[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Среќа е кога пијам чај наутро со него. Смеење на мали работи, дизајнирање на работи кои те исполнуваат, знајеки дека имаш вишок килограми, а ти се трудиш да го смениш тоа и ти успева и чувството е поубаво. Тоа што знам дека сум поголем човек од многумина. Среќа е што константно прифаќам нови предизвици, што пронаоѓам нови песни и изведувачи. Храна, разговори кои ти остваат осмех на лице, прекрасни пријатели. Возбудата дека со Мила ќе ја видиме жирафата заедно.

Среќа е кога имаш некому да дариш, без да ти побара. Среќна сум што успевам да направам некого среќна. Среќна сум што идејата за повторна хуманитарна изложба напредува. Среќна сум што ја имам нејзе. И да ја сакам есента. Многу..

http://www.youtube.com/watch?v=RZZlcS50 ... r_embedded

На eli25, bittersweet, anabel-a и 14 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Kолку ми е мерак кога ќе се качам во автобус, и шоферот пуштил добра музика, баш како денес,на листа 3дравко и компанија :) Aбе да не осетиш дека се возиш.
    Aма најчесто, шофериве и немаат некој вкус, и вртат некои новокомпоновани Mакедонски песни, па ми иде да им станам, да ги прашам за мезе и ракиичка, онака уз пут :D, да се замезиме слушајќи ја Газова.

Епа сега кога го спомнавме 3дравко, јас имам цела историја со човеков :D Баш си навратив некои спомени во автобусот

Кога бев бебе 1-2 години, јас лудо си го сакав него, сите спотови ги имав на касета, и баба ми безуспешно ми ги пуштате навечер, за да спијам, а јас наместо да си легнам, си се журкав на неговите песни.
    Заврши ли касетата, оп јас скокање од креветче, стискам копче пак да се пушти,и се така.
    Памтам,омилена песна ми беше една со жирафи на спотот ама да ме убиеш бе, не ми текнува која е песната :)
    Од тука, почнаа меморија до меморија, да ми се навраќаат спомени за детството.Многу од нив се една бледа копија, ама еден, тој засекогаш ќе го памтам...

Бев забавиште, и имавме представа. Храна насекаде, од колачиња до кифлички.Дете како дете, подадов раче на масата,по кифличе, и од никаде изедов еден јак шамар, а тоа беше првиот мој шамар што сум го осетила... Од учителаката. Со бесен поглед ми кажа врати ја кифлата на место. Ја вратив, но не бе, не заплакав пред нејзе... Се скрив во коше и таму плачев.
    Тоа не ми беше само шамар од учителка, туку и шамар од животот, тогаш сфатив, немало само добри луѓе на светов :)

На bittersweet, anabel-a, kate21 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Куферот, ранецот и ташната ми се спремни за пат. Сега само чекам да дојде времето кога ќе треба да тргнам за Будимпешта. А не сум воопшто возбудена, едвај се спакував, без никаков мерак, а сега не ми се ни оди.

Искрено се надевам дека сум донела вистинска одлука, бидејќи пред да уплатам сто пати се предомислив дали да одам или да не одам. Е сега се надевам на добар провод. Се гледаме за шест дена девојки. :hai:

На anabel-a, kate21, L-enna и 11 други им се допаѓа ова.
  4. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Ме погледна и неволно се насмеа,вештачки. Срце ме заболе. Што се не прават тие протекции и врски. Ги намалуваат вредностите и самодовербата. Немаат никаков квалитет. :worried:

5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    What do I think about people that constantly do bad things to me, say bad things about me, harm me in any possible way? Nothing. If they wanted war, they could have politely ask for one. I am a gentleman after all, you know. I don't fight unless there is a challenge. So guys, go ahead, keep fighting, but let me tell you something, you are alone in this war.

На Sexybaby86 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  6. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    САкаммм да прошетам негде.. да видам туѓу градови, земји, обичаи.
    Да шетам по сонце, по мрак, по дожд.
    Едноставно да го бркам сонцето. Да уживам !
    Тогаш би кажала дека живеев!

Но пуст наш стандард удира по џебот и не остава тука сите. Да пцојсаме.

О колку само се радувам и го чекам летото 2013, Америка ќе те освојам.
    САкааааааааааааааааам паааааааааааааа :|

На Stoimenovska, n.a.t.y и ludoto19 им се допаѓа ова.
  7. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Sakam da si odam domaaaaaa
    Da si uplatam nekade u spa-centar i da se izlezuvam u jakuzii cel bozji den i da ne mislam na nikakvi obvrskiiiiii!!!! :envy: :sweat:
    [mod-kirilica:31pysf0d][/mod-kirilica:31pysf0d]

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Се гушам, сакам да врескам а немам глас, опкружена сум со луѓе а се чувствувам осамено, се чувствувам како да сум во некоја огомна просторија полна со народ, како да врескам а никој не ме слуша, сакам да побегнам, но нозеве ме држат овде, очите ќе ми се наполнат со солзи, ама стискам заби, подголнувам и се "насмевнувам".

