[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Колку и да звучи ексцентрично и лудо, чувстувам носталгија за место на кое не сум била.
    Дали мојата чувствителност и ова добро позната реалност ме тераат на ваков потег- да си создадам моја еутопија, незнам.
    Се чувстувам сигурно таму. Сигурна сум дека не е здраво ова, но добро е што имам повратен билет од ова место.
    Добро е да се биде во контрола на нештата.

2. machka1

machka1 Популарен член

3. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

I know that feel...

4. ilipili

ilipili Популарен член

Денеска по долго време си купив смоки,чоколадо малечко и сокче ^_^ :D Ме потсети на деновите кога како мала мајка ми кога шетавме низ шеталиште и ќе ми ги купеше тие три работи.Денеска ми текна на тоа и затоа си ги купив тие нешта :inlove: .Се сеќавав на деновите кога ме учеше англиски уште од 6 годишна возраст,кога ќе играв надвор со другарките секоја вечер точно во 20 часот ќе излезеше на балкон и ќе ме довикаше да се вратам дома,кога седевме стуткани една до друга гледајќи филмче,а јас ќе заспиев на нејзиното рамо и таа со цела сила ќе ме земеше на раце и ќе ме одведеше во мојата соба.Ми недостигаат тие денови,ми недостига нејзиниот мирис,нејзиното нежно милување,нејзините посебни јајца кои што никогаш не научив како се прават :| :doh: .Денеска си го чистев спратот каде што си седевме со татичко и мамичка,еден куп спомени на едно место,а сега секој пат кога тој е тука јас си ткаам нови спомени со него на истото тоа место.Некогаш мојата ќерка или син со истите чувства,но други спомени ќе седи на тоа место и ќе се сеќава на нас,па потоа нивните деца и така натаму.Спомените се градат и вечно остануваат и иако нас не нема сепак живееме вечно низ нив.

5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

СДК дека денов уште не завршил ама јас се чуствувам ко балон КЕ ПУКНАМ :D
    касни ова, касни она
    трчи ваму трчи онаму
    АМАН ВЕКЕ :@

6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Same
    :!: Very often

7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

верувај и тие не сакаат да им се случуваат такви "чуда" ама ете им се случуваат за жал.тоа ти е freedom of speech како сакаат така ќе си ја наречат,нивна си е :lol: ама па не ни мора остатокот од светот за тоа да ги боли глава да се замара со тоа како америка си ги вика ураганите и бурите

8. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Пак јас...

Полна чинија исчистена калинка до мене, Dr.House на Телма.. топличко, прекрасна вечер. :wasntme:

srcekrsacka, Cacy, karenin and 2 others like this.
  9. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

I deserve new shoes! :!:

10. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Кога јас во друштво сум перверзна, односно со мои блиски луѓе се зафркавам на послободен начин јас СУМ НЕКУЛТУРНА, НЕВОСПИТАНА, БЛА БЛА.

А кога таа е таква и многу повеќе од тоа...не е ништо страшно. Па како демек тие ми се како браќа, можам се пред нив да кажам. Ништо страшно!

Па со кoe право тогаш мене ме осудуваш бе девојче. Кога ти си бетер. :)

Мразам луѓе кои само осудуваат. Но, без факти. Со предрасуди!!! :)

11. Ivuskata

Ivuskata Активен член

пффф..досадно бе луѓе!! :devil:

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се надевам за истата мислеме. И пред некој ден беше пишала за над 10тина книги, се’ копирано од сакамкниги, па јас се побунив во таа тема и Горде после ми пиша порака дали се е копирано од таа страна. И таа проверила дека се’ е исто, па нејзиното и моето мислење беа избришани. Мислам дека е редно еднаш да се опомене таа членка, отвара безвезални теми за книги кои ниту еднаш ги нема прочитано, со рецензија од само 1 реченица. :^) Глупости, пола отворени теми и се избришани. Па одозгоре и буне се во темата Прашања за форумот.

LilBaby likes this.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Хахахаха.
    Мисливе ми се раштракани, не можам да си ги средам, ама ако, барем ми работи мозокот.
    Расеана сум, ама некако среќно расеана.
    Имам, ама се однесувам исто ко да немам причина да легнам и да плачам. Немам намера да плачам.
    Дошло време кога децата на одредена возраст почнуваат да ги воспитуваат своите родители. (читај јас моиве забегани старци (не се баш стари ама така е зборот) хахах :D )
    Многу сум горда на помалото братче.
    Сум облекла една лепршава сукња до колена, некоја раштракана маица по кратки, и угг чизми цели со пуфки стриктно што ми се за по дома и си ги носам како папуЧки, и си зборувам(читај си врескам) со папагалот и влегува мајка ми... и гледам прашалници и излегуваат од сите страни па ми вика е не го може секој тоа , и демек јас збунето ја гледам као мамо ма што ти е проблемот? И ми вика дете зошто си толку будало? Ајде, ајде најдете и нзс. :D
    Пред некое време ми почна сезоната на горење свеќички у соба, па јас и онака секогаш седам у темница, али сега ми е многу романтично во собава :inlove:
    Животот не е убав, па животот е убав, па пак не е убав па пак е убав....
    Ама кога ќе резимираме и ќе се вратиме наназад, на лошите работи ретко кога се сеќаваме, ама затоа добрите ни се врежани во срцето, во душата, не исполнуваат секојдневно, допринесуваат да затрепериме, да се насмееме, или да ни се стркала некоја солза по образот, солза радосница...
    :)

bittersweet, Moira, Cacy and 7 others like this.
  14. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Луѓе официјално е, книгите се кул. Бубалиците се кул. Штреберите се кул. Како сакате кажете го, да читаш е кул. И убаво си е тоа, далеку подобро отколку кога на пример сарказмот беше кул па имавме насекаде следбеници на Хаус. И јас ова го сфатив, воедно и екот на книжевната сезона се прогласи преку една моја „другарка“ која блага врска си нема од животов, нема нешто во што не се декларилара согласно со трендовите, па така сега и таа е хипстерка што чита книги, сака книги и како што и самата си истакнала, го замислува рајот како еден вид на библиотека. И тука веќе прснав од смеење ама фала и што ме инспирираше.
    Добро, читањето е кул. Е сега диференцијација во тоа што читаш не знам дали е важна, важно е да се чита најверојатно...или да зборуваш за тоа колку многу си начитан и воедно да го докажуваш тоа преку статуси и кавери. Кога може таква глуперда што не знаеше да чита правилно до пред некое време, што мразеше и презираше секаков пишан збор и забавата и беше на прво место бидејќи тогаш бубалиците не беа кул, да се прави длабока просветлена душа, може секој.
    После ова, јас дефинитвно ќе си диференцирам на кого го трошам моето време, мојот мозок, мојот речник, и мојот воздух. Секако дека не може една Куељо ретарда да биде на исто ниво со Хесе, или еден Хесе со Хегел. Значи и во литературата има хиерархија луѓе разберете, како што во музиката турбофолк и џез не може да бидат исто. И ако вашата желба за читање произлегува првенствено од тоа колку треба вие да се пофалите утре дека сте прочитале, или дека тоа е тренди, ве молам не си го трошете времето на мене бидејќи нема да ви биде убаво поминато тоа време, преферирам мрчење и солење памет на вакви теми, чисто дека ми се може и дека го немате интелектот да се одбраните, исто како што го немате интелектот да селектирате што треба да читате и кога и зошто.
    Покрај тоа што треба да читаш, треба да научиш и да читаш помеѓу редови и секогаш да копаш под површината на напишаното, и позадината на напишаното, и кога ќе ја откриеш пак да оставиш простор за сомнеж. А не ко слепци за стап се фаќаат за се што ќе дојде на дневен ред на некој неофицијален трендсетер.
    Почитувам читање од љубов, читање макар и со сила ама квалитетна литература, читање со вистинска цел. Убава е литературата ама таа нема место во модата и разберете дека книгата не е моден додаток.
    Што се случи на познатиот цитат „подобро да ме мразат за тоа што сум отколку да ме сакаат заради нешто што не сум“? Децава како се лепат за трендови ко муви за коњски газ, фала богу што сега читање е ин, утре којзнае што ќе дојде.
    Си има некоја убавина и во тоа да бидеш модерен, ама ако можеш да го изведеш. Сепак, авангардата секогаш ќе биде повисоко од модата.

Buttterfly, Cacy, ilipili and 12 others like this.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

За 30 год ќе си купам брод , ќе си направам ваква фризура , ќе набавам поволен папагал и ќе викам

- "ARRRRR IM A PIRATE ! "

16. arontt

arontt Популарен член

Кефој суум! :rofl: :rofl: :rofl:
    Како ми е тргнато во последно, ми се насмевна и мене среќата. Ама нека си се смее подолго, подобро ке биде :rofl: :)

17. Kathlin

Kathlin Истакнат член

СДК дека се што ми треба во моментот е некој бед бој и пиво 8)

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Многу сакам кога ке се навратам во моето детство.Да ги ислушам песничките кои сум ги пеела на сет глас. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=m12T99P-pE8

Ја паметите оваа?еее колку популарна беше во мое време .
    Направив колач,убав чоколаден уште само да се испечи.Повелете форумџии :)

Stoimenovska likes this.
  19. imelda

imelda Популарен член

Открив државна тајна! :D

Пред да крене интерпол по мене со пушки и митралези, да објаснам, никој ништо не ми кажал, направив 2+2. Значи, пред неко време Грујо се сретна со Вен, кинескиот премиер.(замешав прсти на друга тема, погаѓате на каде вртам муабет? ;) )
    Е така. Се знае на овие прошетки преку ден е бизнис, Грујо обеќа ниви, топла вода, плацеви за фабрики, дрн дрн, муабет. И вечер ќе се водат на вечера, а тука се знае како иде.
    Вен вика ај добро дошли, еве по една жестока, на здравје. А како се вика на македонски на здравје? И иде смеење, кршат јазици, учат заеднички јазик. Ајде по уште една, и уште две, се одврзува јазикот и почнува домаќински муабет. Во стилот на зошто мојата жена има мали цицки а децата ни растат големи, а твоите деца малецки при жена со такви бујни големи... :wasntme: И тука почнат да се зајбават, да си местат братучеди за братучетки, да се осватат, и ајде свате на здравје, ајде свате...и му текнува на Вен, идеја!
    -Знаеш Грујо, ние имаме едно дваесет милиони ергени без невести, а треба да ги жениме. Има моми во Македонија?
    -Абе види Вен, јас како што сум информиран од жена ми која чита фемина, не останаа машки по Скопјево. За другите градови не знам, не одам, ама ќе собереме и по некоја од забутаните села.
    - Е да си ми жив бе Грујо! Овај, свате бе, дај да пивнеме. Туку, не е само за еднаш, ќе ни требаат невести и за во иднина.
    -Види Вен, брат, овај свате бе, хик, ти ич да не му се секираш за тоа. Јас кога ќе се вратам во Македонија, ќе работам на план, ќе повикам цела нација да раѓа, оти дека онака ќе не снема како нација ќе им речам, малку да ги уплашам знаеш. Обеќавме пари да раѓаат повеќе ама за споменици ни притребаа знаеш па.... вака за патриотизам македонија да опстане ќе сакаат, сите се ВМРО знаеш, а ние патриоти сме, оти ако не се ВМРО и они и сите трети братучеди, партали летање од работа, патриоти се, па за кураж ќе фрлиме замка дека со нови закони рози ќе им цветат, абе и ќе работат и ќе раѓаат, немај гајле ти!

Знам, знам, ќе кажам на докторот дека треба да ми смени апчињата. :$

Monna.Monna, Trnche, Lov3 and 5 others like this.
  20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Еее,па никој во светот не сака тоа да се случува,ама ете,природа,ни ние,ни тие сакаме да се случуваат непогоди и да гинат луѓе,ама тоа е. Нека си ја нарекуваат како сакаат. САмо што,за жал па тие со се се замараат и во цел свет се мешаат. Е ете,човек од се треба да се интересира и убаво е ако учиме за се,што ако се информираме како си ги викале бурите,на што викаат супер бура и слично.
    Како што пренесуваат се на светот,нивните трендови,можи па некој ден и ние ќе си крстиме некоја бура супер бура :D Дај Боже да нема де,ама ете,градовите што ни уништија многу род годинава пример,да си ги крстиме мега град,па нека прашуваат тие.
    Дај Боже да се средат луѓето,за нив само ми е жал и за тие недолжни што умираат,а тие што се прават големи научници,многу ме нервираат.

И добро,неќам поќе да пишувам за нив.
    Мене ме интересира и загрижува тоа што пак ќе почни да врни,ќе дојди и снег,па после ќе видиме супер зима. Тогаш ќе си ја крстам некако :D Пак ќе им помогнам овие дена на моите бидејќи и тие се мачат. Секој со разни маки и грижи.

Thread Status:
Not open for further replies.