[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

И стоев на дождот, со глава подигната нагоре, небаре ќе ме измие.
    И онака нема правда, ништо не е фер, а јас сама со мојата глава не можам да го срушам ѕидот.
    Вака е полесно, да стоиш само и да киснеш.

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Ах што си ти :D
    Сакав вчера да ти речам, ако не пишам пост во СДК кога ќе станам, добро е :D
    Не требаше толку да се силам, затоа ми се направи ова :lol:
    А косава не виткана, туку џабе пеглана :D
    Ај друга прилика.

Туку, најслатко е нештото што ќе се измачиш да го направиш, ама цело време да те мотивира крајниот резултат. Сега ми е убаво.

Divinebutterfly likes this.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Кај сте бе?Арни?
    Јас се вратив, летајки после само 5 дена во Ск.Е неможев.
    Сакам да ви кажам дека е добро, го средивме станчето, многу фино е да се живее во него.
    Факултет, бркање проф., кавги со тетките од студетски, кафенце со колегите, новости и така.

Убаво е дома, ручек на мама и кученцето што неможе да ми се изнарадува.
    Одвај чекам да го гушнам љубениот мој.Првите денови без него ми се најтешки, ме маваше депресија.
    Јас само да ве поздравев.
    Одам сега.

4. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Само јас го можам ова...на вести кажаа дека денес е најстудениот ден од летото, а јас си излегов по шорцеви и блуза со кратки ракави...и како врв на се, заврна...убаво си накиснав...ама па убаво било на дожд да се шеташ.... :)

5. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Животот е виножито од прекрасни бои, само кога си до оној кој прави црното и белото да добијат и нијанси... :inlove:

ilipili and green.eyes like this.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Денеска ми е еден од тие - what am i doing with my life - денови. :rofl:

Спиев 12+ саати. На раат, без да ме масира никој. Станав, си полебдев малку низ куќава, си ручав, си пиев нескафе, бев корисна пола саат додека и прераскажував четиво на сестра ми :!: и сега пак си лебдам. На фемина, на фејсбук, си играм Сонгпоп (поздрав до Старбакс ама те тепав на метал, хо, хо, хо), си ставам песнички, сликички, си гледам клипови од цртани на јутјуб, ќе си пишам со некој чат-пат. АМЕБА! После ќе одам да каснам малку роденденска торта, може да испаднам ако не врне, а ако врне, па ќе треба да дојде АД Бетон да ме дигне со дигалка од креветот. Си изнасимнав цртани и ќе си ги гледам. АМЕЕЕЕБА сум, и тоа горда! :rofl:

Вчера испаднав да подадам нешто, ме гледаат, аман мори, по пижами ли испадна. :rofl: Не бе дечки, не ми се пижами, ама и трењерките веќе од пуста мрза почнаа на пижами да личат. Сал по кревети се манкам, во собава имам два, се префрлам од едниот на другиот, евентуално и до дневна да си полежам некогаш.

Заклучив дека сестра ми е селски описменета, пишува НАЈ убава, НАЈ задоволна, неможе, несака, гратски... Џабе ја карам, од едното уво и влегува, од другото и излегува. Тотална спротивност од мене е. Не знае и гајле и е оти не знае, ќе била продавачка. Ооо мори сестро, и за продавачка факултет ќе ти треба, само ај. Дада ќе те спонзорира, убава она. И цициња почнале да и растат бе, сега за тоа ќе ја зафркавам. ^_^

Уште десет дена ваков живот терам, жими се.
    После се фрлам на продуктивност. 8)

Lov3, bittersweet, Moira and 26 others like this.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Сакам кога сонцето ме греее или да речам ми ги пече очните капаци :D ,додека јас мижуркам.

Сакам да ја набљудувам природата во есен .......

спектарче од бои ако не го сметам одвратниот студ кој доправа иде, и она ИДИОТСКО возење на луди шофери кои `несакајќи ` ќе те испрскаат возејќи лудачки ...........

се друго е ок и мирисот на есенскиот ајвар и првиот изгор на дрва кој мириса на топлина ,љубов, семејство, нијансите на грозје , црвени пиперки , тиква , костени ...........неизбежните листови од дрвјата кои паѓаат превејќи им пат на новите -пролетните ......

8. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Никој и ништо нема да може да ми ја тргне насмевкава денес
    ахх колку добра вест :D :D :D :D :D
    и после доооолго време среќна сум :D :D :D :D :D

Divinebutterfly and ilipili like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Мајка ми се жали дека конечно мора да појде на лекар, има проблем со гласните жици.
    И баба ми, како и обично, се вмешува во муабетот и вели на мајка ми дека нејзината комшивка имала проблем со терористичката жлезда, па секој месец одела на контрола :D .
    Ај што двете работи немат никаква поврзаност, ама од кај ја најде баба ми терористичка :rofl: .
    Тироидна бабо, тироидна се вика :D .
    Легенда е бре :lol: . Никако да ги погоди зборовите. Си има мака женава :D .

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Измешан ден денес.
    Сонце,дожд,ветер, па пак сонце, и на крај пак ветер.
    Така и јас се чувствувам, измешано.
    Таман ги отворам книгите демек да читнам нешто за испитите кои ми доаѓаат за 10 дена, па ги затворам, па земам да си госредувам шкафот и го оставам, потоа земав тавчето да правам палачинки и се предомислив. Ништо не ми се прави, се ми е до пола, недовршено.

