[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Toпол ми е денов.Исполнет со безгрижни прегратки.
    Баба ми и сестра и неможат да ја сокријат љубовта и копнежот по мене.Цел ден ме гушкаа и бакнуваа.Ко плишано мече се осеќав.И така сега сум си подуени обравчиња од штипкање...

Дождливи денови,ги делам на два дела.Едниот ми е синоним за прошетки по дожд и мирис на печени костени,а другиот чај со рум и мед и омилените серии,или книга.
    И онака сум болна откако се вратив па деновиве сум со темни кругови под очите чаша капучино и маратон од омилените серии.
    :coffee:

Уствари јас сакав да кажам,мразам да ми бараат облека!
    Не ја давам бе,не ја давам!Моја си е,моја и јас одлучувам дека не сакам некој по град да се шета во мои алишта.А и пред се,хигиената. ;)

На Hipster, bittersweet, cinderella5 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Денес многу ми е шашав денов. Плус му се инзсмеав на попот без причина, едноставно ми дојде кога наметката ми ја стави на глава и почна да пее „Господи помилуј..“
    НезрелоС левел инфинити . :D
    Инаку доста убав ден, плус врне, плус празник.
    Почна сезона на гоење ^_^
    Ајде јас сега ќе чекам гости дома, кој сака да се надебели ( мајка ми многу убаво готви :nod: ) нека повели.
    Среќен празник на сите што слават. :party:

На FortuneTeller.xD, Chica.Loca, cinderella5 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Моментов, кога денот ке започне со кафе правење и седење на балконот со шолја во рака и уживање во дождот
    , еден фин муабет со едно пријателче што многу ми е мил 8)
    Па едно учење повторување на стари материјали, готвење нешо набрзинка и коначно ДОЛГООЧЕКУВАНИОТ момент, да заспијам слушајќи како капките дожд лудо удираат на прозорецот
    ...
    Ролетнава баш поради таа чест ја тргнав.. Да уживам во есента целосно :)

;)

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Mил мој прилепски градски саату ,кога ќе те реставрираат ќе бидеш милион пати поличен од Биг Бен ;) :rock:

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    На листата од шеснаесет луѓе со највисок коефициент на интелигенција во светот, објавена на 23 октомври, се наоѓаат двајца Хрвати и еден Босанец, а на првото место е Грк.

Доктор Џејсон Бетс креирал светски интернет лексикон на генијалци, во кои се најдоа најинтелигентните живи луѓе на светот.

Помеѓу оние 16 со највисок коефициент на интелигенција се наоѓаат Хрватите Иван Ивец (IQ 169) и Мислав Предавец (IQ 192), како и Босанецот Ведран Глишиќ ( IQ 175).

Листата ја предводи Гркот Евангелос Катсиоулис со IQ 198. Работи како психијатар и има дури три дипломи – од филозофија, медицинска истражувачка технологија и психофармакологија.

Просечниот резултат на тестовите по интелигенција изнесува 100, а кај повеќето луѓе IQ се движи помеѓу 85 и 114. Секој резултат над 140 се смета со висока интелигенција. Оние кои ќе остварат резултати над 160 се сметаат за генијалци.

А македончето каде е ? :^)

6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Ова сакам да го кажам...
    Само нека продолжат да уживаат во мојата болка... :|

Прикачени фајлови:

На MarchelineAmaru, karenin, Smilly и 2 други им се допаѓа ова.
  7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Веќе подолго време немам што да кажам :x од некоја причина која ни сама не ја знам останав без зборови .Но убаво ми е одвреме навреме да ги читкам вашите постови посебно во оваа тема,сите сте толку убаво романтично расположени и мило ми е што му се радувате на дождот и што на некој начин ве инспирира да пишувате за убавите нешта во животот. :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.885
    Допаѓања:
    163.616
    Да, јас сум тој тип на човек кој знае да стане на сред средба на кафе и да си отиде. Тужете ме, убијте ме, не знам веќе што... Ама стварно не можам да трпам кога некој раскажува работи кои не држат вода, кога паметува,а е шупливо се што кажува, па гледа надмено, а е толку глупо,глупо,глупо. Па се труди да ги понижи арогантно соговорниците,ама зошто сите знаат за каков човек се работи, не бидуваат понижени, а бога ми ни воодушевувани од елковентната страна...туку онака,ооо ханиии...јаден си.
    Значи не поднесувам глупави,а полни со себе суштества. Сакаш да разговараш со мене, тотално си изгубен, не знаеш што да правиш со себе и оп од еднаш започнуваш да ми беседиш глупости. Извини бате,ама хау абаут едно фино,топло одјеби?! |(
    Исто како што не поднесувам жени без достоинство. Кои знаат да прават очајнички потези за да привлечат внимание на личноста која ги пикирала. Изгледа цел ум им оди во пантривите нозе и долгите коси, пошто друго логично објаснување и да немам...Сик.

Ме напунија со негативна енергија, башка стомак ме боли. Врнело- не врнело, што го врнам, ќе го искочам!

На MarchelineAmaru, Neytiri, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    Тортичката е готова, солените мафини готово, благите се прават. :$

10. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    СДК пропаднат викенд,не оти другите биле нешто поарни,ни синока не излегував ако барем си спиев едно 12 часа,а денес втора смена сум до 10 а утре сум цееел ден на работа такада пак нема шанси за излегување ама едно ууубаво ке си се наспијам оти во последно време само тоа ми е битно,шта чеш

11. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Ја би наминала на тортичка,ако не е проблем :lol: :$

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Керкичке златна моја се те разбирам, и кога плачеш, и кога се смееш и кога инает водиш за нешто, ама неможам да разберам како цел ден можеш да ја слушаш Гангнам стаил и да играш не реагираш на мојте зборови дури кога ти велам дека ке одиме навор да се прошетаме( за кое секогаш прва беше).
    Што има во таа песна незнам , ама знам дека цел вечер во глава ке ми се врти
    http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

На Boomgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Чувствувам дека ке качам температура, ми тежи главата и само прашање на време е кога ке се разболам. Еден жежок туш ке помогне.
    Одох јас. :worried:
    :rain:
    :emo:

14. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    900

Баш вака се чуствувам во моментот и наместо да решам што да облечам и да се земам да се спремам, јас си читам разни глупости, а и без тоа не ми се станува од креветот, сакам да се гушкам со него, ама и тој да е до мене.

Ама: Животот е убав и јас уживам во него!!
    Have a great night!! :*

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Споменав во една тема дека покрај 5 годишното женско кутре кое го чуваме, дома размислуваме да си посвоиме мало мачорче. Повеќето љубители на животни со кои се консултирав, ме предупредија дека тоа не е баш добра идеја, особено затоа што нашево кутре е страшно многу љубоморно.

Ама денес налетав на ова, па им викам на моите: Видете ги бе колку си се сакаат! Така и нашиве ќе си играат заедно :wasntme:

На Neytiri, Shelea, Cataleya и 17 други им се допаѓа ова.
  16. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Многу е лесно за човек кој веќе се навикнал на доброто и на среќата.Се до оној момент кога на врата ќе му затропаат лошото и тагата.Колку и да не сака да ги пушти да влезат ќе го нападнат.

Додека се убедувам пак да и се вратам на книгата размислувам за тоа колку ние луѓето навидум изгледаме совршено.Слушаш различни коментари од типот "Види ја бе ти девојкава,каков совршен живот живее".Потоа преку друга ситуација дознаваш дека на истата таа девојка животот не и бил толку убав како што ти си и го замислувал.
    Сите си имаме свои проблеми.Е сега,постојат луѓе кои знаат да се носат со нив,и луѓе кои дозволуваат проблемите да го однесат во неповрат.

Го отворив прозорот,да ми се прочисти собата,абе ладно е луѓе.Ама ако,мене ми е мерак,на другата страна од мене се моите виолетови пижами кои се вистинска убавина за ваквите денови.

Ааа да,сакам некој да дојде и да ме гушка нежно.Додека учам да почувствувам нечија рака околу мојот врат.Ама нема таков..Уствари има како не,бато е тука,ќе го ангажираме :D

На Moira, cinderella5, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Сакам да кажам дека едно не ми е јасно: она мажине мистери, сликани по Келвин Клајн боксерки, замачкани со масленце, се сликани во полна ерекција или натенане :wasntme:
    Ама ептен ме интересира ^_^ Какви убајни ма, остај шо се излигавев :talk:

На cinderella5, lunicka, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Има денови кога едноставно се што ми преостанува е да вегетирам и ништо повеќе.
    Денеска беше таков ден.
    Ми се читаше книга - книга не пипнав.
    Ми се пиеше чај - не пиев, немаше кој да ми свари, нели мене нормално ме мрзеше.
    Ми се гледаше добар филм или серија, сеедно - пиши пропало и тоа.

Крајно непродуктивно поминат ден.
    Сите почнуваат од понеделник, јас стартувам од недела. :D :D
    Утре ветувам дека ќе го мрднам газов од кревет и ќе се преместам на фотелјата!

Ми се посетуваат нови места, очајно многу ми треба било каква промена.
    Сакам да штракам со апаратот, сакам да впивам нови култури и впечатоци, сакам да запознавам нови луѓе. Сакам да одам во Турција, пример. Да јадам баклава со многу шербет од што ќе ми се стужи, и да пијам чај покрај Босфор. Да ја сликам Аја Софија и да впивам мириси и ноти од Капали Чаршија. Ми се оди...

http://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc

When I was just a little girl
    I asked my mother
    What will I be
    Will I be pretty
    Will I be rich
    Here's what she said to me

Que sera, sera
    Whatever will be, will be
    The future's not ours to see
    Que sera, sera
    What will be, will be..

:f:

На Hipster, bittersweet, CaperucitaRoja и 18 други им се допаѓа ова.
  19. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Најубавиот подарок!! :angel:
    Ви се свиѓаат? :makeup: :l: :f:
    Како на сликава се исти само бојата е розева на моите.:D

На ludoto19, tweety26, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    СДК дека неможам да се дефинирам како се чувствувам, дали е од ова времето незнам...Ептен сум депресивна нешто денеска. А и се разболев ( носот ми е затнат целосно, немам капки и мислам дека ако легнам да спијам ке се угушам), плус сум ремногу преморена, нозете не си ги чувствувам...ахх сакам се да се среди...зошто вака?? :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.