Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ве сакам кога сте заљубени и среќни :D И расположени,небитно поради што :)

Ајде добра ноќ на сите |-) :*: :*: :*:

На I.love.your.lips, kravce, Sara123 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    скд дека ми треба одмор
    ... едно месечен одмор .. од притисоци и од нервози и до мене самата дури !!!
    Сакам ОДМОРРР

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК секогаш кога ке направам чекор без да размислам грешам
    на секаде низ градов пишува дека Скопје Сити Мол се отвара денес нели, а на ф.б. прочитав вчера вечерта и нели нешто ново во градов и ај да видиме што ли е тоа-стигнувам таму, ги гледам сите во костуми-после дознав било ВИП 8) а отварањето ке било денес и случајно се погоди така што го видов и Мики Црнокрак - коментарот му беше дека едно вакво отварање не можело да помине без него |(
    како што бев вчера нервозна, исфрустрирана, прошеткава супер ми дојде и се се вратив дома со :)

4. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    СДК Да бидеш силна кога другите очекуваат од тебе да бидеш слаба, тоа е вистинската борба во животот! :D

На Sara123, Glossy-girl и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Нов ден, нова среќа.
    Пак двоумење до бескрај, пак препирања, пак очекувања, а на крајот на денот заедно кај нас дома. Што убаво звучи, сами јас и тој.

Сите денеска да ве видам во Молот синкир последен ден е :D

На kravce, Sara123 и zarah им се допаѓа ова.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    СДК-Нели денес цела фемина ќе биде во Скопје Сити Мол,замислете над глава да имавме сијаличка со напишано корисничко име :lol:

Бујна фантазија,а ? :)

На Sara123 и figgiMK им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Деновиве, некако шмекот кој Скопје ми го даваше порано, мислам дека не го сетив. Сеќавав и гледав само преполни бувчиња, прашливи улици, сиви зградишта, смуртени фацички, изнервирани тетки на студентски, уфурани колеги, пуф. Си помислував на моменти, стварно ли ова е градот кој толку многу го засакав лани, дури ми беше чудно што убавина сум гледала.

Но, сабајле... :) сабајле јас и Скопје и официјално ја обновивме љубовта.

Знаете, кога спиете во соба на исток, и се будите две минутки пред алармот, денот ќе ви почне убаво. Почна малку сонценце да ѕирка, па ко човек не станав толку рано изнервирана и оноа, муди што би се рекло на англиски. Досега никогаш немам живеено во толку голема зграда, па и плус со лифт. И морам да признаам посматрам наоколу и многу ми е интересно.

Прва работа што ја забележав кога ја отворив влезната врата е мирисот на кафе. Некои згради мирисаат на манџа, некои на влага и мувла, некоја на нечисто. Мојата зграда, официјално ја прогласувам дека мириса на кафе! Абе ми идеше да тропнам на првата врата, комши, де малку кафето да го подушкам. :D

Потоа, дека лифтов е малку комунистички, и пример, од седми се спушта до приземје па се качува пак мене да ме земе, ирационален е :D ,додека чекав, низ малото џамче ги гледав луѓето што прават. Кога мислат дека никој не ги гледа. :D Еден наведнат чевлите си ги врзуваше, друг машната си ја прави, можам да замислам дека некоја тетка сигурно и се шминка внатре.

А надвор... надвор широки улици, празна двојка со место за седење :D , паднати лисја на долга улица и минење низ нив, шушкање на вода од фонтана, многу луѓе како брзаат. Додека одев, си ја пеев таа од Сингинг ин д реин,... таа, гуд морнинг, гуд моооорнинг, ла ла ла! :D

Па и не се изнервирав многу кога видов дека џабе сум отишла до факс, барем си купив овес ако ништо друго, и сега си седам со моето ново омилено јадење - овес, кисело млеко/јогурт и малку вегета. Без цимет јадам овес, чудо на природата сум значи. :D

Епа, официјално, ми посака градов добредојде.
    Добро и те најдов Скопје!

На Buttterfly, Moira, teddybear и 12 други им се допаѓа ова.
  8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Photo by ....(некое си име) + милиони ефекти на некоја гзотртлеста и цицковрискачка слика = ......Ноу комент.....

Зар стварно мислите дека со ова веќе сте станале фотомодел? :o
    Едно штракање на поквалитетниот апарат на другарчето, додавање на сите можни најкичерајски ефекти на Picnik, picmonkey или whatever, евтино и од АВИОН ПРИМЕТЛИВО бришење и измазнување на лицето, засилување на очите, усните, слабеење, зголемување на облините.... :o
    Патетично...... :x

На Ema.Sk, butterfly33 и Sara123 им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Многу се лутам кога некој во невнимание ја зема мојата омилена чашка за кафе и си пие од неа. :|
    Не, не, не, не можам да го преболам почетокот на ова утро. :shake:
    Ама, ај замери му на мало дете да те видам !?
    Кога ме погледна со тоа ореовите очи тркалезни - се стопив.
    Па дури се правда, „абе дадо, многу ми се спиеше, ми се виде цвеќето плаво и мислев мојата чашка е тоа, а знаеш - мама се лути кога одам на школо без да пијам чај :!:. :$
    Жапче, мало и пргаво. И ај, како да се лути дадата сега ? ]:)
    Циметот ми стана универзален додаток во секое благо. :D
    Се смее татко ми и ми вели, „ќерко, уште во тестенините фали да го додадеш - онака колку за дегустација“ :D
    Ама па, убаво е кафето со цимет, есенско и љубовно.
    Па во комбинација со Goo Goo Dolls - треба ли уште да пишувам и опишувам ? :wasntme:
    И мавнете ми по некоја воспитна, ве молам!
    Се жалев дека сакам да учам, а сега ми треба време да се наканам да го исклучам телевизорот и да бубам. Затоа мразам распусти и безделничења - ја губам навиката за редовност.
    Ама за почеток, не е лошо - барем уште ја имам желбата, а лошо е кога ја нема, како што љуби да рече баба ми.
    Цртам повторно, по којзнае колку време!
    Мислев дека нема да излезе ништо, бидејќи во рацете сум закржлавена и те како. Ама сепак било до онаа црпката во главата, не до раката. :wasntme:
    Ќе си набавам штафелај - друго е чувството кога пиеш кафе и црташ на тоа купче подредени дрвца.
    Смотана сум, знам - тоа ми е проблемот. :D

На Buttterfly, Moira, Monna.Monna и 12 други им се допаѓа ова.
  10. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Секогаш кога работите се распаѓаат ја обзема истото чувство, истата тага. Тогаш почнува да моли да биде ослободена од морето на мизеријата во која западнала. Сепак, сè ќе биде подобро. Еден ден нема да го чувствува истиот бес. Нема да ја боли толку како претходно и ќе биде способна да дише повторно. Среќата и тагата коегзистираат, како светлина и темнина - без едното другото не би постоело. Идејата дека сè се случува со причина мами насмевка на нејзиното лице. Случајностите ја потсетуваат дека нешто толку позитивно и природно ќе се случи во иднина. Таа посакува случајности, посакува убави моменти. А наскоро ќе ги најде...

На Tenkai, teddybear, thinkerbell и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Денес на културен начин треба да елиминирам некои личности.

Блиски личности, роднини...ама повеќе би одговарало да се викаат Ѓаволи.

Доста веќе беа стресови. :)

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Шо се фалете бе дека ќе идете на отварањето на Сити мол. :^)
    Прашајте кој им приклучувал струја. Е драги мои, мојо симпатија таа работа. Да, да. :D

На Monna.Monna, Glossy-girl, blaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Колку и да велат дека човек не може да се смени понекогаш кога ќе се навратиме 5-6 години наназад ќе забележиме дека сепак сме променети ... тажно е само што многу полесно е човек да се смени кон лошо отколку кон добро ...

14. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Неможам да ги сватам некои луѓе какво совршенство бараат. Те едни биле глупи те други дебели. Денес на физичко еден дечко од наш клас така малку по дебел и трчаше по атлетската патека го натера професорката овие земаа да го снимаат. Го викаа дебел.. уште што не а тој само со насмевка ги прифати комплиментите, едноставно не го интересираше. Не ми е јасно што се случува со младината. Какво совршенство бараат едни во други. Тие за себе си мислат којзнае што се а кај другите секогаш по некоја мана наогаат. Па по 18 години имате бе свестете се ! :@
    Стварно не ги разбирам......

На Monna.Monna, MiDnIgHtLaDy, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    103.110
    Хахахаха....прашај кој го принташе проектот Струја :lol: :rofl: :lol: ....На прстиња им ги знам сите штекери и аларми за пожар :lol:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Сега ја гледам зимскава облека, и сакам што поскоро да залади за да ја носам ...малку ми здосади од летнава :)

17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

И јас сакав зимска , порано , ама сеа кога видов дека во зимската облека изгледам како да сум +6 кила , сакам летна облека во зимски услови .....

Се надевам еден ден науката ќе ни направи летни облеки кој ќе не издржаваат во зимски услови , па ќе можам да скијам со хавајски шорцеви 8)

На faye и Sara123 им се допаѓа ова.
  18. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Ајдее, цело Крушево се забрало У Скопје. Ма какво Крушево, цела Македонија. :rofl: Затоа празно ми е тука нешто денеска. :lol:
    А јас кога па? Ај нека ме земи некој. :(

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Во последно време особено многу го сакам Четврток како ден.Незнам но за мене има некое посебно значење, особено денешниот кога цел ден ке уживам дома со по некое филмче , чоколадо,малку ке поднаучам , ке повежбам ке јадам и ке ги пречекам моите на вечера. Обично во петок секогаш имам некои опуштени предмети во школо па така да можам да уживам во стварно жешкиот ден :)
    :*

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Било и поминало...полесно е да го каже човек. Секое време си го носи своето. Некогаш многу работи ме правеле среќна, денес истите тие работи ме прават неизмерно тажна. Сето тоа е дел од нашето постоење, дел од она што сме биле и сме правеле во одреден дел од нашето созревање.

Секогаш размислувам за се што било, дали лошо или добро, сеедно...Ми требаат спомените само како сведок на време во кое сум постоела малку поинаква, а не сум тип кој живее во минатото, иако на моменти сфаќам дека нема бегање од тоа што поминало, ме следи како сенка...
    Ме болат многу спомени, ме радуваат многу сеќавања, мириси кои значат нешто, но не знам зошто сама ги барам во глава...Веројатно за да увидам дека навистина ме поминале.
    Ах.

На DeMelo, srcekrsacka и Sara123 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.