Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034

нека ти е живо и ЗДРАВО .

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.321
    Прееска сакав нешто да пишам али одложив за покасно.
    Се доведов до такозвано стање на претапанување. Сркав сркав супа и ми се слоши, едвај собрав душа :tmi:
    Бетер од малите деца, некој да не ми ја изеде.

Туку си лежам и гледам како малиот пред мене вежба :geek: .
    Од пред некој ден имаме една справа, која јас нагалено си ја викам чудовиште, во спална.
    Спалната не ми беше прв избор, но нели треба да се прават компромиси во врската. Јас инсистирав на шпајзот :D , он во кујна и така дојдовме до спалната.
    Али не било така лоша идеја.

Не сакам да делувам перверзно или слично ...
    Али си гледам и си плакнам очи, плус и кога ќе си помислам дека можам и да пофанам потоа, мераци ми се прават.
    Наеднаш приметив како добро му стои овој модел на боксерици, за оние залепените зборам, колку само добро го отцртуваат телото. Кога ги редам алиштата во плакар тие широките аутоматски ќе почнам да ги ставам најздоле, никогаш веќе да не дојдат на ред.
    Тоа маичката се мислам да не се стеснила од прање или всушност негово поинтензивно вежбање конечно вродило со плот :?:
    Море вродило вродило.
    Врвниот момент кога толку ќе се внесе во вежбањето дури и маица ќе соблече и со онака продорен поглед се мислиш леле овој да не ќе ми рипне :rofl: .
    Заврши со заврши и единствениот коментар беше: Херкул :^)

Фреди онака, за добра ноќ и убави соништа на сите.

Прикачени фајлови:

На Moira, kravce, DeMelo и 8 други им се допаѓа ова.
  3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Ќе станам мајка :)

На Micheleljubov, mysterious, gothchick и 112 други им се допаѓа ова.
  4. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Многу ми е мило кога имам вакви исполнети викенди. Бев корисна и активна цело време, imagine that. :wasntme: И прв пат не ми е жал што завршува викендов, иако следниот вака исполнет викенд ( со забава мислам де, следниве викенди ми се исполнети со учење :geek: ) ме чека тек за еден месец. И стварно кога не планирам се испаѓа најубаво. Не се форсирам многу за работите, I just let things go with the flow. И многу е опуштено и ми се свиѓа вака!
    Ме испраќаат од дома со палачинки...абе срциња се кога сакаат. Посебно сестра ми. Иако мрчи цело време дур сум дома, знам дека и фалам. Не е којзнае каква далечина, ене кај е Скопје, ама еве веќе трета година како не сум дома и веќе осеќам дека се навикнала на тоа да е единствено дете низ дома, па кога ќе дојдам на викенди вака чувствувам дека и смета што мајка ми и татко ми ми посветуваат внимание.
    Talking 'bout distance....ене кај е и Битола де. Ај нека дојде тој. Или јас да одам. Ај да се најдеме на пола пат. Ама пусти обврски. А цел месец вака само по телефон, невидени, страв ми е дека ќе оладиме. А таман ни стана убаво и се зближивме. Ваљда ќе оставам времето да покаже, ми значи ама нема да се замарам премногу. Ако е судено да биде, ќе биде. Ваљда...
    Поздрав со песнава, уживајте во последните часа од викендов :)

http://www.youtube.com/watch?v=aBKcKQHZXks

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    :rofl:

На girl1985, pamelche, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    На VH1 имало Guns N'Roses monography,a јас не го гледав затоа што бев надвор.Е браво за мене -.-

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Пред едем месец оваа вечер,сега во моментов...ахх болат спомените..... ;( ;(
    Од 11 саат денес до утре 11 саат,тоа траеше точно еден ден,ама беше волшебно.
    Тоа беше најубавиот ден во мојот живот,а и на тој датум сум родена (14).
    Ама беше што беше,не се каам,да жал ми е,ама си се тешам со тоа дека и таа (не е најсоодветен збор,ама ке го употребам) авантура сум ја поминала и видела.А жал ми е,сега ке читам книга,а тогаш го живеев најголемиот сон.Беше како бајка.
    Продолжувам напред со крената глава и си викам не е важно што беше туку што е сега и што ке биде во иднина.
    Несакам повеке да грешам.Минативее две години мноогу згрешив,ама повеке нема.Си најдов мала ситница и имам за што да се радувам,а и си научив од грешките.

