[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.225
    Девојки кои нагаленото име на својата анорексија го нарекуваат - макробиотика или вегетаријанство. Какви другарки тоа вие имате?! И викам,слаба си ма,а она мене,ама јас јас вегетаријанец сум, не анорексична си.И тоа втор пат у живот ја видов. Луѓе, сфатете дека ИМАТЕ право да се мешате во нечиј живот во моментот кога гледате дека си наштетува себе си.

И девојки кои викаат дека многу сакаат да јадат и јадат и не се дебелеат и други митски суштествија. Да, јаде, ќе се подздебели и потоа јаде еднаш у ден, по една салата или ред чоколатце,а ако е у расположение,ќе погладува и 4-5 дена. Зошто така глупо лажете?! Мислам...не разбирам.

И жени кои самите си даваат комплименти и ги наметнуваат на останатите и други одвратни суштествија. Од типот,имам прекрасна коса, сите знајте ме по косата,косата,косата, имам прекрасна насмевка, имам прекрасно тело, имам прекрасни нозе... Ок, да речеме дека имаш и го сфаќаме тоа,ама може да дозволиш останатите да ти го наметнат како карактеристика,твоја,специфична? А рака на срце, дел од тие пак и го немаат тоа што го викаат... И сите се согласуваме,ама ќејфот им го правиме. Како за споредба, 180 сантими не увек значат убави и долги нозе или навлаки на заби, не значат убави заби или да речеме надградба на коса и нокти.
    Ако сакаш да ти дадам комплимент не биди очајна,остави ме да забележам. Ако не забележам или било кој друг на ебанава планета земја,значи дека можеби и го немаш тоа што си мислиш,дил уит ит. Се осеќам силувано коа ми кажуваш што е на одреден начин убаво на тебе.
    Другарка ми има навистина убава коса и сите ја памтат по тоа и убави заби,ама онака стварно убави,еднакви, сите ја поврзуваат со тоа,а она е као,па што знам, мене ми е обично, не си ги сметам за атрибут. А братучетка ми, јес да е висока 180,ама...дека има јака нога,нема...да се разбереме, цело утро ми ја пукна главата за нозете...НОЗЕТЕ,НОЗЕТЕ,НОЗЕТЕ... А татко ми и вика *****,абе нозете, а умот колку долг е?! И тука...тука... :D А она мртва ладна на тоа,а па и паметна сум,што... Каква жена... :D Енд оф стори. Што има да се философира за вакви глупости у животов?! Поарно е да збориме за времето, за кафето и неговото потекло,за филм, книга или едноставни нешта,па баш и не ми се збори за твојата боженствена прекрасноќа. Ме замара,разбираш?! Ми намалува интелигенција инстант за 20 единици.

На Divinebutterfly, caroline.costa, mims-89 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ..preparing for going to the hell...

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ајварска љубов :rofl:

Додека мешаше ајвар, ме праша да идеме на кафе :lol:

На Elenuskaa, Doozy, kate21 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ме праша дали имам љубов...
    Пријатели, машки пријатели што знаат да ти се јават само кога ќе им се скараат девојките. Е и такви има бре, да не речете дека само жените биле такви :geek: Сеедно, јас никогаш не се чувствувам искористено, тоа што го давам, го давам искрено и убаво ми е. И утре ако го нема, а знам дека ќе го нема, пак ќе ми е драг. Нека си бидат среќни, валјда важи нешто што и мене некогаш ме бараат м? :D Не е големо значењето, кога јас не им го приуштувам. Не кројам дел од себе, не трошам душа за убав збор. Мене мислата ми е чиста. Освен за еден, зашто се изгубивме, а ми беше близок на срце... Вистинските пријатели секогаш ќе се тука, заедно љубиме и преболуваме.
    Во еден иронично очаен момент на дискусија за големите, вистински љубови, другар ми ми ја објасни својата филозофија на љубење. Имено, со секоја љубов (партнер) во животот што го имаме, трошиме дел од својата љубов, да речеме од 100% љубов што ја поседуваме, на секого му даваме одреден процент. Сметаме дека првите љубови се најголеми, но всушност за нив најчесто издвојуваме макс 10%, зашто реално и не си ги познаваме вистинските можности на љубење, не сме свесни колку можеме да дадеме. Во продолжение, ми рече дека, кога ќе дојде таа "вистинска" љубов, ние ќе и ги подариме само оние % љубов што останале во нас, делчињата сме ги изгубиле низ животот. Но, тоа не е значајно, затоа што тоа љубење ќе биде чисто, искрено и реално, многу посилно од било кое друго.
    Можеби е во право, но јас не се чувствувам како да сум изгубила некое делче од својата љубов. Се чувствувам како да ми е во полн капацитет :D Можеби и не сум љубела, можеби било недоволно, можеби сите напори што сум ги вложувала во нечија среќа, биле само мојата потреба да му бидам драга некому, да го направам среќен иако тоа мене не ме правело среќна. Зошто, по ѓаволите, го правев тоа? Непромислено влегувајќи во некоја врска, истата одржувајќи ја, да трае и трае, правејќи го секој негов грам ум и срце, среќен. А јас? Љубена, а недоволно љубев. Не се љуби со мислата повеќе, отколку со срцето.

