Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Е тоа де :)

Прикачени фајлови:

На Glossy-girl, CharmedGirl и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Choose pharmacy they said... it will be fun they said...
    што да кажам... се вартив изморена од факултет. Се чувствувам како живот потполно да ми се сменил. Буквално се. Средното медицинско ми беше на 5 минути од дома, факултето ми е 35 минути со комбинација возење-одење. Асистентот на факултет по математика ми е катсатрофа... си мисли човекот сите средно математичко бевме и си предава, си предава... ние си седиме и не знаеме дали да плачеме или да се смееме, сега знам како изгледа научната фантастика од моја перспективна гледна точка. Утре ќе си земам грицки барем да не ми е лошо додека како падната од Марс се крстам на тие линусите и синусите и дисјунктните множества и функции :puke: . Ќе го слушам секој предмет... ама математика ставрно не е мој предмет.
    Дома одење... немааа.... тука ќе се седи зошто двата колоквиуми ми се во Сабота ;( . Ајде Хемија си сакам да си слушам, нека помине побрзо математика.
    Најсмешна ми беше баба ми пред некој ден... Ми звони мобилниот на факултет додека бев на пауза и баба ми ми вика што правиш Пупи како си... Баба на факултет сум... ИИИИ да не имате колоквиум...
    Кој црн колоквиум жено... прв ден ни беше хаха баба ми знае да ме насмеа и кога ми е темница пред очи :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Животот си игра многу интересна игричка со мене,дали навистина постои нешто што се нарекува „судбина“ или се` е во тоа како ги држиш своите конци...тоа навистина не знам.

Почна нешто...што одамна заврши.
    А заврши нешто што почна одамна....и што никогаш не ни помислив дека ќе има крај. Едноставно,крајот не беше предвиден.

Времето тече....течеме и ние. Побрзај,пред да биде предоцна. Те молам,толку искрено те молам...

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Зошто поктај се се чувствувам вака? Чудно некако,тажно,без ни трошка самодоверба во мене...?! Што ми се случува? До мене е или...? Мислам дека ќе полудам.Мхм,полудев :wasntme:

5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Зошто нема господ, и јас да фатам на спортска барем еднаш во животот. Па да си купам нешто во име на среќата што ми упалила како што е ред. Ама не бе не. Ако утакмица со 1.60 коефициент не те заебе нема која друга.

Во меѓувреме испив цело литро Синалко кола, рецесија нема кеш за Кока Кола, и 3 кесички ефтин чипс од 10 денари оти веке се оди на квантитет не на квалитет. И ондак то, добра сум јас фала на питање, стандард најдиработа.цом.мк ми е почетна страна и таму по дифолт ништо ново.

На cinderella5, anabel-a и Hipster им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    До толку мизерија па немам видено ц ц ц :envy:

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не сакам да се случи тоа од кое секогаш се плашев. Колку сакам интуицијата да ме лаже овој пат, сакам да згрешам во проценкиве барем еднаш и на крај да излезе дека сето тоа било производ само на мојата бујна фантазија. :|

8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    52.130
    За првпат после многу време внесувам промени во животот и ми се допаѓа.
    Иако идејата за нов човек ме плаши малку, пробувам да поминам преку стравот.

На cinderella5 и Dvolicen им се допаѓа ова.
  9. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Девојки ако има некои кои играат спрртска, на сите нека ви бидат добитни ливчињата па утре ако добиеме ќе се частеме

На d.i.n.a, cinderella5 и creshicka им се допаѓа ова.
  10. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Искрено, не мислам дека е пријател оној кој е тука за тебе секој ден.
    Оној со кого ги делиш сите зборови, настани, дневник.
    Што дека, кога навистина ти треба е премногу кукавица да ти каже дека си мизерен идиот, и наместо тоа ти ги брише солзите и ти го оправдува секое дело.

Единствената личност која што секогаш ќе и биде пријател на мојата душа, па, со неа не зборуваме многу често. Некогаш само еднаш месечно.
    Не ми треба да знам што јадела вчера, кој што и рекол или колку домашна треба да пишува.
    Ги знам само важните работи, и таа за мене.
    И со години да не зборуваме, знам дека можам да и пишам случајна порака од тип „епа веќе многу го мразам овај филм“ и од тоа да излезе најнормалниот разговор на планетава, како ни ден да не поминал од последниот.
    И ја сакам.
    Ја сакам повеќе отколку што сум способна да сакам.

На sweet-cherry, Hopeful, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  11. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Kолку ли само ми е интересен бугарскиот говор :lol: :lol: Од кртовки до пржоли,а бе пукнав од смеа :lol: :rofl: Еве ви мал речник:
    кртофки-компири
    пржолки-печено месо
    џуки-усни
    д'нки-фармерки
    ботуши-чизми
    потправки-зачини
    диадема-венче
    к'шта-куќа
    химикал-пенкало :D (ова ми е врв)
    вежди-веѓи
    гланц црвило-лабело :rofl:
    кртини-цртеж
    свешти-свеќи
    тиксо-салотејп
    госпожа-учителка
    дрехи-алишта
    равчета-полици за книги :lol:
    взглавница-перница :rofl:
    клучодржател-приврзок :lol:
    пинцета-чупалица (ме потсетува на биологија,хемија :D )

На lelica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека не ни замислував дека некогаш од школо ќе се вратам дома потфатена. :rofl:
    Средно. :D

На CIA, zarah, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Понекогаш си гледам романтични комедии. Многу ретко, но некогаш ми треба. Никогаш не сум посакувала совршена љубов и сфаќам дека тоа се само нереални приказни на платно но од друга страна некогаш ни треба само таа надеж дека можеби и ние ќе доживееме нешто такво. Добро де, нешто приближно такво.

