[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. starbucks

starbucks Популарен член

За оние 1о-тина минути додека слушав де-ем сат, мислам ми се намали коефициентот на интелигенција. Се осеќав ко идиот.
    :puke:
    bullshit

2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Кога секоја 5 девојка или жена би размислувала вака како тебе-семејното насилство не би било секојдневна ,честа појава во многу домови.Ако самите незнаеме што е добро за нас,што очекуваме тогаш од „алфа м.„“???

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

^
    Кога сите татковци би знаеле да изразат љубов и почит кон своите деца на прав начин, не би имало девојки кои ќе бараат само и само заштитник од својот партнер, татковска фигура каква никогаш немале...

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ким, види вака шо че ти кажит озбилнава ( јас де :D ) Добро е да го разгледаш проблемот и од двете страни, да не избрзуваш премногу, а нити да размислуваш премногу, затоа што како што кажа може да се изгуби нешто од премногу размислување, а и од пребрзо донесување на одлука, во двата случаја исто ќе дојде.Некако по брза постапка да размислиш, но истовремено да ги видиш сите алтернативи кои ти се дадени во моментот, знаеш тоа да го направиш така, како две во едно :D А секогаш што и да одлучиме, иако сметаме дека сме донеле правилна одлука, може и да згрешиме.Правилна ќе биде ако истата те смири или ако од истата за некое време, нема никакви последици.Битно е да не се изнервираш, не преземај никаква одлука за време на нервоза, само доколку сметаш дека е правилна, затоа што некогаш вреди да се пресече нервозата, бидејки се знае што истата носи.Бидејки се во животот минува, а само здравјето е она што треба да се сочува, другото се е споредна работа.Во право си за тоа што велиш да помислиш уште малку.И да, некогаш работите не одат по планираното, човек и да планира, одеднаш од никаде ќе му излезе нешто кое ќе му го прекрши планот, па ќе мора да се прилагоди.А секако што е твое ќе си дојде, без разлика колку време му треба и без разлика колку пати е спречено истото да се оствари.За некои работи треба време, трпение :)

k.i.m likes this.
  5. MalataNena

MalataNena Истакнат член

I shoud let it go...

6. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Колку е тешко да седниш да учиш после 4 месеци одмор. Мислам, знам дека е рано ама се имам чувство дека ќе чадам од нервози поради недостаток на време за 1 месец. Место тоа, јас си ги глеам сите турски серии ( :fubar: ), си пишувам пораки, фантазирам за викендов....Ехх, викендов. :D Остај шо конечно ќе го видам после 2 недели, има да се начукам со умисла. За среќен почеток на годинава де. Можда после то ќе седнам да учам, со мирна глава. :D Ама можда. Ако не ме фати пак мрза ко сеа....

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

И си вртам цигара низ прсти. Проклета, догорува, се пепелосува, не ме смирува. А јас сеуште сонувам за подобро утре. Помалку безнадежно.

julie77, kravce, Neytiri and 3 others like this.
  8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

На секој неговите проблеми му се чинат најголеми. Секоја планина си има своја тежина. Ќе имаат право да ми кажат дека ми е лесно, само тогаш кога ќе го поминат сето тоа што јас сум го поминала, кога ќе влезат во мојата кожа. А до тогаш нека престанат со празни зборови.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Знам, мрчам, ама па не можам да премолчам на глупостиве, значи се пишува сва и свашта. Ко прво Срцекршачка треба асално да пребара по постовите што напишала и да види што и одговориле, толку глупости трескање одамна не сум видела во неколку реда текст. Второ, деца од по 13 години, ма ве молам, строга забрана до темите диети, со 50 кила ќе слабеела да станела 40, па диета ала 3у1 инстант кафе, ачирибучириба. Трето, што е ова ден против мајките? Па на најмалку 5 поста наидов каде се плукаат мајките, вака ми направи, онака ми направи, душата ми ја извади, џигерот ми го изгоре, аманте бе девојки, до вчера се жалевте од свекрвите, а сега од мајките. Четврто, темата самоубиство, аууууу, девојчиња од 13 години, малку поголемки, што ви е на вас бе, ви се скинала хулахопката и ќе се самоубивате. а само ова да беше... И пак ќе кажам, јас мрчам, признавам, полека но сигурно започнувам да си потпевнувам ПМС, ама ова ги помина сите граници. Некаде прочитав форумов да бил за над 18, ма и тоа не е гаранција, ги има и такви со по 2о-3о години па у паметот зелени у Африка не зреат :o

cinderella5 likes this.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Треба да отвориме тема на темава,јас мислам,а?! Што велите?