Знам морам да сум силна, ама не успевам, немам повеќе сили.
    Луѓето мислат дека ако имам насмевка на лицето и се ми е мед и млеко, никогаш не сум сакала скапи коли, вили, пари. Се за што сонувам е нормално семејство, дечко кој ќе ме сака и подржува, пријателка на која ќе можам да и кажам се без притоа да слушам аа тоа не си требала така, нее крива си, работа која ќе ме исполнува.

Уште од мала се борам со се, никогаш не сум се откажала, никогаш не сум рекла Доста е, кревам раце, никогаш не сум ја наведнала главата, Но животот секогаш после еден проблем решен, ми давал уште три нови :|

Еднаш една личност ми рече:
    Бог ти дава толку маки, колку што можиш да издржиш
    Е па Драги Боже јас неможам повеќе. Повеќе не :|

На Elenuskaa, ViktorijaMari, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Денес се ставив во две улоги. Првата како работодавец а втората како некој си таму од човечки ресурси кој дава отказ.
    Одсекогаш ми биле смешни оние прашања на интервју ,,дали можете да сносите тешки одлуки....,, и нормално ,,како не бе, само дај да работам и давај плата,,. Ама не е баш така кога се најдеш на место на злосторството :$ .
    И двете улоги ме фатија на емоции. Само сакав да биде реално, без врски, партија, кабли и што ти ја знам уште не и да се вработи оној кој највеќе му одговара според школувањето. Ме дирна реченицата ,,знам, и ова запослување е со врски а јас ги немам,, си реков во себе ,,ти ќе бидеш и крај,,. Знам како е кога одиш на интервју се надеваш не да не, ама секогаш имаш некоја резерва дека некој има ,,врски,,.
    И знаете што, погрешив. Сум направила лоша проценка на личноста веќе на третиот разговор за потпишување на Договор за вработување, се виде што човек е. Депресивна личност која пие некакви таблети па дури и невротична стана пред потпишување (од возбуда ли беше, провокација :x ). Зарем треба да ги маргинализираме тие луѓе кои се нашле во коштец со животот и мора да работат нешто и да опстануваат?!?! Зарем тие немаат право да се вработат?!? Зарем тие не смеат да се социјализираат освен да голтаат таблети?!? И милион др. прашања кои ми се мотаа по глава за да на крај падне одлука ,,да, ама не во моја фирма,,....

Втората улога уште по безобразна. На ,,големиот,, му излегува службено патување а јас да дадам отказ на 2-ца. Викам ок, се е тоа дел од работа, ама не и мојата :!: можам јас. Почнувам да се вадам на име на ,,газда,,, па како нема работа, намален обрт на работа дрн. дрн. расправија за да на крај слушнам муабет ,,ти имаш едно дете а јас 3 кои чекаат дома леб,,. Останав без зборови и последна реченица дека е одлука на газдата а не моја.

Колку е сурово општеството и понекогаш не фер животот. Сите се бориме за некаква си егзистенција. За да опстанеме ги подгазуваме своите морални вредности сакале или несакале. Невлечуваме некоја маска понекогаш и се криеме под неа. Синџир на исхрана каде поголемите ѕверки ги лапнуваат помалите...
    Живот компот.

На Monna.Monna, AnaKarenina, ljubam и 11 други им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    е значи докториве се :x
    на гинеколог и објаснуваш дека си се лечела од хламидија, и си се излечила и нели да ти каже кога да направиш повторно да видиш дека е се ок(и не била болест туку бактерија, и не се пренесувала за време на бременоста) и ти вели КЕ ТИ ПОКАЖЕ КОГА КЕ СЕ РЕШИШ ДА ОСТАНЕШ БРЕМЕНА будала жено, до тогаш ли да чекам, а што ако не се решам да станам мајка :^) :fubar: а нели ти како совесна личност водиш сметка и за партнерот не дај боже да ја имаш да пукне презервативот може и на него да му ја пренесеш-или без презерватив и кога рече ПА ШТО АКО :o :tmi: и само и реков па не е човечки-дали е запознаена со сипмтомите или не незнам(а знам дека доведува до стерилност) во приватна клиника што има склучено договор со фондот за осигурување, и таа ти била гинеколог-акушер :!: :|

