[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Вчера пак си останав дома ;( ;( ;(

2. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Не можам да ги разберам семејствата на кои саботното пазарување во Веро им е главно неделно излегување. Исподоторени парадираат меѓу рафтовите додека децата растрчуваат и пискаат наоколу. Полека клај, клај, ред разгледување производи, ред муабети со познаници, пријатели. Абе празник.
    Во некоја друга ситуација не би ги ни забележала, но вчера на пример брзав и имав време за експресно пазарување. Кај се погодија едни, цело време пред мене-зад мене. У уште тоа децата на неколку пати ме исчукаа со количката. Ама ајде...

На AnaKarenina, bittersweet, Trendafilka и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Изгледа имам мало срце. Оти кога љубам некој чувствувам дека тоа ќе препукне!

На Springy, bittersweet, Trendafilka и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    Мачорот се враќа кон старите навики, ми се пика во кревет секое утро и гласно,гласно преде.Значи не можам да ви објаснам колку гласно е тоа,со другарка ми имаат посебна конекција (така она тврди,нема врска,тој е вечно заљубен во мене) и и го давам по телефон да и предне за да ја поздравел.А значи и дека сериозно застудува! Тоа се вика благодарност драги луѓе.
    А тука,и најкреативните многу крадат. Викни за да те чујат. Кршат стакла за да ги види публиката, не е важно како и каде,важно ги кршат.
    Недело мори ќе те тркалам во прегратки, се јави со исти желби. Ќе го носам на кафефест,а тој мене на лахмаџун,заспав со нетрпение и радости! Трето полувреме не ни бега,ама денес да,денес е ден за обичности!
    И се моли човештвото да не ми се потсмева дека секогаш ми е ладно. Спијам со ќебе и јорган,а вие како сакате! Полошо чувство од тоа да се тресеш во сон,не постои! А поубаво да пуштиш раче надвор да ти студи и да го пикнеш под планина од топлежи,епа нема! И секоја зима после љубовни разделби,овие ми се најтешки!
    Ааааааааааа! Ми оди да се дерам од што ми оди убаво од стомак! :D Второ име треба да ми е горда!

Ај така,ај здраво!
    Ручајте убаво денес!

На kravce, cinderella5, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.929
    Допаѓања:
    45.437
    Нема ништо послатко од омлет за доручек :!: Калории до бесвест и ситост до пладне.Аха.
    Есен златна есен, е многу ја сакам кога е вака сончева, а свежа.

6. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Ми се допаѓа осаменто шетањето во есен излегов (иако по потреба) надвор малку почна да прска и наеднаш и онака разретчените луѓе почнаа да довикуваат такси со едната рака која им беше слободна ..па и поинтересно е за разлика од вечерните излегувања кој веќе станаа кич

7. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Парите го вртат светот,колку и да одрекуваме.......

На la-chicka, Miss-Angie92, kikav и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Баш е штрумфастичен овој ден! :D :D :D :D

9. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    :hai:
    Додека да трепнам поминала цела недела.
    Денес недела..ич не ја сакам.
    Денеска сончевоо сакам да прошетам а мајками запнала да чистиме да чистиме..
    Не не сакам фала ;)
    Вака ко ке не знам што да правам каде да одам , дали да помогнам ми иди за плачење..ненормална :fubar:
    Исто ги мразам и неделните вечери..ПРИБИДЕЈКИ не можам да заспијам плус психата уште толку си прај и утре цел ден ке сонвам

Иначе ми фали летото само заради книгите..
    Немам време да седнам и да читам. Само за џабе ке ја започнам книгата и ке се влечкам со неа 2 недели.
    Затоа и не ја започнувам :(

То е се шо сакав да кажам ;)
    Убав ден :*

Прикачени фајлови:

• 200733646_640.jpg
      200733646_640.jpg
      Големина на фајлот:
      17,8 KB
      Прегледи:
      183
  10. MistiqueB

MistiqueB Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    46
    Доста ми е од обидување, поправање и залажување...
    Најубаво ми е кога сум опкружена сама со себе, во мој свет, со измислени личности и чувства. Ме боли тоа што живеам во свет полн со лаги, интриги, злодела и болка. Преку глава ми е од личности кои ме ''сакаат'' и се ‘‘би направиле’’ за мене, мхм да. :fubar:
    Се околу мене е лажно, примитивно, бесчувствително.. А зошто?
    Зошто едноставно не може да се научи искрено да се љуби, верува и почитува? Толку ли е тешко?

Не ми е потребен моментално никој, никој, никој!! Сакам да сум сама и да црпам енергија од музиката...

И како што би кажала песнава: It's okay not to be okay! :?:

http://www.youtube.com/watch?v=HCpr_10YzGg

Прикачени фајлови:

• download (1).jpg
      download (1).jpg
      Големина на фајлот:
      27,7 KB
      Прегледи:
      173
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.985
    Не мораше бе Ангел да изгледаш два романтични филма во рок од 4 часа, па кај ти е паметот, па одозгора и гледаш филм кој малте не е реплика на твојта врска..... Ах по ѓаволите, нека ме разбуди некој од сонов, нека ми каже дека тоа е само Холивуд и дека во реалност нема такви случувања, а најлошо е што знам дека е само Холивуд и можноста да ми се случи е еднаква на нула. Си ветив, ќе се потрудам уште еднаш, само уште еднаш и толку, немам и јас петнаесет животи за живеење, еден ми е, и си го сакам и си го ценам до даске, од денес па натаму... А ти миличок, ако мислиш дека не сум вредна за внимание слободно кажи си, да си бидеме на чисто, не мора повеќе да се трудиш и да доаѓаш и да ме молиш да не плачам, едноставно не прави да плачам, едноставно е. ;)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Чувството на носталгија почнува да си го покажува своето лице, зарем носталгијата те тера да се чувствуваш осамено? Не сум осамена, па колку и да сум носталгична, саканите си ги носам во срцево секогаш со мене. ;)

На Glossy-girl, la-chicka, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    СДК :

На fallenangel, Stoimenovska, blond и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Злато, сакав нешто да те прашам. Сакаш ли да бидеме модерен пар а не ко' овие клише двојкиве што подалеку од Охрид не виделе, и на пример да си бидеме заедно од понеделник до петок, а викендите да си искачаме посебно, јас со другарите а ти со другарките? Кажи ама е јако, а ?
    -Еј злато, јас имам уште подобра идеа. Сакаш ли да бидеме уште помодерен пар и да избегаме скроз од овие клише двојкиве и на пример да си бидеме заедно од Септември до Мај, а преку лето да си бидеме посебно, јас со другарките а ти со другарите? Кажи ама е јако, а душо? :))))))))

На Springy, Annie.mk1, Feminkaa и 8 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    ХАЈ ДЕАР!
    Убав денов вака,ма есента скопска е уникатна-дење лето,ноќе зима...
    Од сабајле домакински сама на пазарче,и да видите чудна работа,кога сум по хеланки ми викаат
    ајде девојче,а кога носам тренерки ми викаат госпоѓо :D
    е таа сум де,едвај 25 години со фаца соодветна на годините..како и да е не се лутам,ма се прчам уште толку!
    Сега сметам дека после 6 работни од можни 7 дена во неделата,заслужив едно убаво поминато неделно поладне,со пријатни позитивни фаци,би шмркнала јака доза кофеин во турско-скопска чаршија!
    На ачик ке седнам,за инат!
    Ај отидов јас да впијам уште малку Д витамин од последниве сончеви зраци..

ДО ЧИТАЊЕ!

На Moira, kravce и Sara123 им се допаѓа ова.
  16. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Пред неодамна го гледав Бабел. Еден од моите омилени филмови и се сетив тогаш на цитат од филмот кој ептен ми остана во сеќавање.

"In the beginning, all the lord’s people from all parts of the world spoke one language. Nothing they proposed was impossible for them. But fearing what the spirit of man could accomplish, the lord said let us go down and confuse their language so they may not understand one another’s speech..."

Хм. Џабе. Некои луѓе знаат да најдат заеднички јазик и да се разберат, макар се договарале со раце и нозе.
    И обратно. Можеш со некој да го зборуваш истиот јазик но да не најдете ништо заедничко макар седеле сами во соба со часови. И никако да се разбереш.

А ми велеа дека унгарскиот е грд јазик. Како да ти е грд откако ќе чуеш вакво нешто?! Ми преведоа, дека народнава песна кажува за силна љубов помеѓу двајца, но момакот никако да стигне до саканата низ сите тие снегови и ветришта, и плус мислам на коњот му се скришила ногата ако добро се сеќавам, па таа потоа не го сакала затоа што не стигнал на време...ама сепак верува дека ќе го најдат патот еден кон друг. Ммех!
    Ова другар ми така ми го преведе, само во скратена верзија - „цурава е уствари кучка пошто го глеа дека се труди а она му мрчи зашто коњот си ја скршил ногата и не дошол„ :D

А тука се потврдува она, и постела послана со ружи да ти направи, џабе е понекогаш.

Викам јас, и истиот јазик да го зборувате понекогаш не може да се пронајдеш со некого, колку и да мислиш дека можеш.

И кој рекол дека унгарскиот е грд, лажел! Покрај оваа песна го прогласувам за најелегичен јазик. Nagyon szeretem a Oi Va Voi.

Убаво што се сетив на неа во недела. Некако ми иде уз ручече и неделно бањање. Пред да гледам Химен. Упс...Химен веќе нема, паф! :(

http://www.youtube.com/watch?v=U9RgXSUZtO4

На Peppermint, Miss-Independent и dunika им се допаѓа ова.
  17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Премногу изморено се чувствувам од вчера.
    На работа до попладне,и не дека работам којзнае што ама цело време на нозе и тоа не е добро,а и не сум навикната...
    После тоа со него на ручек во Ања,па на прошетка низ трговски,веро...и дома малку одморив и веднаш кај него.Незнам зошто не разбира дека тоа е преголем притисок за мене,но го оставам знам дека за брзо ќе му пукне филмот и сам ќе се откаже.
    Денес мислев дека ќе се изнаспијам но не јас како за инат станав уште во 11. |(
    Уште не сум го испила ни утринското кафе,чекам покана од една другарка,се договоривме вчера. :)
    Оваа работа не е за мене...јас сакам нешто сосема друго,и додека не го добијам не се смирувам... 8)

Прикачени фајлови:

На cinderella5, Glossy-girl и Sara123 им се допаѓа ова.
  18. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.986
    Ви ја претставувам мојата нова другарка мачорска.

Црно ќумур ќумбе, пријателски расположено, сака саламче и да се мотка околу ноџиња. Срцуш мил.

И денес ќе си се гушкаме.
    Мјау. :wasntme:

Прикачени фајлови:

На sweet-cherry, Springy, MandyLane и 26 други им се допаѓа ова.
  19. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Како бе тоа недела ви е тапа ден? Па тоа ми е единствениот ден во неделата кога целосно си се посветувам на мене и моите дома и едноставно си уживам. Недела ми е ден кога сакам да готвам еве си го направив ручекот си седам на тераса со кафенце и си уживам во септемвриското сонценце, ќе си дремам, ќе си читнам нешто, ќе трканм докај некоја комшивка на кафе, ќе си се спремам вечер ќе си излезам со другарките, па нели е прекрасно? Целосно ми е исполнет, недела си е мој ден јас си го организирам како што си сакам и дефинитивно ептен си уживам во него. Уживај те и вие ;)

На bittersweet и lunicka им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Таа постојано беше во потрага по подобар од него, а тој никогаш не помисли дека некаде постои подобра од неа.

На bittersweet, kravce, Feminkaa и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.