Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Аман бре девојко, свани веќе еднаш дека не си "риба" ако на 13-14 години си имала 15 дечковци, и дека Миле ти е дечко.. Риба е тоа животинчето што живее у вода, и има перки.. Е сеа ако си риба ја вени сечам затебе.. :headbang:

2. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    3.632
    Добро бе луѓе... Од толку ѓубра и отпадоци фрлени по улиците, вие најдовте лисјата да ги чистите ?! :devil:

Оставете ги бре, сакам да одам по нив, да им се радувам, да ми крцкаат под нозе кога ќе ги газам, а се надевам дека не сум единствена... Освен се ова, ЕСЕН е бре алооо !!! :fubar:

На anabel-a, Ognenija, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    После долго спиење , ме повикаа да отидам во Нептун (продавницата за бела техника и остало) и кога влегов тамо

Незнаев што попрво да гледам....

Али важно си направив план , што ќе купам кога ќе станам богат еден ден ...

Прво влегувам и купувам Смарт High Definition Телевизион ... толку јак да можете да ги видите брчките на Анчелина Џоли :P , да не спомнувам за звучниците .... мислиш одпозади ќе ти искочи зомбито ....

И таман ќе ми се јави Трендафилка на Skype , ќе мафнам со раката да се стопира утакмицата и да се уклучи да ја гледам и зборам , ќе ја ставам у мало прозорче горе десно за да можам да продолжам со гледање утакмица и правење муабет 8)

Ама бидејќи ќе бидам гладен од толку многу гледање и зборење ќе идам до новиот фрижидер каде што е толку голем може да ја сокријам мојата бивша професорка по географија и да ја замрзнам за да неможе никој повеќе да повредува ....ќе си земам помфрит со лесковачка средна а успут на фрижидерот ќе има програмче да можам да си го продолжам разговорот на Skype , и така додека буричкам да видам што да јадам , трендафилка ќе ми помага да изберам некој добар сос....

Нажалост ќе мора да го прекинам разговорот бидејќи ќе мора да идам да ставам веш во машината , и тоа не обична машина , туку што светка плаво (иако тоа се ултравиолетови зраци да помогнат да не се лепат бактериите) јас си го рачунам како светкава машина , се разбира само ноќе ќе перам алишта за да целиот комшилук ме гледа како ми свети машината и да љубоморат (таман како што може да се гледа од кај мене шпаезот и све има да видат , ќе ги измијам стаклата од прозорите за да може поубаво да видат.....

Успат од толку јадење и остало ќе отидам у вц каде што шољата ќе ми пее , а ќе ставам и тамо еден телевизор да уживам максимално :!:

Ех тоа е новиот план за понатамошниот живот ......

На blond, Monna.Monna, Hopeful и 13 други им се допаѓа ова.
  4. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Убивам смрдливи бубачки! Цена по договор

Одвратни се бе :puke:

5. The.Ugly.Beach

The.Ugly.Beach Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Бев во зимата на мојот живот,и човекот кој го запознав на улица беше моето единствено лето.Имав соништа,ама кога подобро погледнав,е ги здогледав истите соништа смачкани и разделени како милиони звезди на небото,звездите кои ги посакував повторно и повторно,сјајни и распарчени.
    Кога луѓето кои ги познавав,но тие не ме познаваа мене,дознаа како живеам ме прашаа зошто.
    Но нема корист во тоа да зборуваш со луѓе кои незнаат како е да бараш сигурност во другите луѓе.
    А јас секоја вечер се молев да најдам свои луѓе,луѓе како мене,и конечно ги најдов,на улица.Немавме што да изгубиме и што да добиеме,ништо не посакувавме,освен тоа да сонуваме и да ги направиме нашите животи уметност.

Поздрав феминки :hai:

6. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Who are you? Are you in touch with all of your darkest fantasies?
    Have you created a life for yourself where you’re free to experience them?
    I have.
    I am fucking crazy. But I am free.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Е вака:
    Љубов денеска беше кога јас со хан во рака, влечам карта врз карта само за да можам да уживам цел ден со него пред да оди на работа, и да чекам да затвори тој, како некоја луда, ама пошо водев со огромна разлика, а тоа се случува еве веќе неколку дена, ако сакав 7те саати пред да замини на работа да си уживаме и гугуткаме, морав да попуштам(а никогаш не сум попуштала, секогаш себично и гордо сум водела)..и попуштив :) Малиот мој направи хан врз хан, ама на крај, сепак јас победив :lol:
    До толку не можам, шо ако си ми дечко, извини молим ти се!

Љубов денеска беше кога од како се разбудивме, јас си останав у креветот да се оптегам, пошо воа е еден ден преку работната недела коа сум слободна, и решив да си се оптегам едно пола саат, и он се понуди сам да оди до пазарчето да ми купе чушки, патлиџани, и овошје.
    Врвот беше кога се врати а ја уште лежев, и гледав глупава прикаска на македонската телевизија, и ми донеси плус спанаќ за ручек да сме си готвеле, како да не го сакаш, како ?! :)

Љубов несебична, денес беше кога он го миеше спанаќот, јас го сецкав, у меѓувреме пржев кромид, он го изми оризот, и додека јас го мешав цело тоа, он ми ги изми сите садови, ахххххх...

Цел ден добивам внимание кое ме крена до небото да признаам искрено..
    Дечко ми, по природа многу често знае да готви со мене, или сам готви, пошо готви подобро од мене, многу често сам си ги мие садовите, освен коа сум тука јас, пошо тој работи 12 часа, нормално, не му замерувам, некад се дешава, со денови само јас да мијам, но затоа, често има вакви денови, каде што јас сум како мажот во куќата..а плус и скоро цел ден дремам успат на фемина и различни сајтови :lol:

Поентата ми е дека денов беше прекрасен.
    Од како се најадивме препреслатко, заклучивме дека кога со љубов се готви, е најдобро и највкусно!
    Се најадивме, и јас се мавнав на есеите да си ги пишам на едниот кревет со уклучено радио, а тој заспа на другиот кревет со мачката во прегратка, значи самата глетка кон тоа, ми го исполнуваше целото срце, и по незнам кој пат, во себе си реков дека сум пресреќна.

Сега, сама, повторно си дремам на фемина, и ќе си се релаксирам нај нормално, со кој друг ако не со моите серии.
    Ноќва ќе биде повторно со учење и слатките паузи од по некоја серија. :)

После ваков ден, каде една од моите најдраги особи во мојот живот се потруди да се почуствувам посебна, сакана и почитувана, што повеќе да посакам, што и да напишам не може да долови како точно лебдеев, но затоа овој пост му го посветив нему, кој зрачи како света ѕвезда во моето небо.
    За тебе мил мој, да си ми жив и здрав. :)

На Umbrella22, blond, Moira и 12 други им се допаѓа ова.
  8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    сдк.денеска животот ми се продолжи од смеа ... имав преубав ден,исполнет.

да ви се пофалам одлучив да учам арапски .. знам дека звучи лудо :D но има и мала мотивација за сето тоа .. како и да е .. најлудо поминат час ... смеење до солзи .. изговорот на буквите ме насмеја до солзи .. сепак се заљубив во јазиков и знам дека ке успеам .. професоркава ноу комент прекрасна во секоја смисла на зборот .. среќна сум

п.с l'arabo e un amante perfetto :D :D тие сто учеле италијански ке разберат,на мк звучи поинаку .. ме насмеја премн со оваа реченица .

имајте пријатен ден !!

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Одамна не сум правела нешто што јас го сакам,без ред и чекање,а неможам ни сега..
    Сакам ама пак неможам,немоќна сум да се справам со се,морам да чекам а несакам.
    Кога ќе заврши ова бе?Смачено ми е веќе. :sweat: :doh:

10. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    СДК во реалноста да имаше само малку љубов, како онаа од филмовите се би било поинаку во животот :) :(

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    ааа мн сум срекнааа..Kонечно 14 :rofl: 8) ..HAPPY BIRTHDAY TO MEE!!! :party: :party: :party: :party: :dance: :dance: :dance:

На butterfly33 и LittleFairy им се допаѓа ова.
  12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Да не е еден со брада и у парталави алишта и слаб? :^) Еден таков во Капиштец има, еднаш со другарка ми го гледавме на тротоар седнат и просеше , другарка ми му фрли 10 денари јас немав ситно :|

13. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Абе ај да си се пофалам јас. Ми купија кола ^_^ Деновиве ќе ми ја донесат. Да се научам да возам и сите имате по ееден круг. Така да знаете :!:

На PeaceLoveBasketball, sweet-cherry, Umbrella22 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    СДК пукнав од учење бе.... :envy: :envy: Па доста е веке... :@

15. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Абе зошто цел живот само брзаме некаде? Кога сме бебиња брзаме да проодиме, па цел живот ке одиме :D Брзаме да научиме да зборуваме, а некогаш молчењето вреди злато. Кога сме деца наместо да ушиваме безгрижно играјќи си ги детските игри, ние брзаме да пораснеме, а после цел живот се навраќаме со носталгија кон детството. Брзаме да се образоваме и да се вработиме, да си вадиме за парче леб и цигари де :D а после цел живот треба да работиме. Некогаш не гледаме дека убавината е во мирувањето, во живеењето полека, без форсираше и брзање. Ете денес и јас брзав да стигнам на факултет, брзав да земам оцена и после брзав да фатам автобус за да си одам дома, во мојот град. Ги гледам некогаш луѓето на улица, сите некаде брзаат. Ги ставиле рацете во џеб и одат брзо, наместо некогаш да уживаат во мирната прошетка :| Еве деновиве брзам за се да научам затоа што немам веќе време, доаѓа колоквиумската недела, а пола книги дури денес ни ги дадоа. Епа неможам веќе бе за се да брзам. Не сакам. Дај малку одмор нека ни даде животов, да си поуживам малку без брзање....Неќам веќе за ништо да брзам :)

На Umbrella22, sweet-cherry, Monna.Monna и 11 други им се допаѓа ова.
  16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.490
    Допаѓања:
    17.198
    Ех бре зашо не сум родена порано. Јогославија, Тито. Сакам да ја пејам „Друже Тито ми ти се кунемо“, да бидам пионир, во прво одделение да ја кажувам „Данас када постајем пионир..“.
    Слушам Балашевич и барем на моменти се чувстувам дека живеам во тоа време, дека сум јас Југословенка и горда што сум тоа.
    Кога и да го слушан стихот „Имам само Југославију“, очите ми се полнат солзи...

http://www.youtube.com/watch?v=PLEPJ6da ... FtmCkgiiiO

На Monna.Monna, butterfly33 и Chica.Loca им се допаѓа ова.
  17. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Веќе трет член кој го препознавам на форумов. Не сум сигурна дека е таа, ми треба уште некое мислење со кое ќе ме увери дека тоа е навистина таа. :?:

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Знаете ли зошто е тешко да влезеш во долга врска? Бидејќи со тек на време ти фалат оние единствени моменти на почетокот од врската кога се среќавате во диско или било каде на страна, па на крајот од вечерта завршувате заедно.. Кога ненадејно ќе ти излезе пред тебе а ти не знаеш што да правиш и само ја стискаш својата најдобра другарка за раката... Кога се трудиш да јадеш како дама пред него а гладна си како пес... Кога ќе се налутите нешто па ќе излезете посебно, и сосем "случајно" ќе се сретнете во дискотека па он ќе те тргне за половина и ќе ти шепне дека треба да разговарате, па оние слатки љубоморни сцени надвор од дискотеката за на крајот од вечерта да се гушнете силно и да заминтете заедно... Кога седите во кола, пред вас некој прекрасен пејсаж или обично врнежливо време а вие стуткани еден во друг седите така со часови... Па првата заедничка зима е единствена, снег, прошетки... Па оние слатки мали караници на почеток...Па неговото јавување на еден саат(некогаш и половина) со зборовите "не можев да издржам, сакав да повторно да те слушнам"..Па неговото прво Те сакам,(нормално кажано после подолг период а не после 2 дена заедно), па гушкањето во кревет додека гледате филм, па првиот викенд надвор од градот со него и друштвото и конечно првите две вечери покрај него, заокружени со прекрасниот поглед наутро-неговото поспано лице.. Па првиот пат, оној, посебен прв пат...
    Да не се лажеме, ништо не е како почетокот, понатаму се повеќе боли. Да, има повторно романтични моменти, има љубов, има разбирање, има хармонија, но сето тоа преминува во сериозност, возрасност...Ни расправиите не се исти, по болни се, не се решаваат со еден бакнеж, бидејќи не се за истите причини од порано... Прекрасно е сеуште чувството да го имаш покрај себе, но почетокот, онаа детска да не речам љубов, запознавањето е всушност најубавиот дел од целата врска... Потоа многу работи преминуваат во навика..
    А и жално е какви се не врски сум видела, врски кои буквално стануваат рутина, и она "Те сакам" на секое слушање е така бездушно, та по празно не може да биде.
    Јас го сакам, мене сеуште ми трепери срцето кога се спремам за него, кога го гледам како иде накај менe да ме земе...ама и посакувам барем за миг да се вратиме на почетокот, сакам тој период да го проживеам одново со него... Не се смени ништо, само пораснавме, а детската и онаа љубовта на возрасните не е иста...

На CIA, eli25, Phyramide и 43 други им се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... многу работи, убави, помалку убави, уште помалку убави и најмалку убави ... Ама не.
    Деновиве течат така ... дружење, нови лица, старо нови лица, само оние старите ги нема ... Недостигаат :doh: . Секој од нив по свој пат, со својот ксмет, со свои остварени и неостварени планови и цели, со животни обврски ... Тук таму по некој од нив во кратка блиц средба, чекорите по оној мој стар сега нов тотално на изглед град ... места толку изменети ... ама спомените секогаш надоаѓаат во онаа убава и никогаш заборавена форма. Знам животот тече, враќање нема ... се се менува, ние нормално ... но јас сум носталгична бре! Ми фали она што поминало, ми фалат луѓето кои биле многу на број и поминале низ мојот живот на секаков начин, ми фалат старите локации, старите улици, старите ќошиња ... А знам нема да се вратат. :( Деновиве толку се потсетив на убави времиња што да имам моќ да се телепортирам одма би ја искористила и би се вратила години наназад, само за да бидам со старите лица, на старите места ... по старите улици .. во стариот град.

На CaperucitaRoja, Umbrella22, blond и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312
    Многу е убаво чувството кога ќе исчистиш година!
    Отидов да пијам особено во чест на биохемија и анатомија.
    Cheers girls :rock:

На Umbrella22, blond, Monna.Monna и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.