[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gingerchild

gingerchild Популарен член

Е, вака изгледа радост за нов месец во годината. 8)

2. COollLady

COollLady Популарен член

Има ли нешто поинтересно и похумано од делење совети и помагање на другите? :)
    Ќе ми биде мило ако и помогнам на една форумџика да стане од тешката повреда и да ни стане редовна форумџика,се разбира :)

3. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Што роденден ќе беше ова. Рано наутро и еден пајак и една бубашваба утепав .... Поспани лица насегаде ...

4. Idonea

Idonea Истакнат член

Femina, amajlio moja, I LOVE U hihihi

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Aбе баба ми е закон :rock: Hа сите комшии им помогна ајвар да се прави, од сите по едно тегличе си собрав, де ајварче, де пинџур :D

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Некој и ако е опколен со многу луѓе,се чувствува осамен.А некој не ни знае што е тоа.

И кога долго ќе си сам,што во животот, воопшто, што во бракот...се навикнуваш на неа.Не ти одговара потполно и знаеш дека нема да можеш да ја носиш засекогаш,ама во неа ти станува удобно,како маица која ќе се развлече после неколку носења и ќе омекне после неколку перења.Ниту дезенот особено ти се допаѓа и кројот можеби не ти е по мерка,ама почнуваш да се чувствуваш пријатно во неа и ја носиш каква што е.

А повремено ставиш брош од некоја насмевка,парфем од убав збор,или ја освежиш бојата со некоја марама од прегратка,и си бидеш самата на себе поубава.Маицата почнува да ти стои се поубаво и подобро...како да добива на квалитет со времето...

7. cigarce

cigarce Популарен член

Омилено годишно време : Октомври
    Kaкво и да е времето мене месецот ми е прекрасен.Можеби надвор не е есен,но мене овој месец ми е синоним за дождови,за ладно време,за топли прегратки.

Се сеќавам кога бев помала уште од почетокот на Септември,на календар ги заокружував деновите и чекав да дојде мојот роденден.Имам и уште еден роденден во Октомври,на мајка ми.Имам и уште еден,на брат ми.

Нема потреба да пишувам зошто го сакам Октомври,очигледно е.
    Нека ни се случуваат само убави работи овој месец,нека биде за паметење.

anabel-a and kravce like this.
  8. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

хаха dolly.doll Среќен нека ти е роденденот!! па роденден е мора да биде специален :D

9. kravce

kravce Форумски идол

Моментот кога се гледате себеси на снимки од свадби :x Јас, јас и моите ковчиња како мешаме со острите колкови :x раце како шпагети вивнати лево десно :x Јас ги замолувам моите најблиски да ми ги пуштаат снимкиве пред секоја свадба...или да ми стават забрана на лице место да не излегувам на подиум. Пајдушко? Ма какво пајдушко бре, изгледам како голема чечкалица, рипкам како да газам на шпенагли :x
    Знаете, јас многу сакам да играм на свадби. Си ставам за цел до сл. свадба на која ќе бидам поканета да имам плус 6кг на себе...во спротивност ќе си го залепам газот на столче. Се прашувам колку луѓе ми се смееле на тие снимки :tmi: Па пази сцена, јас и братучетка ми заедно ќе мешаме. Таа полничка, има што да тресе, има цицки бре (извинете), и од нигде ете ме мене, воздух :x . Нешто како оние сликине -како да уништиш слика-. That would be me |(

Туку, настрана сопственото исмевање, викендов ми помина во чистење, а сепак ми го разубави тоа мое мало бебуле. Ме нарече по едно име нагалено, како што ме викаа едно комшии додека јас бев мала. Ми дојде убаво на душичката, топло и пријатно. Можеби тоа бебуле мало може да го види детето во мене, можеби тоа бебуле го буди детето во мене... :sun:

Октомври...месец кога има дури два неработни денови :sun:
    Имаме ден, недела, месец за зграпчување. Октомври е наш, а јас ќе му препуштам тој да го води танцот...Дали ќе ме гази или страсно ќе ме врти низ прегратките...во друга прилика ќе ви раскажам :)

10. Acerola

Acerola Истакнат член

Ајвар? Море ѓавол и пол.

