[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312

Ете ја лепотицата, денес бев да ја видам и се распафта со тоа опавчето :angel:

Жал ми е што не може сопственик да и се најде :doh: Ќе си ја присвоиме изгледа на факултет..скришно :lol:

На antonina, kate21, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.472
    Jас не можам да сфатам арогантни и подмукли створови бре, да не можат еднаш да се насмеат, барем малку од душа :D Па, најверојатно оти јас не сум таква па ми е чудно.
    Леле време е за спавање, а беше и време за учење, само 3 листа читнав, денес мрзенката ме фати :D
    Ако,ако Лудо, ти ќе си даваш вишок пари за испит, наместо да си купиш нешто, лепи му ги на секретарот на чело.
    Него муабетов ми беше, овој татко ми со радиото си спие, до тука го слушам, тој да не е заљубен бе? :^) :D
    Денес со 3 дињи дојде дома, му викам, Од кај ти се?
    Една госпоѓа ми ги даде :| .
    Леле замислете и некоја маќеа да не ми донесе у кучи? :rofl: Се шалам, не веруам дека такво нешто ќе направи :) :D
    Него за кучињата кога сме, и јас си имам еден тако звани џукац, во бавча ми спие, Најубава е душичка, само на прозори седам и храна и фрлам од скинатото дупче на мрежата :D :D

На bittersweet, Monna.Monna, anabel-a и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Да не се жалите не сум ве почастила :lol: 8)
    Happy birthday to me !

Прикачени фајлови:

На Beauchamp, anabel-a, kate21 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Стари Adidas-ки, скинати, шорц, стуткана маица и тенка блуза преку неа. Надвор темно, воздухот студен и боде на носот. Алармот ме крена на нозе, дома сеуште спијат.

Тука е моментот на сомнеж. Некое гласче што прашува дали стварно ми треба ова што го правам, на овој начин, во ова време. Ме тера да се предомислам. Порано грмеше тој глас, сега само креска, дури смешно е. Ја изгуби силата со текот на времето.

Не за џабе некој умен човек рекол дека соништата почнуваат да се остваруваат кога желбата ќе стане поголема од изговорите.

Епа јас се чувствувам како мојата желба да станала титан, и што и да се случува, како да и тече овој процес, не може да биде по болно од можев ама ме мрзеше еден ден разговарајќи со некој, а всушност правдајќи се пред самиот себе за пропуштената шанса.

Не сакам живот поминат во мрза. Никој не го сака тоа.

Но не е ова само за мене, ова е за сите. За секој што има сон, желбичка што само си ја барикадира со изговори и никако да ја оствари. Навидум достапна, пред носот ама ај има време...

Ако нешто нема, тоа е време. И ако нешто не е битно, тоа се (пот)просечните луѓе и нивните мали светови со големи стравови и несигурности во кои не може да продре мисла на амбиција и храброст, барем да се сонува и да се инвестира дел од себе за нешто поубаво.

Јас сум луд. Тоа е веќе утврдено од мојата околина, во која сум уфилман и се форсирам за ништо, ама мене ми е преубаво, а тоа најважно. ТИ си најважен!

Еден ден, во не многу далечна иднина, ќе бидам во близина на ова

Уф, ама насмевка ли има на мене моментално...

Those that say it can’t be done should get out of the way of those doing it

Ајмо џогирање, толку од дечково...

На julie77, anabel-a, WildCherry и 3 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.888
    Допаѓања:
    102.216
    Замоткана во мирисот на утринското кафе...кликам ваму...кликам таму...
    СДК внимавајте кај кликате .Во потрага по рецепт за денешен ручек налетав на билдерски форум. :D Таму ми требаат 100 килограми мускули и нималку масти за да бидеш ценет.Ако го немаш тоа како рогови на глава да имаш а не неколку килограми вишок...а не ,не одам веќе на тој форум :wasntme:

Деновиве бавно ми минуваат,а годините летаат.Веќе ѕирка крајот и на оваа.Јас се уште имам нерешен статус.За да не паднам почнав да си ги применувам мантрите на хо"опонопоно.Да ви кажам,ми се отргнаа црните мисли.Како да има некоја блокада,не смеат да ме подземат...убаво ми е...па макар и без работа :f:

На imelda, ines.h, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Пак јас со своите замисли за мјузикл :tmi: Како би легнале некои песни на денов...Филмски пак, да бев јас Рејчел Мекадамс во Морнинг глори и мене да ме прашаа дали ќе пеев, ќе се качев на маса и ќе им исфилозофирав во стихови. Па и во Мојот живот во урнатини, damn right i'm gonna dance. Нема да треба некој два пати да ми рече.
    Колку добро ќе беше... на состанок кај директорот, тој блада, јас пеам... А всушност слаба музичка жичка, освен слух, имам во себе. Глас се нема, на инструменти баш не ми иде, а од секогаш сум била љубител на тапани... и не толку многу на тапанари (поздрав до тапанарот на Гримус, кој на една свирка ме мавна со палката фрлајќи ја во публика :tmi: ).
    Па ете така мили феминки, направете си едно музичко сценарио во глава, колку подобро би изгледал светов да си беше мјузикл животот. А јас од пуста желба, ќе почнам и да го пишувам на хартија.
    ...баклава денес на репете :$ и барни бре :geek:
    http://www.youtube.com/watch?v=EQyNN2Sf ... re=related

музики, љубови, убавини ^_^

На imelda, bittersweet, slavica999 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.615
    Допаѓања:
    113.531
    А да су удрам ја две-три васпитни сама на себе? Сто пати досега, а помислам одамна немам настинато, оп другиот ден, сум зарибала до даске, со кој памет бе Ангел. Синоќа јаден мој дечко не можеше да заспие од што дишев ко авион со расипан пропелер од четрсдруга. Не ми се верува како успеав вака да зарибам, и после 12 години и официјално да стигнам до капки за нос, демек помирно се спиело, да, првите два часа. Инаку вчера со љубави моја отидовме на театар, ни на театар не можеме веќе да идеме а да не го бараат од работа, не ми се верува, па само он ли работи во фирмана бре :@ Но, Сашо Миленковски :handshake: , одамна го познавам човеков, ми го има дадено најдоброт совет, овој пат се дал целосно себе си во претставата. Нека ни се здрави и живи Групер, инаку одење на претстава еднаш годишно, јали поретко. И официјално започна, сезона на топли костени и театар, улалалаааа.....
    Него ја идам дома на домашна нега, утре цупа цупа, орце ќе вијам, на свадба :dance: Ви посакувам и на вас да бевте од југот, па да се убивавте од јадење јапонски јаболки, ама тврди, никој не знае дека се слатки, сите мислат дека собираат уста, и јас скржаво на никој не кажувам, ја па после за мене да нема :lol: Шала на страна, есента ја сакам само заради костените и јапонските јаболки, чоколадни, со семчиња внатре, мммммммм, ( смајли што си го трие мешето )

На anabel-a и LilBaby им се допаѓа ова.
  8. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99

На Glossy-girl и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.071
    Допаѓања:
    203.992
    ^^Јас па мразам јапонски јаболка. Ич не ги можам :|

Инаку, сакав да кажам дека сите знаеме оти во животот има работи кои неминовно мора да се случат, кога-тогаш. И пак кога знаеш дека се неизбежни, како да не си подготвен за нив. Секогаш боли.
    Не знам дали е моментот дојден, ама нејзиното расположение и однесување како да го навестуваат тоа :worried: секој момент чекам да ѕвони телефонот...

На bittersweet, julie77, kate21 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Jaasemin

Jaasemin Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Не вреди да си добар.Ако си добар сите со тебе лоши,џабе е се....

11. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Сум смислила една стратегија против сестра ми ]:) Вчера, завчера ми вика, „кај мене има една продавничка, многу убави хулахопки има ама сите на попуст, по 70 денари. “ И кога ја грабнав, „како ма не ти срам, зимаш плата над 400 евра, само се корзираш, си купуваш работи, а и мојте ги носиш, ми ги амортизираш? Па нели сум греота, гледаш на мама и тато им каснат платите, ја почнав на факс да одам, ништо ми немаш купено, како на сестра. “( Бевме договорени по цела иЉадарка месечно да ме поткупува, ја да и го местам креветот |( ) „Ни иЉадарката не ми даваш веќе, оскудација, за греота сум ма, а ако ти само шетај си.. Знаеш шо? Сите знаат работиш у добра фирма, ме прашуваат, „ти купува работи? ти дава пари“ , а ја греотката ги лажам, да да ми купува ;( Па ја да имав бе сестра, ти каква што имаш се ќе и купував, срам те било. “
    И така.. Сега се чека деновиве на шопинг да ме носи :D
    Па мислам стварно, треба да ме поднови нешто, нели? :wasntme:

Али сериозно, пред мноооогу време се имавме искарано за гардероба, и решивме да не ми зема и да не и земам. И после, малку по малку почна да го крши договорот. И сега само ми краде облека, не и викам ништо, некогаш само се шалам, демек опааа пак носиш мое а? Али пред некој ден, си се рашетала во продавници, донесе дома пуна торба облека, а на мене ништо не ми купила. Кај го има тоа? :D

Оф, денов ми почна убаво. Тешко беше додека се скорнам од кревет, ама штом станав, како попај се чувствувам. Или не уствари, како Ѓоко The fish. Јас ја имам силата !
    :D
    Ај се разблаботев по сабајле, и чудно сеуште сум океј. Во недела навечер, мислам дека во постела ќе лежам, со четири глави над мене, и машинка за притисок на раката. Не е шала, у понеделник полагам :|

На Sara123, Mishela, Monna.Monna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Зошто мора секој месец да бидам настината? :envy:

13. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Koлку само некои луѓе со сила се прават глупави и прости! :)

На rici.aaaaa и teletabis4e им се допаѓа ова.
  14. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.927
    Сакам да кажам дека мразам луѓе што со сила сакаат да се чувствуваш непријатно и глупо поради нив!
    Ненамерно или сакаш тоа да го скриеш... имаш откопчен патент на фармерките, имаш дамка на блузата, однопаку си ја облекол или имаш нешто во косата.
    Наместо да те викнат и да ти кажат скришно тие паничат леле имаш нешто во косата, валкана си! Се дерат намерно.
    Не бараат ни време ни место, шлапни си.

Друго што сакам да кажам е дека се се меша со политика.
    Ко ќе размисла поубо животот ти е политика... или владееш или владеат со тебе.
    :worried:

Ништо, имајте убав петочен ден!
    :hai:

На Hayley, Lov3, rici.aaaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    28
    Нема да дозволам со мене да си го хранеш егото.....

пс. опасни глумици сме :D

На Ilusionist и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  16. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Оооооо фала богу петок не ми се верува дека конечно ќе можам да се одморам и изнаспијам и да не мислам дали утре ќе праиме тест и кој ќе испарашува.После толку напорна недела заслужувам одмор можеби е за кратко али вреди...многу напорна недела секој ден учење и после по се тоа па и слаба оценка искрено незнам што ми станува на тест како се да заборавам и тој што си се снашол да препише си доби добра оценка а јас слаба и никој не ми верува дека стварно учев а и на тест тие што ги заборавив зашто ми се ипомешаа имиња и години и дури неможев па да препишам настаничката како за инат назад седеше :| и после конечно напред седнав ај си викам барем да се заинтересирам а па сега наставничките напред седат абе каков малер сум :tmi:
    И денес КОНЕЧНО препишав нешто граѓанско,ма не нешто тука цел тест 8)
    И после такви денови ми здосади од школо и последен час Физика ајт си тргнавме накај дома и така сите више спиеја па ќе немаше некаква корист и да останеме :)

17. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Многу ме нервираат надуени типки откај надуени живи примитивки да отвори уста незнае збор да сврзи...
    да ја плукнеш ќе рѓоса,ама пусто се рекло дека се типки,загревче што значело да е надуена па уште и да сопне и да тресне на земја тогаш навистина ќе знае дека тоа е нејзиното место,xaxaxa

18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    FRIDAY ! :D

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да сум едноставна девојка. Скромна. Сакам да се радувам на малите нешта. На пример сега враќајќи се на кај дома му се радував на есенсково сонце, се насмевнав за листото што падна вртејќи се. Сакам да сум задоволна со себе си.
    Сакам добри парчина облека. ВИсоки потпетици. Впрочем која девојка не сака.
    Сакам да сум со него. Обожавам. Тогаш се сакам себе си и него. Ги сакам неговите допири по моево тело. Сакам кога ги буди сите мои сетила. Сакам кога ме бакнува во вратот. Кога се бркаме бакнувајќи се. Го сакам денот кога него ќе го почувствувам во себе. Сакам кога јас сум јас во неговата прегратка. Чезнеам за тоа бесценето место. Сакам кога ќе се скоцкам па бестрамно го заведува. Сакам кога гледам дека полудува по мене. Ја сакам и болката што ми ја предизвикува неговото НЕприсуство.

Го сакам него. Се сакам себе си. ГО САКАМ ЖИВОТОТ. Ги сакам луѓето во мојот живот. Ја сакам и мајка му.

Забележавте нели? Главен збор во постов е САКАМ !

На bittersweet, julie77, arontt и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.924
    Сакам да сум дете, да не морам да се грижам за ништо :)

На Chica.Loca, crazylady и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.