Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Добро де, си можел и си купив ваков часовник, го отепавте човекот од прееска. Негов живот, негови пари, како сака ќе си ги троши :!:

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Еве и јас ќе пишам :)
    Многу сакам да си седам на Фемина и да ве читам.Многу голем мерак имам за Фемина :lol:
    И СДК дека,
    Не дозволувам они да ми го расипат денот,пак насмеана си легнувам во топлиот кревет,со новите удобни пижамки.Е така да си знаете :lol: :rofl:

На kravce, pamelche и Gordana10 им се допаѓа ова.
  3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Колку и да си стегнат во душата, колку и да си тврд, и без емоции, кога ќе го видиш она мало суштество на кое цело тело му е увиткано а само главчето му наѕира и едвај ги отвара очињата, посакуваш да родиш и да го чуваш вечно како бебе.

Ти омекнува душата, омекнуваш самиот, колку и да си нервозен сама ти се измамува насмевката на лицето, почнуваш емотивно да се поврзуваш со нив, и едноставно се познава онаа искра и зрачење во очите кога го гледаш малото како пробува да те погледне.
    Цела оваа година ќе ја поминам со вакви мали суштества, кои искрено страв ми е да ги држам во раце, а се толку прекрасни.

Се сретнав со случај каде што мајката го оставила бебето во болница со оправдување дека немала со што да го издржува бебето. Се прашувам како без грижа на совест оставила такво суштество. Но не би понатаму да коментирам, зошто кога не се наоѓаш баш во иста ситуација на оној до тебе, тогаш неможеш да сфатиш ништо.

Денес запознав жена со која што се уклопив во муабет. Неколку години постара од мене, но сепак успеав да најдам баланс помеѓу нас. И кажав дека не е тешко да се роди бебе, тешко е да се одгледа и воспита. Да се насочи кон правилен свет, и да успее да изгради карактер и сопствено јас.
    Мислам дека ова е најтешкиот дел со којшто се соочува една мајка. Успеав да го видам тоа преку мајка ми. Тоа што сум сега е благодарение на неа.
    А поздрав до мојата познаничка. Ако во случај ме прочиташ, со лесно утре или за некој ден :hai: .

Ви кажувам луѓе дека јас омекнав. И тоа многу. За две недели сфатив и научив многу работи.

На Doozy, kravce, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  4. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    За болдот:

Kласична “македонштина“, да не кажам некој потежок збор, нејќам да се карам повеќе. :D Секогаш знаеме се' за другите и колку пари имаат под перница и во банка. :D Не се оди така во Европа. :)

No hard feelings Sweety-Tweety.

Ако јас и ти немаме 150 000€ да купиме Бентли
    не значи дека некој друг нема толку пари.

Како ги заработил или од кај и да му се, само он си знае. Не гледам причина зошто тоа да биде мој или твој интерес. На крајот на краиштата: Снајди се па (пре)живеј! :D Just saying...

На Rozich, Chocolate.me, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Време е за учење :worried: Е зошто бе па :(
    Ќе цркнам со факултетов кај и да е...

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.909
    Претходната недела додека се спремавме со неколку колеги за испитот што следуваше, во предавалната влезе и една жена која првпат ме слушна како зборувам англиски. Ме слушаше внимателно цело време додека им објаснував на колегите, и на крајот ми рече дека летам додека зборувам, и дека се гледа колку многу го сакам јазикот. Навистина ми значи тоа што ми го кажа. Во тој момент бев горда на себе. И сеуште сум ;)

А пред некој ден пиев кафе после доооолго време со некогашната ми најдобра другарка. Имам пишувано за неа овде, кој прочитал знае. Луѓе, се изненадив премногу! Не ја препознав,ептен е изменета. Не е истата девојка со која го делев животот некогаш. Јас разбирам дека е нормално човек да се менува со тек на време, додека расте, созрева итн. Ама што е многу - многу е... Ги заборавила своите цели во животот, ставови, па дури и дијалектот. А тоа е нешто што најмногу ме смее. Цело време ми зборуваше на скопски дијалект. Мене - а се знаеме уште од мали, еј! И најдобрата вест што ми ја кажа е дека наскоро ќе и играм на свадба :)

На Doozy, cinderella5, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Некои луѓе навистина незнам што се замаараат толку со мојот живот.
    А со тоа што го прават,очигледно незнаат дека хејтерите се моите најголеми обожаватали! Само нека разберат,и нека се погледнат самите себе си па после да коментират за други ;)

Toлку.

8. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Уопште ни се навредив PussyHunter и нема потреба да се караш. Убаво кажа секој со својата среќа.
    Да, сите си се фалиме овде, секој нешто си купил или добил, ситница или нешто повредно (во материјална смисла зборувам) ама еве лично за мене ова е повеќе од луксуз и затоа и прашав.
    Само бев љубопитна. :$ Ако е грев тоа што прашав, тогаш простете ми, грешна сум.
    Дај Боже сите да можат да си го дозволат. Дај Боже. Сите.
    Ама да не заборавиме во какво време живееме, тешко време, луѓето се тепаат во Карфур за леб. Убаво рече, далеку сме од Европа. Повеќе е очигледно. Ама НЕ заради тоа што ти го наведе, ама ај да не навлегуваме и во таа тема. Не е овде место.
    Поздрав.

На PussyHunter му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Токму така фина дискусија развивме. :) Добро е што позитивно го прифаќаш мојот пост. :) Искрено и мене ме интересира од кај има толку пари за тој часовник пошто како што некој спомна чинел помеѓу 5-10 илјади $, но како и да е сметам дека не треба да ме интересира. :) Кој има ќе си купува. :) Е сега како има, тоа он си знае, нас не би требало да не интересира, тоа ми беше главната поента. :)
    И како што викаш дај Боже сите да имаме пари да си купуваме работи вредни и по десетици илјади €. ;)

10. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Уште малку ми е родендеееенн :party: Поточно, за 38 минути :D

Вечерва го славев роденденот, со двете најдобри другарки. Бевме во Скопје Сити мол, си се прошетавме, разгледавме што како, секако ги частев, а и се почастив јас сама себе - едно ланче од Аксесорајз :$
    Срцки, ми купија нешто баш типично за мене, нешто што јас обожавам...Книга :inlove:
    Со тоа јас сум ептен задоволна, многу подобро отколку спреј или парфем ако ме прашувате мене :!:

15ка... Уствари јас утре ќе имам изживеано точно 15 години, и влегувам во шеснаесетата.
    Kinda weird...

Хахахах :D
    Глупости е сликава ама ај :D !

На Monna.Monna, BeYourself, Elennaa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    СДК Кога најмалце очекуваш ти се случуваат најубавите нешта..!! :)

На N.Kety и Ph0enix им се допаѓа ова.
  12. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Најдобрата работа во времето е што не може да се троши однапред. Најлошата работа во времето е што да можеше да се троши однапред, повеќето од нас ќе го трошеа на зборување за минатото.

На Gordana10 и crazylady им се допаѓа ова.
  13. Foreveryoungiwannabe

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Утре не се работи,танананан :D :D :dance:
    Затоа седам ја на фемина олку касно,утре не треба рано да :rofl: станам

14. Foreveryoungiwannabe

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас тоа добив плаво цветче?Јас тоа сега имам пристап до онаа 100+ мислења категорија?Опааа :D
    На секои 10 мин. пишувам мислење и се однесувам како пијана,иако не сум.Што се случува со мене?Полудувам?

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Се смеам. Цел ден. Не можам да се соземам, да не ви се верува. :rofl: Денес е убаво човек да е околу мене, не може да не се протркала од смеење. :)

Си седиш на предавање фино лепо клапната у последен ред си читаш книгиче и од негде слушаш како некој ти го нарушува мирот со... она бе она за под мишки што го користите, и добро си викате ај се дешава луѓе грешат, кога по некое време слушате еее ова за запек се дава :D Извинете на поимиве употребени, ама ги пишав баш како што предаваше мојот ценет професор денес. Пред името му стои Пр. Др., а гледајте што изрази користи. И тоа ова кога мозокот ми беше на он, не ни ме занима кога сум била тотално исклучена што кажувал човекот. Е така, па кога го погледнав, па кога му ги видов прстите како му мрдаат низ сандалите фатив да се кикотам, крајот не ми се гледаше, воздух не можев да земам луѓе мои. Не дека е смешно до толку, ама не знам што ми е бре не знам. Кој знае на мајка ми со спанаќот што и трупнале па забегав :D

Се ме смее, у се ми се гледаат убавини, сто и еден план направив и само два од нив да се исполнат ќе бидам презадоволна. Уф нека потрае ова мое расположение. Сите поише ме сакаат ваква, а јас не знам кај ја имав оваа личност закопано. Што е онака иронично е што сите ми велат дај тргни ја маската знаеме колку ти е тешко, ама не е маска, среќна сум ... добро имам тежина голема, ама жива сум, здрава(делумно) сум, права сум... полна со надеж и пресреќна.

Си купив најубава наметка(добро лажам мама ја плати :D ), ми ја вратија најомилената книга, си ја мириснав и аххххх просто од убавини ми се одзатна носот. :lol:

И пуштив на другарка ми среќа си ја виде симпатијата, а јас скоро ќе паднев пред мојата, сме се изнасмеале како десетгодишни дечиња. Ми фалат тука бре у пм. премногу. Ама за тоа друг пат.
    Одам јас на скајп журка а вие имајте убава вечер. :D

И :!: смејте се бре, никогаш не знаете кој може да се заљуби у таа ваша насмевка. Не онаа срамежлива лажна, туку онаа искрената, смејте се со заби од срце... најубаво е. :)

На antonina, Buttterfly, kate21 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Сте ја отвориле, м? [​IMG]

На CIA и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  17. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Дека разговорите со професорката ми, секогаш ми се од суштинско значење, гушкање со искуството, споделување радости, сомнежи, реалност. Како втора мајка. На чај во бифе, релаксирано, со смеење и прераскажување - што се’ не се случило за овие 2 години откако завршив факултет.
    И кажав дека сакам да бидам мајка и да патувам. Ми посака среќа и да бидам умна и никогаш да не барам премногу. Да не лежам во утопијата на исчекувањата, туку сама да си ги барам. Да, борба е бивањето жена и храброст е станувањето човек. Но, ќе успеам.

Нема никогаш да бидам камен без емоции што ќе рине низ животите на другите само зошто лижнал грам моќ и седнал на купче со пари. Не сакам.
    Талкачи, многу. Во реалноста смислуваат изговори дека се такви какви што се, а си немаат мекост при срце да си дојдат на топло. Да ги гушне некој. Да ги бакне. Да им спреми утринско кафе и да им се насмее на трапавоста, несовршеноста. Колку ли е тажно да си богат материјално, а душевно празен како мешунка грав. Ништо не те мери, не постоиш. Си разговарам со себе и сакам да те љубнам додека скајпаме. Ќе правиме бебе. Фикс идеја ама и желба. Имам 25. Наредна година 26. Да го средам животов и да застанам во редот на мирот. Секогаш ќе го чувам Петар Пан во себе, тоа нема да ми избега никогаш. Верувам. Дома мириса на чај од нане и на омекнувач. Даде грицка семки и гледа филм на Фелини. Денов зазорува во револуционерен дух, поганство и омраза на оние што не добиле внимание. Јас, добивам. Секој ден. Од небото, а најмногу од себе.
    Филтер на Љубовта. И си чувам парче слобода во која си царувам, а истовремено се заробувам во сопствените мисли и желби. Интересно ми е.
    Постојам без грам сомнеж која сум и што сакам!

Убаво ми е. Сакав да кажам дека убаво ми е.

На antonina, bittersweet, Johny и 5 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.090
    Парите демек не го вртат светот. Ама ги вртат луѓето, за едно 42432423 степени, до непрепознатливост. Се докопал некако до некој денар и мисли сега газда е, на сите околу себе, па пари има разбираш. Не мора веќе ни да те погледнува, он е боссс... Он е недопирлив. :puke:
    Мрш таму, папучар еден. Забораваат дека тркалото се врти, денес си, ама утре не си.

На CoverGirl10, Doozy, Gordana10 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Сакам да кажам дека утрото после пијана вечер е НЕПОДНОСЛИВО !
    Тоа е еден од ретките моменти ако не и единствен момент ради кој не ми се живее.
    Секогаш викам никогаш повеке ама секогаш има некоја причина и повод кои ке ме потсетат на старото добро правило НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ.
    Се започна лабаво и на шала а заврши
    |
    |
    |
    http://www.youtube.com/watch?v=dqxJ-MvrDRg
    ОВАКА !

20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    СДК-дека брат ми е најголемиот лигуш,нема да помини ден без да ме изнервира !
    темразам !

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.