[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Денот ми помина супер. Станав во 9 заминав в град се прошетав 2-3 круга и заминав за Скопје со дедо ми да му правам друштво. Искрено отидов повеќе за да возам дека немав возено скоро 2 Недели, а обожавам да возам. Возев скоро 4 часа ама без очи останав.
    Ќорева сум сега :D

Имајте пријатна вечер :*

На cinderella5, k.i.m и pamelche им се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Teхниката и технологијата, колку се добри и помагаат, толку одмагаат,отуѓуваат и отупавуваат.
    Закрепостеноста се враќа, овој пат во друга форма, според мене оваа е дури полоша.
    Не дека ова е нешто што сите не го знаме, туку за жал сепак, неакако самоволно го прифаќаме,и тоа некако лесно поминува и се протнува низ секојдевието.
    Прост пример број 1-колку електронски покани, честитки сте добиле и сте пратиле во последните неколку години,за било кој повод или причина? Ни самите не знаете од што се многу.
    Прост пример број 2- колку често кога ќе ви дојде некоја мисла на ум,некоја инспирација, емоција која ја претаварате во пишан збор, потегнувате да ја пишете на хатија, или пак поедноставно е да ја напишеш на некој елекронска направа?
    Баш ова последново ми се случи скоро, нешто што скоро го напишав, и зачував,со само еден краток потег на стискање на едно мало копче ресет мемори, се отиде јабана.
    Не дека сега глумам некој писател,па претрпев огромна загуба или му ускратив на општеството некоја брилијантна мисла, но мене едноставно ми е криво, па зашто да отидат јабана тие спомени, и трудот, тие час-два кој си ги потрошил на него.
    И така, свесно ги бришам сите бескорисни апликации на ''паметниот'' телефон и се збогувам со нивното помаѓање, барем од овој тип.
    Го отворив стариот тефтер, со безбој текстови и песнички кои сум ги пишувала уште од прво оделение.
    И таму најдов и повеќе од зборови, таму најдов спомени, и најдов зборови и мисли кои имаат душа.
    Што неможам да го кажам за електонските текстови, што веќе некое време го преферирав.
    А неопходно не е да имаш најнов модел на копјутер за да напишеш нешто и споделиш некоја мисла.
    И така, се враќам на стадомоднот начин, лист хартија и пенкално.
    И не ми е чудно повеќе луѓето што уште пишуваат дневник, баш глупаво од моја страна што до сега тоа сум го сметала за чудно.
    Одам да ископам уште некој стар дневник, и почнам нов, зашто не вреди а глупав начин да ги губам зборовите сум ги споделила.
    Некогаш старот добар лист хартија е попрактичен и него и најмодениот и најскапиот уред на светов.
    Запомнете.

На Moira, thinkerbell, kravce и 15 други им се допаѓа ова.
  3. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Има доста прости луѓе на земјава.
    И се чудам како само издржува да ги докрепи сите.
    Се чудам на луѓето: Зар немаат друга попаметна работа освен да се мешаат во туѓите животи.
    Зар немаат огледало?
    Ма дај веќе нека научат како да си го живеат сопствениот живот па дури потоа неа живеат за другите.
    Ако веќе мораат, некако си го хранат нивното љубморно его некако, мешајќи се во туѓи животи.

Ах цуро цуро, ти повеќе за мене знаеш отколку за самата себе си.
    Порасни.

4. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Совет за секојдневјето

Ако се случи тоа заслужува да се случи како резултат на човек што сте сега за одлуките што сте ги направиле вчера и денес. Ќе продолжи да се случи истото. Нема да има резултат поинаква ако не се промениш како личност, во мисла и акција.

5. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Само колку време немам шкртнато низ темава... :D
    Се повеќе и повеќе се изненадувам од луѓето. Изгледа го достигнав степенот на ништо неможе да ме изненади... |( Се прашувам само со кое лице после се бараат услуги од тебе, бараат да си тука за нив а тие никогаш не биле тука за тебе. Да да, времето е скапоцено па некои немаат ниту половина час за едно кафе...
    Втора работа - до каде оди докажувањето дека партнерот не ви значи нешто посебно многу? Да, не е убаво да бидете ептен затрескани но доколку имате личност која се грижи за вас и се обидува на секој начин да ве направи среќни ЦЕНЕТЕ ЈА. Многу само сонуваат да имаат партнер со карактерни особини на човек во вистинска смисла на зборот.
    Епа другарици ценете го нештото пред да го изгубитее... :!:
    А кога сме веќе кај љубовта морам да кажам дека несакам повторно да се заљубам. Несакам да минувам пак низ некои работи. Можеби звучам како патетична тинејџерка но да сакаш некогу баш и не е лесно... :emo:
    И да, ветувам дека ќе се посветам повеќе на учење, дека ќе престанам да се замарам со неколку личности и дека ќе се потрудам да ги направам изборите кои ќе ми го донесат најдоброто а не најпосакуваното... :)