11. dunika

dunika Форумски идол

Сопствената судбина сами си ја обликуваме,во зависност од тоа колку сме умешни во читањето на знаците...

cinderella5 likes this.
  12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

1 Сакам вкусни јадења, онака вкусот ми е најбитен, а амаааа ич не ми е гајле за калории, дали било мрсно, вакво, такво или онакво, и во колку саат се јаде. Среќа што не морам тоа да го правам, инаку сигурна сум дека преголема мака би ми претставувало и проблем. Отсекогаш сум била против диети, никогаш и не сум ги држела. Нормално, ако на некој му смета на здравје секако дека ќе мора, ама ако нема такво нешто стварно нема смисла.

2 Колку што можеш сам да се заебеш, не можат 1000 други.

3 Ајде бе есен веќе, кај си?! Сакам да си ја носам новата јакна, да си купам нови чизми, сакам да носам и гледам убави и пред се богати комбинации, доста ми беше од летна гардероба.

4 И Мис Затвор ли измислија? Ццц „манекенкиве“ ќе почнат да одат намерно во затвор колку да земат некоја титула. О мај гад. :?: И тоа легално избрана затвореничка, ахаааа па него како вие шо си мислевте?! :emo:

Springy likes this.
  13. Greeen

Greeen Истакнат член

Сакам да кажам дека ја сакам темнината,затоа што навечер небото е Преубаво,а и имам преубав поглед накај крстот на Водно. :inlove:

14. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Незнам веќе шо да мислам! Мислите ми се хаос. Разочарана од многу личности во животот, ама ако, од грешките се учи. Плус се здобивам со нови искуства. Времето баш дека е топличко и сончево ме асоцира на пролет. Јеее лето иди, завршваме со училиште... НЕ :( А есента ме асоцира на тага и осаменост. Се сложвам со памелче дека есента во комбинација со тажните песни на Балашевиќ = совршенство...
    Ај да не должам, добра ноќ :hug: :inlove:

15. Lov3

Lov3 Популарен член

За срцекршачка веќе имав напишано, но мислењето ми беше избришано (оф топик беше, признавам :wasntme: ). Ако и ги следиш мислењата, наместо само да мрчиш за нив, ќе забележиш дека девојката е таква. Нешто е сериозно, не е за заебанција. На почетокот додека не ја имав сфатено каква е и јас се заебавав/мрчев и слично. Но според мислењата се познава дека е сериозно, затоа и во мислењето кое го имав напишано имав замолено да не се прават повеќе шеги на нејзина сметка.

На тие децата од 13 години некој им има речено дека се дебели (макар и на шега) па си набиваат комплекси. Наместо со мрчење, треба некој убаво да им објасни дека не е здраво да слабеат и дека телото им се развива. Во тие години се најранливи и мислат дека сè што лета се јаде. Мислат дека ако ослабат луѓето повеќе ќе ги ценат, па бараат секакви начини.

За жал, има некои мајки што не заслужуваат да бидат наречени мајки, исто како што има татковци кои не заслужуваат да бидат нарекувани татковци. Не можеме ништо за никого да кажуваме, бидејќи не знаеме низ што поминал и низ што поминува.

Наместо да се мрчи за тоа што тие сакале да се самоубијат, треба да им се објасни убаво дека треба да го ценат животот, дека не вреди итн. Со саркастичните коментари кои ги добиваат тие се чувствуваат уште полошо.

Извини што ти пишувам баш тебе, но веќе нема смисла.. Ја претеравме.. :!:

Elenuskaa and kravce like this.
  16. Pirana

Pirana Популарен член

И фразата дека кога сум под притисок - тогаш сум најдобра се покажа како точна.
    Патот е долг, но почетокот ми е добар. И повеќе од добар.
    И повторно, моето шестто сетило за предвидување на работите, и наоѓање на соодветно решение за секој проблем, се покажа како клучно. Или сепак, играше улога и среќата што ми ја посакавте? :)
    Секако, но среќата ги прати храбрите, и јас не оставам ништо на случајност.
    Имам уште многу пред мене, но ми падна камен од срцево, сега е полесно. Ми преостануваат уште 7 дена, но за тоа ќе пишувам наредниот пат, сега сум спремна, искачам и одам да прославам, одам во бољи живот. :D
    Наминав само да ве поздравам, да се пофалам де, и да почастам, имам и те како добра причина за тоа, и секако, благодарност до сите кои ме прочитаа вчера и ми посакаа среќа! ;)

Attached Files:

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Сметам дека политички коректно е мажите да бидат лажени дека жените не одат во тоалет и не прдат и ждригаат,затоа што процесот на фаќање на дечко е како водење на политичка кампања! Е после... одберете како ќе правите,дали ќе го изиграте ветеното или ќе си ги покажете роговите... мож и ќе му е слатко па... како не ветивме споменик од Филип,ама ја го ја и него, момент на изненадување. Дур каже А ќе сфати дека или се заебал или ќе те прифати ко чоек,трето нема!
    Ма треба да го убедите дека не сте човек,дека сте богињата Венера!

Све,све,ама немојте да лажете дека петиците увек ви се меки, туку трудете се да биде дел од преродбата во 1000 чекори,стварно да ви се! Не ко другаров,фати женска и ок,цуц муц,месец дена, у кревет го соринала... И вика,абе гадно ми падна бе,кој знае кај газела, ме изгреба... :D Муабет од пред 5 минути,рикнав од смеење! Му викам ако бе,мед да лижеш,тоа измеѓу,послатко ќе ти е дур да стигнеш до него,као сладолед од корнет да си лижеш! :D Кога ви зборам девојчиња петиците,вие фризури правите на главите...не,не,тактички скроз погрешно! :D

tweety26, crazylady, Cataleya and 3 others like this.
  18. tweety26

tweety26 Популарен член

Доста напорен ден денес.Но барем имаше работа не се шеткав бадијала. :D
    Убаво ми е со колешката,си се спријателивме и без разлика дали ќе продолжиме со работата би сакала да останеме во контакт и понатаму. :)
    Врти сучи не да нема машки ваму...ги има и тоа како,башка згодни. :wasntme:
    А една од причините поради што останувам таму е токму ... :tmi:
    Уште од прв ден се веќе беше јасно како ќе стојат работите.А ова денес беше навистина возбудлив ден.
    Не би го заборавила денов во никој случај. :wasntme:

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Затоа и тие програми ми се над 50ка нагоре. Сигурно си е сигурно ;).

Инаку сакам да кажам дека уште од мала сум ваква. Не сакам да спијам за жива глава. Се ми е позабавно и во прв план од спиењето. Колку и да сум утепана за спиење јас пак дремам пред компјутер или пред телевизор или правам нешто сосема трето. И знам дека утре ќе бидам пак како зомби и нема да бидам во состојба да се концентрирам на било што |(. Ама битно да си скратам од сонот колку што можам повеќе.

Со душа ја чекам есента, дождовите...според мене секое годишно време е поубаво од летото. Знам, можеби сум една од ретките што не го сака ама таква сум. Никогаш не успеав да го засакам. Можеби ако ми поминеше целото на плажа со коктелот од јагоди во рака и ќе го сакав. Вака, не го сакам бе. Фала богу па не се топам веќе на +40 температура.

Autumn I am waiting for you :).

LilBaby, anabel-a and starbucks like this.
  20. Kasha

Kasha Популарен член

Твојата љубов не е длабока, кажа таа.
    Ни твоето деколте не е длабоко, па што, кажа тој. :)

Thread Status:
Not open for further replies.