[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Во последно време, претпладневните постови тука ми се најубави.
    Инспиративни, искрени, борбени и пред се позитивни.

Уште е рано некој да ни го зафркне денот и да не здрмаат живците :D .
    Додека завршил денот некоја згода и незгода плус но и некоја будала ни ги изматил сметките па ај тука да си се испукаме. Луѓе сме,мора негде.

Утринското кафе уз доза животна лекција од неколку попаметни, поискусни, или поборбени феминки од мене.
    Си ги викам домаќинки :tmi:
    Ова домаќинки е во вистинска смисла на зборот, не во перверзна или хумористична конотација.

Јас кога се измив заби се опулив во огледало, прв пат асално одкако ме здрма грипот,.
    Се шокирав, срашна работа :rofl: .

Удрив крема на лице, озгора со здравето на деловите каде веќе кожава почнала да се лупи, се нашлапав малку лабело од јагода на испуканава уста.
    А малиов единствено што има да каже :Халовин а :^)

Тоа гарант обратна психологија ми мава за да ми каже колку ме сака.
    Имајте убав ден феминки, посебно тие домаќинките :hug:

На Doozy, Noemi, LilBaby и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Јас,еве,некогаш,ако можам,сакам да направам фирма за тоалетна хартија! :!:
    И на крајот од хартијата,нели кај картонот да има еден цваков трол :!:
    ете,тоа сакам! :!:

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.618
    Моево утро почна со лекарски прегледи и боцкање во вена (ми вадеа крв де, да не се разбереме погрешно :lol: ), а уште немам доручкувано, па се мислам што да ручкам, нешто помало или пообемно и посочно :lol:
    Се надевам дека нема да и бидам инспирација на Даничап за боцкање во вена :rofl: , дека нели инспиративни и биле утринските постови. Се напишав со една рака-десна или како што би рекол преводот според некои-All right-се со десна рака :rofl:

На srcekrsacka, Divinebutterfly, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.850
    Утрово -наопачки.Косата едвај ја средив,задоцнив и врв на се ме остави колата на сред пат :devil:
    Не е можно си реков,абе среда е среќен ден :^)
    Мора да ме слушнал Господ, па ми прати еден секси дечко од шлеп службата :$ :lol: Конечно насмевка :wasntme:

П.С. Ако некогаш ви притреба шлеп служба ,пишете лп за телефонче,да исплакнете и вие очи од дечково :geek:

На slavica999, midnight.flower, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Хелоу лејдис енд џентлмен,Свит Чајлд колинг ! :mp:

Како сте ми феминки ? Јас сум супер,расположена и ведра денеска.Не дека славам Хеловин,него,незнам некако таков ми е денот.Плус,лесна работа 6 часа во школо,после на фитнес.Свит решила да облече кожни панталони и готово! :muscle: :rock:
    Туку,пред некое време ме изнервира една дотична госпожа.Ме прашува каква музика слушам,јас и кажувам.И ми вика:"Aу,па ти го слушаш најлошиот бенд во свет,вакви се,такви се,наркомани,пијаници...1D се 100 пати подобри од нив".И почнува да ми објаснува колку они се измучиле да станат славни,вака,така...Море кога сум почнала да објаснувам се живо,знаете како ме гледаше ? Е,вака: :o .

Сликава морам да и ја посветам неа :

А на вас феминки,ви посакувам денот да си го поминете со вашите најмили и да ви биде исполнет со многу љубов и среќа !

Ве гушка Свит Чајлд. :hug: :hug: :hug:

Прикачени фајлови:

На blaa и Sara123 им се допаѓа ова.
  6. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    И уште еден роденден без нејзе, пресметувам за три години ќе се падне роденденот на нејзиниот вистински ден за да бидеме заедно! Правда? Нема! Болка? Има.. ама бар знам дека сонцето мое било среќно вчера, славејќи со другарчињата, за една година поголема, за една година поблиску до реалноста и животот.

Одам да бидам воркохолик, и да си ја трескам главата од реалноста, без да ви замачкувам очи колку е реалноста перфектна, колку сум јас нај, а љубовта најсовршена.. хм ма чекај бар таа е засега блиску до совршенство.

Имајте убав ден.

http://www.youtube.com/watch?v=mpaPBCBj ... re=related

На Doozy, bittersweet, Noemi и 10 други им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Открив нови продукти за коса! :!:
    Лак за чамци, и разриѓивач(разредувач за фарби/white spirit)
    Тоа лак што ти се вика, влакно нема да избега ни на најсилен ветар. А откако ќе уптребите разриѓивач пред рутинско миење со шампон, има да ви свети косата како сијалица од 100 вати! Уште да ја подобрам формулата да не останува косата мрсна и по трети пат со шампонот, полнам во шишиња и продавам.

Моментот на Еурека од синоќа. Донесов од надвор една клупичка дрвена, да се исуши дома оти надвор нема шанси, а иде зима, ако не ја лакирам, до пролет ќе се распадне. И така секоја вечер по малку додека крчка јадењето, или синоќа додека ништо нема на ТВ, ќе ја лакирам. Маж ми гледаше фудбал, значи ништо на ТВ за мене едно добри два саата.
    Си пуштив музика, винце, за да ми се одврзат рацете и почнав. Ама да не ти знам дека и за вакво нешто план ти треба, ја излакирав од надвор прво. И сега, уште не е сув лакот да ја обрнам на страна. Легнав под неа, како автомеханичар под кола. Топам четката, лакирам, законот за гравитација се инати против мене, капе, се растекува по прстите, до лактот се слеваат капки, капе на под, ама ако, стар прекривач сум зачувала за оваа намена, терам. Ми звони телефонот фрлен некаде и јас онака рефлексно се подигам, буквално рипам, оп! Над мене клупа, свежо лакирана. Се залепив како глушец на лепак за глувци, и цвикнав мислам. :worried:

На NoellePage, slavica999, midnight.flower и 10 други им се допаѓа ова.
  8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк дека преку Стојко Вранковиќ и Стојмир Урошевиќ ми е веќе од политика и разни пропали ејакулати во одела.Ова не е нормално.Има ли некој да разговара за обични работи, на пример колку бамји одат во турлитава.Вака све мој до мојега, овие на овие ќе им се изнапиле крв, само кога ќе дојдат на нивно место, а овие, на шо ќе дојдете кога не ви даваме да дојдете.Нормално вампир ако не го каниш у куќа не смее да
    влезе.Народов се племира, се мачка со бои ко улав, преку ден нема за парно, за кредит, за леб нема, ама кога ќе се спои со своите, живи деца јаде сосе гомна.Аман бе луѓе, тешко е, паре су скупе, оскудација, ама глејте си малку здравјето, убавината на секој ден, децата, заебите партии и политика.Кога последен пат сте се смееле, кога последен пат не сте мрзеле некого, било кого, шеф, спортист, политичар са друге стране сахране.Кога сте рекле ме боли к. р за све, ова е само мој живот, не на шупациве од телевизија.Ќе уживам малку во него, а они нека крадат, па и вошка ќе се најаде па ќе пукне.Кога тогаш!

9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Барам малку за да бидам среќна,ама некој не сака да дозволи,сака да се намачам за една насмевка,насмевка од срце?
    Ама зошто? Зошто на некои им сервира на послужавник а зошто некој дава се и пак не може?
    Јас веќе немам солзи,немам веќе ништо,јас станав човек без душа и срце......само тој ми треба,а само него го нема,налет пари и се ;(
    Како да ја сакам државава? Како? Ајде сите ќе се селиме,тоа ли сакате да постигнете? Па јас сакам тука да живеам,тука со најсаканите,тука ми е моето место................

На midnight.flower, cinderella5, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Епа ајде нека е Happy Halloween на тие што го слават :lol:

Јас денес ќе го прославам денов со 2-3 хорорчиња што ги ставив на листа за гледање, онака да се означи денот. Иако речиси секој втор ден гледам по 1 хорор најмалку...

Реков ќе станам порано-Ма јок. Не ми се станува, а требаше да излегувам денес, имам некои обврски за извршување. Ајде утре. Нека почекаат :D

Си го пијам кафенцето, а после чекам другарка ми да дојде на кафе (читај чај) да си поправиме муабет. Ќе падне гледање едно филмче со неа, само да го изберам најстрашниот. Да се уплаши :lol: :wasntme:

Ете така, вие имајте си убав ден! :hai:

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    :)

Прикачени фајлови:

На Shpagetta, Glossy-girl и ines.h им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.859
    Допаѓања:
    101.686
    Она светлото на крајот на тунелот...е или спас...или товарен воз...

На midnight.flower, sweet-cherry, srcekrsacka и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Утрово напредок, станав цели 2 саати порано од вообичаено. Можеби за некое време ќе ми се исполни желбата и јас да станувам рано, и да го зграпчам денот од "крај" како што вели баба ми :D
    Денот е премногу убав за да повторно се забијам пред компјутер и преседам цел ден.
    Ќе учам и ќе го довршам проектот вечер. Ме преплашија идните колеги дека сите испопаѓале на испитите, па си ветив дека барем по еднаш ќе ги поминам материјалите за да ми биде полесно, ма да осеќам дека ќе треба добро да си го испотам газот за да положам.

Обично не го сакам сонцето, ама денес ми е посебно убаво. Со слушалките на уши и омилените песни, отидов јас да уживам во денот :sun:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    3.427
    Еве ме и мене. :)

Цели две недели и нешто немав видено интернет бре!
    Ништо посебно не се случи.
    Колоквиумска ми е. Тој најтешкиот го полагав вчера, екстра задоволна сум си! ^_^ Знам дека поминав, али ќе чекам и поени, за нив не сум сигурна. :D
    Бев и болна некни, либето ми вареше чаеви, купуваше лекови и ми правеше стек. Додуша тој стекот беше повеќе за него, отколку за мене, али ајде, битно ме мази и пази детето. :D
    Четири дена не бев видела надвор какво е, што од лошово време и дождот, што од учењето и деноноќното дремење над книга, решавање задачи, памтење набројуванки и формули ... :yawn:
    И така ...

Ми се сврте малце кога видов колку презентации ставиле асистентиве и за наредниов колоквиум, али ајде, имам време да го спремам, а тој другиот е лесен, дека е изборен. Тој другиот не можам, го оставам за јануари и мува не ме лази, не можам! Евентуално и јуни, а за август не сакам да помислувам!

Малце сум спокојна после поминатава бууурна недела, ако за ништо друго, ќе се исушам пак, после секоја колоквиумска губам 2 килца. Сите јадат, гнетат тогаш, јас од нервоза не можам ни да јадам. :D

Ајде одам да пијам какао со малиов. Бевме зафатени од сабајлево :$, иначе обично после станување си го пиеме. :D

И после пак над книгите ... :sweat:
    Пријатен ден. :hai:

На cinderella5, senza.parole, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Работава од подобро оди кон подобро. Не очекував дека волку ќе ги подобрам оценките, незнам шо да кажам.. :D дај боже волку да учам и до крајот на годината, па да не се секирам кај да се запишам средно. :)

На Glossy-girl и Sara123 им се допаѓа ова.
  16. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    работата ми станува се потешка и потешка на психички план...

сега се каам што претходно толку многу го исфалив мојон газда :devil: изгледа на крајот сите се исти. сега не ми се станува за на работа и едвај чекам да си одам само да не го изгубам здравјето од нервози...

ИДИОТ

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.150
    Допаѓања:
    111.171
    Б - Бронхитче
    П - Пнеумониичка
    :@

18. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Ексик и варосување и се -.-

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Знаете мене кога ке ми биде се наредено и кога конечно ке можам да кажам дека ми е убаво?
    -Никогаш. И тогаш не.

20. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Си купив Милка враќајќи се накај дома.
    Го оставам на биро, влегувам да се бањам.
    Се облеков, се исушив се средив. Се вртам го барам чоколадото - ГО НЕМА!
    Е за тој половина час додека јас бев во купатило таа(my sister) да си го изеде целото со мајка ми.

И сега јас останав со намален шеќер :D :@

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.