[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Не за џабе се рекло:
    Оди кај сиромав на јадење, кај богат на еб*ње

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    28
  3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Нема ништо поубаво од тоа да седеш на каучот покрај прозорецот со чаша кафе со млеко, да ги гледаш пожолтените лисја на кајсијата и да го слушаш дождот како паѓа..

На Phyramide, Doozy, Hopeful и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.618
    ^^ Не брзајте, не ми е готов ручекот, до кога да стаса може да дојдете само за второто (се зезам) :rofl:

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Понеделник а? А јас од петок почнувам со полагањата. И тоа почнувам со за мене најтешкиот предмет :( Шо да правам бе коа неможам едноставно не ме бива да научам такви мутави предмети. Не сум јас крива. :) Ама кога тогаш морам да го научам, да стиснам заби. Поарно сеа одколку у јуни или август. Сакам цел ден да врне. Да неможам ни да помислам да излезам некаде :D Тоа е лекот за мене

6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Зелено цветче си добив. 8)

7. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Кога ќе слушнеш некои преубави вести од сабајле, абе срце да ти затрепери.... нит ми се јаде, нит ми се пие, само ми се сонува :sun:

На Hopeful, anabel-a, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Некад милувам да се средувам и ден и ноќ од нокти до депилација и отстранување на сите можни влакна од телото.Некад се средувам од глава до пети,а сега..ме мрзи и ноктиве да си ги налакирам :drunk:
    Ај ке си се тешам нели времево е тмурно,па и јас како него :lol:

9. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Секое сабајле отварам очи ,мрзеливо се тегнам едно 15-20 мин додека се решам да станам ,и се мразам и себе и се околу мене док се расонам :lol:
    ама не и сабајлево ...
    ми звони телефонот ,кревам слушалка, го слушам колегата сме фатиле на спортска
    оуу јеааааа :party:
    па луге првпат уплаќам и првпат фаќам како да не се радувам :D
    сеа нормално ке ги делиме он ми ги напиша утакмиците ја само уплатив ,не живеам до пошта али ипак поштенa сум си ја .

го пијам кафево лагано уз феминава наша ,па ке одам да завршам некои обврски а и да си ги земам паричките .

... Џинџерке мор зош си така нерасположена ,па убав е денов ...

јас ти праќам позитивни вибрациии кај и да е ке стигнат до кај тебе :*

На anabel-a, kravce и Beyonce87 им се допаѓа ова.
  10. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Есен, е ова е вистинска есен. Го сакам времево!

На sweet-cherry, marama, bluegirl7 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Сакам некој да ми подари шише Рум! И да си го испијам сама . И да танцувам на некоја латино музика. Имам потреба од заведување, онака како што беше некогаш. Како што е кога се гушкаме додека танцуваме и срамежливо се смееме и си крадеме мали бакнежи пред очите на другите. Премногу сум изморена при бидејќи секој ден станувам рано за да одам на вежбање. Неможам да се наспијам како човек. И многу е лошо тоа што се чувствувам непродуктивно. Се ми се чини како да тупкам во место откако дипломирав и откако немам работа. Се тоа па тоа. Дури ме мрзи да одам да се шишам бе еј. Немам желба за ништо. Одамна немам желби. Отсекогаш имав само една, главна и најголема, но таа беше невозможна. И последниве години ја заборавив. Кога ми викаат да си замислам желба пред да ги дувнам свеќите за роденден, јас сум збунета. И секогаш си викам во себе: епа да им се исполнат желбите на тие кои во тој момент ги гледам пред мене. Тоа трае со години и не сакам да продолжи. Сакам да имам желби, вистински и длабоки. Зашто Евреите имале толку црна судбина? А биле/ и се едни од најбогатите луѓе. Зашто Власите немаат една своја татковина и отсекогаш мораат да талкаат постојано за да си најдат огниште кое би го нарекле свое? Зашто некои нации не се среќни што имаат татковина и не останат да ја развиваат внатрешно истата? Зашто мора да сакаат да се шират и да приграбуваат? Мислам дека сме 21 век... А се ми укажува дека на наше тло и неможе сеуште да дојде истиот. Немам ништо против геј популацијата. Дури и ми се слатки се додека не прават лоши работи. Јас сум поборник за насмевките, танцувањето и румчето. Имајте топол ден и бидете убави во својата душа. Немoра да дадете лажен комплимент, доволно е да упатите вистински насмевки. Тоа е едно од моите водила.

На julie77, Monna.Monna и NoellePage им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    17.711
    Фала на сите што ми пуштивте (ако има) среќа, ми се најде барем за тестот.
    Лесен беше, добро јас шо сум тутурутка тоа е друго, ипак решив нешто. Ликовно во дневник 5 ми стави, добро знаев дека ќе е петка, ама добро осигурана сум веќе. Физика 2 добив (за мене 5), дај Боже да ми ја стави и у дневник.
    Ај идам да учам, имам ненормално многу за учење.
    Убав ден :hai:

На Adi888, srcekrsacka и Katerinceee им се допаѓа ова.
  13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Секој еден предмет околу мене ме потсека на нешто, буди некои спомени, доловува мириси и чувства по кои ги паметам случките од минатото.
    Над мене имам една полица и на неа секакви глупости. Синиот лак за нокти од апсолвентската, свеќникот во форма на портокал во кој сега ги чувам обетките, подарок ми е од бившиот од многу одамна, отварам фиока, првото нешто што го гледам е ливче од кладилница на која сме нацртани јас и дечко ми, карикатури, старо е тоа ливче 4 години, и ме потсеќа на првиот пат кога отидов кај него на работното место, тогаш и прв пат се сликавме заедно, паметам дека го носев розевиот шал, кој патем ми е многу одамна подарок од мајка ми.
    Веднаш до тастатурава на која моментално пишувам која инаку е на дечко ми, се наоѓа една црна кутија во која ги чувам сите мои шекерчиња, приберувани од кафичи, и од каде се не. Најодоздола има едно, од Лук Оил и ме потсека на првиот одмор со дечко ми, во Охрид, кога застанавме на бензинска да одмориме и патем зедовме шекерче. Тоа шекерче има голема историја бидејки стоеше во колата уште добри 4-5 месеци после одморот и решив јас да го земам и да почнам за забава да собирам шкерчиња. :wasntme:
    Ако погледнам позади мене во кутијата за панкала гледам едно пресимпатично мало бордо пенкалце, си го најдов во чанта подарок од сестра ми, и многу убаво пишуваше па си го задржав.
    А ако си погледнам на ракава, гледам подароци од полуматурска, матурска забава, и еден св Валентин.

Спомените се насекаде, само погледнете околу вас и ке видете дека секој предмет има историја. :)

На sweet-cherry, bittersweet, Divinebutterfly и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    ^Јас од спомени се уништувам...толку очајно сакам да го вратам минатото..веќе ништо не е исто..

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ^Јас пак поради тоа ги чувам, потсетуваат на подобро, безгрижно време. :)

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.267
    Допаѓања:
    67.851
    Многу ми е смешно кога некој ќе ми рече, еј си се нашминкала денес? Креон имаш ставено, м?
    А јас од дома без креон не сум излегла. Ама изгледа толку се познава. :D

Сабајлево фрлив куп шишиња, со мм ко тинејџери сме си, журчиња си праиме. :rofl:
    Ако, битно е да се љуби и да се пие. :)

На antonina, La.Reina.Del.Sur, Divinebutterfly и 14 други им се допаѓа ова.
  17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    најубавите нешта се оние кои не ги очекуваш а сами доагаат :)
    е тоа ми се случи мене-пред некој ден ми се јави една докторка, сум аплицирала кај неа и само ми рече го чувам твојот меил САКАМ ДА ТЕ ЗАПОЗНАМ :D и се договоривме за интервју-разговаравме што разговаравме, и ми рече ке ти се јавам-чекав, чекав, цел викенд не ми се јави почнав да ја губам надежта
    кога прееска навистина ми се јави :$ и здравје боже, почнувам од Среда на работа кај неа-прво со скратено време 1 месец , па после ке видиме, многу сум срекна што некој ми даде шанса да направам чекор НАПРЕД во мојот живот т.е. во мојата кариера ^_^ -ФАЛА ТИ ГОСПОДЕ за оваа шанса навистина ми требаше во животот :nod: :nod:
    коцките сами се редат :)

На sweet-cherry, Phyramide, Divinebutterfly и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Погледнувам во часовникот и не се мрда :yawn:
    Луѓе, овде мислам на ранобудниците, ама јас немам поима како вие издржувете ама за мене дефинитивно не е станување во 6.30. Ме печат очиве и немам концентрација, среќа и немам многу работа инаку шансите да укакам нешто се најголеми до сега.

Утрово бев на годишен преглед и сум 1cm пониска од лани :? WTF? Am I getting old? :worried:
    Резултатите од крв не се готови ама се надевам барем тие нема да бидат лоши.
    Ме прашаа колку пати неделно сум физички активна и ги излажав, кретен. Па како да им кажам дека освен сексуална немам скоро никаква друга активност, како? Уствари како немам, вежбам бицепс со вратата од фрижидерот, чашите и тањирите сама ги ставам во садопер, сама си го местам креветот, тенчам прсти и стегам мускули на усна шуплина со цигари...
    Ми е срам што сум станала мрзле и што сакам само со кампањско нејадење да одржувам тежина ама не бива. И демек ми поверуваа, мхм, да. Толку неуверливо звучев што и сама себе си бев смешна.
    Заклучок: Повеќе не си ветувам ништо, очигледно не умеам да се држам до тоа.
    И ова потписов треба да го сменам, мислам дека само првата реченица е доволно описна за мене. |(
    ...I just can't.

Флегма поздрав од мене, аста мањана (ова на Шпански би требало да значи - до утре) :drunk:
    Отидов јас на пауза да си земам никотинска доза уз кафе... И да ми помине време, чисто онака...

На La.Reina.Del.Sur, Cacy, Doozy и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јеееееееј убав ден. Едно станување, правац кујна, кога гледам на масата пластично од сирење. Отварам кога внатре гледам 5 парчиња од овие [​IMG] и тоа големи. Ми светна пред очи. Убаво така си се засладив сабајлечки со чоколадна торта. Фала на тетката што ги испратила парчињата специјално за мене. Одамна немав јадено толку слатка чоколадна торта. :clap:

На cinderella5, NoellePage, ilipili и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Абе знаете кое задоволство е кога ќе ви пушти мајка ви СМС дека дома ве чека тавче-гравче со салата и чорбаџиски пиперчиња?

Аууу, едвај чекам да завршам со работа и да ждерам! Немаше да бидам порадосна ни да ми кажеа дека сум добила патување во Дизниленд. :rock:

Засега, ви праќам еден поспан, но ефикасен и вреден поздрав, трчам сега на цигаре пауза. Мххх..

На eli25, Phyramide, cinderella5 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.