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Математика: Има нешто у том што ме нечеш....
    Не сум јас створена за математика бе, не не. :x

На bluegirl7, Glossy-girl, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ги молам чичковците кои ги метат улиците нека не ги метата лисјата од тротоарите и нека ме остават да уживам во убавините на есента!
    Хвала пуно :)

На sweet-cherry, Buttterfly, thinkerbell и 11 други им се допаѓа ова.
  8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас всушност сакам да и посакам нешто на една личност:
    Ти посакувам од се срце да го доживееш се она што го доживеав јас поради тебе, и тоа дупло погрдо :)
    И ќе посакувам се додека не се оствари.

9. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Има некои луѓе со кои сме опкружени, кои не ги перцепираме многу, ко да не постојат небаре , ама кои очигледно нас и те како не следат будно, и им дошло макар индиректно до нас самите ...
    И така, одеднаш коа ке направиш некој чекор -непромислен, тие реагираат на тоа ... И тогаш дури се буди она сетило дека и покрај тоа што ние самите НАБЉУДУВАМЕ сме воедно и НАБЉУДУВАНИ.
    Ко што вели Ошо, Набљудувачот е Набљудуван ...

10. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Сакам да кажам дека Љубов е за храбри срца! Што љубат со чиста душа... :inlove: !!!

На Shelea и Gordana10 им се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Сакам да кажам дека за ништо немам енергија само ми се спија :/

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Еве ве читам како им посакувате на други луѓе грди работи, затоа што сте проживеале поради нив нешто лошо? Ама не ве сфаќам. Нели си ја труете душата? Тоа е исто ко јас на бившиот сопруг да му посакам најлошо, а сепак знам дека имаме исто дете, и моето дете би патело, ако не дај боже му се случи нешто. Едноставно не можам да посакам нешто лошо да му се случи. Секој прави промислени и непромислени постапки, опкружени сме со завист и омраза, ама има ли потреба да си ја труеме душата, да планираме одмазди? Да живееме со негативни мсили, или пак да очекувам некому да му се случи нешто лшо. Ах деца деца со ум малку, кругот секогаш се врти, а секој ќе си отплати за своите грешко порано или подоцна.. сконцентрирајте се на себе, како да си го засладите животот и покрај сите маки..

На Hayley, Shelea, NoellePage и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Зошто бе толкава омраза кон математиката? Зошто? ;( Ова не е само за тебе, општо за сите. Што и се нафрлиле сите на кутрата математика, физиката е поиритирачка. ]:)

На CharmedGirl, Elennaa и pamelche им се допаѓа ова.
  14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.738
    Допаѓања:
    17.699
    ^ Море ни матемтика, ни физика нејќам :D

На Monna.Monna, sweet-cherry, Glossy-girl и 5 други им се допаѓа ова.
  15. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Се чувствувам празно, потиштено и без желба за учење. Причини = непознати.
    Јас одам книгата да ја земам, а таа постојано бега од мене.
    Дали нешто не е во ред со мене и мојот недостиг на желба за знаење? Дали можеби некои професори имаат негативно влијание врз моите погледи на нивниот предмет?
    Незнам. Што и да е, но јас имам мака немам мотивација, ниту можам да учам, ама еве ја иде тромесечие, полугодие па и матура.... Искрено страв ме фаќа.... :(

16. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Во животот треба да научиме да уживаме во искрена насмевка, искрена прегратка и искрена љубов... но искреноста станува се поретка во денешно време, затоа треба да бидеме внимателни со своето срце, внимателно кому го даваме...

На lovely91, Ilusionist, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Како се вика фазата во кога обожаваш што имаш за учење и можност да се преставиш во најдобро можно светло? И притоа да добиваш највисоки резултати! :geek:
    Е во таа сум! Неверојатно нели?! :D

На kravce, anabel-a, Amaia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. simon4etooo

simon4etooo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    186
  19. yanartgoth

yanartgoth Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    До каде ќе одат луѓево со ова гледање да направат лошо, да навредат, да бидат колку што може по злобни и со таа суровост? До каде?

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Држете ми среќа за утре,ќе ми треба !

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: