[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Дајте муабет за СаДаКа (СДК)...
    :P

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    На Moira, bittersweet, slavica999 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Сакам да кажам дека многу тешко се чувствувам во моментов.Незнам што да правам,а цело вереме се грижам за мајка ми.Многу и е лошо,ја боли главта и има вртоглавица.И сега цело време се секитам нешто да не и биде..... :( ;( ;( ;(

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Обожавам кога ќе имам, односно кога ќе си посветам целосен ден за мене, за грижа на моето тело.
    Значи депилирање,лакирање, масажи. негување.. Се чувствувам прекрасно кога ќе си одвојам време за себе и на крај ме чека вечера со мојот сакан.
    Затоа денеска , т.е. вечер ќе изгледам прекрасно само за тебе срцка моја :D
    И така СДК ме чека многу работа ахахаа..

Супер се чувствувам, многу сум расположена, се надевам дека никој нема да ми го урне тоа :)
    Позззз

На De-lovely, Amaia и Sara123 им се допаѓа ова.
  5. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Заклучив дека сакам саботи.
    Тогаш ја чистам собата, се туширам - сите едноставни работи за мене се магија.
    Сабота е мој ден.
    ехе

На Name, DeMelo, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    значи сите викат деца во пубертет се ке направат за да привлечат внимание ај се простува се уште не се зрели ама дечко од 25 или 26 години легнат на гроб се сликал и постирал на фб епа незнам какво оправдување треба да има мисли шизик е незнам , па и напишал штом не ме зимат јас да си легнам хахаха..... до каде отиде светот :x :x

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Нека пие нешто за смирување или ако можеш Еглонил таблети да и земеш. Нека одмара.

СДК ... нели е убаво кога во вашиот интимно приватен простор сте тотално сами, препуштени на одмарање, мислите на прошетка, устата на краткотраен одмор ... зборовите преспиваат ... само вие, мирот, музиката во позадина и нормално компјутерот ... без него ден не поминува. :P
    Кој не си сака слобода и самостојност, време и простор само за себе?? М ?

Добар ден ... после нецела недела конечно пак ве читкам. За посладок ден ...

И имам предлог, да се собереме цела Фемина и да поднесеме петиција и молба до дечкото на Сноу Квин ... во најкраток можен рок да ја побара за жена и да ја венча, па нека си ја земе со себе. Мислам гретоа вака да ја читаме колку има желба пуста да си го реши статусот во венчана. Се слагате? :wasntme:

На Annath, bittersweet, ilipili и 6 други им се допаѓа ова.
  8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    СДК.
    Денеска официјално почна мојата студентска година ... да даа .. токму така во сабота сабајле наместо да се одмарам од напорната недела јас станувам и одам на предавање и тоа 4 саати економијаа ... абе кај се видело на факултет за јазици толку и економијата да се увеличува јас незнам овие италијанциве економистите што мислат и ние економисти ке станеме е даа бее сигорно...

се качувам во автобус и целата поспана едвај чекам да најдам место за седење и само ко ке ми дојде некоја баба или дедо и целите нафилмани нели дека ти си помал па МОРАШ да им станеш и ке ти рече арогантно да станеш оти неможела или неможел да стои или ако е некое бабе по мирно а сепак сака да седни ке ти се пика цело време во тебе,торбата што ја носи уште в скут да ти ја стаи и офкајќи и залејки се како немало место во автобус ... и нели ако имаш малку осет ке станеш,нека седне само да не ме турка како демек гужва било а кога ке излезе од автобус,како турбо да стаила,неможеш да ја стигнеш.. епа затоа некогаш ме фаќа инат и не станувам ..

и така стигнувам јас на факултет пола саат пред да почне лекцијата и си мислам нема уште никој и кога влегувам во зградата има што да видам ... хаосссс ... хаосс невиден .. студенти,студенти,студенти толку „нестрпливи„ да почне лекцијата ...

