Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    http://www.youtube.com/watch?v=tRWhFrHuDpA
    I thought you were so strong
    You'd make it through whatever
    It's so hard to accept the fact you're gone forever

Тето .. ;(
    Зошто мораше ти, зошто? Жената која од мали нозе сум ја гледала како моја втора мајка, која била секогаш тука за мене да ме ислуша и да ми даде совет .. Жената за која секогаш ги зборував, и ќе продолжам да ги зборувам прекрасните особини кои таа ги поседуваше, сите во суперлатив. Мојот херој, кој имаше пребродено многу нешта во својот живот, се бореше да го одржи својот син жив од неговото само раѓање и да продолжи да го расне облиен со љубов, како најнормално дете, веќе 30 и нешто години.
    Денеска ... охххххх денеска! ;(
    И` се предаде на болеста ... после 3 години со многу хемотерапии, уште многу повеќе лекарства - се` за џабе. Во последниве месеци, едвај се помрдна од креветот. Кога ќе одев да ја посетам, кога ќе и го видев лицето жолто, а таа преморена, со болки, ми се кинеа делчиња од срцево. Но, успеав некако, незнам ни јас сама како, да не пуштам ниту една солза кога бев со неа, да не ме гледа барем мене тажна, бидејќи тоа ја болеше многу. Јас и бев ќерката која таа никогаш ја немаше. Ја сакав, ме сакаше ... и ќе продолжам да ја сакам, засекогаш.
    ПРОКЛЕТ ДА СИ РАКУ! Ми ја одзеде од мене најдрагата личност ...

Почивај во мир, тето. Биди среќна барем таму горе, бидејќи среќата во овој живот, за жал не ти беше многу наклонета. :(
    Те сакам, и да знаеш - НИКОГАШ нема да те заборавам. :l:

На Breezy, sonce777, stylishh и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Си ги расчистив само големите две фиоки.. И што да видам..
    Тракаташки, тетрис, не лути се човече, монистри, учебници од петто, лектири, стегачи за коса, цртежи.. Ма се и сешто, уште малце и крокодили ќе никнат. Видете, ама сум била креативна. :angel:

Прикачени фајлови:

• DSC00010.JPG
      DSC00010.JPG
      Големина на фајлот:
      192,7 KB
      Прегледи:
      362
    На opal, Ann.94 и Beauchamp им се допаѓа ова.
  3. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Бубачки.
    А мене ко глупа ме обземаат лоши мисли и емотивна сум.Ко во шпанска серија.
    Кројам план за патување,ама нешто чкрипи.
    За него се врзав ко ненормална и неможам поинаку да се замислам. И сакам бокс да си удрам.
    Да се спремам да излезам или да дремам тука,да се смеам што уште си правиме беља со малиот од маало и да се преоптеретувам со Ред Хот..
    Сите опиени,јас глумам поетична. Ишшш
    Јас..јас му се восхитувам на животов. Сериозно,секој ден се повеќе..
    Дождлив,магловит,сончев,тажен,весел..петок е! Од кал да е, петок да е..
    Пауза :d:

На starbucks, L-enna, Strumfeta93 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.321

На Lepaaa, Hiii, Beauchamp и 2 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... случајно го сретнав текстов и верувам дека ќе ве расположи ... затоа што е за најпотребното нешто без кое жената не може и не е жена во права смисла :)

8-ца, 10-ка, 18-ка, 20-ка…
    Црни, црвени, кафени, сиви, бели, виолетови…
    Отворени, затворени, зимски и летни.
    Штикли.
    За некого само обувки, за некого не подносливи.
    За мене не заменливи.
    Обожувани, сонувани, посакувани. Едни од малите нешта кои ме прават среќна.
    Кога ќе кажам штикли, помислувам на елеганција, отменост, малку арогантност, а пред сè женственост. Моќ работите да ги гледаме од малку повисоко.
    Ме потсетуваат на вечер, ноќ, и се единствени сведоци на она што вистински се случило таа вечер. Кријат тајни, прават болки.
    Способни да разбудат еден цел град, да ги растреперат улиците, да се слушнат, да остават некој без сон.
    Ме носеле секаде каде што сум посакувала, места кои само тие ги памтат.
    Покрај тоа што биле агресивно соблекувани, одделени од ногата поради страст, болка, тие секогаш го знаат патот за назад, и никогаш ама баш никогаш не ги раскажуваат своите приказни и тајни средби со градските сокачиња и скали.
    Нивниот звук го означува почетокот на една ноќ, една љубов, една средба, еден танц…
    Моите штикли се спремни да одекнат низ улиците…

