[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Го знаете Миле Паника? Секако, нема кој не го знае :) А го знаете Миле Паника во вистински елемент, т.е. во паника? И да не го знаете ќе ви го(се) опишам: читај малку она што треба за утре-кликни на интернет, читај малку она што треба-зјапај во телевизорот, читај малку она што треба-влези во купатило....и така до бесконечност. Уствари, не може до бесконечност, само до утре, утре се полага :D

Не знам кај ми отиде вербата во себе и сопствените квалитети, дека можам, дека знам, дека ќе се извадам, дека ќе се снајдам како и секогаш..... Имаше едно време кога на испит одев со пола отворена книга без трошка страв и поминував без проблем. Само пред еден испит ме фати трема која исчезна во моментот додека не седнав пред професорот. И во моментот ми дојде да си го свирнам куршумот што сум се плашела од него, човекот е сонце :sun: Грее и со појаватa негова, а уште повеќе кога ќе го слушне човек како зборува, со каков жар предава за германската книжевност. Професориште, човечиште, со знаење од секоја можна област, и пред се', невидено добар педагог. Единствен и незаменлив. Образован и начитан до бесвест. Чест беше да се добие комплимент од тој професор во врска со знаењето, а јас токму тоа го добив, и неверојатно многу ми значеше тоа во моментот. Тоа беше друго време, време кога верував дека знам, барем толку за да поминам. И успевав :) А било и многу повеќе, така ми кажа гореспоменатиот професор :wasntme:

Ова утре што треба да го полагам....па побогу, не може и не смее ни одблизу да се спореди со она што го претрпев на студиите со одредени стравови и ужаси од префосорите на Филолошки факултет....Башка, трае 3-4 минути, и да сакаш не можеш да не гукнеш за толку кратко време :^) Уште да можев да сфатам зошто ме фаќа трема, добро ќе беше.

Ќе бидам задоволна ако не почнам да зборувам утре клингонски место англиски. И ако случајно видите или чуете дека некој се обесил на мудата на Букефал, мило ќе ми биде што ќе се запознаеме :nod: Да, срамота е ако паднам и никој не може да ме разубеди во тоа, колку и да сака да ме утеши дека не е така. Уште повеќе ќе ми биде криво што пропуштив ден за вежбање во теретана, ноќ помината во прегратките на љубовта......Се надевам ќе се исплати сето ова. Само ме плаши таа моја проклета судбина да ги поминувам без проблем најтешките предмети и испити, а на наједноставните и најлесните работи да кикснувам од мене непознати и необјасниви причини. :| Држете среќа утре да се случи исклучокот од ова правило :D

Може ова едно од моите омилени човечиња да ми го олесни моментот. Кога и да ја слушнам, се' негативно што чувствувам во моментот од мене исчезнува, барем на кратко.....

http://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o

п.с. Леле утре колку ќе се смеам на постов..... :o

Phyramide, Serafima, Moira and 7 others like this.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

^ Јас сум на линија Њу Џерси, Њу Јорк и Бостон цел ден... следат упатства од властите и ќе бидат добри. Лошото е што нема да имаат струја,освен во Бостон... Непријатно е секако, ама убедена сум дека мора да бидат сите добри.
    Солидно се спремни,ама...никогаш не се знае.

ludoto19 likes this.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

A нели рекоа ќе удри овој ураган? :^) Cрбиве Aрапиве се насобрале на Jутуб, го чекаат тој момент :|

http://www.youtube.com/watch?v=yXMU2qwCVag

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Ќе удри,сигурно... Ама јас велам ќе направи ужасна штета,тоа е неважно, Америка може да се носи со тоа, повеќе е за луѓето...се надевам дека ќе бидат добри...

kate21, Cacy, Neytiri and 5 others like this.
  5. EleMental

EleMental Популарен член

6. ane.bella

ane.bella Форумски идол

да ураганот е тука веќе неколку часа и треба да трае до среда,моментот што го чекаат србите и арапите нема да се случи да се збриши америка |( прост народ :x ама последици ќе има за жал,и тоа големи последици.
    фала му на Бога овој дел каде што живеам јас,си поминуваме само со силни ветрови 50 милји на час е моментално,од време на време се зголемува или намалува брзината,ние дека на 2 спрат сме цело време осеќаме како се тресе куќата,многу страшно,врне дожд ама не до толку,се очекуваше и повеќе дожд,е ако заврне повеќе појдовме и ние под вода :( исто имаме срека што се уште имаме струја,последно што прочитав 417,647 куќи се без струја само во new jersey :worried:

ludoto19 likes this.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

СДК ама ми е разлетан паметов :D тука е само кога треба, не можам скроз да го приберам :D
    Времево, се уби од врнење |( цело лето не вреше, сега најде, па и уште да грми |( и земјава се смени...