Ниту е лесен за правење а бога ми веќе ниту ефтин.Ма скап е бре.Не се исплаќа тоа малтретирање и укочени половини за неколку тегли.
    Ок,традиционално јадење ни е,рака на срце и вкусен ми е,ама бе можело ли кога ќе почне некоја акција на зимници паралелно да се почне и со акција на подигање на цената на зејтинот на пример.Што народ ќе бевме.Ако за бајрам со почит се намалуваат цените,за нашите празници или сезона на зимници добиваш набилдани цени. :cash:

И така,за наредните години веќе,пет-шест тегли ајвар и ај со здравје.

kravce likes this.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Имам интернет, добро е :whew: :whew:

Туку Октомври изгледа ми донесе среќа, така со намевка ми почна месецов, се надевам ќе потрае.
    Се сеќавате кога пишав дека не гледам светло на крајот од тунелот, епа драги мои дојде и тоа светло конечно, гледам насмеани лица секаде, ве читам и вас, која среќна, која нерасположена, али сите сте ми драги бе, ми прираснавте за срце :wasntme:

Утрово добив порака на телефонот:
    Какаото е готово, ќе се симнеш долу или сакаш да ти го донесам во кревет :lol:
    Не сакав пак да ме види во такво издание да не речам Баба Рога, му реков дека се симнувам :D

Се насмевнав и се прашав дали е ова можно? дали мене конечно ми се насмевна среќата.

Имам недела дена да уживам со него, знам дека ќе мора да си оди, ама уште сега не сакам да мислам за тоа, не, ќе уживам со него, а потоа... ќе покаже времето што ќе биде од нас...

Имајте убав почеток на неделава, убав почеток на месецов.

anabel-a, Springy, Elenuskaa and 7 others like this.
  12. Greeen

Greeen Истакнат член

Сакам да кажам дека после подолго време,вчера конечно и јас бев среќна,исполнета,со човекот што ми значи највеќе во животот. :)
    Преубава вечер,со многу гушкање,шетање,смеење,со многу ЉУБОВ. Знам дека е искрена.Тоа ме прави повеќе среќна.Бевме и во кино(многу сме романтични :lol: ),го гледавме Трето полувреме.Не ми беа големи очекувањата пред да влезам да го гледам филмот,ама луѓе филмот е ФАНТАСТИЧЕН.Мене премногу ми се допадна.И сите што се мислите дали да одите да го гледате,направете го тоа денес затоа што ќе гледате еден преубав македонски филм :).
    Ви посакувам убав почеток на работната недела исполнет со многу позитивна енергија и насмевка на лицето. 8)
    Ве гушкам. :*

kravce and pamelche like this.
  13. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Гангам стајл е типичен пример за тоа дека треба да се изглупираш и да направиш будала од себе, за да те дознае цел свет и да имаш 334,657,135 views на јутуб. Ништо лично, без навреди, нит го хејтам, само мислење. Страшна работа :x

MistiqueB likes this.
  14. Greeen

Greeen Истакнат член

Сакав да искоментирам во модни критики,ама кога ги видов последните мислења на темата,ми се изгуби желбата од коментирање. |(
    Многу сте нервозни бе луѓе,полека.Сите муабети со карање ви завршуваат.Разберете се како луѓе.
    Мислам дека тука сите сме пред се за дружење,смеење,запознавање нови пријатели,делење совети.
    Смирете се,се ќе биде ОК. :)

15. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Ги обожавам есента и зимата. Го сакам ладното време, ги сакам дождовите..
    Сакам да врне, а јас гушната да си лежам со него и да ја слушаме секоја капка дожд. Сакам да шетаме прегрнати по паркот и да чекориме по жолтите листови. Сакам да ја пикнам мојата рака во неговиот џеб и да си ја стоплам. Сакам кога тој ќе ми ги даде неговите ракавици да се стоплам затоа што јас сум ги заборавила своите. Сакам кога ќе врне снег да гледаме во небото, а снегулките да се топат на нашето лице. Сакам.. Тоа е се што сакам, не е многу нели? :wasntme:
    А, да. Заборавив да ви кажам колку го сакам украсениот град во зима. Колку ги сакам божиќните песни. Го сакам мирисот на зима.. Уште е рано да ме фака зимската еуфорија, но сакам ладно!

Attached Files:

anabel-a, Monna.Monna, kravce and 3 others like this.
  16. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Чувството кога на информатика ќе завршиш тоа што ти го дала наставничката и ти остануваат слободни 10 минути. 8)
    Ќе ги искористам за да ве читнам тука... последен час, едвај чекам да си појдам дома.
    Бидете ми добри и имајте прекрасен ден! ^_^

pamelche likes this.
  17. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Те сакам like a fat kid likes a cake а ти тоа не го гледаш или не сакаш да го видиш.Уствари знам дека знаеш дека имам емоции према тебе ама изгледа полесно ти е да ги затвориш очите и да се правиш дека не гледаш како ме измачуваш.А,ме измачуваш веке 3 години.Ме измачуваш од првиот момент кога те видов во Hard Rock и кога ти побарав мраз.Ме измачуваш од првиот повик ,од првиот муабет со тебе.
    Ми се допгаш,многу ми се допагаш.Посебно ми се допага твојата насмевка кога си срекен,и твоите зелени очи кои лутаат во просторот.Секогаш ми велеше дека е судбина што се запознвме.Толку неочекувано од никаде нигде 2ца толку слични,толку исти а сепак далечни.Може баш ради тоа што сме исти не успеваме да најдеме заеднички јазик,џабе не рекле дека спротивностите се привлекуваат. Чудно,кога сум со тебе се е на место се е како што треба.Со тебе јас сум јас,нема глума нема маски нема лага.Ти ме знаеш,ме познаваш,ме гледаш.Со тебе нема простор и нема време.Те осекам како ти да си половината што ја чекам цел живот за да бидам цела.Јас и ти сме алфа и омега , само премногу сме глупави и тврдоглави. Не можам веке. Дигам раце и се откажувам. 3 години се борев ,бев тука те чекав и се надевав. Сега ред е на тебе да се бориш за мене.Ако сакаш. Ако не,ке останеш само спомен.Но,убав спомен затоа што знам дека со никој нема да бидам како што бев со тебе.

Let's say I'm feeling better
    Let's say I'm feeling fine
    Let's say I gave you all I had
    And now I'm out of time
    But it kills me
    Tick, tock, you don't stop
    You don't fade
    You just stay
    But I'll do it all again

http://www.youtube.com/watch?v=vKKYNg-LiNw

kravce likes this.
  18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Сакам да почувствувам вистинска есен. Сакам успешен месец. Сакам љубовен месец. Сакам месец исполнет со среќа и радост. Сакам убав месец. Октомври, биди таков!

Buttterfly, anabel-a, Adi888 and 10 others like this.
  19. danichap

danichap Moderator Staff Member

План А, план Б, план Ц....

Добра организираност или дури ни сам човек не си верува во веројатноста за успех на било кој од нив, па потребата за резерва е неопходна.

Пуста перцепција.

Надевај се на најдоброто а биди спремен и на најлошото .
    Не сум песимист, ниту оптимист, си се декларирам како реалист.
    Човек кој ја прифаќа сопствената способност/ неспособност да реши еден проблем и не се потпира на илузии и надежи за негово надминување..
    Ќе си искористам џокер, позови стручно лице, :!: оти некој школо учел за тие работи.

20. creshicka

creshicka Популарен член

E, абе денес е 1 Октомври или 1 Јули? Многу жешко, не сакам ваков Октомври. |(

CharmedGirl, CIA and Glossy-girl like this.
Thread Status:
Not open for further replies.