[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Лесно е да кажиш спакувај си куферите и напушти ја државата ]:) ]:)

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК станав тетка ^_^ :emo: :angel: Ах убаини... :angel: да даде Господ, секому :angel:
    :party: :party: :dance:

На sweet-cherry, Adi888, Monna.Monna и 37 други им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ^^^ Да ви е здраво и живо Гордеее :clap:

Овие Американците кај ги погоди ураганот,па и си направиле слики демек полошо дека било и дека ураганот е со ненормални размери |( Остај тоа,место да си го пазат газот,тие се сликаат за Фејсбук и за на Youtube. E како после да речиш дека се нормална нација? :fubar:
    Ко демек кај нас па не истураше овие дена,немаше поплави на некои места и не сме преживеале ненормални зими |(
    Греота се само луѓето,што стварно ќе ги погоди и што изгубија се и кои ќе останат без многу работи,за нив ми е жал само...И дај Боже да нема многу жртви.
    Додуша,ние и без ураган сме за греота во државава :?:
    А што па секогаш ураганите ги крстуваат на женски,а? :^) Мажите да не се случајно поарни? Бетер се од урагани!

Се читаме пак ;)

П.С. Многу убава бе оваа новата платформа,неможам да се соземам :clap:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    900
    Во последно време има многу што сакам да кажам, ама пак минималното слободно време го користам во не-кажување.
    Се помалку и помалку спијам, не знам дали е тоа од сочуствителните ноќни мори за хероините од приказните што ги читам, или пак од ужасните болки во стомакот и невремето.
    Се чувствувам се понеспособна за размислување, а камо ли за општење, концентрацијата ми паѓа на ниво што досега не сум го искусила.
    А учењето? Колку често само се наоѓам себе си со книга в рака, ни читам, ниту пак ми влегува некој збор ако евентуално прочитам. И што ме заплашува - воопшто не ми е гајле. Не се пронаоѓам себе си во светот на луѓето што се високо образовани во што може повеќе области колку да си докажат себе си дека вредат. Си има само одредени делови од школото, и од се што може да се знае, што ме интересираат и во моментов немам никаква волја за тој круг да го проширам.
    Ова време го мразам затоа што имам толку многу инспирација која што немам време да ја преточам во дела. Главата и времето ми се високо некомпатибилни и повеќе ниедно апче не делува.
    Уште поплаки?
    Можам да се жалам засекогаш, од се и сешто. Тоа ми е карктерно.
    Но овој пат ќе се фалам дека и покрај сите поплаки, не сум се чувствувала депресивно и нерасположено со месеци. Можеби на ден-два поради оправдани причини.
    Ни школото не ме депримира.
    Само денеска се фатив себе си кај што размислувам дека не се гледам себе си мажена, со деца. Не дека не сакам.. Ете, тоа ми беше првата мисла што ми прелета низ глава кога една професорка нагласи дека ние женските треба да си бараме лесна работа за да имаме време да му се посветиме на семејството. Да? Па, ако веќе се стремиме кон старовремскиот стереотип... Дваесет и првиот век е ова, владее индивидуата со невозможна слобода. Што ќе бидам јас? Машински инжењер? Архитект? И слободен уметник во хоби како задолжитолно. Се гледам себе си затворена во соба, со музички инструменти околу мене и без број парчиња хартија. Тоа е веќе нешто што можам да речам дека сум јас. Но јас кај што давам ветување на човек дека хармонично ќе го поминам остатокот на мојот живот со него? Кому ќе верувам толку? Сите брзо ми здосадуваат и само маани им наоѓам. Тоа е една маана што не можам да ја искоренам, не сега за сега. Кој може да трпи таква личност, ако ете веќе јас сум таа што прави компромис?
    Уште малку ќе имам седумнаесет години. Овие се мисли што треба да ги отстранам, не ми доликуваат. Јас сакам сопруг и сакам 3 деца. Зошто налетувам на тешкотии со самата помисла и сум убедена дека тоа за мене е научна фантастика? Можеби уште си живеам под некои апсурди на една тинејџерка, заглавена и не може да порасне, поткрепена од советот на мајка и да не се мажи до 30та година. Контрадикторна од нејзиното општество.
    Се чувствувам толку детинесто и хиперактивно.

На Moira, kravce, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ој утре. Утре одам сама да шетам градови на спротивен брег. Се чувствувам како на почеток на филм...this is the beginning of a big adventure. Не можам да дочекам.

Италијански, Кери Бредшовски ќе се пофалам, си ги купив првите кондури тука. Обожавам пазари, ама она обожавам пазари. Ценкање на сите страни, фрчат мали пари за големи работи. Во Барселона кога бевме на еден ден потонав во нивниот пазар, си се сплотив со сите тие мириси и бои, со овошна салата Македонија и она чудноно змејско овошје. Буњановец ми е едно од омилените места во Скопје. Тетката со црвена коса што има најдобри праски на свет, редот со рибите, тезгите со козметика каде како мала очи плакнев. Јуник и Космо можат вода да им носат на продавачките на пазар, се знаат. И мекиците, ооо мекиците. Жал ми е за другарка ми која пазари овошје и зеленчук во Тинекс.

Средувам белешки, лакирам нокти. Тонам во чаеви и пејсажи. Виртуелно си ја гушкам мајка ми и мачка. Така иде тоа.

