Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Чувството кога одиш во банка да отвориш трансакциска сметка, а дознаваш дека имаш отворена книшка пред 7год. на твое име со парички во неа 8) .
    Банкару, ју мејд мај деј!

На Monna.Monna, kravce, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  2. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Епа, од денес официјално се селам во Скопје.
    И времево плаче за мене и мојата несреќа. :lol:
    Добро, може нема да биде толку лошо колку што очекувам да биде, ама убаво ми е дома.
    Сета таа бучава, огромни улици, автобуси.. Ау, колку ме заморува.
    И го мразам тој процес на прилагодување во нова средина.
    Не ги познавам цимерките, ниту знам каде има продавници, кои автобуси поминуваат од кај мене..
    Ништо! :|
    Хајлајт на денов ми е што знам барем до факултетот да појдам.
    Мразам мразам мразам мразам промени!!!!
    Кога ќе помислам дека нема да имам ни компјутер, ни интернет околу една недела се ежам.
    Ај, барем ќе имам време да читнам некоја добра книга, ако не друго.
    Не е се така црно, еве собата која наскоро ќе престанам да ја гледам ми е розева... :D

На mims-89 и Doozy им се допаѓа ова.
  3. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472

ете тоа ;)

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Знаеш дека стварно иде крај на свет кога ќе прочиташ дека во Франција се организира култ кој на 21ви декември ќе оди на планина со надеж дека вонземјани ќе го спасат од апокалипсата.
    Мислим, од старт е сам себе убијал. Барем мозочните ќелии им се одамна умрени, не знам што е потребата физикусот да остане да вегетира. :?:

Постојаната иронија го циркулира светот.
    Брат Марфи уште еднаш се покажа ко педер. У-а, пе-де-ри! Демек педерите се криви за иронијата.
    Веќе е факт дека сите те фалат кога изгледаш најбедно, стуткано од што те боли стомакот од штотуку добиено, со еден кисел “кисели краставац ми ушо“ осмех и полузатворени очи.
    И сфаќаш дека тоа е за да те направат да се осеќаш помалку бедно, гледате, имало и добар народ.
    Може пак и се само иронични, ко и останатото.

Ќе ми се смеете ако ви кажам дека јас, толкава крава, си купив боенка. Мхм. :D
    Толку беа слатко нацртани животинчињата, што не можев да им одолеам и излетав од редот на каса, за да си зграбам една. Мајка ми првин ме изнагледа со еден ВТФ поглед, па после прсна да се смее и да ме зеза пред касиерката колку сум ретардирана.
    Да беше друга мајка, ќе ублажеше дека сум посебна, а оваа директива ме “навреди“, затоа и ја сакам.
    Ко за волја на иронијата, дури јас излегувам среќна со боенката, пред мене оди ситно девојченце, не поголемо од 15 години и расправа на телефон (на дијалект): Ја ти кажа, ама ти си срце глуп, слушаш други, а после па на мене се враќаш, на крај ја у право. *Збори некој од другата страна*
    И ко за пријатно следи: Ај, мавни ми се.
    И спушта задоволно. Е, тука мајка ми уште повеќе ми се изнасмеа.
    I feelz special! :drunk: :nod:

И којзнае каква боја се добива кога ќе ставиш темно руса фарба на црвена коса. Ако испадне ко што ми се пресметките - екстра, ако шетам ко државна кокошка (ко што ме вика мајка ми кога имам шкљ боја) - тогаш здравје. Си сакам јас да експериментирам, битно да не оќелавам.
    Отидов сега да си ги барам боичките. Од женско со ПМС и добиено, ништо нека не ве чуди.
    Убав ден, и ако нешто ве исполнува, макар било и смотано, детско боење, go for it.
    Не е клише кога ќе речат дека животот е прекраток за човек да се замара со непотребни работи, кој што ќе каже и да чека перфектни моменти за нешто.
    Секој момент може да е перфектен, ако знаеш да го искористиш.

На Monna.Monna, Annath, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    СДК
    дека е најјако кога си поминуваш по твојата улица...во твоето маало...и кога сите вредно си прават ајвар и целата улица мириса на него.Уфф незнам зашто ме потсеќа на нешто убаво весело и топло чим поминам низ мојата улица....а во себе си ја пцујам таа ун диета ...проклета е...а мислам дека можам еден цел леб да го изедам со топло ајварче...уф уф ...па ако има и јогуртче...или сиренце.мх абе прстите да си ги изедеш.
    Одвај чекам да дојде неделата и кога јас ќе правам ајварче...кога вредно ќе помагам а посем ќе барам бакшиш :lol:
    А потоа со сигурност ќе ја прекршам диетата....па еднаш се прави ајварче :!:

како и да е...ајвар rules! :rock:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ќе се налутам уште малку и ќе ги избришам сите страни за штикли на фб, нема да отварам ниту страни за онлајн куповина, ќе читам се што не е поврзано со мода, модни додатоци и слично.
    Ова веќе не е хумано, секое сурфање по претходно споменатите страни ми предизвикува мини нервен слом. Женска лакомост за чевли, никад доста, особено кога на виш листата за претстојните две сезони имам 20 пара чизми и чевли, неколку капути, десетина чанти....
    Трагично е што сѐ е со приступачна цена а јас неможам да ги имам, затоа што нели потрагично е тоа што немам ни денар сопствен приход.

Во името на моето здравје морам нешто да превземам, итно.

На Neytiri, anabel-a, CIA и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Која е веројатноста дека ќе најдеш пари во снегулките што ги јадеш? :?: one in million .. :lol:
    Ако бе братче , не ти се падна за Бадник барем вака да се израдуваш . :lol:

Поспаност , поспаност на сите страни ...до времето ќе да е ... |-)

Денес одам малце да сменам фризурка ..бог знае само што ќе ми истекне по пат и каква ќе се вратам ..Сакам некоја промена ама ни јас незнам каква ..само знам дека несакам да се откажам од долгата коса . :lol:

На mims-89 и COollLady им се допаѓа ова.
  8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Во маалово денеска има свадба. До пред некое време се слушаше музиката :dance: , а сега тргнаа по невестата и кога почнаа да свират со колите цела се наежив. Нека се среќни и вљубени цел живот младиве. Со среќа нека им е. :party:

На fallenangel, CoverGirl10 и Adi888 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.387
    Допаѓања:
    103.187
    Mesec prosipa bokal fosfora
    Vitraz mraza na oknu prozora
    Jedne noci ko ova znace Bog
    Doslikacu portret zivota svog

Silueta se davno nazire
    Neko uzdahne, neko zazire
    Isto vide, a razno tumace
    Djavo prste u farbu umace

Prave si boje dodala
    Na taj portret zivota mog
    Talase plave, nijansu lave
    Vrtloge zelenog...

I lila tamnu ceznjivu,
    I boju breskve neznu
    I sramezljivu
    Svetlo sivu nepogresivu

Roze nadjoh medj' starim pismima
    Modru vrpcu nad teskim mislima
    Ukrah ridju iz pera drozdova
    Laki purpur iz prvih grozdova...

Uzeh oker sa svece svecarske
    Drap sa svilene masne becarske
    Mrku s tambure tuznih tonova
    A cinober sa nosa klovnova

Prave si boje dodala
    Na taj portret zivota mog
    Talase plave, nijansu lave
    Vrtloge zelenog...

A crnu nisi stedela
    Ali bez nje bi bela,
    Jos izbledela
    Bez crne bela ne bi vredela

Srce je moje napuklo
    K'o kora starog bagrema
    Al' u tvom oku
    Kao lane zadrema.

I jedva kao sapat ti
    Nicu po uglovima
    Zlatne paprati
    Pramen sna u sliku navrati

Vetar dokono senke spopada
    Huk u ambis tisine propada
    Jedne noci k'o ova, znace Bog
    Doslikacu portret zivota svog

Е ова е тоа што мене ме опишува.... Балашевичу, по стоти пат, you made my day....

10. MistiqueB

MistiqueB Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    46
    Ми треба страст.. Ми треба нешто кое ќе ме исполни мене, мојата душа. Ми треба нешто кое ќе ми биде прибежиште од надворешниот свет. Нешто кое ќе ме научи да си се сакам себе, да го љубам животот, неговите убавини, доблести. Кое ќе ми докаже дека светот не се врти само околу модерната технологија и парите, одмаздата и љубомората...
    Сакам да научам да живеам, сега во помладите години... Се додека не биде премногу доцна.
    Тажно е кога гледаш дека се околу тебе е мрачно, сурово, бескрупулозно. Сакам љубов, радост, соживот, идила во овој свет.
    Не, не барам многу.. Само убави мисли, помалку тажни моменти, црцорење на птици, весели насмевки по пат... Без брзање...
    Едноставно сакам живот, не бајка, туку ЖИВОТ!
    :|

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК паника ме фаќа некогаш, кога ќе приметам сум подослабнала малце :| Не дека сум дебела, ич не сум, ама малку сум подослабнала.Во последно време ко чачкалка ( криволиниска :D ) за заби сум се направила :worried: слабо јадев :wasntme:
    А и време е деновиве за зумба :geek: ^_^ :dance: :ninja:

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Вечер се чека со нетрпение... да си ја видам и да си ја прегрнам мојата најдобра другарка. Се дружиме од второ одделение и се надевам дека ова пријателство ќе трае многу долго. Со неа сум споделила многу среќни и тажни моменти, тука била за мене и јас сум била тука за неа, во добро и во лошо. Еј, кога ќе се сетам само на сите тие наши авантури ги има секакви од мали до големи, од смешни до трагикомични... ххахаха. Ете се сетив сега на неколку и благо си се изнасмеав. Излегувањето со тебе е приказна сама за себе хахаха. Нашминкај се, стави штикли и излегуваме :rofl: :rofl: :rofl:
    Чекам вечер. Уште утре ми е слободен, па од Понеделник активно ќе се занимавам со факултетот. Време е повторно да се згрее столчето. Ме интересираат колегите. Какви се, од каде се итн. Исто така очекувам еден важен телефонски повик за четири дена најмногу. Јави се побрзо! Знаеш дека мразам да чекам.
    Епа тоа е се за денес,утре повеќе :P

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Вчера вечерта за првпат по не знам колку време си облеков прекрасно џемперче на 3/4ти и се осеќав...AWESOME!!! Ги сакам есенските и зимски комбинации, ги обожавам. И го сакам чувството на заминување на летото, па веќе здосади. Сакам ветер, но не сакам дожд.

И за крај...

не ви кажав дека си купивме кола, нели? А да, вчера дојде колата брммм. Многу е убава, ја сакам. ]:) Сите ја сакаме. Уи харт ит. Може не знам да возам и немам возачка, ама па многу сакам да ме возат. Ај, кога ќе положам ќе частам кругчиња, а дотогаш земете си нешто

На Monna.Monna, Serafima, tweety26 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Би почнала се одново, би играла поинаку.
    Штета што минатото неможе да се избрише, ама од денес веќе ништо нема да биде исто. Ветувам. :)

На tweety26, mims-89, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

На Abby му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    е навистина не можам да разберам некои работи

човекот со кој живее тетка ми ми предложи пријателство пред некое време :!: и најверојатно очекуваше да го прифатам-кога и кажав на мајка ми се шокира

маж и на колешката од факс, ми предложил пријателство сега видов и се запрепастив :tmi:
    -претпоставувам дека жена му не ни знае за тоа :x секако не мислам да го прифатам

добро бе што им е на лугево :^) сум имала прилика да ги запознаам лично, но тоа не значи дека треба и пријател да бидам со нив, бог да чува и да брани :x

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Периодов постојано ни доаѓаат стројници пред врата.
    На женскава наша и е период за парење, па низ цело маало шетаат дечковци и ја чекаат да излезе :wasntme:
    А прчлава наша, парадира лево десно на тераса и заведува погледи, додека типциве џавкаат долу.

Имаше еден дечко, црна пудлица, многу си се сакаа.
    Нон стоп се шмекаа, па два пати се пареа :P
    Ама ја извара со комшиката пекинезер и од тогаш веќе не го сака. Љубов непреболена и е.
    Сега си бара нов дечко, и не знам зошто, ама секогаш бира црн |(
    Што вкус ќе имаше...
    Битно ја ишишавме, и направивме фризурче, и сега сме спремни за во акција.
    Надвор чекаат дечковци - да си бираш каков сакаш! 8)

На kravce, Serafima, sweet-cherry и 17 други им се допаѓа ова.
  18. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    дека знам дека ништо незнам! :) ах луди години, толку измешани чуства се дешаваат само на мојве 16 :D

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.659
    Сто посто те посакуваат...оф леле...

Не се дужи на моето одбивање да се прифати реалноста,ама дечки,не,не почнува есента со дождов! Имате уште малце до официјално завршување на летото,ама есента знаете колку може да биде убава?! Епа не знаете! И сега кукате и после тоа,ќе почнете со боите на есента и крцкавите ливченца. Епа не знаете да уживате бе,не знаете!

На bittersweet и Hipster им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    ....
    Ме погледна со остар поглед,со малку навалена глава,јак ветар му ја брануваше свилената кошула
    (свилена???,чекај јас не сакам такви [​IMG])
    која му го оцртуваше телото.Па кога ме фати за струкчето и почна да ме бакнува како....како...како...зошто бе се разбудив барем да видев кој беше .[​IMG]

Ова опасно било да те фати дремка на пладне [​IMG]

На kravce, Serafima, tweety26 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.