си застанувам така понастрана и гледам околу мене шминкаа вришти,сјаеви на сите страни,светки,огромни обетки,локни на сите страни,девојки со цицките надвор,буквално надвор..ташни да не речам пликоа .. која штикла,која сандала напнала .. блузи со голи грбовии,целите прслочиња надвор со телефоните в раце и нели они се барани женски и уште по сабајле на фејсбук да се пофалат дека они се на факултет ллелеле па и некое сликче да направат со напрчените усни :puke: ... јас нели поспана потпрена така едно време си помислив мориии кетии разбуди сееее кај си дошла,си згрешила зградата изгледа.. трепнувам ги трлам очите не бе тука сум на право место ама изгледа тајфава цури штоа беа околу мене го згрешиле местото... а јас онака во фармерчиња,мајчка и џемперче во патичиња со ранецот на грб .. гледам околу мене нема никој со ранец .. не бреее сите ташниии онакви за излегување :tmi: оф мори мајко и лека полека се тргам јас од нив и одам понатака и влегувам мегу вистинските студенти,нели пристојно облечени,ранец,средени ама како за на школо не за во диско..

и што да ви кажам феминки,влагаме сите во аула за 250 студенти и професорот онака на кејф ја земал една од најголемите аули за да не собере сите и гледаш училницата се полни..се полнии..не 250 ..400 студенти влегоа а професорот прави загрижувачки фаци дека нема место за сите а тој нејќе неговите студенти да седат на под .. се вртам и гледам како мравкии,нема кај игла да ставиш,секое ќоше зафатено..добро е што најдов место да седнам..

си седам и го слушам професорот а околу мене само шушкања нели сабота е а тие на факултет биле.. и едно време.. професорот вика:правило број еден.. моите лекции не не задолжителнимкој сака да си оди слободно нека си излезе ,јас нема да се налутам,напротив ке ми направи услуга,нема да ми прави галама.. и гледаш сите се смируваат и се прават наудрени ко никој ништо да не рекол ....

и нели за да заврши утринскиот дел од денот со убаво,го сретнав него,сосема случајно излегов вода да си купам и гледам тој пред врата,насмевка од 6 до 6 аххххх :inlove: и јас се правам дека не го гледам,демек гужва и слушам тој вика по мене "ehiii ciaoo ketiii,come stai?" и застанав,муабет ова она ... колку е убав човекот боже милии ... му беше мило што се сретнавме,а и мене морам да признаам :$ .. после секој патот под нозе и домче.. оти времево врнежливо па ич не ми е до шетање..

и така помина појот прв дена .. среќна сум што можам да го споделам со вас,имајте пријатен ден :* :hug:

На ludoto19 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  9. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Сите ние сме резултат на љубов и занес, ете каде е вистинската моќ на светов. И богатите и сиромашните се исти пред љубовта! :D :D

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Леле, дали некогаш се чувствувате онака да сакате главата од раменици да си ја откорнете од што толку ве боли? Епа јас сега би си ја извадила и би си играла одбојка со ѕидов користејќи ја тиквава како топка. Морбидни мисли ме напаѓаат во вакви состојби :D

Настината(читај грипосана) сум, глава ме корне ај што корне па у пулсира ко некои човечиња од внатре со чекани да маваат, бубрегов ме растура деновиве, ногата си ја повредив едвај одам, ма дајте кажете има ли уште некој дел од телото што можам да го средам за да бидам барем тотално неупотреблива? Дефект до дефект сум. Ми треба ремонт под итно! :D

Инаку, вчера седам у двор и паднав на мубает со една комшивка, поточно не паднав јас на муабет туку слушав на мајка ми што и кажува, и замислете таа нешто премногу се напнала дури и бедоксин од нервоза се напила. Абе не знаете како го кажуваше се тоа, ко божем три дијазепами од 5мг испила. :D Извинете што се смеам, и извинете ме сите што бедоксин го сметате за страшно апче за смирување, ама тоа е витамин. И секој ден да го пиеш нема да ти штети. Ќе те потсмири може малкуцка, и ќе ти отвори апетит малкуцка ама дефинитивно не штети на мозочните клетки. Толку кисело и малку злобно се насмеав, кој знае што си помисли жената а мајка ми па ме стрела со погледи тука. :D Сакав да и речам ај биди среќна на тие години што пиеш сеуште б6 за смирување а не дијазепамчиња(инаку возрасна жена со деца), јас овде секој ден скоро цела недела како бомбончиња си пијам разно разни таблетчиња а таа едно б6 се напила, уау. Ама си влегов дома пред мајка ми да го грабне бастунот од дедо ми :D Можеби жената сакаше да ја жалиме малку, ама не можев, просто не можев. (многу злобно се чувствувам после пишаново, ама не е злобно реално е.) :)