8. Nana19

Nana19 Популарен член

Сакам да кажам дека конечно го сватив она ЉУБОВ Е КОГА ПОВЕКЕ САКАШ ДА ДАДЕШ ОДКОЛКУ ДА ПРИМАШ....мислам дека овоа е мојата вистинска љубов бидејки прв пат ми се случуваат работи кои ми се немат случено и навистина било прекрасно да знаеш дека ја имаш покрај себе личноста која ти е се на светот....Го сакам премногу ке направам се за да го усреќам и нам дека покрај мене никогаш ништо нема да му фали...Погрешив некогаш во врска со него но се уште се кајам, кога би можела да го вратам времето би биле само најубави моменти со него, но ајде морало таа да биде...да не го игубев еднш немало сега да го сакам повеќе од животот и кога би требало да изберам се знае тој не ми треба живот без него....СОНЦЕ МОЕ НАЈУБАВО Е

9. cigarce

cigarce Популарен член

Добро утро од мене,од моето кафе и од мојата дебела книга.
    Не затворив очи воопшто,цела вечер ја прелистував книгата,и се си мислам дека цело време учам едно исто.Сега повторно,отварам книга и пак мислам дека застанувам на истото.Кој знае што правам,ама дека полагам за 2 саати тоа знам.Нека помине денот,се си мислам дека ќе ми падне голем товар од срцето.

Кога сум веќе кај факултетот една работа не ми е јасна.Имаш една цура од групата со која што два реда муабет не си направила.На колоквиум седнува позади тебе и со голема насмевка те поздравува,божем толку добро ни оди комуникацијата.Во еден момент се вртиш случајно позади и забележуваш дека женската толку вешто го препишува секој твој одговор.Добро,смири се цигарче.По некое време слушаш демек тивки зборови ама нема врска што цела предавална слуша "Колешкеее,колешкее ма,дај те молам кажи ми нешто" |( E добро бе,аман,па цел тест го препиша.
    За ситуацијата да биде совршена после завршување на колоквиумот девојката ти приоѓа и си прашува "Колешке а точни ти беа одговорите" |( Ќути си бре жено и сврикај си.Оди пиј негде некое кафе и раскажувај на другарките како се си препишала и си се снашла.
    Пу бе неблагодарни луѓе.Косата ми се крева од вакви еј.

Отидов да си повторам.

10. lunicka

lunicka Форумски идол

Знаете...
    Никогаш не сакав да го имам тоа што другите го имаат.Не сакав да имам куќи,вили,станови,како нивните,бесни автомобили,првокласна гардероба.Се стресувам од шаблони,монотонијата не ја сакам,со меланхолијата се борам крвнички...Повеќе сакав да го имам тоа што тие го немаат.Немаат љубов,трпение,добродушност,бистрина на умот...
    И да, секако дека патам.Ама знам да патам раскошно,да се смеам...да бидам убава :^) (ова земете го со резерва,сама си удирам четки).Кога ќе се угасат светлата,како да се гаси и животот во мене...вдишувам длабоко и се препуштам на осаменоста потполно...
    Ама сега е ден,ќе си ја подигнам косата,благо руменило на образите,2-3 капки парфем ...и ќе светам ...за инает на сите...

cinderella5, Doozy, JuLleE and 20 others like this.
  11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Хорор вечер.

Уште една од многуте во листата кога се борам со затнатиот нос за малку воздух и едвај збирам душа.
    Околу мене марамчињата за нос и милион други пропратни лековите препарати.

Малиов има посебни третмани за лекување кога станува настинка или грип во прашање.
    Ќе исецка лук на што е можно помали парчиња, и ќе го стави во едно мало садче кое најчесто го користиме како постолје за варени јајца.
    И така јас мирисам ли мирисам лук... бркам грип.
    Сепак имам впечаток дека само се живо и евентуално некој вампир од мене ќе избега, но не и настинката.

Бидејќи сме познати по штедењето, во минатите случаеви на настинка лукот најчесто ќе го стави и во салата, за да не се фрлал.
    Оти нели чист е, само сум го мирисала, плус и салатата сама ќе сум си ја јадела. Дупло здравје со исти лук :tmi:

Не е изненаџење и ако дремам во кревет со некое варено јајце на чело. И тоа било лековито :^)
    Стањето ми е обично прилично лошо за да водам било каков вид на дискусија па мирисам и јадам лук, држам варени јајца на глава без никаква дискусија.

Полна када сепак најрелаксирачки ни влијае на двајцата. И јас опуштена и он пред очи не ме гледа, а богами и не ме слуша како се борам за воздух.

Сто пати се разбудив синоќа.
    Флашата вода сум ја допила и околу 03 почнав да го шибам за половината да ми донесе нова. Ај атер за болкава моја, без некоја дискусија со полузатворени очи се одвлече до кујна.
    Слушам од таму вика немаме веќе вода, сакаш ли сок.
    Ама пуста душа вода ми сакаше.
    Викам од чешма стави ми во чаша.
    И две секунди покасно, овој пат со ширум отворени очи иде во спална и ми вика: Точна ли си, од чешма.

На сета мака собрав сили за еден контра аргумент од стилот знаеш ли ти јас каде сум родена и со каква вода сум израсната, не умирам од оваа не бери гајле :emo:
    И ја добив посакуваната чаша вода.

Но тука не застанаа моите маки.
    Секое будење ти се чини се гушам, ај прсни од спрејот за нос, па од тој за грло, па нешто у стилот на септолете...и на крај дувај ли дувај во марамиците додека не почуствувам дека од мало делче на ноздрава се спровира воздух.
    Па не е една беља, ми смета и малиов како дише, го осеќам и тој засркнат целиот. Модрици му напраив од шибање да смени позиција бидејќи е прегласен.

Сабајлево околу 08 се издига и право во кујна. И јас будна ама чмаам, премногу лошо расположена да кажам нешто.
    еве го иде со една шолја, си викам аууу романса, ми направил нешто топло ми носи во кревет.
    Таман се извлеков од под јорганчето и со широки очи целосно концентрирани на шолот трепкам, ми вика и мене ме разболе. си стоплив млеко :D

Толку од идејата за романса.
    Ама ми вика ако сакаш ќе ти дадам да голтнеш малку.
    ..............................................................................
    Додека го пишував постов направив пауза поради добиеното нес 3 во 1. Сепак добив романса, макар и изнудена хахаха.

Денов ми е предвидлив. :( .

Но вас ви посакувам убав ден :hug:

Noemi, Ognenija, Peppermint and 21 others like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Една настинка, еден бронхитис и една грда болка во увото, е затоа не ја сакам есента и нејзините суви лисјенца кои шушкаат под нозете, чадорчето во најфенси тонови и гумените чизми, ја сакам само делумно, до 25ти Октомври, до костени и јапонски јаболка, натака фуј. Си сакам бре ја лето, сандалки, апостолки, кратко фустанче, многу антиперспирант под пазуви и сладолед во изобилие. Нека брчи климата до утре сабајле ако сака, само да е лето, да биде топличко.

13. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Сакам да кажам добро утро на сите,имајте прекрасен ден иако мене не ми е баш најсјаен-ме подболува грло,носот ме чеша...ке настинувам ;( ;( ;(

14. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

СДК....
    На 3 години: Се гледа во огледало и гледа принцеза.

На 8 години: Се гледа во огледало и гледа пеперутка.

На 15 години: Се гледа во огледало и гледа ружно девојче (мамо, не можам да одам во школо ваква)

На 20 години: Се гледа во огледало и се гледа како предебела/преслаба, прениска/превисока, премногу рамна/премногу заоблена, но сепак одлучува да излезе од дома.

На 30 години: Се гледа во огледало и се гледа како предебела/преслаба, прениска/превисока, премногу рамна/премногу заоблена, но сепак одлучува да излезе од дома, затоа што е прекасно да смени нешто.

На 40 години: Се гледа и вика “чиста сум” и излегува надвор.

На 50 години: Се гледа и вика “тоа сум јас” и излегува каде што сака.

На 60 години: Се гледа и се сеќава на сите луѓе кои не можат да се гледаат во огледалото, излегува надвор и го освојува светот.

На 70 години: Се гледа во огледалото и гледа мудрост, веселост и способност, излегува надвор и ужива во животот.

На 80 години: Не се замара со огледалото, само става црвен шешир и излегува да се забавува.

Жени, можеби сите треба да го ставиме тој шешир порано…

teddybear, Hopeful, ludoto19 and 13 others like this.
  15. AIT

AIT Популарен член

Србиве гледаат на ист начин како што Американците гледаа кога се бомбардираше Белград,со таа разлика што тогаш беше во прашање човечки фактор,а сега е природата.
    Да се разбереме не посакувам ништо лошо ,ниту пак сакам да има било какви жртви!И јас имам и роднини и пријатели во погодениве делови и се грижам за нив.

16. Ingvild

Ingvild Популарен член

Луѓе ај бе не се замарајте со МОЈОВ живот и ОСТАВЕТЕ МЕ да си го живеам на раат, онака како шо сакам, знам и мислам дека треба !!!

