Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Кога и да видиш маж кој го посакуваш, сети се на следното: Без оглед на тоа колку е убав, добар и забавен, духовит, талентиран или моќен... некаде седи некоја жена и пие шампањ затоа што се ослободила од него!

На crazylady и Ordinary им се допаѓа ова.
  2. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    :tmi: :talk: :talk: :talk: :talk:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

хахах ... па до некаде може да се каже

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Денес го имав истото чувство на возбуда и исчекување како и кога се запишав во средно 1 година.Цел ноќ се превртуваав и мислев како ќе биде.Ахаха и чекавме чекавме 1 саат за 5 минути говор.Значии супер :D се така да биде :D

На snegulkabela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Тоа дека сум хедонист и тоа непоправлив, знаете. Си сакам боемски живот чат пат и тоа е тоа.

Нема похединистичко задоволство for its own sake - од вкусно, миризливо кафе со цигарче. Без цигара, не е тоа тоа.
    Или кога ќе си туриш сангрија во чашата, две - три коцки лед, во ниедно време во ноќта, ќе излезеш на балкончето и палиш цигарче додека во позадина ти свири некоја убава песна. Своевидна катарза, ако ме разбирате.

Ама повеќе од тоа да уживам во животот, се сакам себеси, жива и здрава. И кога ќе настане клик, знам да стегнам појас.

Леле како ми иде на сите мрчатори кои ми дробеа дека сум зависна од никотин и цигари пак да им се изнараздерам у фаца - eat this! Не сум запалила веќе, хм па еве трета недела, и не ми ни фали. Ха!
    Шо праиме сега? Сеуште ли сум зависник, а?

Не велам дека е здраво, не велам дека е миризливо, ама е - гревно опуштачки убаво кога се пуши со кафе или со пијачка. Ако не пијам, не пушам.
    Значи можело човек и да не пуши ако сака. Викав јас. Ама кој да ми верува.

Моја девиза, секој човек мора да живее со по некој ситен грев во себе. Малку чоколадо, малку шлаг, малку јагоди, малку винце, малку цигара, малку кафе....ако тоа му причинува задоволство.
    Јадење без зачин, не е јадење.

Ама посреќна сум сепак заради фактот дека сето тоа е малце. Барем кај мене. И дека ништо не може да е над мене, само јас над сите овие гревчиња, да ги наречам, и самата ги контролирам, а не тие мене ;)

Така да драги мои пријатели, барем оние кои секогаш сте си мислеле дека не можам, можам. Еве ви го доказот.
    Јас сум Пирамид, пушач од задоволство, и НЕ сум зависна.
    Чекај малку. Јас сум Пирамид, пушач во пауза :) Е така може.

Напротив, сега па и ќе експериментирам до кога ќе ме држи. Ваљда до првото кафе :D

Како и да е, задоволна сум со себеси. Me love me right now. Me love me a looong time.

На green.eyes, bittersweet, DeMelo и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Ова беше најдобриот викенд во мојот живот!!
    Мојот роденден се славеше три дена, без пауза, без одмор, само се менуваа локациите. Во стилот на Ивкова слава... :lol:
    Моите пријатели ми подарија три дена во кои уживав, се забавував, се изнаиграв, бев максимално изненадена, се` беше перфектно организирано и испланирано, ми подарија три дена рај! Ова беше најубавиот подарок што можев да го добијам.
    Им благодарам за се` што направија за мене, што ми овозможија да заборавам на сите мои проблеми барем на овој ден, мојот роденден!
    Сеуште сум под импресии, убаво ми рекоа, очекувај го неочекуваното. Немам зборови, што и да напишам ќе биде малку. За прв пат плачев во јавност, солзите сами течеа кога ги слушнав зборовите:
    -Ако немаш родители кои те сакаат, не значи дека си сама, не имаш нас, кои те сакаме и ќе направиме се` за тебе!!

Немам замерки, се` беше одлично и без грешка во рамките на тие фактори врз кои може да влијае човекот, но времето некако не ми беше погодено...
    Затоа, три дена уживав и славев, е сега шест дена ќе се лечам!!

Прикачени фајлови:

На zarah, kate21, anabel-a и 8 други им се допаѓа ова.
  7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    И после толку време, пак го чувствувам мирисот на феминава. :)

На PeaceLoveBasketball, Strumfeta93, RainBow и 26 други им се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Бројчеееее дадина, велком! :hug:

На teddybear, Neytiri, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Сакам да кажам, дека почнав да уживам во животов, сакам да кажам и дека почнав на сваќам колку брзо си оди овој живот. Не е се розево, всушност многу нешта не се розеви и добри, но почнав да се опуштам и да уживам, да го присвојувам секој убав момент, а лошите да ги намалувам и отфрлам од себе :worried: :rofl:
    Започнав да се пронаоѓам себе, начинот на кој сакам да го живеам животот, а си ги наоѓам и пријателите за кои мечтаам ! :) :) :D Не се секирам за неважни работи,чувстувам од внатре дека созревам, дека се менувам, дека моите родители успеваат да направат добра личност! Едноставно овој ден, без никој посебен настан беше убав, исполнет ! ;)
    И еве една песничка за крај https://www.youtube.com/watch?v=qxfQXvQ5MrE
    Сите ве сакаммммм :inlove: :inlove: :*

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

Славна сууууууууууууууууууууум. Дојдоа и моите 5 минути, ви реков, ви реков :rofl: :rofl: :rofl:

На Monna.Monna, Doozy, Dvolicen и 5 други им се допаѓа ова.
  11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Знаете колку ми е гајле за тоа што Кoртни се породила и тоа пред камери?

