[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dala

Dala Популарен член

Денес кога добив 5-ка:
    Како станувам за во школо:
    Како се враќам од школо:
    Е утре вака ќе си одам :!:

:) 8) 8) :D

Name, Cacy, Libera and 2 others like this.
  2. Greeen

Greeen Истакнат член

Сакам да му кажам :clap: на Груевски! :!:
    Вистински потег направи.Тоа е МАЖ луѓе.
    Предлагам да учиме албански,затоа што нема да можеме да се разбереме во сопствената држава ;)

3. slavica999

slavica999 Популарен член

....е така од една страна го држам хрчакот а од другата страна мачето море мачкетина бидна која го мерка онака амбициозно да го лапне. Ако ми успее да ги здружам и да си бидат пријатели ќе се пофалам :$ .
    Туку сакав да си кажам дека утре ми е big day и фамозното потпишување на Договорот. Ако преживеам ќе ви пишам пак ;) . Ден кој ќе ми го промени животот а ќе изгледа како и секој друг ден, но во никој случај нема да дозволам само да помине.

Peppermint, Moira, kravce and 7 others like this.
  4. Salome

Salome Популарен член

Затоа ќе си идеш кај машки фризер.Тие се далеку почовечни у однос на тоа.Колку им кажеш-толку.
    А плус ако е и некој симпатичен па да исплакнеш малку окце. ;)
    Фризура плус гратис шмекање.Или обратно. :devil:

Lolo5 likes this.
  5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

6. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Што да кажам...еднаш ќе се одлучам да си направам достојна вечера, и ќе ги заборавам продуктите на каса. 8) Озбилно, влегувам во Карфур и купувам намирници за вечера, и брзам накај каса пошто ептен бев гладна,веќе почнаа слики да ми се вртат низ глава од шпагетите со сосот и пармезанот...И ајде на каса, немав многу работи, ги куца касиерката продуктите, нели една вработена има која ги реди во ќеси,добро си викам во ред е, пошто паника ме фаќа кога не можам да го отворам ќесето во маркет, ми се чини сите ме гледаат и се нервираат. И ајде платив што платив, земав ќесето и си одам, стигам дома уште не соблечени чевлите ставам вода на вриење за шпагетите, се преслакам и вадам од ќесето намирници...кога ваѓам гледам шпагети нема. Сос нема. Пармезан нема. Како НЕМА? Има само кафе, мастики и житарки. Узбуна значи. Узбуна. Си викам ај јас кај замаена цел ден на факултет го поминав, тоа синусоиди уште низ глава скицирам, ама таа вработената таму изгледа бетар од мене! You only had one thing to do right жено! Спаковај и подај! Спаковај и подај! Аман!
    Паа ајде рикверц назад со сметка и со ќеси, и ме гледа таа и ми се смее....хехе, ќесето си го заборави. |( No joke си велам. Си го земав и шпринт дома. Си ги направив шпагетите ептен како за мерак и ќе си учам сега. И така. :D

7. MistiqueB

MistiqueB Истакнат член

Да, да! :)

Attached Files:

8. ljubam

ljubam Популарен член

Ти учиш, љубовта ти готви. Цесариа во позадина, фаќаш на ливче.. ладен воздух од надвор те фаќа. Мир и спокој..убаво е..

Name, Buttterfly, LilBaby and 20 others like this.
  9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Ќе речиш, пуст живот е, црна судбина, така му било пишано, или ќе ти го викаат тоа цело време додека не ти стане нешто како сама на себе да си го викаш, за секое следно црно време или несреќа.
    Ќе ти кажат и милион други зброви и празни утехи, тешки и долги разговори, џабе, џабе ви е се, џабе ни е се, кога нешто боли, кога нешто...кога некој губиме, кога некој си заминал од нас засекогаш, џабе е се, џабе се сите утехи и зборови.
    Тишината и нашиот вресок од плач е единственото нешто што го слушаме и што е навистина до нас, празнина, пуста празнина која не облива и не остава со прашалници, денови, месеци, години веќе.
    Зар навистина беше, како жити се, каква пуста сурова судбина имале, какви црни зборови, не ми треба ни слушам нешто, џабе е, знам дека е искрено, знам дека е за да продолжиш побрзо, да застаниш на нозе, но не, тогаш, ништо не допира до тебе...се што сакаш е да се испразниш, а не можиш, да се изнаплачиш и да помине, а нема, да врескаш и да проколнуваш а нема.
    Пусти црни времиња.
    Смрт насекаде, млади животи згаснуваат а мене црни мисли ми се нонстоп во глава, црни спомени кои длабоко во ноќта ме будат и ми ги навлажнуваат очите.
    Очајно молам и проколнувам овие црни мисли и спомени да ме остават на мир, но од толку црнило и смрт човек ден не може да види.
    Не сакам да навлегувам подлабоко во тие теми, само сакам, сакам да не мислам црно од колку црно, сакам да останам и да имам позитивни мисли, а не секогаш кога ќе и ѕвонам на мајка си и или татичко срцето да ми бие милион на саат само зашо по второто вртење не ми кренале, или па дечко ми касни од работа 10 минути и јас одма милион и еден филм си имам направено, оф Боже, до каде ли стигнавме?!