Ме праша дали имам љубов? Имам, еден куп, големини. Не ти ја давам тебе, ти си само пролазна станица што утре ќе ја нема. Глас што се губи во далечините, иако сеуште стоиш пред мене. Не сум вампир на туѓите емоции, ги љубам моите луѓе и покрај сите свои анализи. Имам лекции за учење и срце за ширење, знам, ама и умот мој знае да сака, достојно колку и срцето.
    Кој ве шиба бе, ќе се самоанализирам во недела? Мрш, си свиркам јас на уснава хармоника што брат ми ја донесе. Пластична е, па што. Убаво ми е. Некој може билда нервоза од моето неусогласено свиркање, ама реално, i don't give a damn.
    Ако чуете некоја извртена верзија на песнава во комшии, it is meee :geek:
    http://www.youtube.com/watch?v=rc2jsjnt-HY

На Springy, Moira, slavica999 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Два дена на село, ооооо многу убави два дена. :wasntme:

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Знаев дека ќе ти затребам. Ќе ти затреба некој кој ќе те слуша и ќе ти биде рамо за плачење кога тој ќе ти ја уништи вечерта. Знаев дека ќе се јавиш.
    Ти свесна си дека јас сум цело време тука за тебе...но, неможе да ми ѕвониш само кога ти требам. Само кога си бесомошна.
    Не е ова вистинско пријателство.
    Кога си тука за мене? Кога си ме прашала зошто си тажна? Како да ти помогнам?
    Кога си ги слушала моите проблеми без да ме осудуваш? - Било кое прашање да го поставам одговорот е негативен.

Ќе превземам нешто за ова да се смени. Обавезно! :)

7. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Почнав прав студентски живот. Сабајле учи, приквечер искочи, вечер спиј.
    И меѓувреме јади.

На Ema.Sk, pamelche, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Почнав со диета и со вежбање. Па да ви кажам и време беше.
    До сега почнував и одма прекинував. Немав некако волја ниту мотивација да продолжам.
    Ама сега ете ме фатил некој инает па ке продолжам.
    И така... иии што да кажам друго посакајте ми среќа :D

На Ema.Sk, pamelche и Name им се допаѓа ова.
  9. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Од сабајле учам математика . Се згрбавив на столче . И само 33 садачи решив. Уште толку има.
    Мала пауза направив, колку да се испружам на кревет, малце ушиве да ги растегнам со убава музика. Гревови се стегнале, само математички срања слушаа до сеа.
    http://www.youtube.com/watch?v=KUgvVAFFzN8

После учење ми паѓа интелегинцијата. Обратно пропорционални се. Сериозно. Една шала не сфаќам после учење. |(
    А убав ден, место малце да прошетам ја математика учам. А до утре треба и економија да си повторам и сметководство .

Најдов една песничка.

