[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ама ефтини костенииииии..... Веќе ме фатија околу 200 денари кило :@ Ах, веќе не пијам вода кога сум уморна, барем не планинска и ладна, мајкоооо, што ќе беше ова, па ми се чини ќе си ги повратам белите дробови од мака. Ама најдобра бев прееска, зима докторов пинцета да ме прегледа оти немал спатула, и ја :!: а што ќе ми праиш сеа? Сестра ми се посла од смеење, мислам додека не остариме ќе ми се смее. Нови појаки антибиотици, сирупче горчливо ко пелин, витЦ, ама онака до даске и се разбира, многу лути бомбони и прополис у грлце. Ајде нека помине ова веќе, па јас сум заборавила како е да си болен.

Srekicka likes this.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Дали знаете колку е тешко да се носиш со сознание кое е под дебел слој, вкусен како лижавче од вишна,а во него мастика?! Знаете колку е одвратно тешко да се ломиш врз тоа дека некои нешта, некоја љубов, некои моменти никогаш не смеат да се случат?!
    Знаете ли колку тој ми создаде бреме кое треба да го носам за двајцата?! А не ни знае дека некој ќе се јави и ќе ми каже, не ни знае дека луѓето ги интересира повеќе за нас,отколку ние двајцата...
    Му го носам светот, ми ја носи душата...и тука некаде јас треба да бидам возрасната?! За почеток,оставете ме мене да бидам дете и грижете се вие за мене...
    Живот...зошто ме читаш тука кога не правиш промени,кога не ми зборуваш она кое треба да го знам?! А?!
    И сега треба да одам на Халуин журка?!
    Па не сакам...

Патем ме примија. Се радувам! Животниот тек ќе биде далеку подинамичен од идната недела... и сериозните нешта каде се лактаме кога треба, се бориме и го завршуваме денот со пријателите или сосем сами,но не и осамени.

3. kikkki

kikkki Популарен член

Утре пак маките ќе започнат!
    Повторно,всушност можеби ќе завршат,а и никогаш не завршиле...
    Може и ќе завршатбаш утре,нов ден,нови планови,нова среќа,ќе го дочекам утрото.. ;(

4. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Правиме кула од песок на брегот покрај морето.
    Ние се трудиме, правиме, а ете ти бран ќе надојде и со еден удар се‘ ќе ни сруши. Но, ако, ние повторно ќе градиме, и повторно на брегот покрај морето. И повторно ќе надојде бран, можеби помал и само ќе ни ја нагризе кулата, но нека, ние ќе ја поправиме. И веќе знам дека ќе има нови и нови бранови, знае и тој. Не се повлекуваме подалеку од морето. До брановите кулата наша ја градиме. Тој таму сака, а јас го сакам него. Тој е од морето, а јас сум од земјата...

Moira, lunicka, Srekicka and 3 others like this.
  5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Скопјанки, утре ќе ви го посетам Скопјето :) Малку на прошетка, шопинг, да видиме шо има во Сити мол де :wasntme:
    Одам да спијам јас, утре рано рано треба да станвам :*

6. ane.bella

ane.bella Форумски идол

и мене преку глава ми е од ова и ич не ми се пишува за ова,само сакам да кажам фала ти Господе што не спаси и си поминавме со лесно и со Ceнди а и лани со Ајрин,и поштеди не од други вакви кучки :) .значи заклучок од муабетов се донесе тоа е ДЕМОКРАТИЈА,тие си сакаат и си викаат супер бура и цел свет за тоа збори,а ти градот крсти си го супер град и зимата супер зима никој и тебе не ти брани си сакаш си викаш :D PEACE

Attached Files:

7. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Во вакви ноќи ми се легнува под ќебе.
    По толку учење, семинарски, да гледам Бриџет Џоунс.
    Да лизнувам по малку од пола изеденото тоблероне како мрзеливо маче.
    Да се свиткам до него, и да се душкаме.
    Да затворам очи и на сон да ми доаѓа душкањето од пред една минута.

Нека ни е жива и здрава Саде.
    Само нејзината музика може вака како топло чоколадо да ми се разлева низ собата во 10: 34 PM.

http://www.youtube.com/watch?v=1k0nMxO6mu0

Sign out.

kravce, Monna.Monna, Mishela and 7 others like this.
  8. SweetChild

SweetChild Популарен член

СДК дека се изморив.Ме болат мускуливе на рацете,страшно ме болат ! Ама :!: нема откажување ! :muscle:.