Не сум безнадежно романтична. Никогаш не сум била. Ама секогаш си чувам малку резерва надеж. А и онака најубавите работи ни се случуваат кога најмалку очекуваме. Само нека се случуваат. :)

На julie77, Buttterfly, kate21 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ах бре, јас се решив да се уозбилам со факултетот и сите предавања ги откажаа за неделава :rofl:
    Не, не, таа љубов може не ми е судена мене, што друго да речам :D ете гледате, јас почнав да пружам љуов и не ми е возвратена. :( :D

Сите денес на факултет џемперчиња, патичиња, а јаааас во кратка маица, сандали и наоЧари на глава. :D Многу ми е гајле 8) Си мерев улици со другарка ми скоро цел ден откако не измаршираа назад по дома :D

Инаку добра сум, море топ сум, кокодакам цел ден, се смеам не знам колку дена уназад, со другаркиве се вративме у детство па сега се прскавме боси по улица како забегани некои. И цела вечер устите не ги затворивме.
    Некогаш се оддалечуваме по малку, некогаш и се нервираме меѓусебе по малку, ама животот без нив не е живот. 20 години сме заедно, од кога сме носеле пелени :lol:
    Ги сакам, ма кај ги сакам, ги љубам бре, ќе потепам некој за нив.

И така. Вторник ко вторник, некогаш не го сакам, ама денес и него го љубам. Онака вторнички. Ногу. :lol:

Сега, ќе се љубам со пријатели малку, и од љубов ќе го мачам него малку.

Ви прааааќам позитивни вибрации.
    Вакво сум денес :sun:
    Ајт гуд најт.

На Divinebutterfly, anabel-a, kravce и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Идната студентка на менаџмент, маркетинг и претприемништво, сериозно си ја сфати работата, па си симна 4 сезони Mad Men, како вовед во светот на бизнисот и адвертајзингот. Се припремам бе :Р
    И така, три дена се канам да почнам да ја гледам и никако да се наканам.
    А уште малце ќе треба да почнам да се пакувам.
    Па ќе почнам да паничам зошто нема место во куферите за целата соба заедно со плакарите и бирото ми љубено. Па ќе почнам да цмиздрам зошто нема да можам да си ги понесам сите книгички од полициве. Па ќе биде хорор низ дома. Тешко на мајка ми, незнам како ќе излезе на крај со мене.

И така.
    Тешко мене, и тие околу мене.

А потоа, чао, чао мила ем драга Македонијо.

http://www.youtube.com/watch?v=EWHXDpi-O_Q

На kravce, Magnolija, Tenkai и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Офф пусто лето си испефкав по него. Носталгична сум многу. Ајде бе, секоја вечер излезена до ниедно време, со другарки ми сите шанкови и барови ги поминавме, запознав еден куп луѓе...а сега се претворив во некое страшило кое гледа турски серии по цел ден. Дај барем да почнам со предавања и учење, да си решавкам математика цела вечер,барем да се нервирам за нешто ако ништо друго!
    Некој спомна за љубов на претходните страници. Да ве исправам :!: ,љубов е кога шанкерот ја дели палачинката со келнерките! Тоа е љубов бе! :D

17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Пријатна вечер,одам да спијам...позз :* :* :*

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    Расположението зависи од луѓето кои ве опкружуваат. Во многу голема мера. Е затоа сакам кога ќе си отидам на работа смуртена, па си имам такви луди и позитивни колеги кои обавезно ме располжуваат, толку неосетно, па во следната минутка сум оцерена од уво до уво.
    Се радувам на утрешниот ден, кафенце и трачеви со другарките, да слушам за нивните испреплетени љубовни животи, бидејќи нели, мојот веќе нема што да се дискутира. :lol: Па како мажена мома да поделам некој совет, чунки јас сум успеала маж да фатам, мора да имам нешто во тиквата нели?! :rofl:

На MSkorpionka, Divinebutterfly, kate21 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Уфф деновиве поубаво неможеа да поминат. Исполнети со радост,смеа,среќа и задоволство. Другарка ми дипломираше :clap: а јас си запишав 5-ти семестар :emo: и од понеделник на предавања :^)

Едвај чекам и јас да дипломирам :)

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Сакам да кажам дека мразам фрустрирани луѓе, што имаат грозен живот, и се умислуваат којзнае што и послем сите им биле криви! Ај што они се такви туку и пренесуваат негативна енергија
    Е таква е оваа мојава професорка што денес ме падна на испит.. значи по фригидна појава од нејзе немам видено луѓе, значи не е нормална женава..
    пати од некој комплекс, често знаеме да кажеме женава долго време нема секс па затоа лечи фрустрации над нас |(
    Не е смешно! ич, значи си патиме ние што заради нејзин предмет можеме и да паднеме година, замислете..
    Значи што жена ке беше тоа, без осет..
    Една жена што чекаше ред пред мене замислете со дете мажена вика абе нека ми стави шеска вика детево ми е 8 месечно морам да идам имам обврски дома, само уште тој предмет и беше останат. полагаше по 11 пат луѓе :x
    оваа пак не ја пушти, па такви луѓе ич не ги можам

Се надевам дека на таквите се ке им се врати во животот тродупло

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.