[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Узбуџења и узбуџења, се за џабе. Ако, поубо ми е мене вака. :D

Туку, ете конечно пак викенд. Фаала богу, има да се излежавам сега. :wasntme: :angel:

2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Денеска знам дека израдував едно дете и доволно ми е. На еден пријател му ги предложив сликите на Стефан зошто е дете со супер талент, и знам дека за такви таленти вреди да се потрудиш, иако можеби знам дека за некој не е голема работа, ама за него верувам дека е. Има само 15 години и е одличен фотограф за портрети. Му симнувам капа.. браво..

http://on.net.mk/galerija/stefan-sokolovski

На Chica.Loca, Hopeful, L-enna и 8 други им се допаѓа ова.
  3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    сдк дека душава ми трепери денес. што од убавини што од неубавини... повеќе од неубавини али нејсе нели човекот постои за тоа да се бори секој ден.

утре ќе си бидам домаќинка, ќе си готвам ќе си чистам ќе го средам нашево катче, само да не огрее некое сонце па пак да ме снема во град на шетање :lol:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Велат секој крај е почеток,но несакам фрази досадни!

На biggirlsdontcry и karenin им се допаѓа ова.
  5. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Today its gonna be a good good dayyy ...

будење со љубовче утринско гушкање ( попладневно де :tmi: ) кафенце со него и мамика и смеење уште од посабајле ,
    ако по утрото се познава денот денов би требало да биде прекраснотии .
    следно ке биде
    исклучување на телефонот ,шеткање низ скопјево ,пиење мноооогу пиво низ парковите ,сите пропратни убавини што ке следат и љубов љубов и само љубов ,
    уште некој саат и отидов бесрамно да ги крадам последните зраци што ни ги дарува сонцево и да ги наполнам малку батериииве ...

ај приBатно :hai:

На kravce, Squirrel и ljubam им се допаѓа ова.
  6. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Преокупирана сум со обврски околу школото и надвор од школото, аман. Главата незнам каде ми е и затоа немам ни време да се вклучувам, а уште помалку да пишувам. Да не ми е златното тефтерче незнам што ќе биде.
    Сега ќе си се спремам за екскурзија, конечно. ^_^ Одмор малку.
    И сакам да кажам дека се плашам од заболекари и ич несакам да одам. Одвратна ми е помислата да ми брчи со таа машинката. :doh:

7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Готово завршија деновите, кога на школо со уживав, и гајле си немав. Од понеделник само тестови и тестови и испрашувања.. и све.. :geek: Белким со лесно ќе ја завршам наредната недела..

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не можам да се пофалам дека неделава ми е една од подобрите. Имаше некаков прогрес, не се жалам, но нервозите и напнатоста се неизоставен дел.
    Еве на пример за прв пат земаш да направиш торта сама, пред тоа никогаш не си правела, и како за прв пат ја правиш совршено. На крај со шлагот за премачкување правиш утка, испаѓа водест и нели не е толку битно тоа, битно си успеала да ја направиш цела торта. Го мачкаш како знаеш и на крај некој го гледа целосниот резултат и не ти вели Браво, туку ти се фаќа за шлагот и те прекорува како си успеала да го направиш така водест, требало повеќе да биеш итн итн.
    А она претходното не е битно нели, пропаѓа? :^)
    Се нервираш, и иако знаеш дека не е толку важно, дека ти како за прв пат си направила супер торта, ама самодовербата веќе не е на исто ниво и колку и да сакаш не може да не ти е криво.

Значи прво види ја позитивната страна, израдувај се на направеното, барем за трудот вреди, па после кажувај што можело, а што не можело и како требало.

Ми ја исцицаа цела енергија луѓево, едноставно сакам никој да не ме замара барем денес.

На Markusa2, perlaa, Monna.Monna и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Нема подобро чуство од тоа кога ќе завршиш со сите часови и си идеш дома , крај на неделата јеееее

Ама после кога ќе ми текне колку испити имаш следните недели и што треба да правиш викендот :envy:

На Monna.Monna, anabel-a, Elennaa и 11 други им се допаѓа ова.
  10. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Опааа братлето ќе си го видам за две недели.. Да се вратиме на традициите =)
    Да ми затвара врата и да вика гуд најт а јас да глумам демек сум успана, па да ме поздравува кога ќе додам од школо=) хехеее, ајде братле!

11. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Пред две години дојде, ја запознавме и бевме ептен пријателски настроени кон неа, како и таа со нас.
    Секојдневно ни помагаше во изучувањето, заедно се смеевме, заедно игравме игри... и ете денес...како и пред 2 години пак се собравме сите заедно но сега беше поради нејзиното заминување. И подаривме подароци, да се сеќава на нас, нели. И солзите беа со нас. Во секој од нас имаше чувство на тага ;( .
    Таа си заминува за Америка, волонтерот на Мировниот корпус...и може нема никогаш повеќе да ја видиме.
    Ние во Македонија, таа во Америка, сепак ни кажа дека си оди со позитивни импресии од Македонија.
    Ќе ни недостига премногу, барем на мене. :l: :nod:

А, да... сакам дожд, сакам, сакааааам... :rain:

На kravce и L-enna им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    10.215
    Сум станала невиден мекуш.
    Синоќа се тресев на десетина минутки пред да стапнам дома, после речиси два месеци.
    Убаво е да си дома, кога дома е зоната во која си најсигурен. Место изолирано од злите надворешни влијанија. Не дека секогаш е така розево и дома, ама дома има ајвар! :D И љубов.
    Дома ми се другарите со кои кафето преоѓа во пиво, пивото во кафана, кафаната во дискотека.
    Онаму каде некој ме гушка до изгејсонце. Најубаво заспивање.
    Викенд е и сакам да го зграбчам како никогаш.

На 1209, bittersweet, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.231
    Хммм колку е убав животот. После пеколни 10 дена дишам,живеам и љубам повторно...Во животот вистинската љубов е една.. А јас знам само дека ќе го сакам до крајот на животот.. :inlove:

На Serafima, kravce, Hopeful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    СДК пресреќна сум !!! 8)

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Страв.

Од пајаци, затворен простор, отворен простор, од мотори, велосипеди, кловнови и цркви. 1001 Страв од се и сешто.

Имам страв од лифтови, мостови, осаменост...
    Од изневера, возење автомобил, и лоша музика
    Имам страв да не го изгубам, него, неа, да не се изгубам самата
    Страв од езера и реки но не и од мориња и океани
    Страв да не донесам разочарување од некоја моја постапка, но не и страв да превземам ризични чекори
    Страв од пожари, поплави, земјотреси, бури, грмежи и молскавици
    Страв од просечност, паѓање, и предрасуди
    Страв од стравот, и од се што е страшно.

Страв.

Fear is nothing more than a obstacle that stands in the way of progress. In overcoming our fears, we can move forward stronger and wiser within ourselves

На julie77, Umbrella22, Chica.Loca и 3 други им се допаѓа ова.
  16. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Благодарност до 5 нет со песните на youtube уште пред да ги отворам веќе се исполнени, за филмови да не зборам а пораките на chat уште пред да ги напишам се испраќаат. Лудница :D

17. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Се би било многу полесно доколку секој си ги става зборовите на кантар пред да ги изговори

На kravce, cinderella5, Hopeful и 10 други им се допаѓа ова.
  18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Оној глуп момент кога ќе дознаете сосем случајно дека вашата мајка има проблеми со здравјето и се шета со денови по лекари, па после и на работа оди... Толку се изнервирав и се загрижив, ми идеше да и се јавам и да и се дерам зошто крие такви работи и ги прави сама кога сум и ќерка и не сум мало дете... ама место тоа решив убав ручек да и направам да ја чека кога ќе си дојде.
    Барем да е најадена убаво кога ќе ја седнам да ја карам после :lol:

На bittersweet, kravce, Divinebutterfly и 21 други им се допаѓа ова.
  19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Здравје кога еден ден ќе имам свој дом, сакам да имам мала кујничка.
    Мал, убаво уреден простор кој ќе биде целосно искористен и во кој сѐ ќе си биде на свое место.
    Простор во кој сѐ ќе ми биде на дофат и во кој мирисот од зготвената храна ќе биде поинтензивен.
    Малите кујнички изработени од природни материјали во убави бои, отсекогаш ми се допаѓале бидејќи зрачат со некоја топлина. Освен тоа, полесни се за одржување, а поради малиот простор - никој нема да може да ми се меша во готвењето :wasntme:

На Ognenija, kravce, cinderella5 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Не жалете за времето кое сте го поминале залудно,потрошувајќи минути плус, мислејќи,жалејќи за нешто е завршено и нема да се врати.
    Таа енергија насочетеа корисно, продукутвно, за да не истече уште една минута плус напразно.
    Минута плус напред, наместо копмеж за нешто што никогаш нема да се врати, назад.

На kravce, cinderella5, Hopeful и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.