[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ноќе се донесуваат одлуки а веќе утрото ниту една од тие не важи.
    Вчера имав убав ден исполнет со насмевки, Се надевам дека денес ќе биде така :)

Останете ми поздравени отидов јас да мелам пиперки за Ајвар :lol:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Сите знаеме дека денеска е празникот Светите маченички Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија.
    Да сме вистински верници како што велиме дека сме,немаше на 14ти Феб. да го славиме свети Валентајн, туку со својоит партнер,денот на заљубените ќе си го прославувавме и чекавме денес.
    Па затоа сега на сите православни заљубени феминки им го честитам празникот.И им посакувам уште долго да се среќни со својот партнер.

3. Happy....girl

Happy....girl Активен член

Колку само ми се плаче,ама храбра сум и ке издржам.Дојде 30.Точно пред едне месец на 30 во четвртокот вечертаа...Ахх само спомени,тажни спомени.Беше што беше ме остави сама,го направи тоа што го науми и ме остави.Сабајлево го сретнувам во продавница му кажав здраво а тој како да не ме познава.Ми дојде да викам,плачам бидејки тоа најмногу ми значеше.Сега ништо не вредам,само испаднав глупава.А толку ми значеше,ама јас лажно верував.
    Како и да е,фала богу дојде 30,утре е први,завршува месецов,почнува нов месец,се надевам ке биде мн подобар од овој.Инаку едвај чекам ноенври да дојде.Незнам зошто.Ноенври,декенври,зима,празници,нова година,тој период ми е најубав во годината.Како вчера да беше кога на тел ми кажа срекна нг,а еве повторно за кратко ке дојде нг.Тоа беа првите зборови што ми ги кажа и само на него му верувам,се надевам нема пак глупава да испаднам.Само во него имам верба бидејки е поинаков,инаку во машки и така не верувам,ама овој мн ми значи и се надевам нема да го изгубам....

srcekrsacka and pamelche like this.
  4. vitomir

vitomir Нов член

сдк дека многу убаво се чуствувам.

5. Unica

Unica Популарен член

Дека единствена работа што секој треба да ја прави е да не ја тргне насмевката од лицето оти на крајот на денот ќе сфатиш дека, иднината зависи од тебе! Сам си ја градиш, сам си ја рушиш.
    Никогаш повеќе нема да ги запоставувам вистински важните работи за некој кој можеби утре, ќе го нема.
    И никогаш, ма никогаш повеќе нема да заборавам која сум, со цел да угодам некому или да одржам врска.
    И да, сакам да верувам во љубовта, навистина сакам! Се надевам дека постои и дека ме чека некаде, и дека кога ќе ја најдам ќе биде потрпелива и подобра спрема мене.

6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Денов убаво ми започна, убаво се чувствувам. :sun: :f:
    Ги молам годишните времиња да се дефинираат, летово си зема еден месец продолжеток. Редно е да си оди. Гоу бич, гоу. :hai: :P

Седам у дневна. Отчепив турски серии за да се осеќам домаќински слушајќи ја закрцаната синхронизација и следејќи ја баналната прича на епизодата, тепам муабет со црвецот и уживам у денот.
    Да фаќавме Пинк или ДМ Сат и тоа ќе пуштев. Да се распали атмосферата од старите времиња ко се вселивме тука, па телевизорот ми фаќаше само два три канали и сите беа педерски. Чудна антена. :rofl:

И така ви викам :wasntme: јас со своите мисли куќава ја оградувам од се друго на светот.
    Со тек на време се повеќе ми станува дом.
    Мислам каде и да одам секогаш ќе се навраќам тука.
    Не на местово, него на куќава.
    Ете.. мене изгледа после се`, тука ќе ми остане срцето. :nod:

Ќе ставев линк од некоја балканска фолк песМа, али нече, срце ми још не да. :rofl: :rock:

kravce, marama, JuLleE and 4 others like this.
  7. Kasha

Kasha Популарен член

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Тие малите дрвени столчиња, уште од времето дедица мој ги направил, и ете, седиме и пиеме кафе на нив. Кога ќе седнеш колената комотно до гради ти допираат, расклатени се, ама кафето седејќи на нив, највкусно го шмрцкам.
    Недела како недела, научив да ја сакам.

ljubam, Moira, cinderella5 and 7 others like this.
  9. kikav

kikav Популарен член

Кога богатството е изгубено, ништо не е изгубено, кога здравјето е изгубено, нешто е изгубено, кога карактерот е изгубен, се е изгубено.

Sara123 likes this.
  10. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Јас би рекла кога здравјето е изгубено се е изгубено.

Бтв да не бидам надовр од темата прекрасен "летен ден" .Со температура од 35 степени :D :sun: :sun: :sun:

srcekrsacka and kikav like this.
  11. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Убав ден е денес. И празникот и денот како ден.
    Денес ја сакам бојата на небото, го сакам сонцето како свети, ја сакам целата природа што ја гледам во моментов.
    Си седам на тераса и уживам во прекрасен видик. Тие долги планини кои немаат крај во моментот ги споредувам со нашата љубов, која не се мери. Си пијам чај за моето настинато грлце, јадам чоколатце и слишам музика која најмногу ме опушта. :)

http://www.youtube.com/watch?v=qNwWy-JPigE

Се чувствувам денес заљубена, дали заради празников или поради вечерта која ја поминавме со толку нежност и блискост. Би сакала сите денови да се вака....како да кажам...РОЗЕВИ! :)

zarah and marama like this.
  12. OneStepCloser

OneStepCloser Истакнат член

Страв ми е што ќе стане од нашава генерација. Какво однесување имаат тинејџери на само 16,17 години, кој знае што ќе се случи со нив за 10 години. Ужасно..

13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Ги знаете оние утра кога се будите, за момент изненадени што сте во пижами, но воедно и среќни што минатата вечер некако сте стасале до сопствениот кревет, и по минута-две размислување ви текнува што се случило па длабоко ја пикате главата под перницата?! Џабе е, ништо не може да се промени, колку сакајте пикајте ја.

Па следува моментот „ми се пие вода фак дали ми умрело животинче у уста фак кој проклет аларм ѕвони и зошто комшиите коваат нешто железно или шо и да е во 8 во недела наутро но ајде да се навратиме на вчера што и како и зошто, океј, не бев пијана ама бев далеку од трезна, не сум сигурна што точно се случи, имам големи дупки помеѓу оној момент и...ајајај фак фак фак од денес НЕ ПИЈАМ, значи ич, значи ни чашка, а сосема заборавив дека пијам лекови и во понеделник ќе одам на контрола, готово, точка, тука ставам крај на пијанствата и авантурите со нив, од денес сум сериозна личност што сериозно пристапува на работите и одбива алкохол во било каква форма“.

:tmi:

И така, сега си пијам јогуртче, си се смешкам во себе и пробувам да се сетам на уште нешто од вчера. Happy Sunday!

Maroon5 and marama like this.
  14. perlaa

perlaa Популарен член

Во денешно време ни на сопствените очи не треба да им се верува. Толку.

julie77 likes this.
  15. butterfly33

butterfly33 Популарен член

CharmedGirl likes this.
  16. lana8

lana8 Истакнат член

Вчера беше мој ден дефинитивно. Моја вечер :D
    Иако ми се појавија пречки пред излегување, нервози и 300 глупости сепак на крај успеав да се справам со сето тоа и да ја задржам смиреноста и насмевката.
    Се спремав 2 и пол часа пред излегување. Едноставно сакам да сјаам.
    Ќејфот е голем.

Откако излегов сите очи беа во мене. Се чувствуав прекрасно, со голема самодоверба.
    И си реков : - Мора да се заврши вечерта со едно добро винце.
    Знаете Широк Сокак не би бил тоа што е доколку нема оговарање. И самата учица е крстена по ново "Биди Виден" :P

All eyes on me in the center of the ring just like a circus :D
    Одамна ја немав почуствувано женственоста во мене. А да ви кажам и точно е сите очи беа насочени кон мене. И ми годеше. Ќе го правам тоа почесто.. Ах тој пуст недостиг на време...
    :fubar:
    http://www.youtube.com/watch?v=lVhJ_A8XUgc

Поздрав женски мои.. Ме чека супер ручек :D :*

marama likes this.
  17. kikav

kikav Популарен член

Некои работи се прават само еднаш во животот.

18. Spell

Spell Популарен член

http://brkajrabota.mk/lifestyle/zivot/1 ... o-uciliste

Многу интересно посебно она биди добар со бубалиците може некој ден да ти бидат шефови. :) :)
    Ми олесна дека секогаш сум имала коректен однос со нив. :rofl:

..и како може да кажете мислам дека бевме добри, изигравме добро кои бре луѓе ?? Каде живеете вие?? Во Ќустендил? Во Африка? Живеете тука во Македонија. Не кажувам да не си навивате за клубот кој го сакате но како така бе ?? Како се ваши ? Со кој памет не ми е јасно. После си ја продаваме државата е не, нема секоја ситница всушност е голема.

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Моментот кога чекаш да извадиш лична или да платиш сметки :lol:

20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Уживам денес во овој преубав ден :) Сакам да ве почастам виртуелно за 25 роденден ,а да и денеска е провославниот ден на љубовта -Ако не ја почувствуваме љубовта тогаш залудно и живееме ! Сите што ја имаат почувствувано љубовта знаат и зошто ... ЖИВЕАТ ...

Attached Files:

Doozy, kate21, anabel-a and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.