[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Кога некој ќе ти каже дека има 5000 пријатели на фацебук

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.258
    Допаѓања:
    125.356
    Сезона на топли напивки,уф обожавам.Не одбивам никој,дали за топло кафе,капучино,чај,какао, топло чоколадо...
    Времево дава некој убав спокој,не е правило дека е депресивно.Зависи од нас.
    Сабајле пцуев како да одам на работа,како нема правда,дури и се мислев да не отидам :fubar: ,па како да го напуштам топлиот кревет и парното :)
    Сепак се дотерав,ги најдов омилените високи чизми,новите хулахопки,црвено капутче и црвено чадорче-тоа бев јас :hai:

На midnight.flower, kravce, Hopeful и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.811
    На утро ко шо имав,толерантен е само Андреа Бочели,да ми пее тазе туширан дур ми носи кафе и ме покрива со ќебенце. И тоа nessun dоrma! Се друго беше болно неприфатливо!
    Кое ти е сивилово бе брааааат?

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Ма сериозно живеам на улицата на Љубовта точка! Онаа реалната каде не се глуми лудило, си поставуваме реални цели, гледаме до кај можеме да одиме без да бладаме дека се може толку лесно да се изведе. Купив билет 16 Ноември нов почеток? М? Никако да и избегам на реланоста ама ќе се соочам пак. Така јуначки..

На creshicka, tweety26, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Убаво доцно утро, палачинки во кревет, надвор е темно од облаците, врне како да нема утре, денов е опис за тоа како јас ја замислувам недела. А сепак е само четврток. Рандом четврток. Таков и треба да биде најверојатно. На моменти посакувам да сум во моето омилено кафуленце, да си стојам до прозорците и да си уживам во добро друштво и чај од цреши, или можеби некое убаво топло кафенце со него, ама доволно е добро и вака, мрзливо.
    Низ глава ми се вртат милион невозможни комбинации, планови каде би ги потрошила парите доколку некогаш ми падне бинго, комбинации со моите нови чизми и прикриено задоволство од времево бидејќи ќе можам да ги носам. И, илуминантен заклучок, денов ќе си го посветам на мене, ако не денов, утрово сигурно. Ќе си ја ставам тијарата и ќе си го преуредувам моето кралство, каде под тијара мислам на венче на глава а под кралство мислам на мојот плакар и мојата соба. И ќе си ги лакирам ноктите. И ќе си бидам убава.
    А вечер дефинитивно рум. Да ми се згрее и душата и градите :)
    A да, и ќе си го гледам Петар Пан.

На L-enna, kravce, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

:D :D :D :D и едно што паѓа во несвест од смеење....од кавдаречкиот дијалект посебно...ах ме пресмеа...ми го разубави денот...

ме интересира другиот дел од муабетот 8)

7. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Колку всушност ми е голем проблемот ако можам да се смирам со неколку реда чоколадо?
    Почнав да бројам до десет (реда чоколадо) before all hell breaks loose.
    Паничар сум, параноична и премногу размислувам.
    Понекогаш можам да најдам внатрешен мир и решение за некој конфликт ако си угодам сама на себе.

На midnight.flower, tweety26, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400

Прикачени фајлови:

На Hopeful, martinuska, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    До сега немав обрнато внимание, како едно сочно, буцкасто јаболче може да ти го заслади денот. Ма боље од чоколадо. Или не?М? Како и да е, во овој миг се обидувам да уживам, додека го гледам срцето мое како мирно си спие и се трудам да бидам дел од тој мир. А пак чинииве кои мечекаат в кујна подло се смеат мислат ќе ми расипет нешто. Ха, ма дај....ќе ве средам вас, само да поуживам во вакви мигови кои целосно те прчистуваат и потсетуваат да застанеш и здивнеш, та да сфатиш зошто постоиш.

На kravce, Hopeful, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.823
    Денес е денов, иритирачки. Обично не ми влијае...ама задушница е.

Една запалена свеќа, многу спомени.

Сакам да се качам на Зајчев рид и да се развикам со сета сила. Може од таму ќе влијае а?

Денес немав крцкава брусница за појадок, само песнава.

http://www.youtube.com/watch?v=Xe0i-wRArgg

Скршете нечии светови, можеби ќе ги разубавите, никогаш не може да знаете доколку не пробате. Па така ниту јас.

Мечка страв, мене не.

На kravce, Hopeful, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    Многу сакам да гледам кога штотуку свареното кафе ја испушта топлината ,
    особено во овие есенксо -зимски денови ......
    ме асоцира на одмор , пријателство и топлина и љубов од секаков вид.

На Hopeful, tweety26 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.848
    Сдк студено е времево,се наоблеков јас а сега чоколатцето не ми бега и право кај госип грл.

13. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Сите карти ги продадовме за хуманитарната претстава организирана од страна на Црвен крст. Браво за мене и моите другарки :clap: За 2 дена продадовме 50 карти само во нашето училиште и само од прва смена (може ќе речете малку е, али во нашето училиште нема многу деца. Во нашето одделение сме 13 деца- срамота е, веќе се помалку и помалку деца има :| ) Претставата ќе биде слична како серијата Зет домазет, смешна ќе биде. :)

На Stoimenovska и L-enna им се допаѓа ова.
  14. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Уфф каков ден. 365 работи се сменија :wasntme:

Се чудам како може некогаш да не знаеш главата кај ти е, не знаеш што попрво, што треба да испадне, како и слично, а некад жива досада, цел ден поминува и ништо не мрда од место. Смешно ми е :D

Битно неколку работи завршив, утре пак со некоја обврска плус. Ако, сакам кога сум зафатена со нешто и тоа да бидат дури и 10 часа во денот. Да се случува нешто, нели?

Саат е 2, а јас до вечер што ќе правам? Значи експрес сум за работа, еден куп слободно време.
    Убаво си врне надвор... ќе си се топлам и ќе си гледам филмчиња. 8) :hai:

На tweety26 и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Здраво Ноември!

Месечниот хороскоп ми вели дека ке ми се подобри здравјето и дека ке стојам подобро финансиски овој месец. Дај боже, веќе редно е да се опорави ситуацијава. :worried:
    Сабајле станав си дозволив еден доооооолг жежок туш, и денес сакам да ми биде денот, мирен но и исполнет во исто време. Нема многу каде да се оди и што да се прави на дождов кој патем е прекрасен, па затоа ке си седам дома, ке модифицирам едни кратки сомотни панталони, депилација :!: , и една копа новогодишни филмчиња. :sun: Но пред тоа едно мераклиско кафена тераса и кришки со дебел слој ајвар и сирење.
    Оваа година посебно нестрпливо ја чекам Новата Година бидејки заклучно со 31 Декември еден ГОЛЕМ проблем ке имам помалку- Факултет. А до тогаш, да се пристегнам малку, да не се опуштам бидејки може во последен момент да ми излезе некој проблем. It always does. |(

Тмурно сиво дождливо време, но не и моето расположение. :) :*

На Stoimenovska, ilipili, Hopeful и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Каков гаден ден! Абе јас незнам шо ми е мене ама денес дефинитивно не ми е денот! :!: Уште од кога станав бев гадно расположена. И да, денес ниеднаш се немам насмеано. Не ја сакам есента. Ич. Неќам кога врне, неќам кога дува ветар, неќам кога треба да бидам наоблечена. Сабајле ни утринското кафе не го испив со задоволство, а секогаш му се радувам на мирисот на првото утринско кафе. Ни првото цигарче не си го испушив со задоволство. Ми горчеше. Како удрена да сум со нешто бе.Едвај се натерав да повежбам еден саат.Ама како мрзливо вежбав, некој од страна да ме гледаше ќе си речеше девојкава ја мрзи што живее.И ме мрзи денес, точно. Ни ми се зборува, ни ми се учи, ни ми се гледа тв, ништо не ми се праве. Можам да седам со саати и да зјапам у една точка. Никој не приметувам околу мене. Си мислам да не е за утрешниот колоквиум? Страв ми е, не викам не. Ама аман, трета година сум, ова моето му личи на бруцош не на апсолвент. Секогаш, значи секогаш сум ваква кога е у прашање овој тип на предмети за полагање. А учев.Стварно.И сеа ништо незнам.Применета економика бе. Од лесен материјал професорите и авторите на книгата, го искашкале, го искомплицирале, го расфрале низ книгата па оди ти снајди се. Е така. Таква ќе бидам цел ден. До утре. Додека не помине судниот час. И не сум наспана. Касно легнав, ама некој глуп сон ми дојде, и пак станав.и дремев до сабајле. Кога ми се собира, се ми се собира. Сакам сега да можам да заминам од тука. Да одам на некое топло место.Да уживам.Сама.Да ме пече сонцето... Ама нема.Обврските и факултетот ме викаат. :(

17. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Има ли некое апче, некоја тревка, некој лек против размислување??? Да се спасам, зошто знам дека ова ќе ме уништи!
    Се прокупирам со глупости, па мозоков почнува да ми ги испревртува работите да изгледаат полошо одколу што се. Како во главата да ми се води борба за тоа што е точно а што не...кој е крив а кој не...

Јас сум си најголемиот непријател! :x

На Stoimenovska, sweet-cherry, cinderella5 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Никогаш не сум имала повеќе за учење... се убив деновиве,цело време учење,учење... професорите немаат разбирање,испрашуваат закажуваат тестови,пишуваат кецови,минуси :doh: јас само незнам како 50 страни да научам до утре... имам утре една и единствена шанса за петка,и не смеам да ја прокоцкам,покрај цел ден поминат во учење на информатика изгледа и ноќта вака ќе ми помине... :sweat: Ако уште некој од повозрасниве ми рече дека многу сака да се врати во гимназија,ќе се отрујам!

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Дојде и мојот месец! ^_^
    Ноември, те пречекувам со раширени раце! :inlove:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Ме потсети постот на Ања98.

Моментот кога во средно 50 страни ти се многу а на факултет би бил најсреќен на свет да се само 50 страни за учење. :D #truestory

На midnight.flower, Hopeful, SuperGirl24 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.