Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.279
    Допаѓања:
    157.891
    Студент на филолошки на катедрата по шпански (најново дечки,све за 100,промотивно, ајмо)...
    Што да кажам повеќе?! Мислам дека ме разбирате...најдете го и санкционирајте го со време, дур не се вратиле у мода шпанските филмови. Уште по тоа фали да не знаат...

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  2. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ^Трајче хозе мариа валенсија де гутјерез. :D :D

На kate21, fallenangel, DzingrlakaDzikica и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Offf,маките ми почнуваат..Бар овој Осман ќе игра ќе се изнасмеам.

4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Размислував долго и никако не можам да дојдам до одговор зошто толку многу амбициозни млади луѓе седат дома,трудот не им го цени никој и полека,но сигурно запаѓаат во депресија не по нивна вина туку поради тоа што државата и средината не им нуди никаква можност за подобра иднина.Јас сум една од тие млади луѓе драги,а знам дека има уште многу.Можеби ќе ви изгледа на секојдневно мрчење,но едноставно ми е доста од ова грдо чувство кое што полека,но сигурно прави да се чувствувам се помизерно,бескорисно,депресивно секој ден.Чувствата ми се испомешани,час се смеам,час плачам,си се чудам самата на себе,а можам да замислам само што другите мислат кога ме гледаат ваква.Едноставно тонам во светот на безизлезноста,безвезноста во кој што живеам.Вчера плачев на неговото рамо,тој само ме гушна и кажа дека се ќе биде во ред,но како,кога??? Не сакам да земам од него пари,не сакам тој да ми го плаќа таксито до дома,вели дека и јас сум плаќала за него кога тој не бил во можност,но сепак тоа е друго и не,нема да земам ни денар од него бидејќи знам со каков труд и мака дојде до посакуваната позиција и не заслужвам да потроши ни денар на мене.Вели дека наскоро ќе сме едно и дека нема потреба да ми е страм од него, во право е, но јас не можам ,ги голтам солзите,имам голема грутка во градите која што не ми дава да дишам,не можам да се помирам со тоа дека веќе 6 месеци седам дома и само чмаам.Веќе ми е доста од тоа да не можам да му приредам изненадување како имам замислено бидејќи тој го залужува тоа повеќе од се и од страмот кој што го чувствувам секој пат кога ќе побарам пари од моите.Последната плата ја штедев и трошев 5 месеци само за да не барам од нив.Аххх знам дека изгледа дека ми е само за парите,но верувајте поважно ми е да работам и да се чувствувам корисно без разлика и 0 денари да земам отколку вака да денгубам.Ете си кажав се шо ми лежи на душа,малце постот е црн и депримиачки ама морав да се искажам некаде,а каде ако не овде :)

На DeMelo, Doozy, Mrs.Cuper и 11 други им се допаѓа ова.
  5. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Не знам дали некој ќе се препознае и не ме интересира, ама кога веќе сте се запишале на факултет, поводете сметка и на хигиената. Не планирам и оваа година секој ден да запаѓам на студентски заради такви "персони" :puke: Одвратен живот се живее овде!

6. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Сдк дека моментално ми се пие кафе во еден ваков филџан [​IMG] ]:)

7. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Супер ден. Прекрасен.
    Се чувствувам прекрасно.
    Исполнето, по долго време.
    Среќно.
    Денес е тој ден.
    Среќна сум.
    Денес сфатив дека среќата е во малите нешта :)

Нема среќни денови, има среќни мигови.
    А тој ме прави уште посреќна.
    Фала ти животе.
    :)

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Пак јас со моите стрвови. Можеби 10год поминаа од последен пат како пробав, ама оваа година не пропуштам повторно. Сакам слатко од тикви. Тиквички сецкани на коцкички, однадвор тврди, а внатре меки, сочни, вкусни. И со некое оревче во слаткото, да го бркам со лажицата низ тегла. И со суво грозје. Убаво ли е слаткото во маркетиве што се продава? Еве...си се забришувам, вкусот уште ми стои на јазик после сето ова време, ми се топат тиквичките во уста, ми крцкаат оревчињата :sweat: ах бре :(
    Поминувам часови во музика, си се галам со звуците, а пред очи во оваа топло-ладна шарена есен ми е сакурата :tmi: Си ги газам жолтите листови на паркинг, ми испуштаат душа под чевлите, го сакам сонцето што срамежливо се гура низ гранките и ми ги скокотка очите. Ама се плашам од зимава што иде, со секое стегање на цело тело што минатата година го имав, низ сите тие мразулии и замрзнотии додека одев и се враќав од работа. Цел месец, цела улица ми беше сцена од Сам дома.
    А тука е и ноември, мојот ноември, ноември на V, доцниот ладен ноември на Кататониа, секогаш сив, депресивен и омразен, како и мојот роденден. А сепак, има нешто во неговото име, што потполно си одговара со мене, па се прашувам, дали тоа јас и ноември сме исти?
    Ми леткаат мислите. А всушност, сакав да пишам за сакурата нели? За прекрасната сакура во Скопје, за неверојатната убавина на цветањето во Јапонија. Па додека се борам со овој ноември во мене, се прашувам дали јас, покрај тоа што се родив на погрешното место, дали го одбрав и погрешниот месец? Или можеби и ноември, како и мене, во своите ладни, мрачни денови ги сонува розевите цветови на црешите...
    Па, барем тикви има во ноември :)

