Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК ми се спие, а еве уште дремам на нетов |-)

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    На Chocolate.me, pamelche и starbucks им се допаѓа ова.
  3. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    И се ' се врти во круг, тој што те заебал ќе го јаде од друг !!! ;)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Го сакам есенсково сонце бидејќи единствено и само те грее, без да ти создава мака. Едноставно ти ја топли душата. Не дека останатово боли, ама понекогаш знае да ти ја испече главата.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Една моја познаничка се чудела зошто нејзиниов мувач не и ласкал, не и обрнувал внимание, едноставно не ја правел да се чувствува посакувано и сакано, а се гледале онака, ептен ретко, по потреба де нели.
    Оф Боже мој! Не знам што да речам на ова.
    Па кога може со една титка да се договори со тебе за драпање, зошто да не си е рамнодушен, зошто да се труди околу тебе побогу?! :fubar:
    И јас разменувам плунка со мојата четка за миење запчиња, па не и се клањам и ја оставам така, до наредната употреба. Свашта!

Де девојчиња, научете да се цените малце, оти нема да ве ценат!
    А ако сакате некој да ве цени, најдете некој асален кој ќе покаже некое интересирање за вас, не го барајте ко оваа од момакот што ја гледа ко четкичка за заби!

На ludoto19, slavica999, CIA и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Сакам да кажам,дека убаво ми е кога си ги враќам спомените од детството.Кога се потсетувам на времето кога единствена болка ми беа изгребаните колена.
    Седам така во оваа ладна ноќ.Ги преслушувам моите омилени детски песнички,и не се срамам од тоа што имам 16 години а слушам такви песни.
    Се чудам каде отиде денешнава младина,седнав денес покрај едни дечиња на клупа ајде да не претерам можеби имаа 6 години,правеа некој муабет за некоја компијутерска игра.
    И онака ми текна и ги прашав:Дечки играте мижаница(жмурка)?
    И само ме погледнаа и ми се изнасмееа. И се чудам и неможам да се изначудам каде отиде денешнава младина?Зарем се' се врти околу компијутерите? Не излегуваат надвор,не се дружаат....

Btw:Сакам да ве поздравам со една од моите омилени детски песнички : http://www.youtube.com/watch?v=X_8myDsmPjM

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И за мене имало одмор :whew: конечно да седнам како човек, денес разместував во собата, некако ми здосади истиот распоред, стана монотоно, викнав двајца другари и две другаки, машкиве го преместија плакарот, креветот, а ние женските полесните работи, прередувавме облека, подредувавме книги, украси, на крајот си добив и подарок прекрасен освежувач за просторија.

Колку поинаку изгледа собава, како да сум во некој нов свет, само мој свет, колку свежо мириса... За да го заокружиме прекрасниот ден се напивме по една голема шоља чај од Јагода и Ванила.

Целата соба мирисаше прекрасно, музика и многу насмевки :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.320
    http://www.youtube.com/watch?v=zWbsnAHX ... re=related

Многу ме погодува тоа што дури и оние кои ги сметаме за исклучителни... ќе ти украдат збор, реченица, утеха, момент... а ти мразиш од дното на душата кога некој копира, краде, зошто го доживуваш како криминал врз своите емоции, како некој да корне дел од тебе, затоа што некогаш нечија маестралност, ма виртуозност во она кое го прави, ти создавало сомнеж во твојата способност, затоа што толку било совршено...а сфаќаш дека е само куп р'каници,некој неумерен кич. Уствари, кичот секако е неумерен.
    Како рече Дисан... лошите уметници копираат, одличните крадат...Е баш така...

Решавам задачи како прваче,пијам пиво, се чувствувам тупо,а сепак среќно. Чувството е незаменливо кога се гледаш со некого во толпа и се движите не гледајќи наоколу,ти стои светот и конечно слатката мака резултира со победа наградена со допир по лице. И ти вели, мораш да ги запознаеш сите кои ги знам. Треба да ги знаеш и ти.
    Тој собра храброст. Комуницираме. Сега кој ќе рече,ајде да бидеме возрасни, дојди да испиеме пиво.
    Мислам за тоа што сакам да сум утре... Во цел креативен хаос во кој се замислувам како портокалова халувин тиквичка,убедена сум дека можам да го спојам таа моја халуцинативна креативност, она кое го шкрабам и она кое го замислувам секојдневно додека ми зборуваат десетина кој само што не почнале да се дерат бидејќи не ги слушам.
    Имавме убава вечер вчера... малку ум,многу вино, смеа, жени, корисност и ниту еден збор за мажи, туѓи животи и други неважни работи. Пази релација Трето полувреме, Шиндлерова листа и Пијанист.... уау... толчиш виуги, мазниш ганглии, ти се плетка јазикот, тој ми кажува дека ме сака на чуден начин, си подголтнувам, премолчувам,се смешкам,никој не знае зошто и тоа беше тоа.
    Добро е, ја скршивме бариерата,сега барем зборуваме...но сме светлосни години од заедничко испиено пиво и скршени кригли, дал за среќа,дал за мука...

Сериозно сум смртно среќна колку што сум смртно заљубена во својот живот каков и да е...мене ми е прекрасен.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...моментот е кога ти се спие ненормално, ти се затвараат очите, смрзнуваш во крнтија од автобус, се навалуваш на неговото рамо, а тој те гушка најсилно можно и ја спушта неговата глава врз твојата.Ах, љубов :inlove:

На ludoto19, Buttterfly, Elennaa и 10 други им се допаѓа ова.
  10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Од една страна налудничав љубовник кој сака нешто ама не е сигурен дека е време. Од друга страна налудничав татко кој душата би ја дал за своите деца ама не е сигурен дека она едно нешто е правилно. Од трета страна налудничав брат кој сака ама не знае што сака. Маживе околу мене се налудничави бре. Со кој јас тоа сум фатила работа?! И не ми е јасно зошто сите сметаат дека можат да се потпрат на мојата паметност(зборов :?: , нема врска), кога јас поналудничава од нив ^_^ . Неќум да ве крепам, сакам ветрот да ме вее и да ве вее :wasntme: ]:)
    Ајт остајте ме, сакајте ме само :D

На bittersweet и Gordana10 им се допаѓа ова.
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    И кога виното ќе удри во глава сме 10 пати посилни и поодлучни. Еве ме, жив пример. После година двоумење и после 6 чаши вино се решив да бидам храбра и дирекна. Му пишав и не се плашам од одговорот (сега) и не се плашам од последиците. Си ветив на себе дека ако го видам било тоа да е случајно или намерно ќе му се искажам, и ви кажав дека вчера го видов случајно бидејќи намерно обидувајќе се никако не успеав, ете го како порачан во моментот кога не тербаше, ама би.
    Не ме интересира ништо, само знам дека му симнав товар на срцево. Ќе спијам мирно.

На bittersweet, kate21, ludoto19 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Таман да му пишам: Ај лека ноќ, гасам се. Он ме прашува: Кога би можел на кафе да излезам со тебе?

И така падна кафе за во недела со еден лепотан. :wasntme:

На bittersweet, mims-89, kate21 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Денес е посебен ден. Денес е 52 роденден на мојата мила мамичка :wasntme:
    Нека сите денови ти бидат исполнети со неизмерна среќа, здравје, љубов и добрина. Ти си единствената личност на која можам да се потпрам во тешките моменти, која останува со мене кога сите си одат. Ти си жена на која се восхитувам, мајка со која се гордеам, иако некогаш тоа не ти го кажувам.
    Знај дека многу те сакам, многу...

Среќен роденден мамичке! :party:

Прикачени фајлови:

На kate21, ludoto19, Elennaa и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
  15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Вино и ноти, песна што боли... :)

Хауг.

Да ви кажам дека нема луѓе. Нема и нема и нема. Џабе јас се надевав, вечерва си ја убив и последната трошка надеж.
    Си дојдов домче со мањак 500 денари, сега се во џебот на една девојка. Како ми ги собра секоја и чест.
    Тоа ми беа последните пари, последните. Ајде ќе ги преболам, ама криво ми е. Криво ми е зошто човечки ќе беше да рече девојче, твои се париве. Затоа што безброј пати јас сум враќала пари, ништо туѓо не сум земала, и не... не може на ист начин да ми се врати. И овој универзум нема памет, жими се.
    Ај налет, бар на нешто вредно нек ги потроши.

Инаку главата ми трешти, ушите ми зујат, ама скокав и пеев, у први редови, и си уживав и покраааај се прекрасно си поминав, и нозе не ме држат, и многу ми се спие, ама не можам да легнам, уште не ми слегнале емоциите :D

Дур да трепне човек два саат дошло, а јас и филм демек ќе гледав дома кога ќе дојдам, аха нема грешка :lol:

Туку и јас вечерва една глупост направив ама не се каам а па и не е до толку страшна. :D

Нек ви биде убав викендот, благ како еуреокремче. И пазете си ги парите.
    :hug:

На bittersweet, crazylady, ludoto19 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ И мене ми зујат Теди, нема заспивање дур не ми пројде цел репертоар од вечерва, низ глава. :D

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    -So, as I was telling you, I am seeing this girl, she's smart, clever, knows what she wants, goes for it and gets it.
    Oh, sounds great. She must be like a a really good, nice girl, calm and down to Earth.
    -Well, yeah. Oh, here she comes. The one on the right.
    That's your girl?!?
    -Yeah. Why?
    You were describing her as the biggest nerd in the world. You didn't say she was hot as hell!
    -Well, yeah, I guess she is. But that's good, right?All men like hot girls.
    No bro, that's not good. It's the worst actually. All men like hot girls. Rarely who's losing his time with a hot girl who's smart. She'll dumb you for sure. It's just a matter of time. Hopefully it won't happen when you'll love her the most.

18. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    3.628
    Спрема многу луѓе сум билa фер, но тие не биле фер кон мене. Нема врска тоа не значи дека ќе се сменам, јас не бев фер заради нив, бев фер заради себеси, затоа што сакам да бидам таков човек! Но сепак не сум ни толку глупавa да продолжам да бидам фер со истите тие луѓе кои претходно ми докажаа дека не се достојни за мојата почит, помош и човечност....

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Само што легнав да спијам и ете ти го другар ми, звони мртов пијан да ми каже дека цурата која му се допаѓа подолго време го откачила :( и ми го раскрши сонот, Ако за другарки, другарки сремна сум и во 5 наутро да станам и да завршам некоја работа.

20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Уште сабајле ме разбуди една другарка која ја немав видено поодамна,и само ми рече за пола саат сум кај тебе на кафе. :o :D Кога сум се растрчала,уште не расонета.Но не се лутам јас кога се работи за другарки,убаво си поседовме,со саати муабети,кафенце...
    Само што ја испратив,ете го него со пица во рацете, на врата ме чека и правец кај него.Но не траеше долго посетата...се подсетив на неговите грешки во минатото,и во таква состојба подобро што си отидов бидејќи ќе требаше да го убијам... :@
    Само што дојдов на врата други две другарки. :lol:
    Денов комплетен. ;)

На marama, srcekrsacka и kravce им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.