Naso majmun stari,
    ogledalo neko,
    pa video sebe
    i ozbiljno reko.
    E sto jeste jeste,
    nema brate zbora,
    jos video nisam
    ovakvoga stvora.
    Gle kakav je smesan,
    gle kakav je dlakav,
    bas ti boze hvala ,
    sto ja nisam takav

Не само што ја сфатив, него и на памет ја научив.
    :D :D :D :D :D :D

Ај поздрав, гледам мисливе ми се распарчени насекаде, не сум забавна + iq значително ми опадна, да си се вратам на математикава..
    :beer:

На Speechless, MandyLane, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.225
    Дали сте таа фамилија што собираат амбалажа од одредени производи и ги користи ко алтернативни чашки?!
    Ние да.
    Еден ден ќе фатам и ќе испофрлам се. Комплети чаши сто,од свадби од мадби,од ќејф,од ваму,од онаму, и... чаши од сенф,од нутела,од пудинг. Не дека не можат така да се применуваат и све тоа...ама чуму ти се?!

На cinderella5 и pamelche им се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    50's: Chuck Berry, Elvis Presley, Frank Sinatra
    60s: The Rolling Stones, The Who, The Beatles, The Doors
    70's: Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Black Sabbath
    80's: AC/DC, Scorpions, Queen, Guns N' Roses, Metallica
    90's: Nirvana, Pearl Jam, Oasis, Foo Fighters, Rage Against The Machine
    00's: The White Stripes, System of a Down, Muse
    10's: error, not found.

На La.Reina.Del.Sur, cinderella5, Abby и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    И кај нас се направи ајвар :D Ќе има сега кркање :lol: :wasntme:

На Elennaa, Katerinceee и pamelche им се допаѓа ова.
  13. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Не би рекла. И денес има убава музика за слушање. И тоа еден куп.
    :) Мене нит Скорпионс, нит Ејсидиси, нит Металика, а ниту куин не ми се нешто посебно. Да речеме, еве сега можеби има и повеќе од претходно. Секакви музики, експериментали. Не се насочувајте кон Џастин Бајбер и Оан Дирекшн. Срања такви од секогаш имало и секогаш ќе има. ;)

На MandyLane, Juicy03, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Луѓе, што убава мусака сум направила. Ама пази, не дека се фалам, никако. Само просто ете така од ненадеж добивам некоја инспирација, занесна, уметничка, опијатна и тогаш каде падне креативната палка паде. Денес беше в кујна.
    Туку да не биде муабетов само за мусаката, на која ве канам да си мрцните со троа тазе лепче да не биде само празно фалење, да напоменам дека конечно глава мирна, еден проблем минус па ете да се прослави прописно. Онака македонски де, со мусака. И гледаш врти сучи пак на мусаката дојдовме. Пак да речам елајте си да си касниме, какви микро срања и биотики,муж сака баш жена бре, женетина, наранета, напоена. Не вејка кутра некоја да ја донесиш овде сред сезона на ветрови да ја одвее негне некој северец па да ја бараме закачена на некоја јасика.
    Ајт така и ве чекам драги човеци.Ко воли нек изволи ју ар велком. Тенкју вери мач

На Buttterfly, Moira, kravce и 6 други им се допаѓа ова.
  15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Патам од недостиг на инспирација последниве денови. Само ве читам и мислам дека се што би напишала би било бесмислено.
    Викендов ги наполнив батериите, а истовремено бев корисна и за себеси и за другите.
    Продолжувам да се пронаоѓам себеси.
    Ми се случија неколку промени. Доста убави, би рекла.
    Остварив нешто за што подолго време сонував, како уште да неможам да се освестам дека не сонувам и дека конечно успеав. Овој пат решителноста си го направи своето. Немаше потреба од многу размислување и двоумење.
    Животот ми се збогати со запознавањето на само еден човек. Се надевам дека првичните впечатоци не ме лажат и дека навистина е таков каков што делува. Зрачи со нешто посебно, ме плени со мистериозниот поглед и ме тера уште повеќе да се интересирам со тоа што ми е толку далечен. Сеуште, а се надевам не за долго.
    За првпат после толку време се најдов себеси како пред спиење мислам на него, се смешкам и не ми е баш јасно што се случува со мене. Сакам да продолжам напред па морам да почнам од некаде, долго време безуспешно се обидував да заборавам некои минати настани и личности а сево ова дојде толку неочекувано. Кога едноставно се помирив со ситуацијата, кренав раце од се и секого. Да, навистина било така.
    Само нека не ме изневерува интуицијата. Овој пат нека биде поразлично.

На kravce, Doozy, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Потребни се 17 мускули да се насмееш, 43 да се намрштиш. Затоа топло ви препорачувам повеќе да се смеете :) :)

На cinderella5, Phyramide и Ph0enix им се допаѓа ова.
  17. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Jас па се чудам зашто на сред вестиве на Cител, слушам: Oлеееее, оле олеееее, Bардареееее. :D

Kога ми текна . . .

Mатичен стадион на Bардар - Aрената. A газда на Cилекс - Динго.
    Eте ти директен пренос. :geek:

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Понекогаш имам сериозен проблем со македонскиот јазик. Како таков. Ок признавам, идеален е за црн хумор, за каков и да е хумор, си го сакам, сериозно да, ама знаете, она, ако сакаш да се зае*аваш до бескрај - збори македонски и гарантирано ќе си дотуркаш до целта, и сето тоа, ама пак, некогаш тоа зае*авање ми пречи.

Оно, цареви сме за двосмислености. Што и да кажеш не може да не биде сфатено на 2, 3 па и повеќе начини. Дали баш во тоа е богатството на јазикот не знам. Али кога некој ме тера да се осеќам ко Крагујевац пошто ми врти ко „кишата“ околу градот, сериозно ни го пцујам јазикот. Глуп јазик, глуп! Идеален за алибизам.
    Затоа што тие кои немаат машки висечки топки за ширење потомство за да ти признаат или кажат нешто во фаца многу сакаат да се вадат на картата - абе се зае*авав бе па ти. А ако извадат добра реакција од тебе - озбилен бев еј, не се зезав.
    Проѕирно! А мене тоа ме иритира.
    Па белким знаеме сите кога навистина се зезаме а кога не, или? Како? Кажи што сакаш да кажеш и крај. Немам време за детски игри, ќе се натегаме сега држ не дај. Па јас кило тетовски ќе купувам за да одгатнам што си сакал да ми кажеш. Ма дај.

Исто имам сериозен проблем со изразите - „му дадов“ и „ми побара“. Не дека се употребуваат често особено помеѓу луѓе на отприлика моја возраст, пошто нали, возрасни сме и никој никому не бара ниту зема ниту дава, ама сепак гледам дека сеуште се употребуваат.
    Каде исчезна она - бевме заедно? Уживавме заедно? Спиевме заедно? Му дадов бе! Тулумби со шлаг му дадов вчера а завчера си зема индијанки со чоколаден прелив. :D

Е такоЃе имам проблем со едни те исти муабети. Празни муабети. Прашања колку да се праша, не дека навистина те интересира одговорот. Шо би му рекол Цацко на Тоше - абе маааани ми се оттука!

Што знам. Можеби грешам. Ама тоа сум јас. А тоа што ме иритира мене, не мора да значи дека е правилно или дека така треба да биде. Само, ме иритира :D Понекогаш. Не дека сакам да си мрчам, ама да си кажам бе па.

Така да, дечки, на крајот од викендот, ужасно релаксира кога си со опуштено друштво, си правите неврзан муабет на разноразни теми и другар ти пред сите ти прави неуспешен moonwalk и тоа е тоа. Нема подобро од здрава смеа.

Отидов да си направам една шоља цикорија. Ќе почнам да кажувам уште малку, ај на цикорија. Не на кафе, на цикорија бе!
    Шта да се ради кад се мора, мора се :) Пријатно!

На Buttterfly, antonina, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  19. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Секоја жена заслужува маж кој ќе ја гледа секој ден исто онака како и првиот пат кога ја видел.

На creshicka, Springy, Rubiii и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Нема потреба да ми ствараш комплекси. Свесна сум за своите мани а богами и за своите добри страни.
    Свесна сум за се но дали си свесна дека за се треба време , желба и пари ?
    Неможам да сфатам како немаш малце осет за да сфатиш како ми е .
    Но не секој е на чисто со себе .Мислам дека и ти незнаеш што со себе .
    Јас знам ..оо колку добро знам .! А во меѓувреме слушај го мојот молк бидејќи молчењето е злато :!:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.