Она мене ќе ми каже КОЛЕШКЕ, ШТО Е СО ТЕБЕ ?? ПОЧНА ДА НЕ ДОАЃАШ РЕДОВНО НА ПРЕДАВАЊА ??
    Хмм, а шо те засега тоа па тебе ?? Која си ти да ми го кажеш ова ?? Мислиш имаш право на тоа ?? |(
    Од кај знаеш ма, може имам здравствени проблеми, може семејни, па и психички... Да не си толку лицемерна и навистина да те болеше кај идам, шо правам и ЗОШТО не доаѓам - можеби и ќе ти кажев.
    Али вака, за пукање сеир - Bitch Please :fubar:
    На крајот на краиштата, јас нема да ги добијам тие бодови, а не ти ! ;)
    Само очигледно побитно ти е да трачариш... Толку досаден живот имаш ??

Иначе мили феминки, преживувам некако јас :)
    Факултетов и другиве обврски ме докрејчуваат, ама не им се давам така лесно !
    За помалку од две недели ми доаѓа втора колоквиумска недела, па ако не Ви пишам до тогаш - држете ми среќа, премнооогу ми е потребна. Фала однапред :*
    Останете ми со здравје и се најубаво... Многу гушки и љубов до Вас ! :l:

Gordana10 and danichap like this.
  17. vitomir

vitomir Нов член

Сдк сите ли водолији сте радознали,бреј све сакаат да знаат за тебе,е па не ви кажувам пукнете ]:)

18. Emma89

Emma89 Популарен член

Денес денот го започнав касно. Не ми се стануваше од кревет.
    Сонував нешто интересно и возбудливо.
    Веројатно не сакав да заврши сонот... :(

Колку сме ние комплицирано суштество, толку тајни криеме во себе, способности, можности што и самите не ги знаеме. Нашиот систем е толку комплициран така што некогаш тонам во мислите и се заборавам. Не сум свесна што се случува.

Посакувам да можеше некако да се патува низ времето. Да се вратев на точно одреден ден и да сменев една работа. Ќе беше многу поинаку денес. Ситница беше тоа. Но да го имав овој памет што го имам сега. Веројатно ќе имаше подруг тек на настаните, поубав, подобар. Знам дека е така, сонот ми е знак.
    Не сакав да се разбудам, не сакав сонот да заврши. :|

Но и свеста проработи.

Кафето покрај мене и ќе тонам во мислите цел ден. :?:

19. MistiqueB

MistiqueB Истакнат член

Aјде да ги извадиме маските...
    Да видиме кој е и што е...
    Лажни луѓе... Предатори...
    Борба за диктатура...
    Повредување...
    Навредување...
    Љубов? - Постои?
    Искрено пријателство.. -Реткост на денешницава.

Луѓе, целта не ги оправдува средствата... Сфатете веќе еднаш! Не можете да газите се пред себе, без оглед на последиците, само за да си го нахраните вашето бедно его...

Да, знам дека не сакате да ги извадите вашите маски...
    Грди сте! Душата ви е грда. Изгледот лаже..
    Не знаете што е живот. Не знаете што е љубов.
    Омразата е таа која ви дава сили за понатаму. Зависта, алчноста, негативноста.

Лажни насмевки. Предавнички лица..
    Колку ли се?

Ајде! Извадете ги тие маски.
    Тие ужасни маски полни со ужас... Можеби ќе сфатите дека животот може да биде поубав и слаткоречив.

---Тешка е реалноста---
    Нажалост...
    Лицемерен и злобен... Таков е овој свет!

20. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Понекогаш има денови, кога не ми оди од ракав да не мислам на сеќавањата. Едноставно навираат од некаде. Ме прогонуваат како сеништа.
    Се сетив колку брзо израснав. Како вчера да плачев во градинка, кога само мајка ми не дојде на претстава и ме разнесе на милион парчиња. Како вчера да плачев на двојката математика, првата и последна двојка.
    Како вчера да ми трепереше срцето и градите, кога го добив првиот бакнеж, првиот допир...
    Едноставно брзо минува времево. Не го чувствувам. Ми бега од раце.
    А јас сум толку сконцентрирана на некои работи, кои во споредба со универзумот се небитни.
    Да можев секој ден да го фаќав во дланка и да го искористувам до некогвиот максимум, би шетала насекаде. Би оставила се зад мене. Ќе се сконцентрирав да сончевата светлина ме огрее од сите страни на светот. Да прошетам. Да живеам како скитник без дом. Ќе бев најсреќна, бидејќи ќе ја опипав среќата на различни дестинации.
    А на крај ќе завршев во некое село. СО голема ледина од пченица, и секој ден, ќе го проверував плодот до каде е, седејќи под врбата која со љубов ќе си ја засадев.
    Ќе си имав мир.
    Овие градови воопшто не ги сакам.
    Ни го трошат времето. Учење, студирање, состаноци, работа, грижи, тага, ноќни лудувања, неспиени ноќи..
    Воопшто не го сакам тоа.
    Можеби овој сон некогаш ќе си го остварам. Дај Боже.

Thread Status:
Not open for further replies.