Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Толку работи се случија и толку настани се испревртеа и сменија, а јас останав на истото место со подзината уста обидувајќи се да разберам како за толку кратко време настанаа толку промени.. Се прилагодувам уште. Почнувам и јас се од почеток. Ноу рилејшншит енимор, се запознав со екстра луѓенца, цело друштво сме во клас па искрено супер ми е, одбројувам до екскурзијата, по 10cm намалена секаде, минус 8 килца.. И то је то. А не дека ми е искрено нешто прелепо па да ми тече мед и меко. Туку онака, наоѓам нешто што ќе ме израдува искрено и што ќе ми го пополни денот.

Ќе се прилагодам. Знам. Полека полека почнав и јас нов живот, што значи многу полесно ќе ги прифатам и новите работи. Единствено неможам да фатам чекор со школово. Па тоа одма напаѓаат со предавање.
    Чке професорске, тотално полуделе, све би мало лекције, тестове ил контролне.. Ма стварно нисте нормалне!

И така. Ајде чао сега. Се трупам со кафиња додека го чекам татко ми да се врати од пат затоашто мајка ми спие со расчепена уста и си `рчи.

На Doozy и la-chicka им се допаѓа ова.
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Што е тоа што ме секогаш враќа кај тебе ? Љубов или нешто повеќе

Прикачени фајлови:

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Розево сјајче и бркче, тоа е тоа.

На JoxyTheFreak, Monna.Monna, la-chicka и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Некои луѓе како само да поминуваат низ нашите животи за да ни донесат нешто,подарок,благослов,лекција,што треба да ја научиме и потоа тие ќе си заминат.....

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Изреволтирана,веќе еден саат само седам и си размислувам.
    Добро лажам,гледам и на нет низ продавници што има,тоа секогаш ме смирува..од една страна,а од друга страна уште повеќе ме вознемирува кога гледам какви се убавини нема да купам,ама за тоа друг пат.

И ви викам размислувам.На кој се луѓе треба да им кажам иш.Со кои луѓе никогаш не би ги поделила гумените бонбонки и никогаш (веќе) не би седнала да пијам кафе.Оние чија појава е доволна за да ја уништат секоја убавина на моментот.У фазон,кога ќе ги видиш знаеш дека денот ти е усран још од почетка,со опроштење.
    Некои од нив веќе ги имаме класифицирано на темава изминативе денови,
    како на пример
    магариците од над 20 години кои се краааајно заљубени со години во дечко кој што најверојатно не ни знае дека постојат,ради нивната "храброст" која највеќе ја изразуваат кога на пр се кријат под маса зошто налетале на СИМПАТИЈАТА во кафич,а во глава уствари више ги имаат организирано сите детали околу свадбата.

Следна на список е нивната паралена мушка верзија,според мене на исто ниво со горе наведената.
    Оние идиоти што и по завршен факултет,уште се фалат со колку девојки у иста вечер спиеле вчера.И ти цел ебен ручек треба да го слушаш неговото перчење,зошто мисли дека стварно има постигнато нешто во животот.И не ти е јасно дали се труди тебе да те воодушеви со своите способности или па е само воодушевен од самиот себе.Како и да е,знаеш дека ниту еден следен ручек не би сакала да поделиш со него.

Трет тип се т.н. интелектуалки (у женски род зошто оваа појава сепак е највеќе манифестирана кај женскиот пол.
    Знаете..тоа се оние кои што го имаат прочитано Алхемичарот,кој вооедно им е и единствена прочитана книга,па сега сметаат дека ја разбираат и нуклеарната физика јеботе,а уствари не ни знаат што значи самиот наслов на книгата- алхемичар.Али они битно се знаат,секад се во право,и ти врска си немаш.И не постои таков факт или аргумент со кој би им го докажала спротивното.Прескокни ги непотребните дискусии со нив,секогаш.