Сеуште е далеку, но го чувствувам ноември како ми дише во врат, ми зборува.
    http://www.youtube.com/watch?v=qNPKRYovvi8

На kristince51, slavica999, Moira и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Само вистинските пријатели се со тебе во тешки времиња.
    Навистина, денес го потврдија тоа и ме уверија! :wasntme:

На bittersweet, Glossy-girl, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ги знаете оние денови кога на секои пет минути ви текнуваат разни ситуации од претходните денови и цело време на вашето лице е залепена насмевка, за која всушност нема некоја очигледна причина?Е денес за мене беше еден од тие денови.Што да речам?Опкружена сум од луѓе кои ме прават среќна, и и покрај фактот дека сум целосно заглавена во милијарда обврски, тие луѓе сепак, успеваат од мене да извлечат насмевка...I`m in love with life 8)

На DeMelo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Жално е кога читам како некои постојано се трудат да се покажуваат и да се докажуваат колку имаат и поседуваат (води некаков натпревар од типот јас имам повеќе од тебе).Жално е што сопствените фрустрации ги лечат преку постојано лајкување на секакви малоумни страници,пишување на мизерни статуси,и закачување по 100 слики од „неверојатните“ места кои ги посетиле.Жално е што јаднициве ги имаат социјалните мрежи како единствено место за правење на горенаведениве „активности“ кои воедно се единствени активности во нивниот празен живот.Најжалното е што се убедени дека се јаки фаци и дека постигнале нешто во животот...

На Chocoholic, kate21, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    17.237
    Се запишав повторно на тренинг.
    Летово паузата па и добро ми дојде, ама од наредната недела ќе се вратам во форма, ќе бидам навистина упорна. Веќе нема мрза, ќе успејам - верувам.

На cinderella5, Adi888 и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... се пронаоѓаме сите нели ... ;)

На kate21, teddybear, la-chicka и 20 други им се допаѓа ова.
  14. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    25.527
    Сакам да кажам дека... едноставно, некои духови од минатото никогаш не исчезнуваат.
    Можеме да заборавиме на нив за момент, можеби секојдневите убавини на животот прават да ги потиснеме, но секогаш се тука. И излегуваат баш во најтивките моменти, оние кои пробуваме да ги посветиме на себе и на сопствениот мир.
    А некогаш е доволен само еден стих да ги оживее. Една слика. Само едно име... и ко времето никогаш да не поминало...

http://www.youtube.com/watch?v=L6fEfxPj ... re=related

На Cataleya, Anabelle, FortuneTeller.xD и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Љубам и јас имам вакви на тераса, две, потполно исти! Под стол си имаат гнезденце, си растат... Деновиве не ми текна да ги проверам, ај сабајле ќе одам да им посакам добро утро :$ :!:

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Пак настинав!!! :devil:

17. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
    СДК,.. нај фините модератори се у Финска...
    ........ тело што да ви кажам... terveh suomi... :)

На Annath, ozbilnazena и Gordana10 им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Вистинската љубов непознава граници

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Изминатава недела се чинеше како вечност, но на најдобар можен начин. Освежена, инспирирана, позитивно расположена, подобра личност... Не се плашам повеќе да помислам што ќе биде утре. Лежам и мирно размислувам по долго време и знам - насмевката насликана на моето лице овојпат не е лажна. Знам дека тоа што го направив беше вистинското нешто во тој момент. И во овој момент се колнам дека сè е бесконечно...

http://www.youtube.com/watch?v=acvIVA9-FMQ

На kravce и Libera им се допаѓа ова.
  20. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Моментот кога си идеш разбушавена од пилатес,со лице црвено од мазохистичко стискање, целата катастрофа,плус со млеко у рака,и еве ти го симпатијата те запира,па уште и ти прави муабет бе 100 саати,а ти гледаш како да избегаш,после да не си крива ако има он кошмари вечерта. :rofl:
    И да,не сум ја крива и да имаш кошмари цела недела,сакав да избегам,ти па уште со тоа светлото,осветли ме бе у лицето,поубаво да ме видиш |( .

у последно време личам малце на срцекршачка,ама па за друго ако ви кажувам,ќе ви пренесам депресивно расположење,а нечу то :D .

На Doozy, Adi888, FortuneTeller.xD и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.