На stylishh, tinkerbelll, srcekrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.913
    СДК се вратив од Ск преморена и исцрпена, едвај седам на пц моментално. Ама добро поминав во агенцијата, задоволна сум сега за сега, па ќе видиме како ќе биде на она вистинското интервју кога ќе одам за 2-3 недели. Го украсиле Веро во Ск, го красат и мојот град за Нова Година, а јас не чувствувам дека доаѓа. Мене ми е само рано за ова или? Може дека уште не е многу ладно надвор. :^)

7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Tебе ти ја одзеде тетката мене бабата(баба ми што највеке ја сакав, ко втора мајка ми беше ;( ;( )
    проклета болест РАК, се мачеше се мачеше и на крај си умре ;(

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    СДК дека сликава ме остави без зборoви. Преубава ми е! :inlove:

На Look, LivingGlam, teddybear и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Lady-Cha

Lady-Cha Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    23
    СДК...Добра Ноќ на сите !!! :D
    Убави Соништа и Убав Викенд !!! :)

10. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Премногу случки и дешавања. Премногу чувства и солзи. Преку глава ми е. Доста ми е од спомени. Доста ми е луѓе, од градов, од зборови, од се’... Успевам да им читам од очи, но веќе не се во мои раце. Неможам да направам ништо. Подобро за нив. Ништо не ме расположува. Ниту 5 по македонски на писмената која сама ја пишував на самиот час, без претходна подготовка, иако беше најдобрата писмена во целиот клас. Ниту изедените 2 топли чоколада. Ниту смеата на мојата другарка. Ништо не може да ги разурне моите тажни чувства кои секогаш ги буди тој со својата појава. Ниту тагата на мојот другар. Се’ ми е некако пропаднато. Единствена светлина гледам во утрешното излегување. Можеби таму е спасот. Само молам Бога да не ми го расипат лица кои се’ досега ми имаат расипано. Ми треба спас. Ми треба пребежиште. Каде да го најдам? Каде да одам само да не мислам на ова пусто место ? Каде?! :(

На Barbie-mwa и MiDnIgHtLaDy им се допаѓа ова.
  11. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    СДК петок вечер е. Јас сум дома и не излегов никаде. Да си ја одморам душичката малку :)
    Сигурно не сум единствена. Утре ќе излезам де.
    Вечерва ќе ја искористам максимално за да се одморам бидејќи следува напорна недела.

Сега ќе направам топло чоколадо за мене и мама и ќе се протнеме под ќебе пред тв.
    Или не, уште подобро! Ќе пуштам Монк ^_^

Добра ви ноќ :*

На Divinebutterfly, Barbie-mwa, Beauchamp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Чувството кога ти дојде во 12 навечер, а моментално немаш влошки дома. :@
    Е**ти чувството, е**ти. Оди па снаоѓај се.

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hапраи си со тоалетна, мотај мотај мотајјјј тоалетна, јас така права :rofl: :rofl:
    и по можност ако имаш памук, прво во средината стави

и мене ми е прв ден |( не можам!

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Чувството е... http://www.youtube.com/watch?v=o1NCmDYeymo&ob=av2n :D

Кога ќе станеш столчето ќе ти пее: уou took something perfect аnd painted it red... :D
    Извини што се шалам, сакам да те насмеам, ми се има и мене случено и знам колку е лошо. Послушај го Лудото. :)

СДК дека доаѓа една „весела“ турбо работна недела. Ќе се окозам од учење. :( Демек пауза правев недела дена од тромесечие со учење, ама еден куп лекции ми се натрупаа. Крај со крај не се фаќа. :(

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Кога на крајот од денот сфаќате колку прекрасен самиот и ви бил, и сакате сите околу себе да ги изгушкате.