Еее,сега се појавува и еден нов вид.Вид кој што лично мене ми го уништи денешниов ден.Вид на нашиот век.Хипстери (и секако не мислам на нашата Хипстерка,знаете нели :rofl: ).
    Они ти се уникати.Се околу нив е мејнстрим и тешка сељанчана.Слушаат песни кој никој не ги знае,и ги знаат сите фори before they were cool |( .[​IMG]
    Многу се јаки.Али само на twitter :!:
    ..пошто имаат страв од реалниот живот,луѓето и tete a tete муабетот,за да не се откријат дека уствари не се посебни ама ич,него се подпросечни паразити кои немаат врска со животот.
    Ама ете,морав ЈАС да се најдам во ситација да го изведам светиот чин на пиење кафе со еден таков примерок :puke: .И мислам дека имав чест да го запознаам најискомплексираниот човек во мојот живот,кој ме наполни со негативна енергија за следните три дена.

Има уште видови и категории ама за нив друг пат,кога ќе бидам видно изнервирана како овој. :hai:

На JoxyTheFreak, creshicka, Buttterfly и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Да ја испеглам косата.[​IMG]
    Куферот да го спакувам.[​IMG]
    Да ја наполнам торбицата и несесерот.[​IMG]
    Книгите да ги земам.[​IMG]
    И готово, се` е спремно за после. Само што мене некако не ми се тргнува. Не знаам зошто имам толкава тежина кога правам нешто добро за себе.
    Вртам нова страница, го оставам него во мојот живот. Проклество па тој ми е како дел од семејството, не ни можам да ги оставам на старата страница, а и не сакам :!: . Ги гледам, де се радуваат де потшмркнуваат. Ќе им бидам мноогу далеку, ко да сум првата што оди да студира :D .
    А тој, ми го даде малото лавче крстено по него, деминутивно де :D :D , ме гушна силно и ми рече оди дур не сме се предомислиле.
    Тоа е тоа, живот. Ќе видиме каде ќе не одведе, тој на едниот крај на светот, а јас на другиот. Ама ќе издржиме, сигурна сум :D .

На Lux, Strumfeta93, zarah и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Aаааах тие пусти игри на среќаа!

8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Мили и драги:

Јас не знам што толку ве нервираат одредени особи, па сте им се закачиле ко гладни пијавици.
    Јас бе златни, ако некој не ми е по мерак, му кажувам директно или едноставно не го регистрирам со ниедно сетило.
    Вие го реметите јавно, не шифрирано, туку по име. И? Интересно ви е?

Конкретно, да споменам една членка што нашироко ја зборувате. Арно ви прави, зборувајте за неа што и да сакате, на каков и да е начин; не ве ни рецка, рака би и пуштила, море рака би и бакнала.

И јас реметам, многу. Ама само на оние што се прават повеќе од она што се, земајќи при срце најмала и најголема глупост.
    Олабавете малце, глупаво е, секако!

На La.Reina.Del.Sur, fallenangel, Juicy03 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    И полуиздепилирана-полуподникнана засмрдена мишка на мишка парти.Мислим, оно. :emo:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Колку интересен ден...
    Си прошетавме со другаркава цел битпазар,цела чаршија.Си одбрав некои штикли секако само уште мама да ги земе. :D
    А потоа...се докажав на дело дека ме бидува и за детективска работа. :D
    Ставање двете очилата и ќе го следиме човекот.Битен состанок имаше па морав да проверам како течат работите.Морав да си ја заштитам фамилијата.Порачуваме во ресторанот до нивниот,и го набљудуваме секој детал.И кога...доаѓа она.Личноста која ја мразиме,која ни го уништи животот на суров начин.Се изгушкаа, си седнаа си муабетеа како ништо да не било.И најсмешно ми беше што и двајцата поминаа покрај мене а не ме познаа. :D :rofl: Некој од своја крв да не те познае. :D :^)
    Бидна што бидна,си прошетавме покрај кеј и мирисот на алги што се чудев од каде доаѓа ме опи.Не сакав да си дојдам дома.Ветренце дува,тишина и плус алги...аххх... :) :inlove:

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ми треба разговор со некој... Искрен, отворен. Чекам ЛП. :|

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Џабе им се годините на некои луѓе, кога тие уште не го надминале пубертетот. Секакви луѓе има значи, ајде ве молам созрејте во главата

На JuLleE, teddybear, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Не знам што правам. Одамна треба да спијам. А треба тек да се туширам. И да учам.
    И да станам во 6.

