Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Надвор цело небо е со облаци.Никако да заврне онака да излезам додека врне во дворо, или да ги гледам капките преку прозорец и книга да читам :)

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Научно е докажано дека колку повеќе брзате и трчате, толку повеќе капки дожд собирате.
    Затоа, уживајте во денов и не брзајте.

А ако сте дома, седнете со шолја кафе покрај прозорец.
    Времево е само за гушкање!

На tweety26, zarah, JuLleE и 26 други им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.137
    Добро мораше ли баш денеска да врне |( баш кога се договоривме со ханито да шетаме за да купиме нешто за дома :( па не е фер, цела недела го чекав денов и заврна :devil:
    Сдк дека сум ептен разочарана од една особа, јас толку ја испочитував, ја засакав а таа да ти била ваква :x и она мисли дека ако не ми се јавува, дека не можам да ја најдам јас неа ;) Ќе види како ќе ја изненадам за скоро време ]:) ]:)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    1. Сакајте го својот партнер безусловно, дури и кога ви е тешко да ја надминете својата себичност.
    2. Кога имате проблем, размислете и од перспектива на својот партнер.
    3. Расправиите решавајте ги колку е можно побрзо.
    4. Редовно водете љубов.
    5. Комуницирајте колку е можно почесто и изјавувајте си љубов еден на друг.
    6. Дајте си шанса да се подобрите.
    7. Не земајте сè „здраво за готово“. Тоа е најлесниот начин да настане проблем и караница.
    8. Ако има потреба, некогаш излажете го својот партнер, но само ако тоа го направи среќен и не му наштети.
    9. Не срамете се да дадете и да примите позитивни критики.
    10. Бидете си најголема поддршка еден на друг.
    11. Не се расправајте на јавни места. Наместо тоа, понекогаш покажете си нежност.
    12. Излегувајте заедно, дури и ако со години сте заедно.
    13. Трудете се да изгледате привлечно. Ако имате партнер не значи дека треба да го запоставите својот изглед.
    14. Секогаш давајте му комплименти.
    15. Прославувајте ја годишнината од почетокот на вашата врска.
    16. Никогаш немојте намерно да предизвикате вашиот партнер да се чувствува лошо.
    17. Научете како да простувате и да заборавате.
    18. Почитувајте го својот партнер.
    19. Сфатете дека на вашиот партнер може да му се допаѓаат и други личности, што не значи дека не ве сака вас.
    20. Верувајте му нему и на своите инстинкти, дури и кога сè друго укажува на спротивното.
    21. Никогаш не си упатувајте навреди еден на друг.
    22. Научете да поминувате квалитетно време заедно.
    23. Повремено однесувајте се како деца. Тоа може да биде вистинско освежување на вашата врска.
    24. Бидете спонтани во изразувањето на емоции. Не чекајте посебни прилики.
    25. Не постојат идентични врски. Утврдете што ја прави вашата врска посебна и практикувајте го тоа често.

Ех. Кога секоја врска би ги поседувала сите овие горенаведени точки ... светот би бил поубаво место, жени и мажи позадоволни и би го ценеле повеќе она што е до нив и со нив.
    Реално е изводливо, но реално никој не ги применува целосно ...

На zarah, ilipili, booba и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Дека заварна дожд исполни ми се желбата :dance: :dance: :party: :party: :party: :party: :party:

6. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ајде уште два саати. :o:

Прикачени фајлови:

На Elennaa и Sara123 им се допаѓа ова.
  7. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Колку се радувам кога после она долго топло лето конечно ќе дојдат студените есенски денови..Многу убаво ми доаѓа на душичката :wasntme: Си седам така на тераса,си уживам во овој мирис,онака кога врне и се е некако свежо..малку подебело облечена,си ја читам фемина и имам пуштено убаво,релаксирачко музиче :) И така си седам јас,си го гледам дождот и си мислам колку е убав животот :) А :!: и би сакала да споделам нешто што го рочитав пред некој ден:

Смејте се секој ден,затоа што секој ден без насмевка е изгубен ден.Секогаш имате некоја причина да продолжите понатаму и да се насмеете.Па затоа,уживајте во секој изминат ден :)

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Најубав мед има на Стража. Се топам кога го јадам. Прва прилика да си купите.

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Бабуле старо можеби околу 80тина години.
    Со страшна дијагноза, ја гледав како се вртеше на страна, пушташе солзи, и се вртеше назад мислејќи дека никој не ја видел :(

Секој ден маж и патуваше богзнаеколку километри за да ја види. Знаете на колку време?
    На проклети 10 минути! Ни толку не. Трчаше да го фати назад последниот автобус накај дома. Толку, нема друга можност. Не ги ни прашав од каде се. Сеедно ми беше.
    Секој ден вака.
    Дедуле, постаро од бабулето. Доаѓа, и носи дневен весник, ја гушка, и ги брише солзите, попат пушта неколку свои, ја бакнува. И си оди.

