Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Вечерва солзите ќе мора да ги пикнам некаде длабоко во мене.
    Треба да излезам и да сум насмеана.
    А кога ќе се вратам...тогаш едвај чекам да ја истурам целава тага од мене.
    Ме понижи, но ова ти е последен пат што можеш да бидиш во моја близина.
    Бегај, бегај одмене...

На DeMelo, zarah и fallenangel им се допаѓа ова.
  2. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Овој петок останав дома, не излегов со другарките. Имам огромна потреба да се изолирам од тој свет на излегување |( , од тие неподносливи деца кои ги гледам секое излегување. Па и немора секогаш да излегувам, дури дома ми е поубаво :?: . Демек морало секој петок да се излегува, пфф.... А да :!: , и пмс-то ја има 50%-та улога во ова. Сакав еден викенд да останам дома, само дома. И така по цела недела сум зафатена со учење, ова време ќе го искористам за дружење со вас, со фемина со шолја топол чај. :)

И со песната....
    http://www.youtube.com/watch?v=NtaCm8tv5XE

Имајте пријатна вечер, без разлика дали ќе останете дома или ќе излезете. :hug:

На marama, mal.ecka и pamelche им се допаѓа ова.
  3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
  4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Имам комшија што свири на клавир. И во две недели ниеднаш сум го видела. Фантазија на работа и труд, секси мушкарац со наочари и долги прсти. Ептен добро свири. Кога петок ти завршува со класика, а недела ти почнува, знаеш дека светот во крпче ги чува убавите моменти и срамежливо им ги дава на случајните минувачи.

Учам да манипулирам со пари. Мамето, тешко било како и успева на мајка ми секој месец?! Мислам, не сум во долгови, ама од петни жили се трудам на не отидам и да изнакупам секакви глупости. На пример нотес. Сите тука имаат нотеси. Онакви убави, шарени, со тврди корици и ластиче. Најефтин нотес, 10 евра. Во него не можам да запишам ни колку кила имам а тоа е двоцифрена бројка. Ама ако еднаш научиш да управуваш со пари цел живот ти останувало тоа. Ако не научиш, јок пари.

Ја свири ABC...know I know my ABC won't you come and play with me. Не сум сигурна во која куќа живее, ама жими се ќе откријам. И ќе му оставам колачиња пред врата со белешка. Леле ако излезе дека е некој напален пубертетлија....ќе се откажам од романтика за цел живот.

На Sara123, bittersweet, Buttterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Има луѓе што велат ако те чешка десната рака,ќе правиш здраво со некој :D А дали е точно незнам :?:

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.350
    ^ Џули, ќе даваш пари. :D
    Ако те чеша левата дланка - ќе земеш пари, а ако те чешка десната, даваш пари. :lol:

7. Happy....girl

Happy....girl Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    24
    Јас пак мислев дека обатно е.... :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.422
    И ајмо млад народе кој трага по себе, да ги навреме штиклите и да се опнеме во чаршија во галерија 8, да ја окупираме Менада,да се запиеме пиво, да ја окупираме Калдрма, да изиграме една игра на животот- пази да не искршиш глава со таа 12 цуцо по тие мазни калдрмски камења. А потоа како спротивност на живеењето, лудото живеење до даска кое го прокламирате, цуцнете се у Сектор, једина промена и ризик кој го правите. Од тежок хипстерај, до тешка комерцијала. Тоа е тоа живеење со пуни гради.
    Ај ве молам сега затерајте у Капан Ан и више никад да не искочам од дома.
    Знаете што прави да ми е мега јако гадно у стомак?! Македонските VJs. Ауф кој момент на јако гадење ми се создава од тие визуелизации...немате поим.

Е така,ај ч-ч-чаааао!

Поминете си убаво и немојте многу да мрдате со главите у место,пошто ќе ви се сврти!

На blaa, zarah, La.Reina.Del.Sur и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Кога ќе пораснам, сакам да бидам како Лилит. Да можам да оттерам се у пизду лепу на фин и културен начин. :bow:

На Sara123, Monna.Monna, M.a.r.i.l.y.n и 7 други им се допаѓа ова.
  10. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Зошто стално кога имам потреба од излегување со цел да не ми одат мислите таму ,јас останувам дома :@

11. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Како је лепо читати вас опет.

:hai: виртуелен свету!
    Како сте? Арни? Добри?
    Ма добри сте вие, секогаш позитивни и насмеани.

Ни помина септември а?
    Се разбудивме да го дочекаме октомври. А гледам дека сите го сакаме. Јас го сакам. Веќе непочнат а ми донесе многу работи кои ми измамија насмевка на лицето, и тоа голема! Ама не ви кажувам што е, не ви се фалам, ќе си остане за мене. Моја тајна.
    Си обновив некои стари пријателства, и баш ми е мило за ова.
    Го рашетав местото околу мене по милионити пат, и не ми е мака. Можам again and again!

Не кажав импресии за штипската пастрамајлијада. Мислејќи дека по 4год нема да успеам да стигнам, овој пат неочекувано отидов. Штипјани, по стоти пат ви симнувам капа за пастрамајлијадата.
    А after party беше најубавиот дел. Со полн стомак, пивото во рака, подзашаматен ум, ушите отворени за добра музика, прајслес!
    И користам прилика да кажам.. 3 пати ура за пиво!