На Monna.Monna, Moira, kravce и 5 други им се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.776
    Еве јас си го славам, т.е. не би рекла славам туку го одбележувам денов,затоа што ми е ќејф,затоа што ми се допаѓа и ми е прекрасен.
    И, сега?
    Тоа ме прави сатанист,или па некаков си грешник затоа што е католички празник?
    Абе луѓе, ај научете да си живеете за себе и помалце со мрчење и хејтање, секој има право да прави што сака и што го исполнува,да слави што сака и така натаму.
    Нашиов менталитет се сведува само на мудрување и солење памет,значи...

Извинете ако беше оф-топик,ама всушност и не беше,тоа сакав да го кажам само...

На anabel-a, bittersweet, Noemi и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Денес се препив чај. Да ги соберам можеби беа 10 шолји-сигурно!
    Ако, топло ми е кога пијам чај, убаво. И така ми студи, вака ем душичката, ем дланките си ги греам.

Извршив милион работи денес, и пак имам слободно време. Експерт сум за слободно време-го имам во изобилство :D

Расположена сум вечерва за балади, чај и насмевки.

8. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Се затоа што премногу брзо пораснавме.
    Огорчени души, мирни лица и гласни, неискрени насмевки.
    Се.

На Lov3, cinderella5, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    17.711
    Life is too short to learn Italian!
    Идиете у ку*ац и ти и наставничката. Сфаќаш, просто не ме занима јазиков. Ич нејќам да го знам, ко демек кидам ја у Италија..оо ја до СК неможам да отидам. |(
    Глупо е, да.

10. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Во ред де оставете ме малку да здивнам. Како капак на сите тестови, на сите испрашувања и на тоа што скоро една недела бев болна, сега мораше ли сите мене да ме бараат? Roxanne дај ми ја тетратката, Roxanne дај ми го домашното, Roxanne што ќе има на тестот... Зошто сите ме третираат како да немам живот? Не сум закачена на закачалка јас. Не е можно од 35 луѓе само јас да знам што се случува. А кога тебе ти треба нешто е тогаш никаде ги нема, тогаш они заборавиле тетратки, тогаш не знаат. А јас кога незнам цела зграда на нози ќе ја кренат од паника, и ќе ми викаат дека ги лажам. Ееее нема веќе така, што сака нека си викаат они. Си реков од вчера, ќе ме видат мене пак они да му помагам. Нема веќе. Вечер ќе си седнам и ќе си се одморам и телефонот ќе го исклучам и никаде нема да ја видат бубалицата што мислат дека можат да ја искористат.

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Прво,ова не се однесуваше на ТЕБЕ како поединец,туку општо.Второ,не викам дека тоа те прави сатанист или грешник,и не хејтам или мрчам,само кажувам дека 90 посто се возбудуваат на празников а незнаат што значи.
    И не солам памет туку само кажувам како што е.

12. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Ја загубив лектирата, никако неможам да ја најдам. А каде е - само Господ знае :?:

13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  14. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
  15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Кражба.
    Би зборувала многу на таа тема, но едноставно не ја сфаќам потребата да посегнеш по нешто туѓо.
    По нешто за кое знаеш дека од оној од кого посегаш треба да води сметка на ова.

Сите ние да не кажам провинцијалци, туку ќе кажам луѓе од страна кои што учат подалеку од дома, носиме пари онолку колку што ќе ни дадат од дома, и ништо повеќе. Значи на таа сума треба ние да водиме сметка за оние денови кои што ќе ги седиме онаму каде што сме. Можеби некогаш ќе имаме повеќе односно сме заштедиле, можеби некогаш ќе ни излезе нешто непредвидено па мора да дадеме повеќе, но сепак оделуваме од таа сума која што не е за ниту 1 денар поголема. Се води сметка за се.

Е сега не ја сфаќам сатисфакцијата на луѓето крадачи да посегнат по туѓо. Без разлика дали било наше, или на некој којшто живее во околината кадешто и учи.
    Повторувано е милион пати дека сме дошле со толку пари. Сум одвоила за превоз, за храна, за некои лични потреби, и пак посегнуваат.
    Каде им е моралот?!
    Каде им е карактерот?!
    Дали ова е болест или нешто друго?!

После ми доаѓаат и ми положуваат сметки како не требало да се краде, како не требало да се посеѓа по туѓо, а на челото им пишува дека се они одговорни за се.

На Mishela, Monna.Monna, Moira и 8 други им се допаѓа ова.
  16. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Си бил.. Уствари не си бил,уште е жив..Мамето негово :devil:

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк само судоку може да ме релаксира оваа вечер.

Денес ставив една точка, точка по едно име, морав, собрав храброст.
    Верба да се има, тоа ми е најбитно.

http://www.youtube.com/watch?v=OpYKtirb ... re=related

На Hipica, AnaKarenina и cinderella5 им се допаѓа ова.
  18. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Оноа, кога сонуваш некој толку реален сон што кога ќе се разбудиш не ти се верува дека си сонувал. Уште полошо кога сонот е фантазија и сакаш назад :lol:

Уф бре, знам дека сум лошка ама па сакам тоа да беше реалност.. Предобро беше за да биде вистинито, знам. Неостварената желба ми се оствари во сон.

На sweet-cherry, Monna.Monna, Cacy и 7 други им се допаѓа ова.
  19. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Леле, леле. Сите се исповозбудиле за Халовин, а јас уште неможам да ги убедам другаркиве да гледаме некое хорорче. Се страшат :rofl: Изгледа сама ќе морам да си се забавувам, пак. :D

На Emma89 и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  20. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    јас ќе ти правам друштво,многу сакам хорор :) само кажи некој добар филм :D

На Emma89 и blaa им се допаѓа ова.
Статус на темата: