Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.294
    Допаѓања:
    285.127
    СДК 1 :
    Зошто толку често кога некој има поинакви погледи кон светот, и се бори за повеќе од она што му го сервирал животот, толпата се чуствува навредена?
    Луѓево ги фаќа некој глобален синдром. Самите си се ставаат во едно коше и си се етикетираат како неамбициозни, со помала вредност...а после тргаат у напад и го обвинуваат лицето кое има различно мислење како лошко. Демек он мисли дека е најдобар а сите ние лоши |(

СДК2: Некои луѓе како да се во стенд бај положба и чекаат било каква најмала грешка, невнимание од другите . Тогаш стапуваат они на сцена да делат памет и да покажат со прст и на цел глас да им кажат на другите дека тоа не е така, дека они знаат како е.

СДК 3:
    Извинување до сите оние кои го почуствувале отсуството на буквите шќжѓч во моите постови :$
    конечно форматирав еден лаптоп со англиско цд и сега ми се достапни многу букви( барем кога него го користам :geek: .) кои предходно не бев во можност да ги користам.

Не беше екстра :wasntme: ,не бев во можност да ги применам правилата за користење на македонската азбука на оваа тастатура бидејќи не е со англиска алфабет и беше поинаку праграмиран.

На MSkorpionka, SexyLady, Chocoholic и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    На Hopeful, Mameha, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    СДК ...

На marama и Shelea им се допаѓа ова.
  4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    СДК сега знам дека ништо не знам

5. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Чувството кога имаш ужасна главоболка, 7 лекции за учење, треба да се спремаш за на школо, а мајсторот брмчи ли брмчи со машината.. Прајслес!
    :swear:

6. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.758
    Ми треба месечен all inclusive престој на Бора Бора.

Со него, куп коктелчиња и сонце.

Ми здодеа од градсково сивило. Од она што ме инспирираше најмногу.
    Нештата се менуваат, секако.

Но, како, оставам на времето.

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Конечно после толку време сончеви зраци, а јас не можам да ги почувствувам :envy:
    Како да има стакло околу мене, а надвор се да ми е изложено, а јас можам само да гледам и не можам да земам :envy:
    И зошто олку ич не помнам имиња? :envy: Се дружев доста време со едно девојче и кога си разменувавме броеви на мобилните не знаев како да ја запишам :envy: Зашто не и го памтев името нормално :envy:
    И зошто го ставам знакчево после секоја реченица? :envy: Можеби зашто ми е интересно :envy: :D

8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    http://www.youtube.com/watch?v=oVLNK3Qp ... r_embedded

Се првертувам, го обожавам човеков и драго ми е што ќе настапува на изложбата. Моментов со лигавење за гардероба, несфатени луѓе, и сите се арт денес.. ахаха ми го продолжи животов.

Ајде сега Лео хукни мамичка.. :rofl:

На crazylady, JoxyTheFreak, Gargamel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Алал да им е на источните мудреци за концептот дека во секое лошо има и добро, ете на пример настинкава која е досадна како парче месо заглавено меѓу предни заби, ми го прави гласот толку секси што не знам што побргу да отпеам од богатиов репертоар па од старословенските тропари од времето кога одев на хор сопран и тоа да се разбереме, скокам на баладовидни жалопојки и преминувам на денс инструменталки и така кој пее, зло не мисли, соседиве што ми мислат нека му ја мислат сами, бидејќи мене не ми се мисли на тоа и така сите среќни и весели по дома...

Туку си мислам за еден од најинтересните феномени на хомо сапиенсчето мило, ем драго. Тоа е неговата дуална природа пр. потрагата по задоволство во прекршувањето на правилата - уринирањето во базен или езеро, поминувањето на црвено или плукањето кога никој не гледа или скришно грицкање чоколада околу зграда да не поделиш со цимерките (имав ваква цимерка еден дамнешен период среќа за кратко). Всушност се влече заклучок дека луѓето адреналински се палат како млади мајмуни по забранетите банани, ама не, тоа е погрешно толкување - тие всушност мислат дека го потенцираат мотивот на мирното стадо кое пасе послушно тазе конформизам, т.е. убедени се дека го прават она што и сите останати, дека се доследни на духот на заедницата од која се опфатени. Бидејќи секое ,,УА,, звучи поефективно во толпа! Само сакаат потврда за припадност и прифатеност, тоа е се‘ и начинот да се дојде до истото е често истовремено и смешен и жален...

Логика во многу човечки постапки?! Ја нема, се обеси на закачалка за врвки од чевли...

На SexyLady, Doozy и ines.h им се допаѓа ова.
  10. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Вчера грди ми беа скопските улици ... И луѓето и воздухот и муабетот ...

Денеска е уште погрдо , многу лоши одлуки кои влијаат на мене , на тебе на сите нас ... И тоа ме провоцира до безкрај и назад . Да да нема правда има неправда и уништува животи . Што да кажам со два збора разочарана сум ...
    Додека ние се цепкаме други се здружуваат и не треба никој да не порази да не остават ќе се поубиеме меѓу себе .

11. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Рани куче да те лае - стара поговорка ама со многу вистина во неа.
    Им правиш арно на луѓето, им помагаш во неволји, си го трошиш зборот за нив некаде каде што нивниот нема шанси да помине, гледаш да не се замеруваш и расправаш туку да поминеш што е можно подобро и на крајот ќе ти се „испонашаат“ најмизерно што можат и тоа за една никаква ситница што можеле и на инаков начин да ти ја посочат. После ќе ти се лижат и ќе ти даваат „мито“ во сок и кикири или ќе пробуваат да ти се упикаат со разговор. Говеда!
    Ама на [​IMG], не се сите мизерни како вас и лекоумни да се продаваат за вашите евтини трикови. Ќе ви го дотерам умот бедници ниедни!