Но еднаш кажав и пак ќе кажам, народот. Да не те види човек дека си излезена со другар, паралелно со ова имаш дечко, во врска си, па зошто не кажуваш! Оф..до каде.

И ете така, фино е времето, мене ми е фино.
    И ќе ви кажам еден цитат којшто почнав многу често да го кажувам:
    The only person standing in your way, is you!

Ај чао.

На bittersweet, blaa, Springy и 7 други им се допаѓа ова.
  12. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    многу сум среќна ^_^

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Па дадов ... затоа си кажав :) ... само бев на двоумење, ама сепак трошок убав напраив. :wasntme:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас сум си прост човек, ме усреќуваат прости работи.
    Среќна сум кога ќе најдам некого со кој можам да зборувам за Дневниците на вампирот, среќна сум кога не ме испрашуваат, среќна сум кога ќе најдам ајварче во фрижидер, среќна сум кога ќе ми ја купат омилената книга, среќна сум кога ќе успеам да направам совршен пандишпањ...

Ама никој од овие горенаведени примери неможе да се мери со среќата која ја чуствувам кога ќе успеам да погледам некој Дизни филм, анимиран Дизни филм. Самото лого на почетокот, знакот Волт Дизни, прави да се чуствувам исполнето, знам дека нема за што да се грижам во следниот час и половина.
    Тој момент го буди малото дете во мене, истото детенце кое кога за прв пат на новото ДВД го гледаше својот прв Барби цртан :)

На Monna.Monna, CoverGirl10, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Човекот не може сам себе да се бакне во образ,ама може сам на себе да си залепи шамар.
    Кога ќе дојде до тоа да,гледајки се во огледало,посакам да сама себе се треснам,сфаќам што треба да променам и што треба да правам.Дури не дојдам до тоа како кокошка сум.Глупа,продолжувам да удирам со главата во ѕид.И ден денес не знам дали го сакам тој остар рез или постепена промена.
    Не чини кога човек пие алкохол,заматено делувам :smoke: :ninja: :d:

На zarah и marama им се допаѓа ова.
  16. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Не не, јас неможам да поминам една нормална средба со Уфо Лепак, без да измачкам се што ќе најдам околу мене. Ма неможе бре, лепаците многу ме сакаат.
    А мора и да се дружиме на малку high начин.
    ^_^

На Glossy-girl и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Постојат ретки моменти кога си пресреќен кога го гледаш името на земјата рангирана меѓу посиромашните во светот.

На пример кога аплицираш за грант.

Ротердам-веќе ти го чувствувам мирисот.

18. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Трето полувреме... ептен ми остави впечаток филмот,ме наежи,ме растажи а и ме насмеа во исто време :) Ми помогна да сватам некои работи,кои досега не сум ги гледала од таа гледна точка :)

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Господ да чува и да бране. Кои филмови.
    Чекирала се од дома дека е у Angels ( :!: пази Angels голема работа |( ), а она дома седе на фб и си постира линкови и сликички.
    Оди мори :fubar:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  20. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Ај и јас бев во трговскиот па да си кажам мислење.
    Навистина сум изненадена од некои коментари кои ги прочитав, и морам да кажам збор-два за целокупниот тој хејтеризам. :!:

Како што луѓето се тепаат таму за тоалетна хартија (што е по малку смешно,патетично и апсурдно морам да признаам), така други се тепаат онлајн подобро да исхејтаат.
    Јас навистина не ја гледам тука потребата да се мешаме во туѓите животи и да пресметуваме кој што, како и за колку пари нешто купил.

Брендови се, дошле, не сме ги виделе, нормално дека ќе излезе народот.
    Настан е.
    Секаде во светот се случува тоа.
    Како што се чека со редици и денови за да се земат карти за некој банален спортски натпревар во некој развиена земја, така кај нас се чека со редици за тоалетна хартија.
    Маркетот си го проценил пазарот, ги спуштил цените на она што може да се троши на големо, а луѓето нормално гледаат сето тоа да го искористат.
    Би купила и јас, ама не ми се чекаше на толку гужва.
    Има и други денови, да, но зошто да имам нешто против луѓе што сакаат да заштедат некој денар?
    Студент сум, и ако можам да земам сјај за 20 денари и тоалетна за 50, зошто да се срамам од тоа?!
    Ќе земам, па и за цела година ако треба.
    Не дека немам да ја платам, ама кога ми ја даваат за толку, зошто да фрлам повеќе?!
    Не давам ни денар повеќе од тоа што морам, бидејќи некој тука со факултетско образование со денови работи за плата пониска од онаа на обични вратари во казина на странски инвеститори.
    Епа сељак сум - бев таму со останатиот народ кој не можеше да се размине по скалите во молот.
    Не ми е срам.

Уште нешто во врска со луѓе што хејтаат, а морам да си кажам е тоа дека хејтаат се што е актуелно.
    А, најобично се и дел од толпата што ја хејтаат. Ако не веднаш, по некое време.
    Ма, не е битно.
    Вива ла хејтред!!! :party:

П.С Нека не го сфати некој ова здраво за готово, не сум инспирирана само од форумот, туку и од познатиот ни фејсбук, муабети и слично.
    Време е да почнете да ги хејтате и хејтерите бидејќи стана ова ин, а вие хејтате се што е ин!

На Monna.Monna, innablood, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.