На eli25 и Doozy им се допаѓа ова.
  11. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    ...Се нервирам кога мајка ми ги става чоколадата во фрижидер :envy:

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    101.391
    Сдк маж без 2 метра и 100 кг, маж ли е??? :D :wasntme:

На eli25, Elenuskaa, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Јас се нервирам зошто нема чоколади во фрижидер :envy:
    Не се нервирај,биди среќна што воопшто има :lol:

На eli25, Stoimenovska и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  14. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    4 см минус и 6 кг минус мислам дека можиме на твоиве бројки грубо да заокружиме. Прво на вага па на мерење го ставив, па кога кантарот одобри, тек тогаш знаев дека он је право мушко па се таксав одма народски кажано :lol:
    Ме изнасмеа мори Луничке. Важно е да ја сака и да знае како со една дама и по најпренајогромна предност да му работи тоа црпката, оти јок од бизнисот. А не некој
    лај-прди како што милуваше едно бабе да ми каже
    што ќе симиња ѕвезди што ќе симиња, па потем оп сфаќаш дека дубоко си се зајебала. Туку да не должам многу, доаѓајте на домашен месен зелник со ајран во прилог, па потем пресна пита со јаболка. Мераци, мераци

На Doozy, LilBaby, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.190
    Има моменти кога страшно ми недостига неговото присуство, да се скријам во неговата прегратка и да липам. Осеќам дека го изгубив најдобриот пријател и некој кој секогаш имаше некој утешителен, некој реален збор за мене, па и често знаеше да ми мавне шамар со зборови за да се вратам во реалноста.

Од друга страна другиов во мене најде најдобра пријателка, покрај се друго, а јас не сум спремна да се носам со тој товар.

Секогаш сум имала чудни љубовни врски. Помнам еден момак што се гледавме ми ја донесе другата мувачица на излегување. Друг па си ја примаше бившата на гости, онака де. Трет ме остави сама да се враќам од сред пустелија затоа што му се нафрли една цура итн итн... Да не должам многу се, не знам дали освен оној погоре има некој што не ме направил будала.

И јас секогаш ама баш секогаш наоѓам оправдание за тие нивни постапки. Е нема веќе! Доста ми е од се, мислам стварно е доста.

Еве го нарцисоидното во мене ама убава сум, паметна, добра, мила... Знам понекогаш да сум налудничава, по малку љубоморна ... ама заслужувам бре нешто добро!

На CIA, bittersweet, tweety26 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. n.a.t.y

n.a.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Се што требаше е да заборавам. Да ги заборавам оние морници кога ке ме допреше, оние виори кога ке ме бакнеше, онаа насмевка.. Сосем едноставно. Само требаше да заборавам.
    И можеби некогаш ке успеам. Скршено, залепено и никогаш исто. Но, со срце или без срце тоа е единствениот избор кој го имам... :worried:
    ех.. драги феминки тоа е најболно да засакаш некого со кого си била само 5 дена, а сте одалечени со милји ( дечкото е од франција ) :( оффф

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
  18. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Го обожавам делот од денот кога ќе ги завршам предвидените обврски, ќе го сварам моето дневно турско кафе и ќе се лоцирам пред компјутеров, на фемина да проверам што има и да ве читам вас. :inlove:

Меѓу другото, сакам да кажам дека го обожавам ова време. Официјално есен, преубава атмосфера.
    Конечно се облековме убаво (не за другото, за есено време имам најубава гардероба :lol: ), деновите се пријатни, а прошетките долгоочекувани.

Чекам Четрток, ќе одам во Штип за прв пат, а веќе Петок сум капарисана за лупење пипер за ајвар.
    Сите сте поканети, даа, даа... 8) :D

На tweety26, cinderella5, Foreveryoungiwannabe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Се трудам деновиве да не пишувам во Што би му кажале затоа што сум откриена, знам ме чита :!: :lol:

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Трендафилке, љубовта твоја ми се нуди (делимано тавите). Верувам и на многу други ви се јавиле. Ама пак навистина звучат примамливо. А така две по две да си ги комплетирам постепено сите? М? Уф. Намаление имале бе :D оволку посто, онолку посто. Ахххх :inlove: Само да не е намалувањето ко во една штипска продавница. На излог стои: Намаление на патики 300 денари. Си мислев ќе најдам патики за домашно-бавчаџиско-ритачка употреба за 300 ден (доста ги уништував штиклите мавајќи по мм :rofl: ) :lol: а уствари најдов патики намалени ЗА 300денари (фејспалм).

На kravce, Trendafilka и marama им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.