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

После смеење доаѓа плачење не за џабе така рекле
    Цел ден го поминав со братучедка ми која одамна ја немав видено, се смеевме, разговаравме, слушавме музика, барајќи низ песните наидов на песнава
    http://www.youtube.com/watch?v=Dy_fEcKaawU
    Насмевката изчезна и се појавија солзите, навистина не сакав да плачам, сакав денот да и го посветам на братучедка ми, да не мислам на ништо, да бидам само со неа, но едноставно не можев да ги задржам солзите, се стуткав во нејзината прегратка и липав, посакував ова да е последно плачење за него, посакував со секоја избришана солза и тој да се избрише од срцево, од мислите, посакував да е ова последна солза за него.

Се прибрав дома, некако успеав да ја вратам насмевката на лицето, не сакав мајка ми да ме види таква, пиев кафе на тераса со брат ми, разговаравме.

Веројатно од утре ќе немам нет :sweat: немам работа, но затоа имам еден куп неплатени сметки :tmi: меѓу кои и тие за интернет :$

10. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

СДК

Внимавај што посакуваш, може да ти се оствари. :) :)

11. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Некад и треба да се прифатат работите какви што се,кога знаеме дека нема да го добиеме саканото,и нема да биде како што некогаш било,дека никогаш нема да бидеме среќни како некогаш,и дека треба да се привикнеме на тоа што е сега.Колку и да сакам,не можам да живеам од спомени.Како што помина доброто,така ќе помине и лошото сега.
    Да се надеваме...

SomeWhere likes this.
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Епа ок, јас не сум разбрала...PEACE!

поарно нека нема никакви бури,а не па супер бури и готово :)

ane.bella likes this.
  13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Јас посакувам да најдам куфер со 100 илјади евра веќе 10 години ....

:envy:

14. martinuska

martinuska Популарен член

Кога дознаа луѓево дека сум на претплата почнаа да ми титкаат да им се јавам. Океј не е проблем за некоја минута, имам доста бесплатни минути.
    Ама сега кога дознаа дека имам и интернет на телефонот почнаа да ми бараат да се пуштат на фејсбук.
    Е тоа веќе ми е работа без осет. Стварно останувам запрепастена и следи нормално негативен одговор на тоа прашање.
    Ај да е нешто битно и да не може да почека би разбрала, ама за да види нотификации и такви ствари... Молим ти се. :emo:

15. danichap

danichap Moderator Staff Member

Понекогаш посакувам да можам да им се препуштам на сите телесни задоволства без да ги почуствувам последиците или грижата на совест.

Но само некогаш :D

Еден бивши ги имаше споредено девојките со чоколадца, примероци за бесплатна дегустација.
    Еххх чоколадца и други тракатанци на сите страни а јас на диета.

karenin likes this.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

It`s better to be in the hell than in my skin right now!

17. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Колку лесно се губи довербата,а колку тешко се добива.Со оваа реченица порано мајка ми цело време ми ја зборуваше за се и сешто, а јас пак не и верував...Ееее сега колку сум уверена дека е ова точно, жал ми е што ти мораше да ми докажеш дека мислењето е точно. Нема проблем кругот се врти само продолжи така.Чао најубави мои феминки да ве нема вас би ми било досадно и глупаво во овој глупав и досаден живот.

18. Talita

Talita Популарен член

Сдк дека денес се чувствувам среќно,задоволно.
    Ја добив првата 5 во дневник :clap:
    А исто така направив хуман гест.Го натерав најголемиот кецар од училница да седни да научи лекција и да одговара за 3.
    Стварно се осеќам исполнето,поооосле долго време :)

А и бившиот ми го разубави денот,бакнеж до него :*

Anna-Banana and teddybear like this.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Некој од горе ме сака многу, интернет имам добро е :whew: :lol:

srcekrsacka likes this.
  20. maryJ

maryJ Активен член

СДК
    1. Не верувам повеќе во “другарство“ - Не постои - секој гледа да те искористи и да те понижи!
    Толку ми станале некои личности одбивни што искрено посакувам никаде да не ги сретнам и никогаш да не сум ги запознала и да биле дел од мојот живот.

2. Ми се оди на некоја планина и никој да не знае кај сум, да уживам во природата и во мирот.

3. Си го сакам сонцето најмногу, само тој ми е моментално најважен (моите не се бројат, тие секогаш се)

Ај добра ноќ на сите :)

Hayley likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.