Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Еднаш морам да престанам да зборувам толку !!
    Ептен ми е криво што кажав некои работи денеска ..
    Еееее ова за ум да ми биди , веќе никогаш да не ај отворам толку устата. Луѓето можат да го искористат секој збор во нивна полза.

На srcekrsacka и alessandraaa им се допаѓа ова.
  2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    СДК-Конечно си најдов асален аватар ! Алелуја :)

3. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    СДК дека дечкото кој ми се свиѓа си фатил нова девојка. нозе да си искршат одеќи се надевам дека ова ќе ми биде од помош да го заборавам :(

4. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Не можам! Ама, не-мо-жам!
    Аха, сликајте се вие, лицкајте се, стегајте се, прчете се, ама ко опалени сте кога ќе ви посочат дека во сета таа “ај ем старлета“ идила, имате бели, старински гаќи кај што се сушат во позадина! :rofl:
    Гаќобомбинг!
    Тотално си модерна мачко, мајке ми.
    А, најврв ми е коментар-смајли. Поентата на авторот?
    И што е всушност големата потреба да ставиш едно смајли? ’Важно да се учествува’ работава.

Сакам едно вакво, да се намќориме заедно.
    Срцка! :inlove:

Утре и задутре полагам. Мех...
    Отидов да потонам во када, а потоа во кревет да си ги дочитам последните 10ина странички.
    Ај, лека ноќ и wet dreams. ^_^

На zarah, mims-89, Juicy03 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Работната недела ми почна од вторник, а викаат демек магарешки ден било. Освен водење инат и рикање од смеење, не видов ништо друго магарешко денеска :?:
    А вчера бев во Скопје, на Клиниката за стоматологија, демек ќе сум ставала ламинати на заби. Откако ги почекав сите да се приберат од пауза, ми направија преглед на забите и констатираа дека на предните четири не може да се стави ламинат, поради пломбите што ги имам на нив и морало да се стругаат и да се стават навлаки. Да ми беше до стругање, ќе си се стругав и кај мојата матична заболекарка за тродупло поевтина цена, а вака ем ќе ме боли, ем три пати поскапо ќе платам. И така другарчиња, една порцеланска навлака чини 160 евра, а еден ламинат 120 евра. :yawn: Подобро да одам до некоја каменорезачка работилница, ионака повеќе ми се исплати да ставам мермер у уста, отколку овие скапоцени кинески вазни.
    И така јас, како посран голуб, со кисел осмех, ја напуштив ординацијата, ги поздравив за последен пат и си мислам во себе:„Аааааа, последно што ќе видите од мене е газот мој, кој се препотува на работа цел месец за две ваши навлаки...“ :swear: А секогаш во ракавот имам и трета варијанта - уради сам! Ќе скршам едно чинивче и сама ќе си налепам порцелани, па на едниот заб цветче, на другиот made in China... :lol:
    И така, не успеав да си нанижам бисер заби, ама затоа си ќарив чизми на попуст, мислам дека нашата Каљопа ги има истите, и така среќна и весела, со еден од оние дивите таксисти што возат по карта, во едно конзервиче-сопка да му ставиш ќе се преврти, дури и незнам како поминува на технички преглед таа кола,повеќе личи на ортопедско помагало, си се вртаив во Куманово!

THE END

На VeRyCa, calliope, Neytiri и 8 други им се допаѓа ова.
  6. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да тепам осмо-одделенки.
    Курветини.
    :drunk:

На JoxyTheFreak, anneyy, thelittle17 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Незнаеш дали отишла на одмор или пак да снима фотосесија ?! :^)
    Покрај фб-во колку пози се изнагледав ..па тоа да се подразмислиш дали се манекенки , фотомодели бре бре ...А они си ги плаќаат фотосесиите што е најтрагично :lol:
    Па добро бре барем бидете оригинални и природни а не пози божем снимаш порнич среде море !!!! |(

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    157.639
    Layla Grace is the pseudonym for the macedonian author Marija Janevska that likes writing under-cover. She considers that writing under the unknown will most likely be graded objectively.

