Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... страшно е колку луѓето денес се параноични, колку очајно сакаат да глумат професионалци во работата, а всушност се ниски, мизерни души, зависни од роварење, озборување и рекла-казала муабети.

Коса ми се крева, не знам како воопшто да изреагирам во вакви смешни, ем патетични ситуации...

Ми доаѓа само да си грицнам од газот, зашто сум напати наивна и лековерна, и уште верувам во добрината на луѓето и во иднина цврсто да си ги држам јазикот и срцето врзани во крпче, зашто пријатели на работното место - нема да запознаеш, по којзнае којпат ми се докажува овој ФАКТ.

На kravce, cinderella5, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК....101
    Кога различни луѓе би прашале на што ги асоцира бројот 101,сите различно би рекле:
    -101 далматинец
    -101 Taipei
    -101 бонбонче за свадба
    -101 повикувачки бр.за полиција во др.држава
    -101 причина...изрека
    -101 регистарски број на автомобилот
    -101 Nokia
    -101 Aвтомобил
    -101 Книга....и многу други нешта

.....а јас би рекла: Уште 101 ден до твоето враќање во мојата прегратка ;( едвај чекам.... :inlove:

На antonina, Cacy, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.974
    Да си ми жива и здрава за кажаното.Поголема вистина немам слушнато деновиве.Зборовите како од моја уста да излегле.
    Поздрав.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    А јас мислев дека ќе речеш 101 бонбонче за свадба или 101 бидермаер. :wasntme:

5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    СДК-На училиште,па на англиски,па дома,па прошетка надвор со другарка и сега смоки со јогурт и Брајан Адамс на увце.Meраци :D

6. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    И да ви кажам,секад кога ќе се разочарам од луѓето,само моето кученце е тука да ме расположи :D
    Скоро сите денеска лажат,крадат,изневеруваат,пијат,се дрогираат,ги малтретираат и ги дискриминираат луѓето,баш како што кажа Umbrella22.
    А тоа,душиче,само ќе ме погледне со своите големи очиња и се ќе ми помине.
    И тоа е животно? А не луѓето?
    Луѓето убиваат за да дојдат до тоа што го сакаат а тоа само ќе ме погледне со своите очиња,ќе ми мафне со опавчето и ќе добие се што сака.И сепак не направило ништо лошо! Колку смешно и да звучи ова,моето кученце е поголем човек од луѓето.
    Секогаш е тука за мене,да ме развесели,да ме расположи,и кога сите мислат дека сум добро само тоа ја препознава тагата во моите очи и самото се растажува. Е,веќе само за него можам да кажам дека се грижи за мене.
    Само за него знам дека секогаш ќе ме сака какво говедо и да станам,и дека секогаш ќе се грижи за моите чувства.
    Само за него знам дека нема да ме остави на цедило.
    Само за него знам дека не му направило ниеден грев на никого.
    Е прееска му правев колачиња со мелено месо :sun: нека јаде,душиче.
    Некад сум стварно среќна што го имам :l: :l:

На Umbrella22, Lola-M и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  7. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    не знам кај имам читано дека ако ти се пријаде благо или нешто смоки, чипс...земи напиј се чаша вода и ќе ти помине(и демек нема дебелеење така).....СДК се препив вода цел ден бе...ама пуста желба не поминува :) на крај си земав едни стоби флипс...и така ми пропадна во вода обидот за некој вид на диета 8) :wasntme:

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Ух..ја довршив тортата. Не испадна баш како на сликата, ама добра е. Најбитно од се е да му се допадне на него. Еве слика да ви се пофалам :$

Прикачени фајлови:

• 121015-2321.jpg
      121015-2321.jpg
      Големина на фајлот:
      209,6 KB
      Прегледи:
      128
    На kate21, Buttterfly, Glossy-girl и 11 други им се допаѓа ова.
  9. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Веќе 3 дена се трудам да склопам некоја реченица да кажам како си поминав ама тешко оди.
    Сеуште срцето ми е во Будимпешта, желбите во хотелот, а мозокот во велосипедистите по улиците.

И така .. сеуште не можам да си ги средам импресиите. Криво ми е што се вративме и што не останавме Будимпешта повеќе, а од друга страна почна да ми фали домов. И креветов, очајно многу!!
    Веќе по трет пат Будимпешта ја спомнувам па ете колку сум восхитена од градов. Чудо нешто е еј .. толку убавини разделени на два брега. Сега си ги разгледувам сликите и уште толку ми се оди. ;(

Вечерва сум романтично расположена некако .. си седам по жолт веш и бледо розева спавача и се опуштам со тивок џез во позадина. Другар ми само ме радува, не ми дозволува да ја симнам оваа насмевка од лице. Ах, само нека биде среќен и автоматски сум и јас, уште посреќна. Убав е периодов, ми годи, иако сум малку повеќе неодлучна и збунета. Ама нека трае, чинам вака не било одамна. Спокојна ми е душава.. :mm:

И така сеуште несоземената Лена од прекраснотиите на Будимпешта, дружбата во Прага, убавината на Карлови Вари и цените во Виена, ви посакува пријатна и убава вечер. :f:

На Umbrella22, sweet-cherry, Stoimenovska и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ич неделава не ми се оди во школо |( имам 4 предмета испрашување а мене книга не ми се фаќа! Периодов ми е таков никаков, се што ми се случува ми се чини дека е крај на свет! |(
    Собирам храброст, можам јас да издржам низ неделава! ]:)

11. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Кога ви е досадно на англиски прв час :D

Прикачени фајлови:

На Tamara16, Glossy-girl, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ја имав таа чест и задоволство да бидам дел од годишното собрание на жените од најголемата и владеачка партија во државава-си помислив колку сум горда што сум жена :$ ама после настанот, следуваше коктел во превод јадење и пиење неконтролирано од поединци(се што беше сервирано го снема за секунда) а кога дојде ред на тортата, речиси и до тепачка дојде :fubar: за парче торта бог да чува и да брани :x јас се изненадив, останав без текст а од друга страна па и не ме чуди луге немаат што да јадат-мислам буквално па неможат да се наситат од храна , кутрички навистина ми е жал за нив, ама постои БОНТОН ,да се има барем малку култура, барем пред луге -доагајки накај дома средував впечатоци во глава, не ми се веруваше ко да бев во некоја џунгла, а не на коктел :|

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Го нема повеќе... Моравме да го дадеме, од повеќе причини.
    ;(
    Сабајлево го видов, му ставив млекце и си го довлечка дебелкото газе до чинивчето и почна да пие од него...
    ^_^
    Ги имаше најубавите црни очи, толку смирувачки... му го галев белото крзненце и тој си кротеше така задоволно.
    Ми фали насекаде низ станов, секаде се влечкаше по мене, а сега ми е тооолку празно.
    Не мислев дека толку ќе плачам, ама липав цел ден и морав пак да го видам.
    Не нè виде веднаш, ама после тоа нè загледа така сконцентрирано.
    Не знам дали нè позна и дали му фалиме, само знам дека ништо не е исто без него.

Како и да е, имаме неколку дена да се премислиме.

Не знам дали ќе издржам, ептен многу ми е тешко.

;(

На rossonerka, teddybear, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ми се оди во школо.
    Ми се пишуваат домашни, ми се решаваат задачи. Ми се брише табла и ми се пишува со креда на табла. Ми се прави проект на голем хамер. Ми се седи на час, ми се решаваат тестови... Ми се пишува во тетратка со линии додека професорката диктира...
    Ми се седи на клупа пред школо и ми се прави муабет со соучениците. Ми се оди на голем одмор да си го видам симпатијата.
    МИ СЕ ОДИ ВО ШКОЛО.

Знаете ли колку години не сум била?

Ми недостига. Ми недостигаат времињата кога школото ми беше секојдневие и единствена обврска.
    Ако некогаш направат временска машина јас ќе се вратам во средно, барем на еден ден.

Затоа деца, уживајте на школо, ќе го барате еден ден, како јас денеска.

На Stoimenovska, kravce, Rubiii и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Среќа! Се надевам ќе се насмевне овој пат.
    Апликациите се пуштени останува да се чека до наредната година за резултати.
    Време имам, имам и трпение, останува уште она првото.

На elcezelce, sweet-cherry, MSkorpionka и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Колку само сакам да побегнам од самата себе, од овие чувства, оваа горчина, оваа љубов, Сакам да заминам некаде далеку, некаде каде што никој не ме познава, некаде каде што никој не знае ништо за мојот живот. Понекогаш посакувам срцево да е само предмет, да можам да го оставам и да заминам.

Сакам да имам временска машина, да можам да ги исправам сите грешки кои сум ги направила, да можам да ги избришам сите личности и работи кои ме повредиле, да можам да соберам храброст и да се борам за она што го сакам. За жал ја немам таа машина, но имам спомени кои се тука, спомени кои умеат да ме расплачат, спомени кои умеат да ме насмевнат. Сомени кои ме прават жива.

17. yanartgoth

yanartgoth Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Ептен е убаво да си со идиоти околу тебе.Ептен :puke:

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ако видите згодна девојка со високи потпетици, стегната у најновиот пар џинс на Манго, со лепршава и сјајна коса која се вее на ветерот како гордо парадира низ плоштад да знаете дека тоа не сум јас. Јас сум најверојатно негде позади или од страна - онаа што јаде костени и си прави муабет со уличните кутриња, е баш таа со црвениот нос и насолзените очи од ладното.

На Marilyn-Monroe, Phyramide, teddybear и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    СДК дека за прв пат во мојов живот се шетав за рака со момче низ чаршија
    значи прв пат офивијално се чуствував по малку чудно по малку мрднато помалку за нигде..
    си ветив дека ке пробам ...да видам и јас како е во животот кога си сакана
    доста само јас сакав и јас се акав
    сега малце и другите нека се акаат за мене..
    Но што кога не сум таква свесна сум за твојата добрина за тоа колку ме цениш
    па како да ти се скарам ?
    Некои бараат со боринче такви како тебе
    а јас те имам
    те имам ама не сум заљубена !
    ветувам дека ке пробам морам да те засакам

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.