На palavoto.devojce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    колку е убаво кога сабајле ке станеш и ке ти се јават како тета да одаш да си ја чуваш внукичката,а тоа толку мало невино слатко бебуленце самоти се смешка милува и ти прави фацички да сакаш обравчето да и го изедеш...денот е прекрасен сонце убаво време а мене уште по прекрасен кога успеав да заспијам маленко бебушче на градиве мои со приспивни песни,сеа ја гледам како спие и искрено срекна сум што сум тетка :*

13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Денес го направив првиот ручек во мојот живот. Печени компири со пилешко. Убаво мириса а за вкус ке видеме како ке биде. Сношти некој непознат број ми титна во 2 часот по полнок, мислејки дека е дечко ми од непознат број му вратив на сигналот, и бројот пак ми звонеше но не му дигнав бидејки веке бев во кревет а и мајка ми лежеше до мене. Денеска дознав дека не бил тој. Познат број ми е многу ама не знам од каде и кој може да биде. Ако некој знае како можам да проверам чиј е тој број нека ми пушти ЛП инаку почнува на 071. Го извадив именикот хакнат на мобимак ама таму има броеви што почнуваат само на 070. |(

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    100.331
    Што сакам да кажам..многу работи ми паѓаат на памет..

Не сум ја изгубила јас ни надежта ни вербата во среќа,изгледа тие не може да ме најдат...треба ли да почнам да мафтам со знаменце да ме лоцираат...[​IMG]

И дај нека дојде веќе мејл или телефонски повик ,кој го очекувам ,само да ми ги скрати макиве ,ова исчекување ќе ме полуди [​IMG]

И не можам да разберам како може другарка да не може да најде ни еден саат слободен ,за еден месец, да испиеме кафе,разбирам дека има нов човек во нејзиниот живот ама зарем толку ќе се изолира ...не разбирам навистина...

И ме нервира времево ,сега треба да има снег ,да врне и да дува,[​IMG],се плашам нема да имаме ни храна ни вода...

Постов ми е конфузен ,како и јас впрочем,ќе се прекрстам во мис Конфузија

На crazylady, Divinebutterfly, ViktorijaMari и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Иако многупати сум се затекнала себе си како велам Ех, да бев родена во друга држава, денес одлучно велам горда сум што сум од тука!

И да, ме нервираат врските, политиката, неорганизираноста на државата, измамите и лагите, глупавите скулптури и загубените вредности.
    Но сакам мал милион работи. Југоносталгијата, фактот дека можам да го разберам цел Балкан кога зборува (ах тоа српско Ч), богатата измешана историја ( а не како што ми кажа еден пријател од Швајцарија, па вие барем имате историја, ние цело време неутралност фураме), традицијата и боите, природата и селцата, гостопримливоста и богатите ручеци, слави, празници, кафе-муабетите, филмовите, музиката, слободата. Да, верувам дека колку толку имаме некаква слобода ( па ајде да ве видам иди во Германија излези после 11). Списоков ми е предолг и сеуште непополнет.

Си признавам јас не сум јак патриот ако тоа значи знаење кога игра Македонија некаква утакмица, но сум си горда Македонка и посебен мерак ми прави кога на странец ќе му кажеш:
    - I'm from Macedonia, if you know where that is.
    -Really...tell me more.

На SexyLady, L-enna, Buttterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    Не сум многу активна на темава и општо на форумот ама си го читам ..некогаш сакам да напишам некој ред,ама нешто ке ми искрсне :D

Еве денес бил денот изгледа,хехехе...

Денов денес убав,малце уморна,рано станав..имам чувство како пролет да иде а не зима .Само да не се подречам,па утре снег да падне 5 метри :D

Ми се прави нешто во животот,плус ,од она што го правам секојдневно..ќе поработам на тоа поле :)
    Да го допијам попладневново кафенце,па ке смислам нешто интересно за остатокот од денов..

17. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856

Прикачени фајлови:

18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    СДК дека убаво е чувството кога целосно ќе се посветам на себе и на своето образование.
    Онаа промена за која ви мрчев вчера, свет во кој на прво место ќе бидам јас и само јас, нешто што досега никогаш не се случило, не памтите де... На празно си филозофирав и бев скролана, но не се замарам околу тоа.
    Е, процесот на таа промена штотуку започна. Одлично е чувството. Некоја моќ поседувам, по весела сум. Незнаев дека обични, досадни и тупи предмети од школо можат до овој степен да ми влијаат на расположението и да ми отворат нови врати кон светот преку кои се стекнувам и со нови погледи кон одредени работи.
    Корисна била чколијава, бре. Образовен и културен систем, кога и да го слушнев ова си викав- пф, како да не. Не седнам да набубам, петчиња ќе си имам и готово. Ама таквите петчиња не ме исполнуваа, затоашто беа добиени колку да ги има. Е сега, сосема друга приказна. Чесно си ги заработувам, свесна сум дека навистина треба учењето.

Еих, што добога ми се случило |(
    Ај пред да се испоглупирам и избламирам повеќе да се тргнам од тука. :D
    Адиос, амигас![​IMG]

На SexyLady, eli25 и L-enna им се допаѓа ова.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    На MandyLane, Hiii, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    СДК денес си купив 4 книги уфффффф феминкии да знајте само како си се радвам со нив, цел ден си ги земам в раце си ги погледвам :inlove: знајте како си се радва мало детенце со чоколадце? еее така си се радвам и јас :rofl: :D 8) ви посакувам на сите да си се радувате вака сеееекој ден ^_^
    ве сакам феминки

На Neytiri, eli25, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.