Не разбирам... објаснувањево пркоси на секоја логика...А за опусов на младава авторка...ох мај... Може и имам проблеми со варењето од сливите,може нема врска со текстовите.
    И најчитаниот како што таа кажува...
    http://beleskitenalajlagrejs.wordpress.com/2012/08/15/шмизла/

Како се калеше медиокритетот со голема самодоверба...
    Текстови за девојчиња. Потенцијал да стане авторка за домаќинки. Све во име на љубовта,хепиедновите, бајките и слично.
    Ете објективно размислување кое се надевам дека нема да ја расплаче прицезава. Упс,па нема ни да стигне до неа,пошо никој не знае која е Лејла Грејс.Ох уејт...

На Anne.B и Hipster им се допаѓа ова.
  9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^^
    Баш сега се смеев на неколку такви фотосесии...Абе што им е на луѓево, пре ќе се упуцам него да правам неуспешни пози што сум гледала по списанија, као демек види ме, иста сум како Синди Крафорд, ха ха ха
    Не можеш да видиш нормална слика, фатена на незнаење каде некој стварно се забавува, а не скокалa пола саат во воздух дури си одбере една "перфектна слика" да ја објави на фб оти е во мода нели...
    Гуд најт.

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.217
    Допаѓања:
    139.902
    Ау каков кинески филм сум гледала... а бе овој на сите им ги скрши кичмите, лом направи!
    Каква страст имаше низ целиот филм, само во кинески има такви!
    И мора да има нешто трагично, некој од главните ликови да умре, во случајов мајката на детето.

На пример во каубојски филм никогаш не умира мајката. Таму умираат само лошите, се пуцаат, победува добриот, оди на крај кај женската, се бацува, и завршува филмот. Чиста работа. Ова беше објаснувањето од татко ми тред некои 20 години на моето прашање што па толку се запнал за вестерн филмчиња.

20 години подоцна, го разбирам. Преку глава ми е од се и сешто, сакам бе нешто лајт да гледам. Имам дури и фази во кои гледам строго тинејџерски романтични комедии, мислам тоа кога сум ептеееен во некој душевен хаос!

На Pirana, Peperutka90, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.262
    Допаѓања:
    157.639
    Или со цел да се фати егзотична фотографија,цуцава ќе се удави сто пути гњури и зафрла коса позади, нема душа у неа,дур да се погоди сликава,да покаже на народ дека она коа плива у море и коа гњури,така излегува од вода,со стил и сексапил. Се мислам дали се Хали Бери или Урсула Андерс у Џејмс Бонд.
    А најсмешни ми се оние коа порачуваат коктел обавезно се сликаат со истиот и што е најсмешно у поза *еве го цуцам од цевка*,зошто побогу мораш да ја лапнеш цевката дур суптилно се смешкаш?!
    Или фотографирање покрај секој ебан базен,па како искача од базенот. Нема бре една да си седне до базен и да се штракне,таа поза наречена *искачам од базен са стилом,со шешир и наочара на мене!* е неизбежна!
    И еден куп пози со увлечен стомак,со истегнати нозе... Ма да,Викторија Сикрет.

Уствари кој ме прашува мене,јас се уклучив за сеирот! :D

На Monna.Monna, ludoto19, M.a.r.i.l.y.n и 14 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Топ story во градов мој веќе два дена е фока :D

Мислам дека животинчево се вика фока, барав на транслејт ми дава:
    seal-печат, запечатување
    fur seal-крзнен печат :rofl:
    Ако се вика поинаку несум јас виновна lost in translation е работава :)

Фокава е избеглица, два ден бега од море, прескокнува ѕид и си легнува на една од најпрометните улици и прави блокада на утринскиот сообраќај.
    Првиот ден им требаше 4 саати да го прибераат, го однесоа во зоо, да не е нешто повреден, го пуштија, утредента истото го направи :D сега ќе го задржат во зоо, може и од таму ќе им кидне :D

Да ти е мерак да гледаш вести тука 8)

Прикачени фајлови:

• 961501-seal.jpg
      961501-seal.jpg
      Големина на фајлот:
      46,6 KB
      Прегледи:
      513
    На Phyramide, ludoto19, marama и 41 други им се допаѓа ова.
  13. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Утре одам за Скопје. Како конечно одење за Скопје, како вселување, како невраќање дома до средината на ноември. Како такво одење.

И уопште не е голема работа, но мене ми е. Овој пат.

Петнаесет работи напишав од преѓеска зошто овој пат ми е голема работа и се избришав.
    Не знам зошто ми е. Можеби мислам дека работите ќе ми тргнат на подобро. Можеби и работите стварно ќе тргнат на подобро. Можеби пак ќе давам шанси. Можеби пак ќе се радувам. Можеби пак ќе сум среќна. Можеби ...

Ох бе.. Кога се лажете себеси, кој е лажгото, а кој излажаниот?

Не е за џабе речено, кога ќе ти тргне лошо, тргнато е. И абер нема од прекинување.
    Вчера бев за Кавадарци да си купам патики. И ај, што шетав два саати и неможев да си најдам, бројки немаше, се искупиле, и како одам да си фатам такси за накај дома, од водата што тече од клима уредите, ме помоча на вратот. И лицето.

И само како се видов, застанав на сред улица и главата ја дигнав нагоре, да Го прашам - дали може ова да е полошо? И се расплакав. Одам по улицата и плачам.

Како го издржав август, само јас си знам. Како ќе издржам понатаму, ќе видиме.
    Ќе видиме дали ќе преживувам или ќе живеам.

Ми фале Иван. Ми недостига.. Ми недостига како што и недостига дедо ми, бог да си го прости, на мојата бабичка, веќе десет години. А таа уште ја нема извадено бурмата. Душа најубава..

И тоа е девојки. Стандард јас, од ништо веќе не ја гледам убавината, скролајте слободно, ако сте убаво расположени.
    Од денеска поретко ќе се читаме со вас, но тука сте :l: .
    Никогаш нема да ви ја заборавам сета помош и подршка што ми ја дадовте ова лето.

И фала богу, барем за мене заврши. Уште едно бедно и патетично лето.
    Останете ми така. ;)

На thelittle17, eli25, ludoto19 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Се утепав од барање една слика што сигурна сум дека повеќето ја виделе на страниве и на фејсбук. На сликата е дечко каде што ја лакира со лак својата девојка :D Се смеевме прееска со дечко ми и му реков дека ќе му ја покажам ама не можам никако да ја најдам. Ај ве молам ако знаете на која слика мислам, споделете ја ако ја најдете :)

15. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    ^
    :)

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka и Cence им се допаѓа ова.
  16. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940

Сдк Јас не би ја лакирала :angel: If u know what i mean :geek:

На kravce и Cence им се допаѓа ова.
  17. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka и Cence им се допаѓа ова.
  18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    СДК секаков народ чекори по земјава. Од дволични нарциси ми е преку глава :x :puke: :puke:

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    сдк дека убаво ми е и ич не ми е мака што до олку касно седам на фемина,фејсбук.Кога ќе имам следен пат вака време не знам ни јас. :lol: Од следната недела животот ми се менува,навиките ми се менуваат.Се надевам сето тоа ќе тргни на подобро :*

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Јас искрено се надевам дека полека полека се треби генерацијата што прска со црево на улица. Освен што можеш да добиеш гратис туш од сељак што шиба со „мерцедесот“ во сред бел ден, друго ништо не можеш да добиеш.
    И генерацијата што мисли дека е срамота да останеш стара мома...стара мома бе! Ама добро, не сме криви што во нивно време бестселер ( :D ) била Парите се отепувачка а не Господарот на прстените. Прстенот е зло, големо зло, сети се на Фродо па размисли колку сакаш да го кажеш судбоносното да! :lol:

Го гледам Онегин, филмот, и се присетив како јас се пронаоѓав во Татјана. И уште трае тоа. Во природата на човекот е секогаш да се пронаоѓа во најизмачените, бидејќи нели е егоцентрик чии проблеми се најтешки, ама јас навистина ја претерувам. Ете, што и фали на Олга на пример. Кучка е, и супер и е.
    Ама не, Татјана мора да биде, потрагична е, затоа и животов ми е трагичен(добро, хиперболизирам малку), дури и на филм најтрагичната ја бирам.
    Ако, ќе си фатам и јас дечко, па нема да замарам толку на форумов.

Инаку јас си го сакам септември. Најубава клима има, прво тоа, а после и дека го буди кафанското во мене, најверојатно дека е последен слободен месец пред да почне факултетот, па ко ненормална гледам да го искористам. Заеби ти есенска романтика, жолти лисја и магла низ дрвјата кога дремеш со книга во раце.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.