Сакам само мир и спокој, не ми треба ништо повеќе, кој рекол дека парите значат, не луѓе, не значат, спокојот мој замина, мирот ми се нарушува за една минута одново и одново секој ден, со пари не можам тоа да го купам, сакам живот околу мене, а не сакам секој месец да слушам црнила и свршувања на млади срца............

julie77, Moira, kravce and 7 others like this.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Aман овие парно знаат ли да вклучат? |( |( |( A за дерење на пари први се!
    да не го чекаат првиот снег случајно?

11. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Знам, офф топик...ама морав да пишам.
    Песната ја барам веќе многу многу долго време...
    Ме погоди право во срце...ах какви спомени ми се враќаат... :P

Chocolate.me likes this.
  12. Jaasemin

Jaasemin Активен член

Ако после смрт се оди во пекол или рај се знае јас каде ке одам.Каде може ако не во пеколот? Викаат дека ако се покаеш Господ простува,ама не на сите и не секогаш....

13. ilipili

ilipili Популарен член

Чудно како само една мало непознато детенце може да ви го направи цел ден прекрасен.Денеска шетајќи со стрина ми низ продавници,едно мало детенце ни се насмевна толку слатко што ми идеше да го здропкам од гушкање.Овие денови се чувствувам исполнето,некако имам вишок на позитивна енергија која што сакам да потрае.Имам хиперактивна среќа,дури и си потскокнував денес :wasntme:, околу мене се луѓето кои што ги сакам,со него ми е се поубаво и поубаво,едноставно ми е убаво.Ахх не сум навикната на толкава среќа,мир на душата,се плашам дека тоа малку ќе потрае,да не се почудам од толку фалење :lol: едноставно ми е чудно,но искрено да ви кажам ми годи :wasntme:.А,и да ви се пофалам,денеска се подновив :wasntme: ,видов едно палтенце ко за сега и со брзина на светлината да не ми го купи некој јас си го зедов :D :party: :dance:.Не ме прават задоволна и среќна материјалните работи,но се осеќам убо бре ко ќе си купам нешто,макар и моливче да е :D.И така женски,момци ајде ви пуштам на сите позитивна енергија бидејќи деновиве ја имам на претек,па да не ми се слоши ви пуштам на сите :D

14. Libera

Libera Популарен член

Сдк а) Би сакала да ја научев лекцијава на потешкиот начин, за да не грешам постојано.

Сдк б) Кај нормалните луѓе постои обратна пропорционалност меѓу обврската за учење и активноста на интернет. Guess what? Не сум една од нив :D

CharmedGirl, kravce, anabel-a and 3 others like this.
  15. teddybear

teddybear Популарен член

Што сакав да ви кажам, а да, денов имаше куп турбуленции, не се жалам, сега сум во креветче и уживам на велико.
    Инаку деца, треба скромни да бидете. Еве вака како мене :D
    :hai:

16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

17. VanillaSky

VanillaSky Активен член

18. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Случајностите постојат само заради тоа што ние веруваме во нив. И токму затоа што веруваме, тие постојат и ни се случуваат. А непланираните, случајни нешта во животот се секогаш најубави... Миговите кога погледот ќе се сретне со некој друг...И кога согледувате дека тој поглед зрачи со добрина, љубов и почит за и кон вас...На лицата, тогаш ја имаме најшармантната насмевка и светот ги има најубавите бои, затоа што токму тоа, неочекуваното ги множи со нула сите општествени деформитети, сите материјални недостатоци и сите човекови грешки, идиотизми и глупости. Сфаќате колку едноставните нешта се прекрасни и колку многу ви требаат. Сфаќате дека ја барате втората половина од вашата душа, знаете дека таа не е совршена, но вашата љубов ја доближува до совршенство. Во тие, неочекувани мигови, заборавате на минатото, не ја планирате иднината, едноставно го живеете моментот кој е неповратен...Знаете дека тоа е тоа...Затоа што ние не постоиме заради времето, туку луѓето го измислиле времето и неговото мерење, за жал или за среќа.

19. Responsible

Responsible Популарен член

СДК Моето вечно животно мото е: ВЕЧЕР ЌЕ СИ ЛЕГНАМ ПОРАНО!

...барем секој ден си го повтарам ако не друго.

CharmedGirl and Libera like this.
  20. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Мудро, мудро кажано Мистер Черчил. :) :clap:

Attached Files:

Doozy likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.