Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Многу е лошо кога не можеш да почуствуваш некоја емоција соодветна за дадениот момент. Кога се трудиш да си силен,кога си викаш ако сега ќе биде така,ама за пет-десет години ќе биде поинаку. Ќе издржиме,ќе помине се. Ќе дојде поубаво време,кога и ти и јас ќе бидеме веќе изградени личности. Ќе го најдеме секој својот пат,па можеби на илјадници километри од дома ќе се сретнеме пак. Дека тогаш ќе се исплати секое чекање,секое потиснување на сите емоции. Дека било која емоција сега ќе ни отежни се. Ама не е така. Се што не сме доживеале не значи дека избледнало. Туку дека се зголемило и не направило многу ранливи. И така несвесно стануваме луѓе што плачат дури и на цртани. Само затоа што не сакаат да си признаат зошто всушност плачат. И имаат уништена потсвест.

И така после пет години од тогаш, кога се навидум ми изгледа средено,а всушност е поголем хаос од било кога. Се повторуваат случувањата. Во невидена мешаница сум. Имав и имам се што можам да си посакам. А,тоа едно беше оставено за подоцна. Ама дали сега е тоа подоцна?

Знам дека што и да направам секогаш ќе се прашувам што ќе беше ако направев поинаку. И секако ќе се каам. Работава ми испадна баш внимавај што посакуваш,зошто можеби ќе ти се исполни. Ама баш тогаш кога не треба.

Глупава сабота. Сите прашања ,размислувања и болки собирани 4 години прелеаа сега. И страшното е што нема изгледи дека некогаш ќе поминат.

Како што е измешан и несреден текстов,така ми се и мислите и чувствата. Ироничен е животов и тоа многу,а јас немам храброст да одлучувам овој пат. Ќе останам трома,инертна и уплашена. И секако ќе се каам.

На marama, zarah и eli25 им се допаѓа ова.
  2. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Ве мразам и јас копилиња гадни, повеќе од што вие ги мразите животните кои на никаков начин не го загрозуваат вашиот живот ве мразам! гоу ту хел

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Смачено ми е од некои работи.
    Смачено ми од злоба,од нечива љубомора, од нечиво истакнување на егото кое само се признава себе си, но не и другите.
    Штета што не сум лоша, можеби поинаку ќе беше.

На Name, Ema.Sk, Glossy-girl и 4 други им се допаѓа ова.
  4. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    35.023
    Прелистувајќи така по нетов, случајно или не налетуваме на слики кои умеат да допрат длабоко до нашите срце, чувства, сеќавања. Една таква слика ме потсети колку ЈАС сум богата на овој свет, можеби незабележително, но јас сум богата, она што тоа дете се труди да го направи на ваков начин , мене некој одамна ми го овозможил сето тоа... и НАЈВАЖНО никокаш не ме оставиле сама (како него), секогаш доаѓал некој над мене прашувајќи ме, дали сум добро, дали ми треба помош итн итн...
    Жалосно, навистина се растажувам кога ја гледам денешнава вистина и животот на луѓево и повторно размислувам колку само ЈАС и ТИ и СИТЕ КАКО НАС треба само да бидеме благодарни на оние кои со своите нокти ,,гребеле,,само за ние да не бидеме она што е ова детенце....

Прикачени фајлови:

На Monna.Monna, Ema.Sk, Glossy-girl и 3 други им се допаѓа ова.
  5. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Среќна сум. ^_^ Конечно.
    А причината за тоа е Џ.Ме натераа да сватам некои работи.Сватив дека морам да учам и дека морам да одам во школо. :) А за учење имам мноогу. Мноогу предмети се насобраа,ама не ми е проблем.Само тој да е покрај мене и секогаш да е таков каков што е.
    Ама тешко ми е за него. :( Потребна му е помош и јас сум таа што можам да му помогнам и тоа многу,ама се плашам да не се налути и навреди кога ке му го кажам предлогот.Но ке му кажам,подобро и да се налути,нема долго да се лути,всушност он мене никогаш за ништо не ми се лутел. :)
    Сега ќе го исклучам компјутерот (конечно :D ) и ке ги земам книгите да учам. :) ^_^

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  6. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    :D :D

Стварно нема крај оваа :pizza:

Мајка ми денес направи 2 тури пица за ручек и што да кажам... јадев додека не почнав да чувствувам дека ќе пукнам. :D Се надував како балон, еве сега издишувам. :lol:

Заклучок: се' што нема крај (end), не е на арно. :lol:

Прикачени фајлови:

• tokmu_taka.jpg
      tokmu_taka.jpg
      Големина на фајлот:
      30,2 KB
      Прегледи:
      178
    На Monna.Monna, ceca-1 и blond им се допаѓа ова.
  7. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    PussyHunter се има крај само љубовта е вечна. П.С Немој да пукнуваш што би правела после јас без тебе.
    Наведниго ушето нешто да ти кажам ама никој да не слушне :) Те обожавам и навистина незнам што би правела без тебе.

На PussyHunter му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Зошто не ме остава на мира и ме манијачи по цело време уште од почетокот и на секое мене ме спомнува? Секоја тема ја искористи за мене да ме спомне и да ме навреди. Секакви изроди има :?: Ако се нервираш со мене нервирај се ;) и ако толку се опседнуваш со мене за се да те потсеќа не мене твој проблем ;) ама по ниту еден случај нема да дозволам мојте родители да ги спомнуваш и да ти ќутам, јасно а погледни си го прво твоето семејство ;) Гуска :D А тоа што подршка ти се машки што по цел ден седат на интернет и разно се претставуваат :puke: си е твој проблем :rofl: Еве ти поздрав и од мене

Прикачени фајлови:

• cccc.jpg
      cccc.jpg
      Големина на фајлот:
      6,8 KB
      Прегледи:
      270
  9. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    :lol: :lol: :lol:

Еве за тебе песна. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=ZyhrYis509A

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921

Има нешто тука имааа :P :D Ми мириса на форумска љубав ^_^ ^_^

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    СДК ќерка ми купи чизми со мојот број.И мама доживеа некогаш да се профрцка со убави чизми![​IMG]

На Moira, kravce, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

На Umbrella22 и PussyHunter им се допаѓа ова.
  13. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Кај си чадорчееееееееее? :D Каква љубов не се млати. :lol: Нели гледаш колку е разликата во години. :lol: Се зезаме и дружиме, не биди љубоморна. :rofl:

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Убаво е да имаш баба и дедо, а уште поубаво е и кога тие добиват пензија :D

На pamelche, Adi888 и PussyHunter им се допаѓа ова.
  15. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Овој дел највеќе. :inlove: :inlove: :rofl: :rofl:

На perlaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    СДК дека некои работи ми се кристално јасни
    свакам дека никој не ме сака, не му значам па дури и ако сечам вени нема кој да ми рече немој, не го прави тоа-се чуствувам ко магија да ми фрлил некој за да се во животот ми оди од лошо-полошо, а времето за вракање на студии ми тече како на песочен часовник и затоа речив повеке да форсирам опција странство можеби тоа е тоа што треба да се случи, за да работите тргнат во позитивна насока :|

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    И ете, како што секогаш викам, многу арно не е на арно, ама баш така е секогаш. Таман мислиш коцките секаде си ги наместил, ќе паднат и пак од почеток треба да се редат. А една иста коцка милион пати не се реди.. Една иста работа кога еднаш веќе ќе престане и заврши, никогаш ама баш никогаш нема да е иста колку пати и да се почнува одново и одново. На крај секогаш се тука спомените кои никогаш не се заборавааат и не бледеат, единствени.. Ама можеби и вака е поубаво, ако се е на место и под конец нема да е интересно, без труд ништо.
    Пак не сум тажна, пак ќе правам што сум зацртала една "мала" грешка не значи ништо! :)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... y3RjMEXBnw

На teddybear и Adi888 им се допаѓа ова.
  18. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Памтите со колкава љубопитност го гледавме :D некогаш овој филм.! ;)

Прикачени фајлови:

На stylishh, marama, Divinebutterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ја земав дипломата од Кембриџ.И знаете што ? Ми пишува дека сум дала резултати над очекуваното и сум имала знаење и способност да го полагам и највисокиот левел.
    ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !! :D
    Ајде девојки едно виртуелно частење за вас :

Прикачени фајлови:

На kate21, Annath, 1209 и 33 други им се допаѓа ова.
  20. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Леле да, ама воопшто не ми текнува на името. Како се викаше?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.