[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Велат дека вистинските пријатели се познаваат кога си во неволја,кога ти е потребна помош.Тогаш јас немам ниту еден пријател.
    Сите се со мене од корист.Кога им треба помош јас сум овде за да им помогнам,да најдам решение за нивниот проблем,но кога се работи за мене од нив нема ни трага,ни глас.Кога ми е потребна нивна помош тие знаат само да кажат:
    -Не можам.
    Не можам??? :^) Како бе не можете.Ќе си ги шинете рацете ако ми купите една баничка.Видовте со свои очи дека ми е одлепена балетанката и дека морам да одам до дома да се пресоблечам.Што ќе ви беше ако ми купевте една баничка за тоа време.Ако немаше време на тој одмор ќе јадев на другиот.Да ве молам една баничка да ми купите?!Како да не!
    Ако бевте тоолку добри пријатели немаше да чекате јас да ви кажам да ми купите баничка,туку вие самите ќе се понудевте.Ноо,заборавив дека вие не сте ми вистински пријатели.
    Не знаете колку добар пријател изгубивте.Еден ден ќе ме барате,но мене ќе ме нема. ;)

На d.i.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.822
    Допаѓања:
    163.176
    Дали знаете дека на руски стомак се вика живот?!А?!
    Ете во име на тоа и сета таа логика,лапнете една мрсна пица и едно пивце вечерва!
    Ај чао! Живот! Тоа е!

На funkygirl, blond, Dvolicen и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    На Mermaid90 и kikav им се допаѓа ова.
  4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Добро бе добро!
    Кад-тад пак ке дојдете кај мене, сега можете слободно да ме избегнувате, многу убаво знаете дека се кажувам во лице, само на вас ви го собирам, ама посеизгледа у скоро време ке пукне филмот. А дотогаш уживајте.

5. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    едно вакво за мене убај работи че ми заврши.

6. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Решив јас да фатам книга и снема струја. :rofl: И после јас сум крива.
    Е неможам сега, пак ме фати мрза. Ај, ќе поминам и утре некако. :|

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    ... дали тука има дечиња чии мајки се страшно наивни и добродушни, а овие особини ги манифестираат преку купување на хипер-производи за блиски и тотално небитни особи во нашите животи, кои ние ги немаме по дома???
    Да објаснам поубаво, ни цркна миксерот, после 20 години, нормално, и никако да кандиса да купи нов, овој месец не стигнува, се вртка, се тртка... најпосле, ѝ го земала миксерот скришум на баба ми (патем, постар и од нашиот, женичкава од 81 година не го користела, што ќе и е, си има она жица за матење) |( , а завчера купила подарок за кај едни мулиња - миксер, и тоа не простачки, ами сосема убав и квалитетен.
    :@

Абре од кожа да излезе човек, која ми е логиката да купувам работи за туѓинци на подарок, кога истите ги немам дома за себе?
    Арно да беше само миксерот, небројни тавчиња, тави, скари и фенови сме однеле така кај ојле-дојле, ние чекаме со нашите струја да нѐ акне, па да ни дојде памет.
    :devil:

Мислам женава... крај. :|
    Не знам како сега ги забележав овие ужасни особини кај неа, кога уште од мала ги манифестираше на велико, кога му купуваше најубави играчки и боенки на братучед ми, а за мене не стигнуваше. Никогаш.
    ~~~
    Природно собраниот, сушен чај нема врска со оној од ќесичка. Ко бог и шеширџија. Овој мириса на сончевина, на сладовина, оние во ќесичка пола ми мирисаат на земја, гнило и скапано.
    Што си имам еден од кантарион, собран од Солунска глава, каде ретко стапнува човек, камоли автомобил... абе милина. Го пиеш и чувствуваш како ти се полни срцето и умот со медовина.
    ~~~
    Ми тропна на врата, учтиво, влезе во соба - и ми прдна! :| И излезе и затвори врата, повторно учтиво, да се задржела аромата... :^) ;( божееее, где то ја живим?

На sweet-cherry, bittersweet, Artemission и 25 други им се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    ^^ у метрополи :D

Бог је заузет, па је послао мене да кажем :angel:

На Acerola и blond им се допаѓа ова.
  9. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Терајте си ќеф

10. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Нешто сум многу весела денес бре, може зошто утре правиме тест! :clap: А, јас блага веза немам! :D Како и да е, не ми се стои во место бре! :rofl: :dance:

11. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Го знаете она чувство кога во нешто сте разочарани и конкретно го анализирате секое делче од животот (семејство, љубов, среќа, пријатели, училиште, здравје...) и во се' се обидувате да ги пронајдете негативните страни? И после уште повеќе се разочарувате... :fubar:
    Ама не... Од денес не сум таква. Кога ќе помислам на луѓето во Светот, гладните деца во Африка, бездомниците, луѓето кои загубиле некој близок. Моите "проблеми" се ништо во споредба со нивните...
    Имајте убава вечер феминки, времето е преубаво :wasntme: :hug:

Прикачени фајлови:

На Glossy-girl и Sara123 им се допаѓа ова.
  12. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    Едвај чекам да пролетаат овие две години и конечно да го живеам својот сон!
    Ќе се трудам многу, ќе пробам се и сешто, ама од овде заминувам..
    Таму некаде ме чека нов живот, го чувствувам тоа..
    Трпеливо ме чека додека јас ги бројам минутите до денот на нашето запознавање.
    :)

На Hayley, Magnolija, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.428
    Допаѓања:
    12.510
    Мислам дека глава ке ми пукне, се напрегам, се нервирам за се и сешто. Човек без работа па си уфилмува и стигнува да размислува за многу работи кои одамна треба да бидат заборавени.
    Погрдо чуство од ова нема, се нервирам од чуството дека само јадам и друго ништо не правам :| , немам волја ни она малкуто од факултетот што ми остана да го завршам. Да нема ни оглас, ни работа, ни ништо. Ова само го има во нашата сакана Македонија. Човек од ах да се разболи :envy: , не дај боже.
    Пари што се нема, нема се, него чуството да живееш како паразит абе ајде повеќе се нервирам, нема што да се збори.
    И кога излезе човек, наместо да одмори се вракаш како некој 3 дена да те тепал. Се договараш со другарки, да си помуабетите, нели не сте се виделе одамна, а кога другарката цела вечер ти ја оговара комшиката дека не канела гости за веридбата, патем за комшика која не ја ни познавам, а и да ја знам, па што, кој како си сака ке си прави бе. Поарно дома да седев мозокот паштета ми стана, ама секогаш е така оној што е за оговарање најмногу мрчи.
    Стварно, што се дешава со луѓето не ми е јасно. Другарки.. ахам да бе, ја оговара цимерката дека јадела сирење и леб, а и редно било палто да си купи. Ова личи на некоја 25 годишна девојка !?!! Ми се :puke: кога слушам вакви муабети, а сето ова го слушам од другарката со која сме од деца заедно. Ај да е некоја имотна ама таа :x . Се отепаа нејните од работа, ама на излегување мора да глуми со по 5, 6 пијачки демек лесно заработените пари на своите родители ги троши.
    Се повеќе се намалуваат искрените и вредни луге, нажалост така е. Сите демек многу зафатени и на работа па и кога ти трошош и ги бараш да видиш како се, се плашат немој да речеш на кафе демек ке и отидеш :D . Ама ако тркалото се врти бе. Денес има, утре нема, тоа така иде. Денес немам работа ама зарем може постојано да немам. Знам дека ке се вработам и јас, па ке глумам недостапен нарцисоид.
    Е така, морав да си олеснам да не го масиркам дечко ми оти главата му ја отеков и на него :D
    Имајте убава и пријатна вечер :)

На Moira, kravce и Doozy им се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Станав емоционален вампир, открив дека скоро сите чакри ми се „затворени“ , скоро престанав и да зборувам...
    И сега?Кај да си барам лек? Ќе се уништам вака...

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Посакувам силно да го гушнам, а не смеам.
    Се плашам бидејќи оваа потреба станува неиздржлива...

На AnaKarenina, kravce, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Пааа.....Јас си се вљубив..... :$ :$ :$

Во овој на аватарот :P

18. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Фатив спортскааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа :D :D

На Stoimenovska, Monna.Monna, bluegirl7 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Ова не би требало да е под број осум туку под број ЕДЕН за поке да му влезе во главата на простите жени! И тој што се сложува со мене ми се допага м-и-с-л-е-њ-е-т-о. А шо ги има многу, многу е. И без навреди, пошто од сега знам дека ке се пронајдете половина од вас во ова :) добро можеби не во целост.
    и пак да не дојди до глупи коментарчиња ја ова љубоморна па коментира туку,хаха не сосем е друга поентата,поентата е дека губите поени кај мажите ;)

8. Не ги исмејувајте мааните на другите жени. Не го исмејувајте физичкиот изглед на другите жени, ниту пак нивната смисла за мода, особено кога сте во друштво на потенцијален кандидат за вашето срце. Лошите коментари за прекраткото здолниште на девојката од соседната маса и лошата шминка на девојката што минала покрај вас нема да ја зголемат вашата популарност кај мажите. Со таквото озборување и исмејување вие покажувате несигурност, а некој може да си помисли и дека рефлектирате љубомора. Подобро воздржете се од зајадливи коментари, за да не изгубите од својата привлечност.

На swrcii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Деновиве за малку ќе ја изгубев. Сфатив колку ни е потребна и дека нејзиното непостоење за мене би било лудило.
    Празна сум деновиве, дури немам ни желба за кавга, а причини има многу. Сиротиот тој само него деновиве му се исфрлам негативната енергија ама си заслужи.
    И пак на крајот од вечерта престанувам со зајадливи муабети и се топам во неговата прегратка, за се повеќе неговиот мирис се впие во мојата кожа и облека и цела вечер да уживам мирисајќи на него.

На Stoimenovska, AnaKarenina, Moira и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.