[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Станав сабајлево, без да имам фатено мразулци...неверојатно ама КОНЕЧНО има парно! :o :o :o

2. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Конечно малку одмор...
    Денов си го испланирав,ама што ќе бидни ќе видиме... :D

Ви посакувам пријатен ден,феминки... :*

Прикачени фајлови:

На I.love.your.lips и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.738
    Допаѓања:
    6.709
    Our dead are never dead to us, until we have forgotten them...

Нека ти е лесна земја, мила моја ;(

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    254
    [​IMG] :)

На I.love.your.lips, Sara123 и cinderella5 им се допаѓа ова.
  5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Честит празник на сите Македонци-нека е за многу години

вчера баш со колешката пресметувавме колку би била моја заработка-од тоа што бев на замена-за половина работно време јас мислам доволно и логично не ми достасуваат сите парички да остварам некоја желба посериозна :doh: , а пак ако се опуштам со трошење за исполнување на помали желби, отидоа парите-тогаш ке испадне за што работев јас :?: тежок е животот без финансии :x
    кога ги гледаш, многу се, а кога ги имаш во раце ке ги потрошиш дури да трепнеш :worried:
    да се надеваме дека следната заработувачка ке биде поголема од оваа :)

На vitomir и Sara123 им се допаѓа ова.
  6. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Сакам да кажам дека МНОГУ мразам кога некој ќе ме викне на кафе и ако го пијам благо кафето,ми го праи без шеќер,па ми носи да си стаам |( Каква е таа почит неможам да разберам! Па подобро не ми праи кафе.Тие што пијат кафе со шеќер ќе ме разберат убаво што зборам.
    Јас стварно неможам да разберам.Мене ми се случувало и по 10 кафиња да праам,па никогаш не сум ги лупнала заедно,па после кој сака шеќер,да си стави сам.
    Страшна работа. :|

На bittersweet и marama им се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.735
    Допаѓања:
    17.695
    Денес тежок празник е, мислам може да се пере? :D

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Денов почна убаво, со мама кафенце на тераса, мирен разговор, и убедување дека ми е време за нов почеток, дека треба минатото да го оставам таму каде што е, и кажав дека постои дечко кој ме сака и дека сака да бидеме заедно, нејзнинот совет беше: Возрасна си, ти си знаеш, јас би ти рекла да го слушаш срцето. А срцево освен оној невозможниот за друг не сака ни да чуе, се обидувам ама не оди, а знам дека еднаш кога-тогаш ќе морам да продолжам напред, без него, сама :|

Собата ми е како бомба да паднала во неа, алишта расфрлани, шминки, пегли, фенови, чевли и што уште не, а мене мрза ме фатила, си седам и ич око не ми трепнува да станам да си потерам работа.

Брат ми повторно ме изненади, ми купил голема чаша на која пишува I love my sister, ме растопи кога ми ја даде :wasntme: ме изненади и со спанаќот тој не јади спанаќ но ете денес купил и ме замоли да го направам, се чудам што е со детево, или забегува, или се заљубува, се надевам дека е ова второто. :D

Ајде доста мрчам јас одам да го чистам хаосов, зашто ако продолжам вака нема да можам да си го пронајдам креветот :tmi:

Точно :!:

На kravce, bittersweet, Hopeful и 3 други им се допаѓа ова.
  9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Зошто луѓе не сфатите дека овој ден не е празник на вмро дпмне, туку на ВМРО-Внатрешна македонска револуционерна организација. Онаа ВМРО која се залагала за независна Македонија. Онаа во која учествувале Даме Груев, Гоце Делчев, Тодор Александров, Димитар Влахов, Ѓорче Петров. Оние кои загинале за Македонија.
    И ве молам не објавувајте слики и линкови од вмро дпмне на фб. Необразовани едни, не си ја знаат историјата на државата, политики водат. Глупаци. :puke:

На sweet-cherry, BlackSwan5, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро, јас стварно не разбирам како може уште да нема парно!!! Знам дека кај некои веќе е пуштено, ама кај мене не е :devil: Нека се гонат у три лепе, мамата нивна, значи смрзнав! Дома ми е поладно од надвор :devil: Не знам само за што плаќаме по 4-5000 секој месец!

Е така, откако ги излечив фрустрациите, може да продолжам понатаму :D Си составив поприлично долго списоче за шопинг и овој пат ќе се водам по него. Нема да дејствувам импулсивно (се надевам). А имам и еден ивент на кој ќе треба да присуствувам наскоро, а кој бара соодветен аутфит, кој во моментов го немам (а сакам да го имам)... Ох, тоа беше непланирано, но што можам. Причина плус за дополнителен шопинг, не се бунам :angel:

Туку, во социјалниов живот ми се случува пресвртница. Не знам каков исход ќе има, но не ми мириса на убаво. Сепак, не се потресувам. Тие што секогаш биле покрај мене се и сега, а останатите... :hai: Природна селекција. Јас одлично функционирам сама или со одбрани луѓе покрај себе. Никогаш не сум патела од тоа да имам богат круг на пријатели. Моите на прсти се бројат и не ми пречи. Но почнува да ми пречи кога и одбраните пријатели те тераат да се запрашаш дали ти се навистина тоа - пријатели. Давам втора шанса, но и последна, па ќе видиме. Моето време е премногу драгоцено за да се заморувам со тоа да одгатнувам дали некој е среќен за мене, дали е љубоморен, дали позеленува од фактот што неделава ќе земам плата, што ќе имам плави картони и слично. Зошто, ако постои завист, јас немам веќе што да барам од таа личност која некогаш сум ја нарекувала пријател. Јас сум човек што дава се’ од себе кога е пријателството во прашање - буквално правам се’. Но ако ја изневериш мојата доверба и не постои начин да ја повратам - ладно се вртам, заминувам во неповрат и веќе не се вртам назад. Таква сум и на тој начин прекинувам. Едноставно, кажувам чао и те бришам од мојот живот. Можеби за некого дрско, но кога веќе ќе одлучам, готово е. Се надевам дека ти, драга моја, нема да ме натераш на тоа. Ми значиш многу, но ако е време да се завртам и да заминам, сакам да знам. Те молам докажи ми дека грешам :doh:

На kravce, bittersweet, Hopeful и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Знаете што ми фали? Временце за да прочитам многу книги, ете тоа.. ах

И утрово ми почна најЉубовно, мекичко, со чоколатце и кафе во кревет. Сакам да ми е цел ваков денот, емотивно исполнет, чувство кога јас и он сме едно, ама баш едно, дал дека времево минува знаеме дека се разделуваме па не сакаме да се пуштиме.. ах нови искшенија, нека се за добро и за докажување дека се може се..

Прикачени фајлови:

На sweet-cherry, kravce, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Денес одмарам. ^_^
    Нема презентации, нема прашања, нема вежби на интернет, нема трчање наоколу како побудалена.
    Денес има само креветттт(и)!

Има три оброка, двапати фамилијарно ручече :D , што да правам кога две фамилии ме сметаат за рамноправен член, раат бањање и пакување, раат средување, се на раат!

Неделава послободна и малку полиберте, зборувам за од денес па натаму, ама од понаредната.... Се затворам дома. И чекам. Ќе учам и ќе чекам колоквиумска, ќе чекам конкурс за стипендии, ќе чекам печат од Декан, ќе чекам сертификат, ќе чекам да ослабам :rofl: ... Се ќе чекам. :D

На kravce, bittersweet, Monna.Monna и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Колку добро и храбро почна денов!

Наместо кафе - чај.
    Наместо појадок - убави зборови.

Биси ќе ја чита мојата поезија среде Љубљана некаде кон крајот на ноември. Ќе треба да испратам и за таму мала автобиографија и да ми ги преведат песните. Радости! Најголеми!
    Си пишувам и си чајувам. Ќе си направам некој фин ручек за на работа. Пратив неколку мои песни по отворени сајтови, и се најдов затечена дека сум во апла креативно расположение.
    Точак и сонце, тоа е денов! :inlove:

И тој. Ме гушка, ми кажа дека го фатиле бедови. Му испратив фотка со две мечиња, црно и бело, како нас, еурокрем од воздишки и го засмеав.
    Мора да издржиме, Љубов, имам толку многу да направиме заедно... :*

Само храбро напред, наместо во бој - јас одам во пој!
    Да си го испеам животов, од Вардар до Триглав!
    Ете, желбата да ми одекне името во друг град, друго место, се исполнува. Моите метафизики стануваат фина реалност.
    Среќен ден на сите!
    Мојот допрва се одмотува како клопче мека волница :angel:

На Hopeful, Stoimenovska, innablood и 7 други им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    И секој ден се повеќе и повеќе се разочарувам од нив...
    Всушност, треба да се разочарувам, ама немам намера...
    Кој што сака нека прави, мене можат слободно да ме заборават.
    Не ми ни требаат, нека ме зборат.
    Јас ни имињата пред никого не сум им ги изговорила. Толку ми се небитни.

15. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Пицата до мене, сокчето и книгите ќе ми прават друштво цел ден.
    Наместо денес да одмарам, јас треба да учам, ама ако...за мене си е, ама мотивација за учење нема, отишла кај други ученици.
    Сама сум дома, и сега наместо да земам да учам, јас на фемина. Епа да!

Имајте пријатен ден. :sun:

На bluegirl7, Glossy-girl, Cacy и 4 други им се допаѓа ова.
  16. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Денов е прекрасен како на пример за учење :/

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Осет немаат некои форумџики.
    Ќе има многу работа Реинбоу.

На LilBaby, creshicka, Cacy и 5 други им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    And please remember,that I never lied.And please remember how I feel inside now,honey.You gotta make it your own way,but you'll be alright now,sugar.You'll feel better tommorow,come the morning light now baby...

19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Портокаловата е моќна боја која претставува ентузијазам, одлучност, креативност, среќа, успех, фасцинација и стимулација. Портокаловата е боја на есената, и се поврзува со здравата храна.
    Затоа ви препорачувам што повеке моркови да јадете,јас сега само што јадев. :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    http://www.youtube.com/watch?v=fDTouU0i ... re=related
    E**те глупата песна што ја напишале за мене...
    :D :D :D
    Eeee ко вчера да беше.

Talk about our future like we had a clue
    Never plan that one day I'd be losing you

And in another life I would be your girl
    We keep all our promises, be us against the world
    And in other life I would make you stay
    So I don't have to say you were the one that got away
    The one that got away...

All these money can't buy me a time machine, no
    Can't replace you with a million rings, no
    I should've told you what you meant to me, whoa