Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.694

Па,не би рекла :^)
    Јас ги сакам оние денови,кога со насмевка се враќам од работа,кога него едвај го чекам да стигне,ко да не сме се виделе со месеци :^) ,кога наоѓам некој мир во секојдневието иако не е се така бело.
    Јас барам само малку,сосем малку.Мене ме радува тоа.Секојдневие,сосем обично секојдневие,ах која реткост ......

Отворам меил,ми стигнале примамливи понуди-Истанбул,Виена,Прага.....На мојот му кажав оддамна дека сакам да го видам Истанбул,никогаш не сум била.Зирка позади мене,гледа дека ги листам понудите,ме прашува пустиот-Сакаш ли да одиме,ќе се снајдам за пари,ќе извадам од картица,ќе направам ова,ќе направам она........Секогаш е бил таков-сака да ми удоволи во се.Онака горчливо си подголтнав,му реков -ќе ни требаат парите за друго.Да рече,ама ако сакаш ќе се снајдеме........
    А кој не сака?
    Сакам,многу сакам.
    Ама желбите се едно-можностите друго.
    Лесно е да извадам од картица,ама после ќе се чудам како да ги вратам.200 евра,ете само толку требаат,и на збор изгледаат многу малку,ама.....Лесно е да кажам Еднаш се живее,што биде нека биде!

И така е,еднаш нека се живее,и сите сакаме да имаме се,ама тешко ,тешко не утепа државата.
    Вчера бев во аптека,маж и жена купуваа лекови,инаку,сосем фино облечени.Се бркаа по џебовите,жената најде некоја ситнурија,ама не стигаа.Мажот почна да с е брка низ џеб,најде еден денар само и и го подаде на неа,жената рече-еден денар е ,уште да заплаче...мажот и шепка-па не земај кафетин ми помина главата,ајде земи тебе што ти треба........ Ми падна жал,многу.Ја видов дека и на фармацевтката и падна жал,а ним незгодно :(
    Па,така стојат работите кај нас.
    Учиш,дипломираш,среќен што си се збогувал со факултет е дури после се нервозите.Убаво ми викаа моите,чувај си ги нервите за после,а јас си велев-што може да е потешко после? Ќе најдам работа,ќе си печалам пари,сега е тешкото дури дипломирам |( Аха....
    Е сега,после факултетот,очајно бараме работа,како прво ради нас,како второ што преку глава ни е да ги гледаме нашите како се изнапатија за нас,со кредити и триста жртви,сакајќи да ни овозможат се,сместување,храна,книги,уписи,гардероба,одмор буквално се. Силна е желбата да им се оддолжиме,да ги пратиме на одмор,да им кажеме ние сега ќе работиме за вас-ама ова е невозможно,секоја чест ако има некој кој успеал во тоа ....
    Наместо тоа,тонат тие,исто и ние,што има фер тука?

На Buttterfly, la-chicka, Nymeria и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Премногу спомени, премногу работи кои треба да се заборават, проклета работа е сето тоа да го избришеш, ќе треба да се проживеат многу убави моменти за да се истиснат оние некогашните.

На teletabis4e и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    Дипломат е човек којшто е добро платен да обмисли добро пред да не каже ништо. Дипломат е човек којшто каде и да појави вратите му се отворени.

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.669
    Вака посабајлечки силом прилике си повтарам дека ко жена лоша, нема ништо на светов. Особено жена ко за сопруга... Па ми текна од пролетта дешавка... А од слаб маж па бетер нема!

