Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    СДК ме нема, ме нема, па ќе се појавам во темава :D Ми недостига, најсериозно :!: Откако почнав да работам, речиси и да немам време да пишам нешто. Се уклучувам и ве читам, но никако да пишам. А знаете како е, не сакам од работа, зошто уште не знам како функционираат работите, во смисла да не има некој што шпионира кој што страни отвара (главно Фејсбук, ама и други нАли) :^) Забележувам, сите дремат на ФБ, ама го кријат кога ќе помине некој :rofl: Знаете, се’ има денес по фирмиве. Мојава не ми личи на таква, али што знаеш, можда шпиуни су меџу нама, а јас сум тазе, па не би да се истакнувам негативно уште сега :D Уствари, нејќам никад де, не само сега :D

Инаку, една ситуација многу ме чуди. Зарем е можно некој со кој сум се дружела цел живот, со кој сум делела се’, да ми биде љубоморен? Љубоморен што најдов добра работа, што конечно ќе имам пари да излезам, да одам на кафе кога ќе ме викнат, да си купам нешто? Зарем требаше да очекувам вакво нешто од нашето пријателство? Работите се проѕирни, а фала Богу Господ ми дал памет за да можам да препознаам и сфатам што точно се случува.

Па зарем не го заслужив ова убаво нешто што ми се случи после пеколот низ кој поминав изминативе три ипол години? Толку сум глупава што се проколнувам самата себе! Толку сум наивна и на сите им верувам, што можеби и го заслужувам ова. Знам дека и понатаму ќе се гледаме, ќе контактираме, но знам и дека никогаш повеќе нема да биде исто. И не се јавувам, па нека умрам ако треба!

Ако љубомората не ги убие, нема што. Ситни души :puke:

На Moira, kravce, Artemission и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Колку многу ни е у знакот на пукањето. Онака, 11-октомвриски.

Да пукне!
    Ма нека пукне ако сака! За инат не попуштам!
    Ќе пукнам од мака!
    Пукнав од смеење!
    Пука козметика!
    Пукај бре брат, пукај!
    Пукнаа првите пушки во Прилеп и Куманово!
    Да, да и цевките во Сити мол! |(
    Ќе пукнам од срам!
    Коа ќе ти ја спопукам една, ќе видиш ти!
    Се спукавме вчера со дечко ми!
    Леле ама ме спука шефот еј!
    Се прејадов, ќе ми пукне стомакот!
    Ќе пукнам колку ми се јаде пица у моментов!
    ПУКАнки!

Ок, ова со 11ти октомври можеби нема врска. Ама варијацииве на зборов ми се свиѓаат.

А ми се свиѓа и тоа што, Фреди наводно јадел тетовско гравче. Ама зборот тетовско во книгата засега не го сретнав.
    Исто и на Шакира баба и беше Македонка. Нели?

Што и да е, само да победиме у ШАХ вечерва! Але але!

На Hipster, bittersweet, Peppermint и 9 други им се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Немам јас второ име - дебела. Едно ми е, очекувам така да ме викаат, сега дебела сум или не, мој проблем.

4. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Кога куќата е преполна од луѓе баш тогаш сакам да сум сама. А сега цело попладне сум сама и сакам некој со мене.
    Но сепак се на се поминав едно интересно попладне.Си се тинтарев себеси едно 2 саати си уживав со многу гласна музика.

Дојде и тој петок утре ке поспијам ке се одморам вечерва одам во провод. :lol:
    Убава петочна вечер :*
    ноктите ми се преубајјјј :$ :rofl: :inlove: :inlove: :inlove:

5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Нема ништо подобро и повкусно од јадењето на баба ми! Њјама! :shake: :D
    Како ми беше потребно едно домашно зготвено јадење, само желудникот ми знае. :tmi:

Сум се најала за сите пари, мислам оти цел месец толку со ќејф не јадев.
    Оххххх, сега цревцата ми се на место. :D

6. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Погоди кое ми е омилено чоколадо, праша таа. Тој почна да набројува некои чудни имиња, брендови, Швајцарски чоколади за кои слушнал дека се скапи, некои имиња што асоцираат на луксуз затоа што беше убеден дека на таква девојка и се допаѓа нешто од тој тип. Таа само го гледаше и негираше. На крај, му кажа- Не знам зошто мислиш дека моето омилено чоколадо мора да е скапо. Но знам дека тоа е доволно за да видам колку не си за мене и не ме познаваш. Луѓето се многу повеќе од она што изгледаат. Инаку, топло чоколадо беше одговорот. Просто, ефтино и го има дури и во обична машина за кафе.

На Domino, Monna.Monna, Lepaaa и 6 други им се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Во мене има нешто премногу длабоко, и еден ден ќе се удавам во него.. несакајќи..

На kravce, Cataleya, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Сиромаштијата на луѓето не се наоѓа во џебовите, туку во нивните души! :)

На Cataleya, lovely91, Hopeful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Нема кој не ја забележа позитивната промена кај мене! Посамоуврена сум, блескам! :) Тоа е тоа што ми требаше. Мило ми е што го закопав минатото и одам само напред. Не застанувам. Сега ја имам и најубавата мотивација-љубовта! :inlove: :l:

На kravce, Lepaaa, lovely91 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Денес дојде баба ми кај нас, и останавме јас и таа сами. Ми раскажуваше работи што не сум ги знаела и сум ги знаела. Како тоа момчињата најмногу ги сакале најмладите тогаш, ама домашниве не ги давале малите ако постарите не биле мажени :lol: Гледав слики кај што била млада, колку била убава... И секогаш добра, во својот успех гледала да ги повлече и најблиските, за на крај неа да ја снајде несреќа. Ме опомена дека ако сум добра, да си бидам за себе. Секогаш кога е тука само се жали од тешките работи порано, и самотијата сега, ама денес разговоров целосно ми ја промени сликата за неа. Колку сум само слична со неа, не можам да верувам. Некои погледи, некои ставови, малку помодерни но се исти. Ми кажуваше и приказна за човек, го именуваше, но јас не се сетив за кого зборува. Боже, сум заборавила дедо ми како се вика! Па што да правам, кога само еднаш сум го видела порано, а на тоа не се ни сеќавам. Жал ми е што не успеавме летоска да појдеме Словенија, па да го запознев.

Настрана од тоа, деновиве последни главно ги поминав во смеење, гледање филмови (и плачење на филмови), музика, разговори, релаксирање. Убаво ми дојде продолжениов викенд.
    Типичен, опуштен, долг викенд.

Луѓе, времето сериозно залади.

На kravce, anabel-a, cinderella5 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    И како пред две години, седевме денес една до друга, зборувавме, зборувавме за нашите животи, за сите перипетии што се случиле, за пресвртите на кои не сме биле присутните, за општото гледиште на ситуацијата, за Нас двете, што сеуште не сме се заборавиле.
    Пак бевме другарки, како и пред две години..

На kravce, L-enna, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    8.023
    Денес бев пријатно изненадена со пиперки за зимница :@ .Цело маало го зачуреме да гледаш од страна мислеш извоз ќе правеме.околу нас нема ниедно шпоре запалено, а ние цел месец уназат не секоја недела туку зачестиме и 2 пати неделно да чуреме.Рацете ме печат и ми поцрвенеа од пиперките(изгор лути се) ;( , ајде овоа белки е за последен пат па да се збогувам од зимниците несакам да ве видам до наредната Есен :hai: .
    А и за крај сакам да кажам [​IMG]

13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  14. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  15. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    И кај мене е така, само во случајов не се пријатели туку најблиски роднини коишто секогаш беа/се околу мене и за коишто мислев дека се искрени и дека ми посакуваат се најдобро и дека се радуваат за мене, но гадно се зафркнав. Сфатив дека се било правење лице.
    Ми имаат помогнато, не велам не, но кога дипломирав, кога, ете, постигнав нешто, кога бев горда на себе и горда што ги направив моите горди и среќни, тие се правеа како ништо да не се случува, не ми ни честитаа. Јас не очекував на колена да ми паднат, секој дипломира во денешно време, но барем едно „честито“ доволно ќе беше.
    Дури не ни зборуваа со мене тие денови, ме избегнуваа, а пред тоа едниот од нив ме прашуваше уште колку испити имам, до кај сум, кога ќе полагам и сл. Значи цело време ми правеше лице, ми глумеше. Навистина не очекував вака, навистина се изненадив негативно.

За другите две личности, не ми беше ништо ново, тие цел живот ми љубоморат и накриво гледаат и се дујат кога и да постигнам нешто, кога и да сум среќна и кога и да ги усреќам моите, зашто ќерка им, моја врсничка, нема направено ништо. Не ја оговарам, ни критикувам, ниту пак се кревам над неа, нејзина работа е што прави, но јас не сум воопшто крива за тоа.
    Тогаш ми беше криво и си велев дека би ми значело да ми честитаа, но сега не ми е ич криво зашто си го покажаа вистинското лице.
    Тие љубоморат сега, ама се прашувам што би било кога ќе се вработам или дај Боже да постигнам некој поголем успех? Не знам што ќе прават, ќе полудат. Нивна работа, мене не ме интересира,
    не се замарам, не ми се никаков фактор во животов, ни тие ни некој друг.
    Тие и понатаму ќе бидат во моја близина, така налагаат околностите, но работите нема да бидат исти. Уште еднаш се докажа дека татко ми беше во право, кога ми го кажуваше ова. Му верував и тогаш, но сега уште еднаш се уверив.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Немам многу за кажување, една слика вреди илјада зборови... :)

Прикачени фајлови:

На Lepaaa, lovely91, Ann.94 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Билдерот-отвори резултати види ова види она,
    Брат ми -по телефон ај молим те види Бугарија што прави , отвори резултати ако сакаш
    :@ :@ ееее веќе преку глава ме отековте :D

18. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    највеке боли кога тивко се плаче

На Lepaaa, lovely91, DeMelo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Се наближува 20-ти :|

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Создавајте убави спомени од животот со најблиските и луѓето кои ви значат и кои биле со вас во тие убави моменти од минатото.
    -----
    Добра ви ноќ и убави сни.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.