Дали ми е поради 5ката физика на која што секој пат и се радувам ко да ми е првпат, дали е поради тоа што деновиве во школо права лудница е, не знам, само знам дека се осеќам ептен исполнето :rofl:

Детски радости, ама шо да праам, таквите се паметат :rofl:

И си видов многу драги личности, кои што подолго време ги немав видено, ептен ме израдуваа :)

А, ќе заборавев, не знам дали ја имаат пуштено кај нас, АМА ЈА ВИДОВ НОВАТА РЕКЛАМА НА КОКА-КОЛА НА МТВ ЛАЛАЛАЛА ! :)

Отидов јас да си го продужам остатоков од вечерта, а за утре у план ми е пред 2 да не станам !
    Ви праќам на сите по една насмевка, ако ништо друго барем чувајте си ја во џебот ако за секој случај ви затреба :)

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Ако ноншалантно ги ставам на игнор сите моменти кои ме извадија од кожа денес, ќе кажам, денес беше убав ден.

Пиев убаво топло чоколадо во гоолемо филџанче. Капиларите на образите ми испоцркаа од греалки, додека грбот ми мрзнеше. И пак не ми беше лошо.

Вечерав ребра и пилешки прсти + пивце :)
    А во фиока ме чека ритер од јагода.

Се смеев на шеги на 11 годишно детенце, кое ми ја тепаше тастатурата. Ама ако, шегобијно беше, а јас сакам такви финтаџиски фори.

Ми се рокаше прелоша музика по дома, ама нема везе, татко ми е рокер длабоко во себе, небитно е што обожава тралалајки.

И не отидов на журката на која се спремав цела недела, ама ако, ќе има следен пат.

Се фатив во ситуација уз муабет на кафе - Познавам луѓе кои....
    А не се познавам себеси, правејќи го тоа, кое веројатно го подржувам.
    Караванот си врви, а јас играм степ денс. Ама ако, ќе си ги затегнам нозете. Јеа.

I've got a soul, but I'm not a soldier. Еј не сум? Како не сум. Животот е воено поле. Да, се случува се‘ и сешто и често се потврдува клишето - во војна и љубов се‘ е дозволено. Епа сега, дозволено е до онаму каде ти одат принципите. Човек без невидливи меѓи е како крава на ливада. Вака бар знае каде е квалитетната трева, а каде серат кучињата.

И конечно, ќе го пронајдам својот мир во ноќта. Длабоко во ноќта, таа во СДК пишува :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ииии официјално за прв пат пукав со вистински пиштол. И не со еден, со два вида!
    Прво ми беше малку чудно. Па како изџипува чудото наназад иии, ама после станува заразно.
    Мајке ми, сакам пак. Сакам да си купам еден и да си пукам кај што ке ми текне, чисто за рекреација. Не, нема да убијам никого. Како за почетник арна сум и ме пофалија бе! 8)
    Најјакото - метата која беше чиче од хартија, ја погодив во најкритичното место. Дапз, јајцата.
    Е сега да видам некој нека ме чепне за нешто. Отиде фамилијата. :devil:
    Ма супер поминат ден со моето сунце калајсано кој заврши со случајна средба на автобуска и враќање дома со 100 муабети со најдобрата другарка. :wasntme:

Еее конечно и јас да се пофалам нешто, а не само да мрчам во темава. :D

На Strumfeta93, stylishh и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас од ПМС ќе умрам...
    Дечко ми ме гледаше и се крстеше како можам да плачам и да се смеам истовремено...
    Прво го нервирав, ама виде дека е виша сила и почна да ми се смее...

Праевме некои глупи муабети и ме сфати дека сакам бебе, а јас всушност спротивното го мислев. Уплав фати.

Иначе, моментално сум добро, но тоа не е никаква гаранција дури ни за наредните 2 минути!

На stylishh, teddybear, Nightwalker и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    СДК не сакам да си легнам и да заспијам. Реалноста ми е поубава од сонот :)
    Не сакам да се "куртулам" од ова, никогаш :)

20. opal

opal Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    СДК дека доста ми е од све!!!Како можев да го најдам најглупиот дечко на светот КАКО :^) сите го користат и го прават коњ после ја крива епа виШе НЕМОЖАМ доста ми е!!!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.