[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Добро било да запознаеш некој не толку близок пријател од поблиску ...

Имало уште фини луѓе изглеа ...

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    криво ми е што пред внука ми се дерев. имам грижа на совест ради тоа. не ме знае лута или нервозна. се надевам нема да си има некоја траума... :( душа ме боли.

3. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Уште едно дебилско шоу во низата! Јака конкуренција.
    Чиј мозок перат Хрвативе во ова Крвта не е вода, не ми е јасно. Така дете раѓа дете без никој да забележи. Многу глупа тема и лоша глума,ужасна. :!:

4. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Викајте, има хорор кандидати тука :D

На blaa и Cacy им се допаѓа ова.
  5. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Времево надвор многу ладно да неможиш да си шеткаш и пуцаш лисја есенски од шо е ладно ми мава некако на Есенко/Зимска депресија. :emo:

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.846
    Конечно се си е по старо,долгоочекувано,топло домче, телефончето и музика,бадемчиња до мене и уживајне..

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ваквите слики вредат повеќе од милион зборови .... :x

На Glossy-girl, AIT, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Је, положив :D Како се радувам ко мало дете, мислиш козјнае што сум направила :D Ама ако, си имам јас причини зошто му се радувам :wasntme: Сега за сега доста се 2 печати, ќе се размисли понатаму за другите 2 :emo:

Убаини бе! Некако среќа не' спотера денес сите фамилијарно, ај да не не' урочам....Ќе беше и мојата среќа комплетна ако ми ги префрлеа на сметка парите што ми ги должат веќе долго време ]:) ама и вака е супер. Луѓето од Тутунска кај и да е ќе ми го блокираат пристапот на проверување сметка на интернет, мислам дека на секои 38 минути проверувам :|

И то :hai: Одам сега на најубавото место на светот :sun: :l:

Имајте убава вечер :coffee:

На Monna.Monna, zarah, anabel-a и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    289
    Писмо од родителите

Ова е за сите кои имате родители, за сите оние кои се родители, за сите кои ја почувствувале убавината на родителската поврзаност со детето...

Драг/а сине/ќерко:

Сега уште не сум остарен, а кога ќе ме видиш таков, биди трпелив со мене и пробај да ме разбереш.

Ако се накапам додека јадам, и ако сам не можам да се облечам, биди трпелив со мене. Сети се на часовите кои ги имам потрошено додека јас те научив на сето ова.

И ако во разговор повторувам исти работи повторно и повторно, немој да ме прекинуваш, слушај ме. Кога беше мал, морав исти работи да ти ги кажувам по сто пати.

Ако не сакам да се мијам и капам, не ме исмејувај и не ме вреѓај, сети се како морав да те молам и убедувам за да те однесам во купатило.

Кога ќе видиш дека не ја познавам новата технологија и не се снаоѓам, дај ми време и немој да ми се потсмеваш, бидејќи јас тебе те научив на многу работи: правилно да јадеш, правилно да се облекуваш и да се соочуваш со животот.

Ако некогаш во разговор заборавам, или ја изгубам мислата, дај ми малку време да се присетам и ако не можам немој да ми се потсмеваш, зошто мене не ми е најважната работа на светот нашиот разговор, туку да бидам со тебе и да знаеш да ме слушаш.

Ако не сакам да јадам, немој да ме присилуваш, сам знам кога ми е потребна храна.

Кога старите нозе нема да можат да ме држат и нема да можам да одам, подај ми рака исто онака како кога јас тебе ти ја подавав раката кога прв пат проодуваше.

И ако ти кажам дека не сакам да живеам, сакам да умрам, немој да ми се лутиш. Еден ден ќе ме разбереш.

Еднаш ќе сфатиш дека сите мои грешки и строгост кон тебе, биле направени само затоа што сум ти сакал сè најдобро и да те подготвам за понатамошниот дел од животот.

Не ме ожалостувај, не лути се и не се чувствувај беспомошно кога ќе ме гледаш таков покрај себе. Биди покрај мене и пробај да ме разбереш и помогни ми исто така како што јас ти помогнав кога почна да живееш.

Биди ми потпора, помогни ми да го завршам ова патување со љубов и трпение. Јас ќе ти вратам со насмевка и неизмерна љубов како и секогаш.

Те сакам сине/ќерко.
    Извор:Црно Бело.
    Колку е само убавоо...Ме расплака текстов... :)

На Monna.Monna, Annath, zarah и 3 други им се допаѓа ова.
  10. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Оние чувства кои постојано се враќаат , се всушност оние кои никогаш не исчезнале. :@

На Name, Glossy-girl, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Понекогаш се прашувам, кога ќе го видам Исланд.
    Аурора Бореалисот. Со боја на шеќерна волна, зеленкасти марсовци и индиго мандала.
    Кога ќе родам пет деца и истите тие ќе добијат печати од бакнување по образите. Кога ќе создадам повеќе за себе, за своето внатрешно Јас, надворешно Ние, кога?
    Истечени дозволи. Присуство само заради Другоста. Философии и напразно речени зборови.

Некогаш, се’ што ќе срочи човек, е напросто бол.

На Nymeria, kravce, ViktorijaMari и 5 други им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    17.711
    И спиењето попладне не е тоа што беше! :!:
    Порано ќе можев бе и навечер да спијам, сега ич. Ама ако, ќе легнам ја ќе го напалам сонот и ќе дојде. :devil: :rofl: :rofl:

13. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Со почит до сите феминки тука што се под 16 години, ама кога ќе ве видам седнати со цигара во раце прекрстени како тетки а уште на млеко мирисате, ми иде да дојдам и да ви ја зашлапам по една.
    Брзајте да пораснете.

На Someonespecial, thelittle17, sweet-cherry и 17 други им се допаѓа ова.
  14. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Патетики. :fubar:
    "Неко че ми ночас направити сина" - Хитот на ДМСАТ кој ме упропасти кога слушнав..
    И после, копилиња раѓале..
    Коментатор, ко бабами на турските серии..Оф боже.. :tmi:

15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Понекогаш многу малку е потребно за преголема радост.
    Постои една личност поради која што,дури и само кога ќе помислам на неа ми измамува огромна насмевка на моето лице...поради која моето срце почнува да трепери од среќа.
    Не мора да е присутна во мојот живот,доволно ми е и само сеќавањето...или барем така се залажувам...
    Денес беше еден од оние радосни денови за мене.
    На некој начин,индирекно,без воопшто да знае,таа личност разбуди во мене и смеа и солзи...а сето тоа од среќа.
    И сега додека го пијам ова вечерно кафе,седам до отворениот прозорец,ја гледам оваа чудна месечина со огромен круг околу неа,си замислувам една желба,и со секој земен здив впивам по еден спомен...
    Ахх...а што ли би било кога....... :wasntme:

Прикачени фајлови:

На martinuska, kate21, Hipster и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Не ме заборавајте и мене :!:

На blaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Да, да, човек на човека му е волк. Ако сам не се доведеш до ништење, никој подобро нема да те доведи.
    И кога се нуди рака за помош, не би било лошо да се згази гордоста и да се прифати. Но сепак како што рекол Бог, помогни ми да ти помогнам. Сепак, да бидеш пријател не е лесно

На slavica999, kravce и ilipili им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.917
    Латас се надмина себеси, за него и природните катастрофи се со епитети па така бурата во САД си ја именува како СУПЕР бурата Сенди :| .
    Не е нормален, Сенди е Супер, како не, ја однесе Америка, мора да е супер.
    Има право човекот, слушајте го, не за џабе е професор |( .
    Па каде живеам бре :| .

На martinuska, blaa, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ладно ми ееееее

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Изгледа мислел како Супер маркет,Мега маркет,така и Супер бура, Мега бура :D
    Ами Американците,знаеш како ја викале? Перфектната бура |(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.