Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Го сакам времево.. :) баш вакво,малку наоблачено и дувка ветре.. :)

На Sara123 и eli25 им се допаѓа ова.
  2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ги знаете тие денови, кога само сакаш да прибереш кутија еурокрем пред тебе и да сркаш додека не ти се стежи и не ти се одјаде еурокрем за цела наредна година, да сркаш како да нема утре, со едната рака да држиш лажица, со другата со прсти да шлакаш и да лапаш. :devil: И си отвораш џам, врата исто, правиш промаја ама им ставаш ,,пречки,, за да не се маваат од промајата, игнорираш кога те предупредуваат дека од промајата ќе се испоразболеш (добро, малку ми е фанат десниот колк :envy: ) и тебе бате, не те боли ништо за никого.

Тууу, ми летна тоа со кое го покривав телевизорот, за две секунди, сакав промаја, ете ми промаја. Сад га видиш, сад га не видиш.

Е сакам еурокрем, сакам мармалад од сливи, сакам слатко од капини, сакам млечно чоколадо со лешници и наполитанки сакам, е така, со чоколаден слој одозгора... и торта со шлаг кој јас лично ќе си го ставам и ќе го испразнам пола шише, од инат. :devil: Јас, не сум голем љубител на благо, а ме фаќа неверојатна криза за тоа, којзнае зошто. Можда оти више шеќерот ми паѓа од јаболкцана јадни и страдни.

И муви бе, муви насекаде. Како шериф сум, седам со тепалка и само мавам околу мене.

Не е лошо да си легнам и да си преспијам. Прво да отепам дел од проклетииве, оти повеќе сакам баба ми да ме разбуди со комшијата отколку муви.

п.с. Кога сме веќе кај бабите, мојава и тука во оваа пустелија си најде човек за довикување. Абе тоа е, комуникативен човек, застанала пред мојата врата накај тераса и си прави муабет на улица. Ајде бе! Итрица е.

Уште еден маст-хев бисер - влегувам на прсти во кујна сабајле и гледам извадила водоотпорна тава, ќе прави ручек. Гледам ја гледа на светлото, ја дига, ја врти, ја сучи, имаше некоја флекичка на неа и женава со сиот памет, си го лизна прстот и си ја стругна тавата, си ја зачисти и ја стави на масата, спремна за работа!!!!!!! :o Леле, ми го качи притисокот, после ја отепав од миење. :devil: Па не е нормална, мајке ми не е. Кај и текна бе, како доби таква идејаааааа, да мислев со што да ја исчистам флеката немаше да ми текне така. :x

На Micheleljubov, Neytiri, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Сдк,

Очајот и депресијата се најголемите непријатели за душата. Ако си слаб и не се спротиставиш на нив, ќе те одведат во амбис.
    Животот знае понекогаш да не нападне од сите страни. Ни мава толку силни шлаканици, што ни изгледаат невозможни за нашите сили, за да ги поднесеме. Во тие моменти треба да се радуваме, зашто ништо не ни се случува над нашите сили на издржливост. Ќе паднеме, но повторно да станеме.

Силен е човекот, многу е силен. Само нажалост не го сфаќа тоа и понекогаш недоволно се бори, па останува во сопствената кал, во сопствената немоќ...
    Да знае само таа душа колку е силна!
    Тогаш навистина е најсилна. И може да се избори со се.

Сдк,

Понекогаш мисливе знаат да залутаат, ама многу квалитетно. За нечиј живот, за нечија болка...
    Тоа боли многу во душата. Што сакаш да помогнеш, а не знаеш како.
    Како ќе те сфати другиот, што ќе помисли, како да се пристапи најсоодветно, како навистина да се допре до тоа рането срце и душа?!
    Се надевам дека ќе пронајдам соодветно решение :worried: .

На sweet-star, zarah, La.Reina.Del.Sur и 17 други им се допаѓа ова.
  5. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Што да правам, што да чинам, кога ми се мрчи? :D
    Прееска мрчев за жените, сега за мажињава.
    Му личи на 27 годишен типац да виси на ask.fm и да го споделува секое прашање што му го поставиле.
    Аха, му личи. Фраерчини бре, јух.
    Следат прашања:
    - Ја сакаше ли бившата *име*?
    - Не познајем такву. ;)

Да си бившата, па да земеш да го зачукаш еднаш по јајца, има да те памти 3 животи.
    Ама, затоа памти друго! :!:
    - Со колку женски си спиел периодов?
    - Апфф, не знам, 5-6 хехех. ;) ;)

Голем ташак си брате. Голем! Бујна машта, признајем.
    Најпогодна ситуација за прашањето: Is that the sperm that won?
    И после иди фрлај се од мост за вакво. :^)

Аха, се спрема невремето.
    Време за уживанција и правење чари.
    Ќе видам јас чари утре, кога сите петочно ќе јадат грав.
    Не сте свесни какви симфонии ми произведуваат каналите низ стан, онака сите околу 16-17h ги очекуваш на рапорт и можеш комотно да седнеш и да запишуваш кој јадел чорба, кој тавче, чив е тетовски итн итн. Картон-изолација што ти прави. :lol:

Ај сега нека врне, ми треба малку секси тајм. ^_^

На anabel-a, Allthatglitters21, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    :rofl:

Прикачени фајлови:

На Speechless, kate21, Annath и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Па не можеш да тераш сеир на тема за Пинк Флојд, нормално дека нема да бидат толку прегледувани, кај Бибер на пример повеќе од пола е препукување и сеирење, ако останаа тие теми само на фановите и тие ќе беа скромни со прегледи и одговори. Плус тоа, не се изумрени групи, туку се активни во јавноста, па ако се постира на секое спомнување на Слаткар во Бекстејџ, се објавува во темата и има дискусија. На овие другиве им поминало времето, освен која ти е омилена песна друга дискусија и не можеш баш да развиеш на таква тема.

8. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Едноставно сакам да исчезнам. Засекогаш. Никогаш повеќе да не се вратам како човек , може како нешто друго. Мука ми е од ова што јас си го дозволувам т.е сум го дозволила веќе мнооогу одамна. Затоа секој ден ми е вака нерасположена сум, депресивна сум, плачам. Утре треба да бидам среќна безразлика што ќе се случи . Мој ден е.

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Оп! Нешто ново и неочекувано на повидок. Ако, за арно нека е. Ајде, нема да забегувам со фантазирање. Наместо тоа, мудро ќе си молчам.

Друго, го сакам времево. Сакам кога низ отворениот прозорец ветрот ми ги милува рамениците додека си седам пред лаптоп со кафенце во рака. Priceless. Уште па и да заврне, многу ќе се израдувам. Камо среќа. Тогаш, веднаш седнувам со книга во рака и ќе си читам. Обожавам да читам кога врне :geek:

И ајде веќе нека дојде теткава зошто не знам како не затепав некого до сега. На работ на нервите сум, а немам никаква причина за тоа. Море, чекај... имам. ПМС :^)

И сакам благо, крофни со крем сакам. И со шеќер во прав. И Дорина чоколадо со она белото, како леден крем, со ментол. И Атлантис би ми завршил работа.

Сакам да дојде и викендов, да си бидам со него. Да спијам до него. Заедно да се разбудиме и да фатиме пат под нозе. Ќе одиме на пикник на едно прекрасно место, во едно селце со најубавите ливади. Ќе си седнеме под оревот во двор и ќе си јадеме сендвичиња. И да ни заврне, убаво ќе ни биде. Романтично. Ќе имаме и каде да се засолниме. Се радувам како мало дете.

Ете, деновиве сум во фаза ’Лајф из гуд’. Додека не ме фатиле пак будалите. Мх.

На anabel-a, kravce, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Прегризи јазик , замисли да господ те слушне и каже , важи девојко ќе те избришам како човек и ќе се вратиш како крава (шала да не се свати сериозно) и што ќе правиш по цел ден , ќе пасиш трева , ќе бркаш муви од газето и ќе те молзат секое утро ....

Еве еден стар виц , да се расположиш , смеј се иако не се смешни

Зајко и Мечокот фаќаат златна рипка ... и сега рипката вика ако ја пуштат 3 желби на секој

Мечокот
    - "Јас сакам да сум едиствениот мечок во целата шума"
    Добро така и нека биде
    Зајакот
    -"јас сакам најбрзиот мотор"
    Добро и тоа било направено

2рата желба вика Мечокот
    - "Сакам едиствен мечок и во околните шуми , ех Сите женски мечки само мене ќе ме сакаат"
    Зајко
    -"јас сакам да има засекогаш бензин во моторот , никогаш да не се истроши "

И дошло на ред 3тата желба
    Мечокот
    -"јас сакам да во целиот свет да бидам едиствениот мечок

Добро и тоа се остварило
    И зајкото седнува на мотор , и пред да тргне вика
    -"Mojта 3та желба е мечокот да е педер"

и магла фаќа
    That's shit is funny and you should laugh

Zenata go prasuva mazot:
    - " sto sakas da bides vo drugiot zivot"
    Mazot :
    -"Sakam da bidam konj"...
    A zenata na toa:
    -"E nemoze dvaput isto"

На Serafima, FortuneTeller.xD, Mini-Mouse и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ... Ах, денеска беше навистина исцрпувачки, но и прекрасен ден.
    Започна од 6 часот, станата рано се подготвив за на училиште. :angel: Денеска работевме тимски и влечевме време на наставничката за да го изгубиме часот. Наставничке како рековте, кој наслов, да, да... изнесува, како? :rofl:
    Помина и тоа и не известија дека последните два часа ќе посетуваме џамија и црква по новиот предмет Истражување на родниот крај, а пред да одиме видовме една малку тажна и прекрасна глетка помеѓу едно братче и сестриче.
    Поголемото братче си го имаше загушено помалото сестриче, двете кутри дечиња побегнале од дома и дошле на школо, седнати до тревата, се гушкаат. Појдовме, ги гледавме, а тие си се гушкаа и тешеа, ах... колку била голема љубовта помеѓу сестра и брат. Срценца мали, ги испративме до дома...

Потоа тргнавме цела банда. Ја посетивме прво црквата, носевме тетратки и запишавме забелешки, запаливме свеќа и тргнавме кон џамија.
    Патот речиси не го ни сетив, толку брзо помина, замуабетени, позитивни. Нели се е поубаво во друштво. :wasntme:
    Пред влегување ги соблековме чевлите, си носевме резерва чорапи и седнавме сите ги отворивме тетратките и слушавме внимателно. Толку добро не пречекаа, ни прочитаа стихови од Коранот, имавме одговор на секое прашање, ни дозволија да ја разгледаме џамијата и да сликаме. :)
    Беа многу гостољубиви. Прекрасно е да видиш различна традиција и различни обичаи од оние на кои си навикнат.
    Сите сме исти, дали муслимани или христијани, ние веруваме во еден ист - Господ и сите сме луѓе.

На liliput22, Elennaa, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Го сакам септември и го сакам времево надвор! ♥

На eli25, Elenuskaa, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Caitlin

Caitlin Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    СДК ех бре летово ми недостига ама нешчо ми вика дека ми се учи :x

14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Денов повеќе од преубав, а душава градина ми се стори од преголема доза на убавини :D
    Вреди да се сака животот, макар и тогаш кога не е убав, еден е, не за друго...да имавме уште еден, лесно ќе беше :D ама немат.

На anabel-a, Serafima, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Луѓето кои некогаш те разочарале, можат да те разочараат уште повеќе...

На Springy, kikav и sunfemina им се допаѓа ова.
  16. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    "ај оди види дали сум таму" е тотално неправедно запоставен одјеб. :|

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605

Мх мх мх мх мх....Има ли нешто послатко од варено геврече? Па со буковец, путер и жуто сиренце у комбинација? А сусамчето убаво потпечено, па крцка меѓу забите, а? Аууууу, лиги ми потекоа......

На antonina, GarpovaV, Neytiri и 9 други им се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Дома сум од вчера!! Си дојдов...

На TheCandy880, anggell, Lux и 2 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.170
    Многу си ја сакам професијата, ама си ја обожавам, едноставно сигурна сум дека да се родам и три пати ќе си ја одберам истата. Јас сум г-ѓица Архитектица, а особено им се радувам на малите слатки станчиња на заљубените врапчиња ( како една Среќичка и еден Среќко ), и им посакувам да ме побараат и кога нивните станчиња ќе станат дупло поголеми со еден куп дечиња и слатки моментчиња. Се сакам кога зборам во деминутив, и тоа кога сум уморна, кога не знам на каде сум залетала и кога се ми е рамно. Идам сега онака уморна од склопување мали слатки станчиња да си го суредам моето сопче, со вистинска желба еден ден да биде и тоа станче, па да се радувам и јас, да се карам со Буце за боја на ѕидови и мебелштоф на гарнитура, да мерам и премерувам додека не го наполнам секое ќоше. Среќна сум денес!

На Neytiri, la-chicka, Libera и 19 други им се допаѓа ова.
  20. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Па и поарно нека те земи. :|

На Monna.Monna, Micheleljubov, Elenuskaa и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.