И така секој ден истото.

Ако ова не е љубов, не знам што е.

Престој помеѓу бели мантили и во бели чаршави знае да те научи многу.

Утре ако некаде чујам - не можам, море марш у три лепе. Не постои, НЕ МОЖАМ. Постои само, е*ено сум мрзлива за да направам нешто...а не - не можам.

Можам. И секој ден учам како да го направам тоа.

На Thallia, Sunchild, Monna.Monna и 38 други им се допаѓа ова.
  10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ќе почнам да ги прашувам сите девојки дали се трудни...3 ги има трудни кај мене нашколо,се прашувам и јас да не сум,гледам некоја манија на трудноќа ги фанало....

На pamelche, La.Reina.Del.Sur и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ 3наеш ко мали кога се допиравме и викавме `шуга`?! Изгледа и они бременоста така си ја пренеле, на тач работи. :D

Tуку, конечно заврна.
    Hе пронаоѓам голема убавина во оваа тмурност, само затоа што цела една недела мене глава ми прска секој божји ден, веќе страв ме фати да се жалам, се масирам и си ќутам.
    Aко е тумор, нек је добредошо. :|

Hе не, максимално ме поремети времево.

На CIA, Sara123 и Serafima им се допаѓа ова.
  12. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Штета што Латинскиот е изумрен јазик.
    Баш ми е,хмм...да речеме звучи секси.

Го имам најубавиот чадор за дожд.А ќе ги имам и најубавите чизми,да пукнам ама каква опсесија ме има фатено по купување нови бордо чизми, просто да се чудиш.

На La.Reina.Del.Sur, zarah, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
  14. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Вчера,во автобус,идам накај Центар и во автобус-штама.Влегува една баба ама така весела и вика ајдееее шофере пуштај да се развеселиме :lol: И овој коа пушти тамуеден онака јак турбо фолк па некои народни ама се некои весели,размрдани...И после си седна до мене (од тоа седиште поубаво слушала) и почна да ми праи муабет за тоа како многу мириса во автобусот,како ќерка и работи таму и таму и дека сега она оди кај нејзе (ама се тоа весело некако духовито ми г кажува)па како кога одела кај нејзе еднаш видела некоја стара пријателка...Абе шо муабет си напраивме...шта да ти причам :lol: Ама јас си бев расположена и си ја слушави си се смешкав.Епа бабо-да си ми жива и здрава-уште толку ми го разубави денот :)

15. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ха, почнавме да учиме поинтензивно и веднаш ми помина интересното. Може сега пак распуст? :wasntme:

На booba, CharmedGirl, Lov3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Дека денов ми е прекрасен, бидејќи славам именден... па и дождот ми го подобри расположението на уште повисоко ниво :P . Во овие моменти НИКОЈ не може да ми ја одземе насмевката. Ова е мој ден, мој и ќе биде.
    И кажав, именден ми е па да ве почестам.... :)

На tessi, booba, Smilly и 9 други им се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    Сакам да се љубам со него, на дождов, на сред улица. Да ми ја опфати половината и силно да ме припие до него.
    Сакам да не ми е гајле дали некој ќе не гледа.
    Сакам да накиснеме и да водиме љубов, страстно, како да е последно.
    Сакам да го гледам, до него да лежам.

На La.Reina.Del.Sur, zarah, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Колку ме израдува дождот сабајлево не сте свесни. Го чекав со цело :l: . Е за ова зборував цело време. Ова се бараше. Доста беше лето, време е за есенска мелахонија. Но од една страна и го мразам бидејки сега да треба да излезам до град за некоја ситница, нема што да ставам на нозете. Балетанките ми пропуштаат, фала богу не се тие за дожд направени, за чизми е премногу рано... :worried: За вакво in between време немам навистина што да облечам.

Друга работа што сакав да кажам е дека можно е, велам МОЖНО Е да се вработам, чекам во секој момент да ми потврдат дека едно девојче ке се откаже од работното место, па јас да влезам наместо неа. Дај боже, стискајте палци, на сите ке ви купам влошки од првата плата. :!: :*

На M.a.r.i.l.y.n, Sexybaby86, Adi888 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Keep calm & gangnam style :emo:

20. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Мразам дожд ич ама ич не го сакам.И да сакаш да отидеш некаде не можеш , ни пак можам да се дотерам така како што сакам.Коста ми е ептен мека и што и да и направам пак кога ќе излезам на дождот ми станува за никаде :^) А пак да не зборам за на нозете , што да си ставам жити се?! -балетанките ми препушќат а патиките ми се плишани ии сега =седење дома додека не престане дождот а што знам може и цел ден |( и и и не ја мразам ни есента ни зимата но го мразам дождот и снегот!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.