Вчера дома сум им правела една погача, ама таа не беше за прсти да излижеш, туку за одма у канта да ја џитнеш. Реално си е реално, некогаш си се фалам, ама овој пат бљак и бљак. :rofl: Ама дедо е срце, јадеше од истата, мил тој, од љубов за внуката што се не ќе пројаде. И немојте, немојте да пробувате рецепти пишани на други јазици ако не разбирате се што е напишано. Стварно немојте, лоша е идеата и после цел ден ќе го жалите парчето сирење што отишло јабана :D

Сабота, ден за љубов, епа нема љубов, уствари има, сама со себе. Ќе си уживам. Филмче, книгиче, серии, емисии, пуканчиња, какао, чајче, ехеее. Многу квалитетно си го исполнувам времево и многу ми е убаво :D Ко што кажа Цигарче погоре, некогаш сам на себе човек си е најдобро друштво.

И така, се надевам вие добри сте, поточно читам дека сте добри, арни, ко и секогаш, јас ве поздравувам. Одам да пијам б6 :D

На Moira, M.a.r.i.l.y.n, CIA и 5 други им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    Секое саботно утро, пијам кафе сама, во моето омилено место.
    Земам весник, го разгледувам површно, бидејќи со мислите сум толку далеку.
    Уживам во мирисот на кафе,уживам во времето кое го посветувам сама на себе и сфаќам дека, всушност... Имам огромна потреба од авантура. Од возбуда и адреналин. Од забрзано срцебиење.
    ...И така останува само на тоа, доаѓа новата недела и обврските ги потиснуваат вистинските желби кои ги имам.
    Но, се тешам со еден од омилените стихови - it all will fall, fall right into place.

http://www.youtube.com/watch?v=SFBD7epzARg

На bittersweet, L-enna, Pirana и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    You know, I am not in love with you. I love you.
    -What's the difference?
    Well, when you are in love with someone, you are living in the moment, now. You have that person next to you, you are in love every second. And when you love someone you live in the past. You don't have that person anymore and you never will. But every time you see each other, it feels so nice, so special, so good. It feels like home, like family. It feels just right.

На Name, L-enna, M.a.r.i.l.y.n и 3 други им се допаѓа ова.
  13. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    не можам да не заплачам кога ќе видам солзи во очите на татко ми ;(

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Жената , која како поминува времето се посилно и посилно ја сакам. Мајка ми. Откако сфатив какво ѓубре е татко ми, таа ми е стана и мајка и татко. Неможам да помислам како би ми било без неа. Колкава поддршка ми е таа. Ја сакам најмногу на свет, и нејзе и брат ми.
    Мислев дека мајката неможе да ги дели децата, дека ги сака подеднакво сите, колку и да се. Но овде како мајка ми да прави поделба меѓу мене и брат ми. Не е тоа што на него му купува поскапи патики а мене поефтини или што на него му дава повеќе пари за излегување мене помалку. Не затоа. Туку не ми е јасно зошто брат ми да заврши некоја работа макар и да си го раскренал креветот јас сум најголемата мрза. Не сум можела да го помрднам дебелиот г'з, само сум лежела. Целата сум била на татко ми и баба ми. Кога и да ми го каже тоа ми се распарчува душата. Многу тешко ми паѓа.
    Не викам дека не сум мрзлива, мрзлива сум. Но гледам да не бидам. Чистам по дома, средувам, мијам садови, постилам алишта, и помагам скоро во сите работи, а тогаш да му рече на брат ми дека е мрзелив или нешто, нема. Туку ќе ми најде некоја друга забелешка. Или некогаш само ќе ми рече браво. Толку.
    Претходната година секој втор ден бев на инфузија. Болна - не, пак идев на школо. Секој ден ми се вртеше. На час некогаш ќе почне се околу мене да се врти ама јас морам да седам, оти знам дека ако кажам ќе треба да идам дома, а дома пак мајка ми ќе се нервира.
    Ама пак јас сум мрзата и секогаш јас сум „болна“.
    Брат ми пред нејзе нон-стоп ме исмејува дека сум дебела. Вика дека никогаш у живот не ќе сум можела да си најдам дечко, не па да се омажам. За неколку години немало да имам другарки, ќе ме избегнувале оти сум дебела. А на мајка ми и е смешно тоа најчесто. Некогаш кога не е расположена само ќе рече да престане. Го пишувам ова и солзи ми течат. Тешко ми е.

Доста мрачам јас. Ама само тука можам да се искажам. Пишувано е како од 5 годишно дете, ама барем ми олесна малку.

Имајте убав викенд :hai:

На Monna.Monna, OneDirection, M.a.r.i.l.y.n и 3 други им се допаѓа ова.
  15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Пуштете си VH1 има убави песни (ме вратија во времето кога си бев млада :lol: ), ме чека и прекрасен ручек (многу битен дел од денот), па нека биде цел ден прекрасен :sun:

На LilBaby и pamelche им се допаѓа ова.
  16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Таа огромна среќа што ја чувствуваш кога мајка ти ќе ти каже дека тортата што ја спремала за друго место,нема да ја даде,дека ќе остане за вас.И плус тортата е со фондааааанннн,охххх како ќе кркам,прееска пискав кога ми кажа по телефон,после вчерашниот депресивен ден,со очи потечени,е ми требаше една торта оваква,само што финтата е у тоа шо тортата е во форма на срце,ама одма ќе ја суредам јас да си добие друга форма. ;)

Осамена и со торта.
    WHO IS THE BOSS NOW ?!? 8)

На Adi888, LilBaby, Stoimenovska и 4 други им се допаѓа ова.
  17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Сакам да го избришам минатото..
    Така лесно,како со гума,да повлечам со гумата на линијата и се да остане мистерија,непознато и да почнам од почеток....

18. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    http://www.youtube.com/watch?v=auNSrt-QOhw
    една феминка го постираше ова пред некое врмее, па да ве потсетам.
    Ова ми дава насмевка на лицето.

Песимизам владее во државава наша. И тоа во голема количина. Да мислиме на убаво, да си бидеме среќни без причина да си бидеме наши и да гледаме на работите од друга точка.
    Да си бидеме среќни, задоволни и насмеани :)
    Умајте прекрасен ден!

На Chocolate.me, Hopeful и MandyLane им се допаѓа ова.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Како што имам кажано ги сакам саботите особено премногуу го сакам овој дел од денот.
    После долгата прошетка , поминатите изодени километри, преекрасниот сладолед и убавото дружење и смеење се враќам дома во мојот прекрасен сончев стан со ладно нескафе и лепеза во рака се пафкам и уживам во остатокот од денот..
    Убав остаток од викендот :* :*
    http://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8

20. la-lita-e

la-lita-e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    151
    Иам приметено дека многу од советите и критиките во модни критики се неосновани и за универзален стил-тоа така,алки мора,такво ланче,сакото и чевлите иста боја итн итн.. многу малку луѓе има со свој стил,свој усет за работите,да руши модни правила,да има свое јас во стилот. И искрено,мака ми е кога ќе видам еден прекрасен аутфит да биде критикуван затоа шо излегува од рамката на нормалното,и кога таа девојка ќе се осети несигурна и ќе ги послуша тие мислења и ќе се придружи на тој универзалниот стил базиран на критиките и советите од другите феминки. Да видиме тука еден аутфит по кој ѕвездите се луди и ако ги видиме на слика одма си правиме фантазии-колку е убаво,колку јако стои-чист пример boyfriend jeans-гарант одма ќе се исплука и ќе биде строго критикуван тука. Биди своја,биди независна,биди посебна,дури и кога другите не можат да го ценат и видат тоа.

На Monna.Monna, Juicy03, Hopeful и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.