8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Ми недостигатеее :(
    Една недела не сум на форумов, ги спремам колоквиумите, сега се вклучив да ве поздравам и да потпрочитам некој убави мислења од вас. Не можев да ве дочитам, срцки ми сте сите. :wasntme:
    Инаку животот ми е тотален хаос, исфрустрирана сум од сите страни.
    Раскинавме, агонијата заврши, ми рече дека не е ништо завршено, дека времето само ќе си покажи дали ќе бидиме заедно или не. Не знам дали да плачам или да се смеам, се чувствувам многу глупаво, и тешко ми е :worried: и првото излегвање ќе биди Синоч сам пола кафане попила. :drunk: :drunk:
    Почнав да не вервам на врска на далечина, треба љубовта да биди многу силна за да издржи врската, ама јас мислам дека доволно многу издржав, и ништо во животот не е сјајно.
    Па можи животот ќе ни пружи уште една шанса, м?
    Ги оставам работите да течат сами по себе, ако ми се врати значи треба да е мој.
    Женски останете ми создравје, топлото чајче, книгата и ќебето ме чекат. :coffee:
    Ќе ве читкам одвреме навреме, вие останете прекрасни како и секогаш :l:
    И Само убави настани да читам :hai:
    Имајте убава недела, убав остаток од месецот, се читаме после 10 ноември, тогаш завршват колоквиумите.

Ве сака Ади :hug: :hug:

На Divinebutterfly, happygirl, cinderella5 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Аааа..неможам да си простам. И го заборавив роденденот на внука ми, леле колку сум нервозна. После 2 дена ја се освестувам дека беше роденден. Ја сакам премногу нека и среќен роденденот и многу ми неостасува..:l:

10. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Mind f*ck :worried:

Прикачени фајлови:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Финално замарање пред да си легнам и пред утре да се изгубам низ магливото и големо Скопје. :hai:

На моменти, по едно лето каде што немав ни фора, ни време да се почувствувам осамено, каде што денот започнуваше со заоѓање на сонцето и текилите се броеја во двоцифрени бројки, кога иде тмурна есен, неизбежно е да те фане мала депресија.

Депресија за летното џогирање, кога имав чувство дека натинг кен тач ми! Или депресија што сите блиски ти се распрчкани наоколу, кој останал дома, кој се изгубил во големиот град, кој не може да дигне глава од книги... Се чувствувам како да треба сама да изодам доооолг пат. Секој со обврски, верувајте, одвај чекам да се затрупам во некој куп книги и да не дигнам глава. Само сакам за викенди да си дојдам и да си поседам дома со најблиските, и пак назад во големиот хаос. Не верував дека ќе ме фане депресија за овошните денови, пу бе, како би сега да лебдам по цел ден само на јаболкца. Се чувствувам тешко, тмурно, преполнето како облаците надвор.

Додека пишувам постови, имам навика на друго џамче да ми стои отворен форумот.... Нешто се запишував на фејсбук, се деконцентрирав, така ми стоеше отворено СДК, па и истовремено се зачитав во темата Пред една година. И вртам вртам вртам низ страните, кога, бам.... Најдов пост од ИванаМКД во кој вели дека пред една година го пишувала специјалистичкиот труд. И ми се стежи уште повеќе. Оти не секој има прилика баш сега да каже што правел пред една година. А јас имам и се жалам, оти сите ми биле на разни страни, оти било ладно, оти се прејадувам. Ми дојде да си мавнам еден толкав шамар, оти сум толкав идиот и оти не знам да ценам. Мислам дека знам ама врска немам. И сум за ќотек.

Доста е однесување како разгалено детиште. Морам да се расположам и да бидам попозитивна. Уште повеќе бре! Среќните луѓе имаат среќни мигови. :hai:

Намерно го оставам полунапишаниот пост во спојлер, кога ќе ме мавнат пак бубачките, да се потсетам и право тука да се вратам.

На Moira, kravce, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  12. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Парченце кадаиф и топла шоља салеп пред спиење.
    Султанкиве на форумов можат само да ми позавидат.
    Ха. :lol:

На mims-89, Shelea, DeMelo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Zeljko Samardzic: devet hiljada metara na nebu sam jaa..
    Felix: Bitch please! :rofl:

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.361
    Допаѓања:
    103.079
    Еден филм на Кинотека со сите прекини и кочења трае колку три машини алишта за пеглање од кои една со фустани за на свадба и летни сукнички, ама битно ги суредив, утре ме чека нивно редење и спастрување, редно време е и јас да и кажам на есента Се предавам, а ќе и кажам со пар гумени чизмички на наредниот дожд :rofl:

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Е сакам да кажам,која радост ми е кога ќе си најдам по џебовите парички што ми останле од некогаш а сум ги заборавила.Е чуството не описливо ми е :D :rofl: :rofl: :rofl: :$ :$

На Umbrella22 и maja8 им се допаѓа ова.
  16. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Готово! Повеке не сум тврдоглава.Ке му се јавам и ке му кажам да се видиме,знам дека нема да ме одбие.Зошто и него да го изгубам? Се надевам дека не се опаметив касно и дека се уште има време да ја поправам ситуацијава.Многу го сакам и нескам да го изгубам,тој ми е се во животот.Можеби ке ми се налути кога се ке дознае,ама ако јас ке ја кажам вистината,попаметно.Да ке ми се налути,ама и покрај се знам дека нема да ме остави!
    Џ најмногу те сакам и нема да дозволам да си одиш од Мк,никогаш.Може сум себична,те рабирам,ама нема да дозволам.
    Те сакам Џ. :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l: :l:

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Ааааааа..ќе пукнам, се срамам од сабата себе веќе, готово. :D
    Земав да гледам свадба кај што сум била, леле луѓе БРУ-КИ. Па само тресам глава, чукам по дајре и ко шо незнам да играм само рипам како гуска да трча. Леле како сум можела, пред толку многу луѓе, па и отпосле кој се ја има гледано свадбата. Готово, неможам, веќе ја кога ќе играм на свадба само пополека ќе играм на орото, не сум ја за со дајре у рака, да се тресам. Па едно време и раче мавам на камерата :fubar: ...Не тоа не сум јас. :rofl:

18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Вака изминува седмицата :
    Понееееееееедеееелниииииик .
    Втоооооооооооорниииииик .
    Срееееедааааааааа .
    Четвртоооооооооооооок .
    Петоксабнедела .

:geek:

На butterfly33, Ognenija, Springy и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сум се карала со сестра ми, сум се тепала, најлоши и најдобри моменти сме имале, ама тоа си е меѓу нас и јас неа најмногу си ја сакам и не дозволувам никој ништо да и пререче, ниту накриво да ја погледне зошто ќе си има работа со мене. Може било глупо да паѓам на ниво пример на глупата баба во комшии индиректно да и објаснувам дека не е никој и ништо да и кажува на сестра ми дали да си игра во песокот кој не е нејзин или не, ама сум се наоѓала и ќе се наоѓам во такви ситуации, зошто тие се никој и ништо да и објаснуваат приказни на сестра ми. Јас стопати сум се покајувала што сум и повишила тон или некогаш во афект кренала рака, а не па некој од надвор. Сестра ми е свето нешто и никој не смее да се закачка со нејзе. И .

На crazylady, Monna.Monna, Hopeful и 4 други им се допаѓа ова.
  20. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Гледам колку се силни некои девојки. Каква храброст имаат да бидат млади мајки. Им посакувам се најубаво.
    Во животот секогаш треба да сме подготвени за се. За секакви згоди и незгоди. Треба да љубиме и кога сме во згодите и незгодите. Треба да љубиме најсилно.
    Си барам барем малку сила во мене. Љубов имам, но треба некој да ми ја размрда за да фатам да се нишкам на нејзиниот ритам. Треба да ја извади од мене целата и да види светот колку само јас можам. Тој некој мора да сум самата јас. Знам дека е така. Ги прелистувам моите спомени, се сеќавам на некои случки, се обидувам да го најдам зачетокот на сето ова кое ме преплавува и води во длабочините на Црното море. Зачетокот е во оној момент кога првпат сум се погледнала себеси. Кога сум видела дека на мене има нешто чудно кое кај другите го нема. Добро, само кај добри 3 % од луѓето го има. Можам да замислам низ што поминуваат истите. Можам да замислам и колку треба да се силни за да поминуваат преку тоа. И колку и да викаат дека физичкиот изглед не е важен, знајте дека е многу. Многу е важно кога ќе гледаш како другите може да се облекуваат како сакаат, а ти не. Патетики глупави.
    Го обожавам ваквото време. Есенски воздух :inlove: . Сакам есенски свадби.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.