Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Оф, ручек на мост и ги гледаш налицкани ќе се испотепаат за парче леб и саламче.
    И пензионери што само одат, разгледуваат и коментираат како у нивно време саламата била подобра.
    Колкава е иронијата што бездомници и оние што навистина немаат лепче да каснат, не се присутни на овој “свечен“ настан? Зар имаат повеќе достоинство и сметаат дека самите можат да си го заработат тоа парченце, па им препуштаат на упицаниве да се сељачат?
    Што знам? Тие си знаат, големи се. :lol:

Се разбудив пред еден саат, ко да видам, смс уште од 8:20. Обид за ватевр ит ис.
    Оди ма да ми помогнеш да цепиме дрва. Што домаќинка ќе бидеш ти?
    Хах! Извини де4ко, недеља е ден за бањање! 8)
    Знам дека се зеза, ама замислете ме мене ваква со нос до колена и паломчиња во него, кај што цепам дрва. Ќе замавнам назад без усул, ќе ме плесне секирчето по глава и готово. One down. :D

Се чувствувам препородено. Ова мајчево ми е ѕвер. Заебете вие Хаус, глума е тоа.
    Дојдете кај мајка ми да видите како ќе ви ги прочита мислите. Неверојатна е.
    Абе ти тупи си до 101 и назад, ама попрво сам ќе си поверуваш на лагата, отколку што ќе ја излажеш неа. Чекајќи го Годо т.е. тетин ми, таа ми одржа една таква лекција, што ме сврте неколку пати по 360 степени. Хуморот, интуицијата и психо-анализите и се беспрекорни.
    Ракче е, што ја потврдува тезата на Срцекршачка. :D
    А тетин ми? Ма, срцка е. Си се изнарадувавме ко две шмизли што не се виделе цели 2 саати.
    Патувал цели 17 саати, а во него има енергија зградава во раце да ја крене, се изнадрндавме до 3 сабајле и си заспа така во дневна подлегнат на троседот. Топ не го буди. Си го покривме да не му студи, го гледам сабајле си мести експресно во полусон и си се тресна ко трупец. Комедии е.
    И им ги обожавам “расправиите“ со тетка ми. Овој си ја тепа со сарказам, оваа сериозно сфаќа и му се лути. Ко вода и оган се, а идилични ми се.

И сега? Да одам да цепам дрва, а? :D
    Море ај да си каснам, цревава Пајдушкото веќе напамет ми го научија.
    Добар ден. Убав ден.
    4@0! :D

На JuLleE, sesilija, la-chicka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Еднаш овде напишав дека сакам да си најдам маж кој ќе биде како татко ми.
    Кај нас дома, мајка ми е онаа што е повеќе зафатена, па татко ми многу помага околу домашните обврски. Без проблем чисти, пере, готви, мие садови, па дури знае и зелник да засука.

И ете, универзумот решил од сите мои желби, да ми ја исполни токму оваа - пред извесно време дознав дека љубениов знаел да плете.
    Отпрвин мислев да се шегува, ама откако видов дека е мртов сериозен, се испружив на паркет и не можев да се соземам!
    Знаеш да плетеш? ТИ знаеш да плетеш?! Да плетеш?! Со волница и игла?! Да плетеш?!
    - Да, да, знам да плетам. Big deal.

Па потоа ми објасни дека кога бил помал, баба му го чувала и го научила да плете со една, а потоа и со две игли. Тестот го положил кога сам си сплетол шал и капа во различни бои.

Молчејќи неколку минути пробав да си ја замислам следната слика: Јас и тој седнати, расправаме политики додека јас пијам кафе, а тој плете.
    Не бре, не можам такво нешто да си ставам во глава! НЕ - МО-ЖАМ!!
    Тој е толку сериозен, и изгледа на тип кој никогаш не би се бафтал со женски работи, ама да плете?!
    Да плете?!?!

Откако се соземав, му реков дека нема да му поверувам додека не ми сплете шал за зимава.
    Ми рече да си одберам боја и да му кажам димензии.
    Сакам долг и дебел шал, да ме топли!

И уште не можам да си поверувам...

На M.a.r.i.l.y.n, sweet-cherry, Springy и 33 други им се допаѓа ова.
  3. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Овој ден, сончев но со ниска температура, ме потсети кога бев средношколка. Секоја Недела, ке се соберевме другарки, ке одевме кај некоја дома, ке гледаме филм, или едноставно ке си гледаме на кафе, па ке манијачиме на HI5 или на mIRC, ке нарачеме пица и ке се смееме кога некоја ке има мустаки од мајонез. Трачеви, смеа, живот... Ако во Недела сите седеа дома и учеа за Понеделник, ние не, ние обавезно бевме скитнени некаде. Кога беше пак убаво и топло времето ке шетавме низ град со тренерки и сончоглед, ке се леевме како мраз во Кока кола кога ке ни помине симпатијата, а пак ако ни кажеше “здраво“ леле леле среќа, нема спиење таа вечер. :D

Ми недостига тоа толку многу. Не велам дека сега немам некои моменти кога се чувствувам преубаво, но ми недостига очајно тој период. ОЧАЈНО! Знаете немав тогаш никакви грижи, единствена прокупација ми беше некако да ескивирам од испрашување на училиште, и симпатии. А симпатиите, нели по дифолт беа премногу, да не речам пола град. Ах, спомени спомени, не се вракаат тие моменти, за жал... :worried:

На sweet-cherry, bittersweet, Trendafilka и 13 други им се допаѓа ова.
  4. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Каква ѕвероња е Горан Михајловски кога се работи за пишуење колумни.
    Ѕвер! Вчера ја читав на посао, ама немав нет да ја шернам. Остро и болно, нежно и флуидно авторот дава печат на изминативе настани. Се молат локал патриоти/ки да извадат сонце од гаќи.

Во светот универзитетите се натпреваруваат дали оваа академска година ќе смислат неш­то што ќе им донесе Нобелова награда. Нашите државни универзитети бркаат друг прес­тиж. Дали на почетокот на годината ќе викнат поп да им пее, или ќе пуштат химна на туѓа држава.
    Та­ка е затоа што на нашите професори не им е ни до наука ни до техника. Туку до за­до­му­ва­ње и фаќање позиција. Од која најдобро може да се оцени чија рака вреди да се ба­ци.

Останатиот дел http://vest.com.mk/default.asp?ItemID=B8E23507C5705E468AF6668403144A69

5. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Денес официјално започнува есента. [​IMG]

Знаете дека застудува надвор ко ќе седнете на шољата и капакот е ладен. :rofl:

На sweet-cherry, FortuneTeller.xD, MandyLane и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Знам дека не пишувам често, ама редовно ве читам :)

Денес чинам го поминав најголемиот тест во животот.
    Пред еден месец велев: Ако негогаш го видам него покрај друга, тоа ќе биде оследниот ден во мојот живот
    Ама тоа беше пред еден месец :!:

Денес го видов со неговата вереница, гушнати поминаа покрај мене, знаете место солзи имаше насмевка на моето лице, да да насмевната поминав покрај нив, како да не го знам, како да не бил дел од мојот живот.
    Конечно се свестив: Алоо девојко па тој е верен, ќе започне живот со друга, време е да се завртиш наоколу и да ги погледнеш другите.

Денес денов ќе си го посветам на самата себе, тивко музиче и кафенце.

На Elenuskaa, MandyLane, ViktorijaMari и 3 други им се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    Вчера официјално пристигна есента, попладнето.

8. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас по капакот се водам бе Џули :rofl: :rofl: :rofl:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Денес имаме гост.
    Пријател на моите од студентските денови, студирал медицина тука, од Јордан е.
    Да, да, од Јордан.
    Ми раскажуваше за моите како пар кога биле на студии, за нивните пријатели, за факултетот, тешкотиите, откажувањето, враќањето назад во нашата земја, смееите, шегите...
    Памети се.
    До збор, до дата.
    Човекот е опиен од Македонија.
    Ја сака.
    Го сакале него тука. И се уште го сакаат.
    Кога си заминал сум била бебе, со неполна една годинка. Тоа било пред осумнаесет години...
    Поминало многу време, но тој се вратил бидејќи тврди дека тука никогаш не се чувствувал како странец.
    Мајка ми моментално во кујната приготвува дулма и гравче, а тато и тој заминаа во село да го посетат гробот на мојата покојна баба откако ја пробаа ракијата.
    Се присетуваат на моментите кога седел по цели недели со татко ми во село, како моите баба и дедо го сакале како свое дете.
    На свадбата на татко ми, на неговото вработување....
    И по осумнаесет години јас веќе не сум бебе, живееме во убава куќа во град, Скопјето каде студирале и ги поминале најубавите денови од своите животи е изменето.
    Но поминатите години, не ги измениле и изладиле односите помеѓу вистинските пријатели.
    Ми раскажуваше како се сретнал со девојката која ја сакал, но никогаш не и го признал тоа.
    Бидејќи знаел дека еден ден ќе си замине, дека немаат иднина.
    И се кае.
    Што го слушал разумот, а не срцето.
    Зборува перфектно македонски, наш човек е, душата му е тука.
    Такви пријателства веќе не постојат.
    Им се восхитувам.
    Покрај него моите се слушнаа со стари пријатели од кои се оддалечиле поради обврските и договараат средби...
    Ги обедини. Дојде и ги обедини сите.
    Си дојде назад дома, а ќе мора пак да замине.
    Во меѓувреме ужива и ги проживува најубавите десет години од својот живот на еден поинаков, почудесен начин.
    И кажува по телефон дека моите имаат ќерка која била многу паметна, со која дискутира филозофија.
    Просто не му се верува на човекот.
    Кога ме најде на фејсбук пред да дојде, јас не знаев кој е.
    Татко ми кога го слушна неговото име крикна од задоволство.
    Се сакаат како браќа. И повеќе.
    Толку чиста, толку вистинска љубов гледам можеби прв пат во животот.
    И мило ми е.
    Се радувам што ги запознав моите родители на моја возраст, што сум привилигирана да се збогатам со едно вакво искуство.