Се споивме различни друштва да одиме на излееет. Стигнуваме во вукојебина, со прекрасна природа до посед кој беше обраснат со трева до колена. Састав,растав... Мажи и тро жени. И сега жениве ваљда очекуваа дека у местото заборавено од бога има кафиќ, кафекуварка, готвач, базен... Стигаме и само гледам некои чудни погледи помеѓу голутницата кучки облечени у фармерки и некои патики за по парк. Моиве... кучки, фала богу знаеа кај одат,па онда фино лепо преку тие тревишта, си поминавме,соодветно облечени,видоа-не видоа,ајде по нас. И настанува сељачанство прва класа. Заразавати растовар,кој, што, како, кафе непиена, ми зуе у глава,прашање,дечки пиете сите кафе,да,да... Бич од голутница број еден у свету, со светлосна брзина наоѓа плинско у купот наречен СВЕ на светов и се потепува максимално да свари кафе за екипа од 20 души! Ок уи хев бедес хир! Ја оставив,шо да и праиш, треба ли оваа жена да се мажи или не треба?! Може на бирање дошла пустата, од тресење јамболии по дома нема аир!
    И бичов прави кафе и ги прашува сите кој како,секако немаше котел за кафе...и прави прва тура... домаќинлук и КУЛТУРА, на нивоу. Си сипува на неа и на друшките прво! Уоу! И со моиве другачки се гледаме и се смееме под мустак и глеаме нема абер да стави друго, и се фатив за тоа кафето...луѓе,очи ќе ми ископаше и она и другарките и! МОЖЕТЕ ЛИ ДА ЗАМИСЛИТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ТРИ ЖЕНИ КАФЕ ДА ВАРАТ ЗА ДА СЕ ПОКАЖАТ ПРЕД МАЖИ КОИ ГИ БОЛИ ПОЛОВ ОРГАН ЗА НИВ?! А можете ли да замислите ако за кафе три треба да се,тек за ручек колку треба за да го направат, а за ајвар муабет не пра-вам!
    Па тоа кога дојде ред за салата...абе да не ви кажувам... абе рацете си ги изми у неа! И сеа дошле у природа,цвеќе дрн-дрн...се укотвија момиве и само ишкаа муви. Едната од нив се укотви кај дечко и у скут и не престана да пљампа за нив двајца... А овој го мислев за маж, а тој да ти биде жена,си викам ништо бате те отпишав од фини момчиња. Ама она уствари ич да не ти била по домаќинските работи, после си призна. Ааа си викам, те знам која сиии тииии...исто сопруга,ама тн цицач на пари и внимание, мажот и мора да се грижи за неа,нејзините проблем И! комплекси. Она као сите што мислат дека долговлакнаста мачка е ангорка,ама после ќе видиш дека двете очи и се исти. Лесно подметливи,ама отишол возот. Другарка ми ме сфати,па ме избуши у ребра и на крај почна на глас да се смее... И јас по неа и сите што сфатија...тоа е. :D
    Па прштеа искри цел ден помеѓу нас,не да не... Ама јас па си дојдов на гости, се здружив со алкохолот, а алкохол и природа увек оди као... пчела на цвет! Или така нешто...

И после муж број икс од друштвото број два,ми вика,они се избрано друштво,знаеш,класа. Избрано друштво,какво?! На сељандури?! Па да. Која класа?! Од класата на Алачки мх мх мх, отсек домаќинлук и као да се грижиш за својот мажјак со лигавење?! Па да! И му го реков,малку поблаго, ме зборел после. Ми е гајле! Маже како тебе и онака не ме занима,штом го импонираат такви женишта. Чао! Туку ваквиве на крај изневеруваат...

Е тоа мај лејдис се сопруги тип на жениШТА! Бабароги! А утрово една таква ми процури низ нерви... Такви, ве молам што почесто избегнувајте ме. А има и такви ко онаа шо ја опишав, не ги мислиш такви, а такви се. Одете таму лакирајте нокти, дотерувајте се,ако ви е по воља,прајте и ручек и чистете. И да се разбереме,од правење ручек до готвење од љубов и задоволство има бескрајно голема разлика! Јас ручек нејЧум да правам,правам кога јас сакам,а не коа морам! Не ради феминистички побуди, едноставно, не можам бре,морам да имам желба! Среќа па често ми се јавува,ама тоа не е као, леќа или грав...Ништо,нема мажачка за мене! :( А чистам ради опсесив комулсив дисордр,нешто поврзано ми е со психичкото стање. Ако ми е растурено не размишљам креативно! А она чисти зошто МОРА да чисти и да му се дере зошто остаил чарапа у ќош по фенг шуи!
    И не ме замарајте вака со глупости посабајлечки,молим вас! А се смеам,искрено речено!

На mims-89, JuLleE, calliope и 5 други им се допаѓа ова.
  5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Вчера имав најавен гост на работа. Син ми :D .
    Си седна на мојот стол, ја остави играчката на страна и таман да му пуштам некој цртан филм на компјутер а тој ми вели ,,ајде дај што да работам,, :) . Му дадов лист, молив, дигитрон, хефталка, ножички и му велам нацртај ми дете. Нацрта дете па дури и со маркери го обои и седи мирен и вика ,,друго нешто за работа имаш,, :D Е паднав од смеење....

Од сабајле ја гледам неговата играчка на маса и се враќам во детството кога јас првпат отидов на работа кај татко ми. Полици полни со дебели книги и едно прашање кое му го поставив и сеуште го паметам - ,,сите книги си ги прочитал,, ?!?!

Не е битен квантитет туку квалитет во она што ќе го прочиташ а уште повеќе разбереш. Не е битно само да ја завршиш работата туку квалитетно да ја завршиш работата. А, мислам дека се уште се цени квалитетот или сум во заблуда. На крај, се испливува на површина а тоа што го имаш во себе никој не може да ти го земе.