Ама вечерва не ми се спие. Ич. :|

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Kaко е можно секогаш пијана најубаво да си ги лакирам ноктињата на ноџињата? Феномен!

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На Elennaa и Springy им се допаѓа ова.
  15. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Хикице, одма на видеово ме потсти јас се смеам а мажево се спрема за на работа и ме гледа баш вака :drunk:
    Ајт уживајте с’с доза лаган хумор
    кој и тој кутриот се труди да биде хумористичен
    http://youtu.be/fkp9FmYfyws

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Лилит,зошто носиш наочари на главата,денес ќе врне?!
    Мамо,тоа е фризура-наочара,ништо не разбираш,пееее...

Не бе,наочара ко шо држи фризура,нема друго! До прв снег ќе си ги носам!

На JoxyTheFreak, Juicy03, Name и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ми фалеше вакво време, ммм милина, цел ноќ го слушам дождот како паѓа, капките удираа по прозорецот а јас конечно после некое време се опуштив и се смирив, изгасив светла, телевозот, компијутер и слушав како врне, сакам да излезам и да стојам на дождот ама тоа го оставив за некој следен пат.

Да го допијам кафево, да се спремам и да бегам да аплицирам за работа, денот ќе го поминам у друштво, прво ќе го видам дедо ми, а онда следуваат глупирањата со другарка ми :D

Ајт чао
    Имајте убав ден :hug:

На Serafima и eli25 им се допаѓа ова.
  18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК....дека денеска во светот за сите постои по некој ден, последно нешто што чув тоа беше ден на учителите. :|
    Кога е ден на дрвото-садиме дрва.
    Ден на екологија - ја чистиме животната средина.
    Ден на жената - и купуваме поклон на мама/баба како знак на внимание
    Ден на планетата земја - гасиме 1ч. се што можеме,во знак за спас на планетата земја
    Ден на трудот - не се работи
    ....ееее вака до утре можам да набројувам.
    Нооо....занете ли денес денот чив е?
    Денесе е свeтски ден на чоколадото 8) Па ако за денот на дрвото се садеше дрво, тогаш многу е логично дека и за денов на чоколадото мора нешто да се направи.....Е сигурно нема да земеме и да правиме чоколода-си има мајстори за тоа. Ние можеме само да допринесеме денес потрошувачката да им биде поголема.Купете си чоколади и јадете, не за друго туку ете да се одбележи денот :$ А и велат дека денес колку и да изедеш чоколадо, не се фаќало, денес не било калорично-празник им било :lol: Па затоадевојки денес заборавете на диети и салати...и испочитувајте го чоколадото како што знаете да го испочитувате и дрвото :D
    п.с. запомнете денес во чоколадата не постојат калории :!: :lol:
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мириса на дожд убавиииини :) Есен те обожавам толку се е прекрасно, мириса на надеж на среќа :)
    Многу ми е убаво, исполнета сум среќна сум, надминав, за среќа животот продолжува има за што да се живее,
    Со душа го чекам раѓањето на внука ми, пресреќна сум цело време само и купувам по нешто незнам како ќе дочекам да помине уште месец ипол за да се роди тоа мало ѕверче.
    Горан се помалку ми недостасува, скоро и не мислам на него одкако раскинавме се друго ми тргна во животот, почнав да работам, почнав да ја работам магистерската, ќе полагам за кола :) абе си знам тој ми беше малер во животот :)
    Убав ден само што не е почнало да врни, ако си сакам дожд, си седам на тераса и си уживам во првотот кафенце и си правам планови како да го зграчанм денот. Доста е очај, доста се тага и нервози премногу време потрошив на тоа сега се фокусирам само на убави работи :)
    Ретко пишувам немам многу слободно време, но ве мислам и ве поздравувам!
    иииии ќе заборавев да се пофалам си имам симпатија :$

На Lux, Juicy03, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    И небото плаче заедно со мене.. ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.