На Moira, Trendafilka, MandyLane и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
  11. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Фејбук и твитер станаа едно исто..

Да ти се одмили од интернет.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Моментот кога спокојно седиш горе во соба, и одеднаш ги слушаш звуците на Slow dancing in a burning room, на гитара!!

Што би посакала повеќе? ^_^

На Hayley и marama им се допаѓа ова.
  13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    На некој да му дадеш едно јаболко ќе го мрзи да го измие и исече, ќе се мисли дали да го изеде сега или после. А некој...

Треба да се гледа подалеку од носот.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.982
    Феминки, јас иако сакам многу често да седам тука, морам да се збогувам.
    Имено, не се чувствувам комотно да пишувам мислења и со тоа да ми го следат секој чекор.
    Ејјј знаеш што?
    Знам прочитав си пишала на фемина
    |(
    Не е ова фејзбук,и не ни сакам да прерасне во фејзбук, затоа ќе ве читам, но ќе пишувам ептен ретко.
    А да, ете и уште една причина.. Треба да учам. Мислам, сваќате, Електраши. :rock:
    Ама ние не сме Електраши, туку .... хм.. Финкираши :rofl:
    Сепак, јас го пишувам постов со мало збогување од Фемина. Нејќам, ве мислам како блиски, но ја објаснив причината погоре.Е так.
    Останете ми со здравје, уживајте во сонцето додека можете! :hug: :hug: :*

На COollLady, cinderella5 и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    СДК :!: Манчестер Јунајтед победи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

оууу јеааа оууу јеаааааааааааааааааа :dance: :dance: :dance: :l: :l:

На MistiqueB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Се чудам,зарем не може да имам бар еден среќен ден?Пак постои нешто што може да ти расипе се...
    Глупав е денов. :(

На N.Kety и alessandraaa им се допаѓа ова.
  17. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Само што го купив Перл Харбур вечерва ќе има плачење :$

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Кога девојка ти поставува прашање, подобро одговори искрено бидејќи шансите таа веќе да ја знае вистината се огромни...

На teddybear, FortuneTeller.xD, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Ооо да ќе има плачење и тоа какво... :) Сепак ќе ти ги задоволи потребите за добар филм. :)

СДК еуфорија ме фаќа за навидум ситници. Да се разбериме за мене не се ситници, ама за некој можеби се. На пример добар гол, уф поштено знам да си се израдувам и солза да си пуштам и морници да ме лазат цела вечер. Добар концерт исто така може да ме доведи до солзи радосници. :D
    Туку, утре почнувам на факултет. |( Треба да бидам редовна и да почнам здраво да учам оти инаку пиши пропало ќе биди работата. Не ми се учи ич. Сакам безгрижно да си шетам до раните утрински часови секој ден, ама нема така. Има убава страна и во обврските, само што ќе ми биди малку тешко дури да се навикнам. И паника владее во моето мозоче кога ќе се сетам дека ова ми е последна година на факултет, потоа ќе започнат вистинските проблеми и обврски, а јас не се чувствувам подготвена, но има време. Си се тешам. :)

На COollLady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    DeepBlueако не е тој фемина чет боја ке нема :D :D :D :D :rofl: :rofl: :rofl:

На DeepBlue му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.