Сакам да се вратам во Германија. И претходно не ми се живееше во мизеријава, ама сега не можам да ја поднесам...

la-chicka likes this.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Што ќе да беше летово, само пеперутки ми влегуваат низ прозор, не дека не ги сакам, ама од памет ме вадат :D еднаш една ко се залета накај мене, ко попарена скокав од што не загледав што леташе |( :D
    Такво е летото со секакви чудесии... :wasntme: :D

12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

ме болат речиси сите коски-бутови, седални, вагинални, грбни
    кога ке седнам, не можам да станам :worried: се напив еден цел аналгин дај боже да ми помогне-се чуствувам ко баба од 80 години :x

ocila, ludoto19, Srekicka and 8 others like this.
  13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Леле колку ми е ќеф што вечер, после толку време, можам да си замотам шалче. :party:

И плус да си ја искарам мојата омилена есенска гардероба; и да се мушнам под ќебенцето додека грицкам чипс; да си чекам калинката да ми узрее и да си ја слушам мојата музика додека надвор времето си ги искажува нервозите преку кап кап на прозорецот :inlove:

14. tessie

tessie Форумски идол

Ги замолувам моите хормони да престанат да ме прават како недорасната тинејџерка со уште понезрели и полуди идеи во мојава глава која е и онака полна со измешани мисли и чувства. Благодарам.

MandyLane likes this.
  15. crimson

crimson Форумски идол

И така јас денес си се облеков по маичка без прерамки, и излегов од дома, жива среќна што мислев дека е топло времето, и накиснав, па премрзнав, па пак накиснав, и така уште неколку пати.
    Ко да не беше доволно лошо тоа, морав да слушам лекции од мајка ми колку сум на 19 ипол години неодговорна и без осет за времето надвор. Убавини.

16. Spell

Spell Популарен член

Доста ми е од се доста ми е. Биди добар со добро се враќа жими куров што се враќа. Трпи еднаш, трпи два пати, трпи цел живот е не се истрпува бе. Ти да не можеш да го правиш тоа што сакаш? Да бидеш заробеник. Да немаш слобода и да правиш како што ќе ти каже некој што не знае носот да си го избрише? Па добро бе да му ебам мајката јас што сум? Не знам до кога ќе терам вака ама имам тага и празнина длабоко во мојата душа и немам сила да става крај, немам сили да се спротиставам зошто сум таков човек. Што трпи секакви срања и пак ќути и пак и е добро. Тоа ме прави добра личност или глупа ко коњ без карактер? Се собира, се собира и се плашам да не експлодира и да ги надминам своите глупи граници? Да отерам се живо и диво у курац и да си ја ослободам душава или да останам добра, добричка што ќе ја заебава секој засекогаш? Should I stay or should I go now или пак to be or not to be ??

specificone and Sexybaby86 like this.
  17. ilipili

ilipili Популарен член

Денес имам потреба да ви зборувам за чичко ми.Човек кој што е принципиелен ми се чини најмногу на свет,строг,но во душата е толку мил,добар и внимателен.Кога починаа моите родители тој решително кажа ќе останиш со нас,ти од оваа куќа ќе излезиш само како невеста,што и така беше.Никогаш нема да ги заборавам тие зборови и така останав да живеам со чичко ми и стрина ми. Никогаш не направиле да се чувствувам одделено или отфрлено.Тој се однесува толку заштитнички кон мене,тој е мојот втор татко,секогаш подготвен да ми подаде рака и да ме поддржи во се.До пред некое време не го разбирав и мислев дека ја претерува во некои работи,но сега целосно го разбирам зошто го правел сето тоа.Разбирам зошто кога бев помала ми давал дозвола да излегувам до 24 часот,секогаш кога излегував морав да му кажам каде сум и со кој сум,сега ми е јасно зошто бил толку строг кон мене секогаш.Сето тоа го правел за мое добро,за да ме изнесе на прав пат,што и го направи заедно со стрина ми секако. Има моменти кога ме вади од такт,но кога ќе ми запее некоја песна или ќе каже некоја шега тогаш се заборавам.Во неговите очи се јавува среќа како на мало дете,ја обожавам таа среќа кај него и сакам секогаш да ја има.Имаме изградено таков однос кој што никој никогаш нема да го скини тоа што го имаме.Ние сме другари ,но и татко и ќерка,тој е мојот излез секогаш кога мислам дека нема ми го покажува патот и ми дава надеж дека се ќе биде в оред ако сме заедно во се.Сака само да сум среќна,ми кажа дека секогаш ќе ме поддржува во се и понатаму кога ќе се омажам ќе биде тука за мене и знам дека ќе биде така.Го сакам неизмерно и што и да направам не е доволно да му се заблагодарам за тоа што го направи се за мене.Единствено што сакам е да му подарам внучиња на кои што знам дека неизмерно ќе се радува бидејќи тоа му е животната желба,па се надевам дека ќе успеам да му ја остварам.

Libera, Neytiri, bittersweet and 46 others like this.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

anabel-a, zarah, kate21 and 3 others like this.
  19. Thebestone

Thebestone Истакнат член

20. ana-girl

ana-girl Популарен член

СДК дека класичната музика отсекогаш ме исполнувала сум ја слушала и сум ја сакала...

Во овој амбиент се чувствувам прекрасно.
    Тонам во симфониите на Бетовен и уживам во шербет нескафето и истовремено вежбам и се припремам за утрешниот тест..Да добро прочитавте утре имам тест.
    Предметот го владеам добро ми оди се знам се навежбано но некако убаво ми е и ке продолжам да вежбам.
    Станот е празен сите се некаде по ладното а јас останав и уживам во вечерта иако сум преполна со обврски.. :)

-Ифет некако не ми е интересна бидејки сега веќе почнуваат оние монотони случки како во сите серии..
    Тој ја сака и таа него но не можат да се заедно само поради една причина од која произлегуваат уште 1000 уште полоши од таа...Што би рекла баба ми ТОПАТО :D :D

Имајте убава вечер ..позз :*

mims-89 and Gordana10 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.