Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Зошто убавите работи мора да се чекаат многу долго? Зошто мора ѓаволски многу да се трудиме, да се мачиме за да добиеме нешто или се случи тоа нешто убаво, а сме се изнамачиле што кога ќе дојде веќе не ја чувствуваме убавината во тоа? Зошто пак лошите работи удираат одеднаш како гром од ведро небо од секоја можна страна, не знаеш каде да се завртиш, не знаеш газот кај ти е, од секое можно ќоше само некој проблем или лоша вест? И сите тие доаѓаат наеднаш? Арно велат „when it's raining, it's pouring", или така некако. :rain: Не знам дали надвор врне, мене во душата и во срцето ми истура. :rain: ;( Среќа што барем тој е покрај мене и колку-толку ми олеснува кога ќе го видам и кога ќе ме гушне.

Не можам веќе :doh: Ако чујам или доживеам уште еден лош шок во скоро време, отидов. :| Доста беше 2 многу лоши настани за 3 дена, што е многу-многу е. :doh: Не знам што е ова што се случува кај мене и во моето опкружување, ама мислам дека е време да престане.

На kravce, julie77, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Сдк,

Понекогаш оваа кучешкава душа, знае да ме доведе во ситуација да изгледам потполно ваква :D .
    Ни горе, ни долу. Да не знаеш што да му правиш.

А од друга страна, па душичка е и тоа. Како да го караш, како да му викаш, кога мене повеќе ме боли, кога ќе му викнам. А тоа кутрото влегува под маса и знае дека си е виновно и само ѕирка со тоа малечките очиња.
    Ама мораме да се учиме и дресираме. Ќе има изгледа уште многу вакви чувства, како овчичкава :rofl: .

На Libera, stylishh, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
  4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ништо чудно да проструи нова интерна шала: Шо ќутиш ко Талат Џафери? :rofl:

На Monna.Monna, antonina, blond и 6 други им се допаѓа ова.
  5. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ми иде да седнам и да плетам миље.
    После ќе си го ставам горе на лап-топ и така ќе си седам. Домаќински.
    Сериозно, милион пати би било попродуктивно отколку безделничење која што носела, кој црни се дешавал во Македонијава, која со кого се лигавела и промената на полот на Бокица.
    Е, миље де, мое ќе си е.
    Ако чекам на други, ни тоа нема да го добијам.

Ех, бре, за една турска серија ми се исклучи на сред муабет.
    Е, дури сега се осеќам безвредно. :D

Friday night, а? Излегувајте вие, ако не сте болни.
    Кој кашла на секунда со тепмература и се дави во кафетин, ќе си седи дома и ќе си мрчи по интернет.
    Правда!

На Monna.Monna, fallenangel, Monroe и 2 други им се допаѓа ова.
  6. batori

batori Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Сакам да кажам дека се е луда работа во животов!!!
    -Онака си започнува пр. денот со срека, уживање,лудории и што не и ти се случуваат лоши работи(зимаш резултат од ординација и резултатот е повеке од страшен) инаш вечерни собири и незнам што, ама како може човек да продолжи нај нормално да функционира зошто знае дека многу работи во животот се поврзани со резултатот. т.е. муабетот е- Зошто се случуваат лоши работи?
    одговорот го знам тоа е затоа што мора да има и такви и незнам што. Но воопшто не е лесно и прифатливо после некои работи, на човек му се менува животот 360` поготово кога се тоа го направил за некого што навистина го сака, а тој воопшто не заслужува (бившиот "дечко„) каков универзум, што со нас луѓето, (пр. штоако сме постигнале мн убави работи? што ако сме биле незнам каде, штоако имаме еден куп титули? што ако нешто многу сме чекале и сме дочекале. и сме се труделе за нешто да постигнеме и семе постигнале па рипанје скокње и што. и штоако сме многу позитивни,ведри :talk: ,насмеани,срекни :talk: :D и такви ке бидеме до крај и штоако :talk: . и што ако умреме :D ? СЕ Е ШТО АКО..... всушност ... СЕ НИШТО :drunk: :angel: :( :?:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Расположението зависи од нас самите...Кога имаме да си посветиме барем 1 саат на самите себеси да си ја облечеме омилената гардероба, да си се поднашминкаме да си ја пуштиме нашата омилена песна и се ке ни биде најубаво...Еве јас се осекам прекрасно благодарејки на посеветеноста на самата себеси...Така да одвојте си малку време секој ден на вас самите, покрај тоа што ке изгледали убави за себе и на другите ке им бидете поубави а вие ке се осекате прекрасни !

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.657
    Едно време почнав да ја нејќам моја челава ти мама,пошто сепак е само една жена желна за внимание,пошто почна да слика екстремитети,ама тој мал егоцентризам ме доведе до ситуација да ја сакам пак бе! Па да! Ете сме имале заедничка маана,нешо као силата на Самсон у косата,епа така ова на нас! А башка и она ко татко ми ,викала Не,као Тито на Сталин!
    Она е мојата сродна душа,тоа е! :D Добро,не баш... :D

Муабетот ми беше. Овие скулпториве ќе донирале нови скулптури од парите шо им ги дале,а?! Леле не морате,со здравје да си ги трошите парите,аман!

Одам да правам мафини, доцни гости у најава,доШ сите ги тера да сакаат по дома да седат или да се најавуваат кај што има најбоље храна у граду. Ама не да се фалам,стварно нема човек што не ми дошол на гости и не ни пофалил салати,кифлички,благца! Ето...тоа е храна со душа правена за душа да си нараниш! Бујрумте сите!

На linguaragazza и Gordana10 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.386
    Допаѓања:
    103.179
    Што ви бидна на сите, до вчера се радувавте на Септември, пекавте да заврши лето, и прва прилика одма се жалите. На ви сеа на сите Септемвриски расположени пријатели, уживајте додека одите накај дома а во патика ви цури водичка, си цапкате од вирче во вирче.... Дождов го бива само за едно, да се наспиеш ко човек, поготово ако си одиш од работа порано, па да му ја легнеш, милина. :D

10. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Знаете ли како да познаете кому му значите? Оној кој ќе ја забележи секоја ваша промена, оној кој бурно реагира на таа промена и оној кој не е изнеаден бидејки претходно сте му досадувале со тоа! :D СДК сега знам кои ми се пријатели а кои не! ;)

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Досадно, баш ми се излегуваше да се видам со љубовче ама тој заморен плус гости си има плус... плус... :devil: баксуз сум на векот! :swear: На сите ќе праи ќеиф јас дома. Ако, ако нека биде така. :(

12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ги знаете оние слепени чајни колачичи кои јас најчесто ги купувам рефус? :D
    Е за мене тоа е благо! И ниедно друго на светов не ми се топи во уста како нив, ниедно не ми прави вакво задоволство како ова кое во моментов го млезгам. Дожд како дожд мразам, ама дожд, колачиња, чај и љубовни песни, и те како сакам!

На Sara123, fallenangel, kravce и 5 други им се допаѓа ова.
  13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Одамна немам напишано некое мислење, ама онака саглам мислење.
    Инспирација ич.
    А, всушност сакав да кажам дека ми е смачено од тоа да не правам ништо. Уствари не дека не правам ништо де, дома чистам, правам јадење, го чувам брат ми, излавам. Ама, ми фале нешто со што ќе се занимавам. Факултет, да. Искрено, едвај чекам да тргнеме. Заборавив и како изгледа да држам книга во рака. Од јануари ништо немам прочитано, освен тие задолжителните книги и лектири за во школо. Сакам бе, сакам да одам на факултет, да го осетам тој живот студентски, тој нов период во животот.
    И СДК дека ја сакам есента. Денес додека истураше надвор, јас си гледав од замаглените прозорци. Цел ден маалово ми мирисаше на пиперки, ајвар и дожд. Кој не ужива во овие есенски убавини?

Едит:
    И јас би сакала едно вакво автобусче само за мене. Колку е убаво вака да живееш. :wasntme:

http://www.kafepauza.mk/zanimlivosti/zhivot-vo-avtobus/

На Monna.Monna, fallenangel, Anja98 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Е сега баш реков не јадам повеќе ништо денес ти kate21 уште колачи ми спомнуваш.

И да, и јас ќе си земам сега една кутија маф ќе ги сторам. Занимација уз некое филмче пред ТВ.

15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    http://www.youtube.com/watch?v=0RDq5PKcN5g

Доволно, исцрпена сум од мислење.

Ќе си правам што сакам за СЕБЕ а не за другите.
    Нема да мрзнам надвор само дека другаркиве седеле... Седиме на лулашки и одеднаш ми текнува, па не ми е убаво сега - зошто само не отидам дома... Дали јас седев тука цело време и ги трпев нив? Навистина ви викам, како молња ми дојде мислата. Мене ли ќе ми зборат глупости, ти вака, ја така, јас сум најдобра? Море ќе правам што јас сакам и што мене ме прави среќна а не другите.
    Си се смешкам сега, убави моменти ме очекуваат, незнам што ќе се случи ама нешто убаво...

16. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Сакам да кажам декаа...Работата што мене ме тера да го сакам дождот толку многу е што кога врне се спие ненормално добро. Дождот е тоа што го очекувавввввв.Еве, денеска многу убаво си поминавме трчајќи со другарките ојдовме до продавница а врнеше но моравме да појме до продавница и после до училиштето ојдовме и кога стигнавме на крајот се искапивме ахах баш убаво беше мм врнеше капки..мирисот охоо.
    Косата ми беше како гром а бе како гром ехее катастрофа ..лол и уште сакам ама не сакам повеќе за да не настинам то хехех aa и кога стигнав од школо и дома бев и мајка ми прееска ми се дере ми вика па во ташната ти беше чадорот ја и велам ама тогаш го истадов ко не врнеше и таа ми се дере ..дека бев водена пантолите косата блузата ташната :D ам са сабајле не врнеше =.= хахаха мене ми е најубо! :))

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК лугево не се свесни што си прават менувајки сексуални партнери, мислат дека бременоста е нешто најстрашно, е јас баш читав за Хламидија -што ме лажеше гинекологот дека е бактерија, е БОЛЕСТ :!:
    и 75% од жените заболедуваат од неаа ретко која се тестира за да види дали е се ок со нејзиното сексуално здравје-барем од оние што јас ги познавам :x само јас сум таа што води сметка за се, и ако нешто не е во ред реагирам и откако нели првиот тест испадна позотивен-примав терапија, па после се излечив :whew: и здравје да се врати гинекологот кај кој мислам да се префрлам т.е. да ми стане матичен, ВЕДНАШ ке се тестирам колку сака нека чини

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Го сакам Септември, го сакам дождот, ја сакам Есента :)

На anabel-a и irenna им се допаѓа ова.
  19. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Како вчера да беше, а 6 години поминаа оттогаш.
    Премногу фалиш, премногу недостигаш, ништо не е исто без тебе, ништо не комплетно без тебе и колку и да изгледа совршено и добро, не е - ти недостигаш! Празнината од ден на ден станува поголема, тежината не се намалува.
    И сега здравје во среда изгледа ќе дипломирам, а како ќе се израдувам целосно без тебе? Знам дека ќе беше многу горд да беше тука, ама знам дека ќе гледаш некаде оттаму и пак ќе се гордееш.
    Премногу ми недостигаш татичко, почивај во мир!

На bittersweet, kravce, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Вртам нов лист. Ги исфрлам од мојот живот сите личности кои ме повредиле,ќе се потрудам да ги заборавам,како никогаш да не постоеле во мојов живот...но истовремено им се заблагодарувам затоа што ме направија посилна личност. Се насочувам кон убавите работи. Па се надевам дека конечно ќе ја најдам мојата вистинска љубов,мојата сродна душа и ќе бидам среќна :)

На Name, Allthatglitters21 и Gordana10 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.