Скоро па ич.

Одвратни се. Бљак. :puke:

На Lov3, antonina, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Само јас ли уживам да се шлапам во вирчиња и да идам со мокри чорапчиња,и флеки од кал по рабовите на фармерките?
    Имам нова желба, мантилче за дожд.Уште да добијам на лото и ќе можам на мира да спијам....Е така!

Смиреност.Есенскиот воздух е исполнет со огромно количество,затоа толку многу ја љубам есента.Ме смирува.

Апсолутно.

На cveke123, anabel-a, Hipster и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Обврските завршени, почнува новата етапа. Јас, само во посилно издание, поцврста школка и наоружана со канџи. Јас, против светот, есенските кивавици, косата ко тесто, недоречените мисли и незавршените краеви.

Сум се потценила еј.

Само кого лажам, пак се растажувам кога ќе видам згазната пеперутка во калта. Ама ситниците го прават животот.

На mims-89, zarah, Buttterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  14. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не е за џабе кажано, не боли разделбата-болат убавите спомени. :worried:
    Како и да е, колку и да е тешко јас продолжувам понатаму, животот не смее да застане тука, тој продолжува а јас не смеам да останам во минатото.

Уморна сум, ама продолжувам.
    Имам убави планови за вечерва, ќе ми биде многу мило ако барем нешто се оствари.

На zarah, anabel-a, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Мене Балашевич и Архангел ме смируваат ненормално. Кога ќе слушам песна од нив мислам дека сум на 5 небо. А, незнам зашто додека некои ги слушаат добиваат напади на депресија.
    Дали толку сум испревртена од останатите? И знаете дека цел живот слушам дека сум толку различна, толку нескротлива. А па да бидам иста како сите? |( Никогаш нема да го сфатам тоа `Леле цуци ама си убава... Леле ама ти е убаво ...
    Го љубам мојот Каренин, тоа е најиндиферентното куче на цел свет. За ништо не се притресува.
    Сабајлево кога станав ме брцкаше срцево пола саат. Лошо се чувствувам. Веќе долго имам одбранбен став кон секого. Мислам дека немам ни капка сила за понатамошни порази. Психички порази.
    А тој трчка по мене и ме бацува.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      5,8 KB
      Прегледи:
      442
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Се замолува julie77 да внимава кога постира вакви слики,зашто овде има постара феминка,на која може да и падне шеќерот... :wasntme: и да биде виновна за можни последици! :D

Кога сум веќе тука го тргам на страна мојот бес и мојата нервоза....и потпевнувам на глас.Знаете нели зошто.Партизаните пееле кога им било најтешко па така и јас. :talk:

Пред неполн саат се вратив од шетање.Во градов ништо ново,само излозите малку залигавени.Погодете! Од мене.Есенска гардероба а џебов празен.Патем сретнувам една познаничка пеглала за дневница и кажав да праша ако има потреба да ме препорача.Пеглам,чистам,штиркам по ЈУС што се вели. :rofl: Ама нема да те осигура! -А дома кога пеглам дали ме осигуруваат?Оваа моја потрага по работа кога тогаш ќе си го земе долгот :?: Ако ме снема некое време да знаете дека залутав во Бардовци...Таму барем има за пеглање колку сакаш :D

И така вегетирам и медитирам...и се молам ....и чекам да заѕвони телефонов,почнав да се прашувам дали е исправен.Одам да си заѕвонам од домашниот :call:

а пред тоа...
    http://www.youtube.com/watch?v=GemKqzIL ... _embedded#!

На imelda, DeMelo, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Mоментот

prekrasen e setot , Dali i Trendafilka odi so setot ? :) go imam celiot asortiman na Delimano :)

Aхахахахаххахаахах Tрендафилка моме, живот ми продужуваш ти значи, ете ти момак со делимано :rofl:

На mims-89, la-chicka, Monna.Monna и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    Навистина посакувам најголеми проблеми во животот да ми е да не ме сака тој што јас сум решила и сакам да ме сака и тоа што социјално не сум прифатена на начин на кој што јас сакам и сум наумила од некои си сопствени комплекси. Проблем да е што го имам ајфон 4с,а не ништо поразличниот ајфон 5.

И да ве прашам,како не ви е мака да сте такви лицемери?! Не ви ја измачува душата?! Не ви е тешко да ги глумите експресиите?! Колку ли е таа очајна потреба да ве прифати некој?! Не е срамно да не чувствувате нешто кое го чувствуваат другите,а и поверојатно е дека глумат и тие како вас... И при тоа свесни сте,а делувате запрепастено кога некој ќе ви го збрчи искрено. Toлку немате никого да ве гушне во дождлив ден?! Па не ни мора да е некој, зарем пораснавте,а не научивте дека најдобро друштво треба да си си сам на себе,а потоа и на другите и другите на тебе?! Ве молам пораснете... и разберете дека никој нема да ви рече благодарам што ми го измери лицето,ами по тоа што сте застанале цврсто до него кога сте му требале. Дали сте личности на кои некој веднаш со доверба би се јавил кога би имал проблем и при тоа би ви верувал многу?!
    Не можам да поверувам колкава душевна мизерија живеат некои луѓе... не можам едноставно...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    СДК дека се шишав.Цели 10 сантиметри.Оф,тешко мене.Ај ваљда ќе порасне до јуни :D

П.С-Трендафилка сега ни е famous 8)

20. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Веќе не сум гостин танатанананаа :dance:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.