Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Работите не се секогаш како што изгледаат. Можеме нечие однесување да го оцениме за чудно, неправилно, ама не знаеме што е причината за тоа однесување.

На srcekrsacka, sweet.star и blaa им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.996
    Уште еден ангел на небото, почивај во мир млад пријателе, биди уште еден ангел меѓу ангелите. Овој пат на небото испративме ангелски лик заробен во тело на момче, каков е животов, суров и неправеден. Ристо, пријателе, покажи им на ангелите што е гитарска легенда, пронајди ги своите идоли на небото и отсвирете ги за нас сите твои омилени. Никој од нас нема да остане рамнодушен на оваа трагедија, иако не те познавав нешто особено сега жалам. Почивај во мир, меѓу ангелите и твоите идоли! ;(

На sweet-cherry, creshicka, Monna.Monna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Толку години се трудевме да ги намалиме расправиите, и сега кога скоро воопшто не се расправаме, дознавам дека сме ненормално семејство. Супер. :|

На blaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Расправии и кавги се дел од нормално човеково однесување, не може да постои никаква врска помеѓу луѓе без да има расправии за било што, па сега ти види си дали си нормална или не.

5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    На Adi888 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Значи дефинитивно,во нашиот дом храниме духови..ахах :D :D :D
    Жими све,мајче,парите ги нема,златото го нема,дри и микробрановата избега преку прзор.. :lol: :rofl:
    Јас се кикикики,а мајка ми главата ја тресна..смешно ми е,ајде едно ајде друго,ама од куќата ни фалат работи за кои сме знаеле точно место и време,кога,каде како,зошто,стоеле таму а денес ги нема..
    Има духови,ни јадат од храната,ни спијат на креветот,а затоа ја кога ќе легнам нешто како тврдо ми е на кревет :?:

Не е за шегувајне,ќе ме тресне мајка ми зошто и се смеам,ама смешно е бре луѓе,за 1 месец три работи да снема? :o :tmi: Немогуче ово.Па и не се враќаат,ајде парите и залатото ги украде некој,ама делот од микробрановата?

7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    11 Октомври од сабајле со гости.Е ај нека е на арно :)

П.С-Де бе Памелче,да га ебу :D

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    У негов стил си пише. :D

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Значи никогаш не го дави човекот што те научил да пливаш. Никогаш! Свето правило.

На kravce, tweety26, kate21 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Модни критики е замена за така. :D

11. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Добро е,се смирив малку.Зошто да се нервирам за будали што немаат свој живот? Е нема,за инат.Нека си го гледаат својот живот,а јас мојот.
    Ама јас не сум јас ако не направам глупост.Глупостите се забранети со закон (за мене :D ).

12. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    Чувството кога ќе најдете нешто после толку време што ви значело а сте го заборавиле!!

Ми ги врати сите спомени одеднаш!
    За цд-то се работи :)
    Кога и да го пуштев порано колку и да бев нерасположена ме враќаше во нормала.
    DISCO - For Your Party! Antenna 5 :inlove:
    Еве го слушам од сабајле и сакав да ги споделам песните со вас! Како може музика да те опушти значи!! Уживајте и вие како мене што да ви кажам, не сум себична :*

01. Osibiosa - Sunshine Day
    02. Stretch - Why did you do it
    03. Commodores - Break House
    04. Joe Batman - Rap o Clap o
    05. Sugarhill Gang - Rappers Delight
    06. Kurtis Blow - The Breaks
    07. Candido - Jingo
    08. Chic - Good times
    09. Diana Ross - Upside down
    10. Lipps Inc - Funkytown
    11. Kc and the sunshine band - That's the way
    12. Doobie Brothers - Long train running
    13. Billy Ocean - Stay the night ( maxi )
    14. Rose Roys - Car Wash
    15. Sean Magiure - You to me are everything
    16. John Paul Joung - Love is in the air

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.764
    Изгледот, изгледот, изгледот ми одѕвонува низ глава. Не сум јас само надворешната слика која ја имате за мене, имам и душа, може не сум некое цвеќе за мирисање ама имам добри страни.
    Навикната на 100 идиоти и си мислиш 101 е малку подобар ама не. Истото и истото. Абе не е само изгледот ама тој е пресуден. Е фала ти. Ама ти си добра за другарка, фала ти.
    Се разочарав максимално, плачам ко кретен. Уште капак на се ама немој да се разочаруваш. За што? Што секој е кретен? Не, не се разочарувам од вас, се разочарувам од самата себе.

Глупава сум, глупава!

На thelittle17 и zarah им се допаѓа ова.
  14. Katniss

Katniss Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Сакам да кажам дека на денешницава многу луѓе чекорат по земјата уверени дека ако некому му го загорчат животот, својот ќе си го подобрат. Се исмеваат, вреѓаат меѓусебно наместо, во најмала рака, да се игнорираат и да си го гледаат своето. Веруваат дека туќата несреќа им носи среќа.
    Но зошто?
    Какво е ова суштество сме ние луѓево, што има заборавено да сака и цени?
    Ова и воопшто не е живот што денес постои.

15. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    СДК дека денеска е последниот ден од распустот кој своеволно си го земав откако стартуваше академската година. Ми требаше овој одмор и извонредно добро ми дојде и полни ми се батериите за учење во наредните 8-9 месеци и финиширање на факултетот.

Еден месец после наставата и на еден месец од колоквиумите, го фаќам идеалниот тајминг за подготвка и положување на колоквиумите. :) Се насобра доволно материјал, така што целосно ќе бидам зафатен и исполнет во наредниот период. Уживав во дружбата на форумот изминативе месец дена (од 10 септември наваму), а сега е време за посериозни работи. :)

Секако дека ќе бидам тука, ќе ве читам повремено и кога ќе најдам време ќе пишам некој пост. Периодично ќе се логирам за проверка на поштенското сандаче и за испраќање на “писмо“. :)

Еве ќе го цитирам Nightwalker од неговиот последен пост со кој даде “отказ“ од форумот на неодредено време, можеби некогаш ќе се врати:
    Јас не давам оставка, само привремено се повлекувам од активно и секојдневно пишување на форумот заради обврските.

A man's got to do what a man's got to do. :)

Останете awesome, паметни, вредни, учете, работете, трудете се, вложувајте во себе, затоа што иднината ја посадуваме сега додека сме млади. Што посееме - тоа ќе жнееме, never forget that. ;)

With love :l: ,
    PussyHunter :)

П.С. И најглавното го заборавив. :D Среќен празник и среќен 11-ти Октомври.

16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    нема поубаво нешто од тоа мало суштество,од неа,од мојата најмила внука...абе ја сакам со сето срцееее..ја израснав,24 со 24 минувавме заедно,од спиење уште по пижами идеше кај мене,јас да ја облекувам,јас да и правам плетенки бидејки мајка и „незнае„ :D она е душа моја,колку и да сме далеку јас секогаш ке ја сакам премногу а гледам и таа е таква ко мене .. денес зборуваме на скајп и ми вика
    „само да знаеш даде колку многу ми фалиш
    ,само да знаеш,јас дојдов кај тебе и ја земав сликата што ти е овде и си викам абе зошто сеа не ми е тука дадичката заедно да си шетаме,да се шминкаме и да си гледаме цртани,па она да ме носи на школо „ и ВЕРУВАЈТЕ феминки додека ова ми го кажуваше мислиш срцето ми се распарчи вакво ми стана :u: тоа мало седумгодишно суштество така да збори,мн е паметна и неможиш веќе да ја излажиш дека брзо ке се вратиш кога јас еднаш годишно идам дома .. и јас и викам „ абе даде не се секирај јас пак ке дојдам,морам тука да учам,знаеш дека јас те сакам најмногу и дека и ти мене ми недостигаш ептен„ и од таму гледам ми праќа една искрена насмевка ...

после некое време ми вика „абе даде да ти кажам нешто„ и јас и викам „кажи бе даде„
    вика: „ јас минатата недела на школо стојам со едни другарки и доаѓаат нивните мајки и има што да видам бе даде,едната не се ни исчешлала а така во школо пошла а другата,смрди бе даде,па кизнае кога се избањала,ептен беше нечиста..леле страмови,јас незнам како не и е страм„ и јас ја гледам ваква целата :o изненадена од начинот на кој ми објаснува,уште на 7 години она знае дека тоа е страмота,она знае се ... ја сакам премногуу ,ја обожавам,ми фали ,едвај чекам и молам господ за нова година дома да си појдам да ја видам ... ми го разубави денот :* :* :hug: :hug: :hug:

17. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Дома...
    Уф чекај бе, која дома. Ми рекоја гостинка си ти тука, 1 месечно доаѓаш.
    Спакував се од Ск, дури и еден сон. Ај алиштата ги донесов на перење, ама сонот зошто по ѓаволите го влечкав дури до тука? Ми текна, да го оставам во минатото. Треба, ама не знаам како.
    Поминав прекрасна ноќ со него. Волшебен е кога треба да искаже љубов, за разлика од мене, ладна и арогантна. Неможам да се препуштам потполно, ме плаши тоа што можам пак да бидам повредена.
    А и да ви кажам за сонот, ако се борам да го исполнам ќе треба да поминам низ истиот пекол низ кој поминав пред 4 години. Сфатив дека е време да се приземјам, не за џабе рекле
    . Многу соништа и филмови не се на арно, доста е оваа моја зацртана цел. По неа,сите соништа ќе ги исполнувам.
    Добив шлаканица од Скопје, само што пристигнав. Соочување со суровата реалност, очигледно дека беше неизбежно. Како и да е се навикнав и на тоа. Сега често добивам шлаканици и од луѓето, и ај верувај им после!?
    Ма не! Не им верувам...
    Заборавив и да се пофалам, дома ми кажаа дека сум ослабена 8)

На kravce и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  18. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Добив повик од мајками да испазариме.Како некоја домаќинка уште од 10 часот по маркети.Супер си поминавме. Ми го купи омиленото чоколадо, омилениот еурокрем и се што посакав. :lol:
    Добив повик од другарките излегов со нив.
    Ги сакам сончевите денови а уште повеќе Широк Сокак кога е преполн.
    Убав остаток од овој сончев ден :*

19. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Јас и он - два различни света.
    Како феферонче и чоколадо.
    Се што тој сака,јас не поднесувам.Таму каде што јас сакам да бидам,тој не може ни да се замисли.
    Нашите карактери како и да не се сретнале на патот,а не да се толку време заедно.

Викаат спротивностите се привлекувале.Океј.А,се задржуваат ли кога ќе се привлечат?
    И после скоро 4 години не го знам одговорот,колку и да е очигледен.Ни останува да се надеваме дека разликите нема да не уништат.

На L-enna, bittersweet, kravce и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.319
    Да требаше фемина да има полов баланс (што год да ви значи тоа), ќе се викаше Маскулина и ќе беше универзален форум. Ова е женски форум и никој ништо не ви прави, туку сами се однесувате идиотски па после ве боли кога жени ќе ви зачукаат виртуелни боксови и ви се крши машкоста. А рака на срце, не сме дојдени тука за спарување, па за да држиме баланс меѓу мажи и жени. Ама у принцип, многу жени тука имаат поголеми муда од многу машки членови кои поминале тука. Оние кои вредат, бога ми машки не издржале многу пати и никогаш не се пролигушиле дека заминуваат.

И се молат мажите по Скопје да не се понашаат ко принцези, у слоумоушн да пијат вино,а да гледаат ко да си чери бонбона (такоџе геј). Добро, дојди ќе се запознаеме, во најмала рака ќе станеме познаници или пријатели, може ќе смислиме заеднички бизнис, можеби ќе станеме најдобри пријатели, мислам што ви е проблемот? Цела вечер блее блее и на крај си одиш и го буцка другар му и гледа и му вика,абе брат, си оди, ништо! Можев да ти направам услуга да се запознаеме,ама принцеЗ не ми стои уз карактер, а и принц, да беше витез, сигурно немаше да има проблем.
    Мужи, дај бе бидете пофини, поопуштени, не е као треба да ми го рецитирате Лермонтов и јас да паднам на гз. Здраво јас сум Тони, Јас сум Лилит. И толку е... ајде да бидеме другари, зошто одма одите на некои виши идеи и се косите после,а?
    Морееее...

На antonina, CoverGirl10, kate21 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.