби ќе сретнам и некое животно, ништо не се знае. :geek: Ама кога ќе ми текне дека имам две мали и две огромни фиоки ми се темни. [​IMG]

Attached Files:

Beauchamp likes this.
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Топам неостварени сонови во коцки чоколадо.
    Лечам љубовни рани со американски палачинки.

Ете таков ми е денешниот петок горчливо-сладок.

Се радувам на новиот чај од Ла Ча, и се прашувам зошто не можам да си ги купам сите. Кога почна човекот прееска да ми отвара една по една кутија, јас тонам во опојните мириси а само 200 денари ме грепкаат во џеб.
    Јавно признавам, пред Олга и пред светот последните пари денес си ги дадов на чај и Бинго. Имам претчуство за бингово.

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

прв ден добиено... прекрасно |( |( |(

си купив чај од зелена јаболка, и си варам што си варам, ама не видов дека е јаболка и цимет :devil:
    коа отварам што да видам, ќе се онесвестев од тој грд мирис....

:@
    среќа што си купив и од лимон :D :D инаку....
    Eпа се трудам да го одвикнам кафево, по 3-4 огрооомни шољи на ден... епа каде со тој памет, наместо тоа чај ќе пијам, и така кафето го пијам колку да се пие нешто

Mи се јаде ајвар :lol:

wolf4e likes this.
  17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Како ли јас да седнам на столчето во понеделник?
    Како? :?:

Мразам заболекар! :doh:

srcekrsacka likes this.
  18. Fearless

Fearless Истакнат член

Јас денес не сакам ништо да кажам,
    некој друг ке каже, кој сега веќе не може...

"...Не дозволувај тагата да биде дел од твоето лице.Се што поминало остави го да живее во спомените,и подај и рака на иднината...Животот е премногу за да биде ситен,искористи го секој ден,не сонувај сон-живеј го... Животтот само што почна,не дозволувај неприметено да мине,не дозволувај никогаш тажните мигови да ја засенат твојата насмевка,зошто некои луѓе ќе изградат статуи од твојата болка...
    Сеќавај се со љубов на спомените и запомни дека НЕКОИ РУЖИ НИКОГАШ НЕ СВЕНУВААТ...Една таква РУЖА ИМА ВО ТВОЕТО СРЦЕ која никогаш нема да овени,бидејќи ја наводнуваш со твите пречисти солзи. Бидете сигурни дека еден ден, секој од нас ќе се соочи со судот Божји, за тоа дали сме го живееле нашиот земен живот целисходно во Исуса Христа или сме биле на спротивната страна. Тој ...суд ќе ни одреди дали вечноста ќе ја поминеме во “царството небеско“ каде “ни око човечко видело, ни уво човечко чуло, ниту на човека на ум му паднало, какви Јас убавини – вели Господ, сум подготвил за секого од вас, моите верни чеда Божји...“, или во вечни страдалнички маки и ужаси кои ни следат надвор од тоа ветено ни “царство небеско“. Бидете подобри луѓе, како што доликува, тоа е најмалку што може да направите..."

19. Unica

Unica Популарен член

СДК нема веке пагјање во депресии .
    животот треба да се живее во секој момент. Секој ден да се користи во целост.
    А зошто јас живеам со минатото и копнеам за иднината ?? Ке бидам ли некогаш задоволна со тоа што го имам ?
    Ми се случува да помислам дека не сум достојна за љубов. Ма немој !!
    Сите на овој свет сме створени за да ја содаваме и шириме токму неа. Не сум сигурна самата во себе , изгубив траг на своите желби и соништа. Е, каде сега ?
    Морам да престанам да бегам од тоа што го сакам, туку да ја прегрнам секоја можност која ми се нуди.
    Да, достојна сум за љубов , и тоа за неговата ! Да, убава сум и мојата насмевка носи срека на оној кој ке ја види.
    Можам многу работи, и не ми е страв да го покажам тоа.
    Прочитав некаде денес , љубовта значи да изгубиш контрола.
    Е да, ред е да изгубам контрола . Ако е љубов нека гори , нека ме стори пепел и нека ме разнесе .
    Сигурност нема ! Време е да излезам од стакленото звоно .
    Ке љубам, и нема да чувствувам страв !

srcekrsacka and Serafima like this.
  20. Hopeful

Hopeful Популарен член

Thread Status:
Not open for further replies.