На Buttterfly, Neytiri, Monna.Monna и 31 други им се допаѓа ова.
  6. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    Нешто карлицата ме боли, ох...

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.150
    Да ти се плукнам и во државно и во приватно здравство :devil: Година дена од лекар на лекар, потрошени над 350 евра, јас лек не најдов :@ а оно да ти било до една смотана проверка од 300 денари :o ваква останав кога видов колку ми коштал лекот :( на никој ли не му текна бе тоа да ми го провери ;( колку мака видов за оваа цела година :worried: јас зборам ли зборам , абе и тоа да ми го проверите? Ааа, немаш ти тоа, ќе се видеше до сеа, немам а? немам? :@ ќе потепам некој :(
    Ај има и добра вест во сето ова конечно знам што ми е, па ќе се реши еднаш засекогаш :doh: :doh:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... Фина вечер вчера. Фино друштво, фина вечера уште полудо смеење. Колку ми беше потребно :angel: . Интересно е колку брзо се пронаоѓам со некого, посебно кој не е од моето место, мислиш се знаеме цел свој живот. Секогаш животот ми праќа пријатели од секаде со кои верувале уживам многу повеќе во разговорите, опуштеноста и расположение ... него ли со моиве овдешни. По случајност некоја или не, сум побогата за уште еден пријател плус уште еден покрај неа, нејзиниот верен сопатник ... Синојка имавме 4 саати фин и опуштен муабет и малку ни беа, останавме недоискажани ... ама надокнадуваме наредно секако. Хмм посебно се пронајдовме во уживањето во храната и пијалокот. Не знаевме ни ние што се измешавме вчера. :D А моментот кога од прво излегување се смееш од срце со солзи во очи, кажува се.
    Само за арно за убаво, бидете отворени и комуницирајте ... бидете побогати со нови пријателства.

На kate21, ozbilnazena, zarah и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.669
    Ми тече носот,дали се породувам?!
    Леле умрев! :D
    ПМС што ти е. Прво ќе се изнервираш,па ќе се натажиш и сеа ќе се изнасмееш! Муд свингс,до вечер кој знае... :D

Башка,пензионерите и у сабота гага ќе се возат. Има ли посреќна вест од тоа?! На корзо си одат бе! :D

На la-chicka и Gordana10 им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    е ова само на мене може да ми се случи :x

вчера вечерта после партискиот состанок, ме мрзеше да одам на медитација си купив пуканки и седнав малку да се одморам на една од клупите на улица Македонија и туку одеднаш кога дојде еден дедо и почна да им кажува на секоја што ке ја сретнеше дека бил многу заљубен, да правеле свадба-сватив дека не е се во ред со него, ама незнаев дека и мене ке ми го постави истото прашање :D , едвај се воздржав да не му се насмеам во лице :lol: :rofl: што нема во градов-сега свакам дека Македонија станала дел од Европа :!:

11. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    СДК со душа го чекам овај викендот. Учење=досада |( Шубо ќе беше да одевме на училиште само да си се дружиме, без учење и оценки...
    Ојдов да се спремам јас, имајте убав и пријатен ден, феминки. Каде и да сте, со кој и да сте :wasntme:
    Ај гив ју латс оф хагс :hug:

Прикачени фајлови:

На Glossy-girl и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  12. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Поголем баксуз од мене нема :envy:

13. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Многу ми е смешно кога ќе прашаш кој бренд би сакале да го имаме во Македонија, ма сите си редат Juicy Couture, Guess, Starbucks па уште читам и Шанел, Ралф Лорен, Гучи... Seriously?

И добро бе, еве ќе отворат. Случајно да не ќе купувате? Ај да не се лажеме. Косоварите ќе си ги полнат ќесичките како секогаш а македончето ќе гледа по излози.

Важно ќе имаме Гучи и Шанел, па другото остајте...

На sweet-cherry, Lov3, Buttterfly и 23 други им се допаѓа ова.
  14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Чувството кога дождот и заебаното време ќе ти ги поремети плановите :devil:
    Ауу многу е убав дождот, романтичен, како тропкаат капките, не знаете да уживате во него...
    Да, романтичен е ако седиш дома и го гледаш низ прозор :devil:

И тие филмските глупости како уживаш надвор на дождот без чадор, како чекориш по него среќна - Да, тоа ако си в двор дома, и те чека жешка вода во бојлерот и чисти алишта. Ај сега мрш :devil:

На Annath, thelittle17 и MacaLove им се допаѓа ова.
  15. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Што е убаво кога врне. Мирно е Скопје, тивко.
    Убавини само гледам. Есента ни е пред врата веќе, црвеникави лисја, звукот од капките кои удираат по асфалтот, лаптоп-от до мене, јорганчето извадено, седам стуткана во кревет, дебели тренерчиња, цедевитката до мене, пржени компирчиња со сиренце, кафе и книгите. Мора да се учи.

Ете ова ме смирува. Ваквото време.
    А да не почнам за снег и за зима. Ќе причекам да дојде правото време па тогаш ќе уживам повторно.

Мир и спокој.
    Есен и јас. :rain:

На sweet-cherry, Monna.Monna, Elennaa и 10 други им се допаѓа ова.
  16. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Денов да не речам и периодов ми е посебно создаден за дружење и запознавање луѓе луѓе па и нелуѓе и тие се луѓе на некој начин :lol:

И не постои годишно време што го мразам, така да не спаѓам во тие што ја мразат есента. Просто уживам во неа :)

И сакаааам бре више да почнам со предавањава аман више со професориве ... нека почнат више ми се иде на факс :lol:

И за крај ако не е достојна темава стварнооо сакам да ги поздравам Културните момци низ светов, Македонијава и на Факсов ми мој 8)

Have a Nice Day

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Би сакала денес да зборувам за Ана.
    Ви ја имам еднаш спомнато, ама не го претставуваше тогаш за мене она што е сега.

Ана е 78-годишна старица која секој ден до 17.30 часот седи пред црква и собира милостина. Но, Ана не е обичен питач. Ако ја имате таа среќа да ја запознаете, ќе имате некој кој секогаш ќе ве поздравува со "Како си, мајче ?", низ широка насмевка. Ќе дознаете што е добродушност, борец, скромност, ведрина и уште куп најпозитивни карактеристики собрани во една личност.

Во почетокот, Ана ја знаев површно. Ми кажуваше за сите трагедии, за нејзината осаменост и сиромаштија и покрај имотните роднини, за загубата на синот, за крштевката во истата црква, за туѓи судбини сведочени од луѓе кои секојдневно ги запознава. Бидејќи беше тешко подвижна, честопати не бев сигурна дали е подобро да и` купам нешто за јадење или пак да и дадам пари кои таа најубаво ќе знаеше да ги потроши. Не беше толку слободна за да ми каже што и` е потребно, ама знаеше да спомне дека откако ќе и` дадам пари, ќе замолеше некој да и` купи леб.

Она со што ме воодешуваше беше нејзината насмевка. Низ проретките заби и` се разлеваше таква широка насмевка кога ќе ме видеше и знаеше да ми го исполни денот. Ме прашуваше што да ми купела, како да ми се оддолжи, а на денот на нејзиниот роденден дури сакаше да ми купи нешто благо. Не сакам да кажам дека Ана имаше пари. Напротив. Но велеше - Ако јас давам на други, Господ и мене ќе ми враќа. Не е воопшто образована, ниту некој учен верник, но зборува за Бога со таква верба, ентузијазам што немам сретнато кај никој досега. Сака да раскажува за она што го читала од Библијата или за филмовите што ги гледала. Во неа има нешто толку мило и е единствена во чие присуство се чувствувам толку убаво.

За што ја почитувам?
    Кај Ана не постојат изговори. Не сака да се фали, но низ обична приказна ќе каже како цел леб кој го купила за себе, го раздава на кучињата. Исклучително многу љуби животни. Пред неа во црквата лежат три кучиња, а повремено се собираат и птици. Ми зборува за нејзината мисија да ги згрижи сите животни. Во зима, кога е многу ладно, го зема кучето во раце и го става во капутот. На нејзината улица здогледува болно куче и сака да го вдоми. Нема за себе, но има идеја како да оди по месарници и да ги замоли да и` го дадат остатокот за да ги храни кучињата. Знае и да каже и како други питачи бараат од неа пари за леб и ќе им ги даде сите (20-30 ден.), а таа ќе седи со празен стомак.

Ми раскажувала и за туѓи проблеми, за луѓе кои останувале без куќа и ме замолувала ако знам за некој кој издава или може да згрижи, да помогнат. Гледате, Ана не е воопшто себична личност. Има толку малку, но би го одвоила и тоа за некој друг. За човек, куче, маче, птици.

Ана е мојот идол. Сум била критикувана многупати од домашните, дечкото, пријателите. Но, мене не ми е гајле зашто од неа повеќе добивам отколку што давам. Никогаш не побарала нешто од мене или некој друг, остава на секој сам да му текне. Ако и` донесам нешто, ме прашува дали имам за мене. Се грижи како се моите со здравјето, како сум јас со факултет. И да бидам искрена, за мене таа е вистинска пријателка. И извор на мојата радост, поттик да ја развивам добрината, да верувам во чуда и да ги сакам луѓето.

Ви посакувам на сите во својот живот да имате по една Ана. :sun:

На green.eyes, sweet-cherry, Ann.94 и 38 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И јас ќе ви пишам за дождов :tmi: :D
    Ама...како музика е навистина, затворете очи и слушнете колку преубаво звучи. Си носи некој спокој со себе, слад, звук кој го носи она чувство како кога тонете во нечија прегратка, предадени, без мисла за светот, без поглед во предмет, само потпрени на нечии гради или рамо. Ме потсетува мирисот на школо, на основно, на пријателства и книги. Ме потсетува на неа, другарка од детството, кога заедно се враќавме дома, натопени, често го делевме чадорот, нишајќи се по патот занесени од првите симпатии.
    А на јазик, вкус на пченка, тиква, на парче торта од мојот роденден, на среќа. На мала горчина од солзи, некоја лутина и измешани надежи за утре.
    Ме обвива дождот со спомени, силно ме стискаат за рака, знам дека постојам, чувствувам дека живеам.
    Ми се танцува на оваа музика, потоната во нечија топлина, со стапалата кренати на неговите стапала...Благо и тивко да се вееме на дождовната тишина.

На Peppermint, zarah, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Знаете ли зошто врне? Јас земав да се пеглам :D Уф бре мајмунско време. Ај викам ќе се шишам другата недела па да и удрам малку пегла на косава, греота е пустата се виткана ја носам демек да не ја горам, и тмн се фатив кога слушам туп туп туп хахахахаха ах марфи марфи, ама ако пак ќе си го сакам дождот. 8)

И се изгорев сабајле, прстот ми е за нигде. Готвачот десет јадења наеднаш мисли дека може да прави, па марфи сегде меша прсти за да го докаже спротивното. Ама пак многу ми е гајле оти нема да престанам да сакам да готвам. :D

Кога ќе видиш у последно време за се ми е гајле мене, ама додека ми е убаво не се грижам.

Си купив масло за масажи. И преубаво мириса. Вечер ќе се испроба, if you know what I mean. :D

Сега сум миризливо, мазно, пеглано, тип топ средено и ептен си се љубам. :inlove:

Дома сум им ја светнала цела куќа(што друго да се прави кога ќе стане човек во 6 и пол сабајле? :D ), јадење плус десерт сум им направила, вечер него ќе го размазувам ... аааххх бре, сто пати сум ви рекла, блазеси им на оние што ме имаат мене во животот, благословени се. Значи многу сум скромна понекогаш :rofl:

Вчера се расправаме со мајка ми, зошто неа и на баба ми им е битно стојна или митра да не речеле нешто, и јас им викам многу ми е гајле, па ми се пуштија, дете тебе за што ти е гајле, што ти е битно во животот? Како некоја лисица само им реков, да се среќни тие што ги сакам, да сум среќна јас без да штети на другите мојата среќа, и да си ја исполнам секоја амбиција што сум си ја зацртала во главата. За друго ич не ми чуе. Ги оставив како попарени и си излегов смеејќи се.
    Епа не сега ќе се замарам со Петранка и Трајанка дали од прозор во дневна ми ѕиркале и ќе се пазам. Нив нека им служи на чест. :bow: :D

Ајт со здравје доста ломотам :D

На bittersweet, cinderella5, zarah и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982

:D Ништо од Redbull-от,оди сега чајче вари и викај гости :D Не се жали бе,можиш романтики да си правиш : D
    Косата виткана а? :D

Јас си го допив еве кафето,да ви кажам само чанти и чевли сонувам :D Ноќеска сонував како во Бг биле по 5 лева (150 ден.) и сум купила 5-6 чанти :D А тоа ради тоа што не си ја купив ни таа што ја сакав,ми беше страв да не не ми стигнат парите,не би ги терала моите да ми пуштаат пак.Ете на сестра ми и ја купив само таа што ја бараше,па ќе и ја земам чат пат.Ама нареден пат,ќе си ја купам таа ако стои уште па што сака нека е.А да,и чевлите беа преубави и поефтини,ама ајде де :headbang: ,ко не имав поќе пари,ама барем фигаро си купив (па додуша само 360 ден беше,ќефој сум со него :) ) Тоа ти е,женски соништа :D Нареден пат поопремена ќе одам : D Имајте убав ден.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.