[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Го читам ова, за Фрида Кало, и солзи пролеав... Не можам, секогаш ме фасцинира нејзината лудистичност.
    http://pulse.sm-art.info/sta-cete-mi-no ... a-poletim/

Која сила, човеку!
    Во сликите, во преставите, во се’ она што била таа, жена, револуционер, киборг, спој на мит и иднина.

Целосно и се восхитувам. Неостварена мајка - остварена уметница. Ме тера да размислувам, одново и одново, за сите жртви кои времето сакало или не, ги зема.
    Пишувам. Ретроактивно и радиоактивно. Хаха! Се смеам гласно, а дождов сака да ми ги пресече гласните жици. Епа немааа. Ќе излезам после со Мар и ќе и однесам едно топче во облик на маче, во него има пез бомбони. Од јагода. Си купив тренерки. Од Макотекс. Се сретнав со мојата учителка од основно. Ме изгушка под чадор. Остарена, сосема. Брчките ја направиле како скица, како текстура на осамен лист есенски. Ме фати жал. Но, време... Зар може некој да го победи. Иако Витгенштајн самиот рече дека вечноста е тука и сега! И мали грамови ако земеш, како скапа дрога, ќе бидеш вистински човек. Посебен сам по себе и подобар. Супа од карфиол, похован карфиол, чипс од кромид, шминки, ливчиња роза, сето тоа во сиот свој сјај стои на масата во кујна. Зошто шминки? Дап, на мајка ми кармините стојат во фрижидер понекогаш. И се топеле и и смекнувале во ташна. Ех. Лудости, како и да видиш...
    Најдов и џемпер во Певекс, го купив и на себе го натнав и им реков на продавачките само да ми ја исечат етикетата, да не шетам во Тинекс како улава со етикети на грб. Се лизгав низ рафтови. Понекогаш сум прав драматизатор и режисер додека ги меркам луѓето како ги бираат сопствените потреби низ коридорите на маркетите. Бибер. Скапани јапонски јаболка. Пелени. Цигари со упаљач на подарок. Ц кафе и кока кола на попуст. Лентата меле, наплаќа, времето поминува, а јас газам со чизми по дожд, ме боли гајле, гумени се, во торбата имам улошки за цела армија воинки менструалки, туна за локалните мачки што киснат под радијатор во влез, чоколадо и памук за лице.
    Мекнеење. Пишувам, со венчето на глава. Кој раат, ух. Никој нема дома, а сите се тука.
    Да. Понекогаш и до умот е. Како ќе си го наштелуваш.

Идам да читам нешто. Можеби пак ќе ме фати скрибоманија, па ќе навратам.

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Па месец декември, па подготвување руски салати, кифли, мифли, пици, моите омилени бомбици па леле мајко елката ех колку се радувам вака значи. Само ли децата треба да се радуваат на елката и сите убави работи што ги носи новата година?? Ма не ми треба многу снег малку нека падне да биде бело убаво и не толку многу ладно сите се исплашија кога кажаа дека ќе биде најладната зима. Па така викаа и за минатата па пројде. Што побргу ја прифатам зимата и нејзината убавина и топлина толку побргу и ќе помине не? :) Убави нешта следуваат. Позитивни работи.

На Hopeful и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Нема да зборам за тоа како Октомври помина експрес брзо (а помина!), ниту дека сакам Ноември да биде добар кон мене (а сакам!), само дека ќе кажам дека ми доаѓа љубовта. Доаѓа Декември.

Да, за мене Декември значи љубов, голема љубов. Ладен месец, што предизвикува топли чувства кај мене. Ја сакам еуфоријата за новата година, градот украсен со светилки, божиќните реклами, дури и рекламите за Кока-Кола. Сакам се што е поврзано со Декември. Го сакам неговиот студ, како ми ги гали обравчињата и носето. Сакам да носам триста слоеви облека на мене :rofl: , сакам да си носам ракавички. Абре сакам!

Е така, едвај чекам да ми дојде љубовта.

А кога сме веќе кај љубовта и месеците, можеби Ноември ќе ми донесе вистинска љубов. :wasntme: . Who knows?!

Затоа уживајте и бидете среќни, се поминува.

Cheers :d: !

На sweet-cherry, Hopeful, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Сакам да кажам дека јас не сум јас ако не се заседнам на форумов и ми летне времето .. :?:

5. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Te чекав со задржан здив. Те чекав, да те прегнам . Целата твоја непредвидливост, студенило ме плени. Добредојде Ноември. Донеси ми среќа, донеси ми спокој..

Студен ден, нек си ибе мајката. Ако, јас сакам студенило.
    Сакам да се затворам дома, со печени костенчиња во дланките, памучно, меко, ќебенце преку раменици, и пуцкање на огнот од каминот .

Го молам ноември, да ми го затопли срцево, не бива ладна душа со ладно срце. Стопли ме ноември !
    Дај ми ја рамнотежата. Не ме оставај во исчекување, немир.

На kravce, cinderella5 и Doozy им се допаѓа ова.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ќе се ставам на диета до нова година, за да можам цел јануари да јадам... Јеаа... Тоа е тоа - вистинското... :D :D :D
    Потпис: Дебело_среќно_детенце

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Па Ноември било бре. :o Знам дека звучи глупо ама јас ги бројам деновите
    и уште 19 дена ми е роденден :!:
    :D

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.054
    Јас сум тој дебил од човек што седи по кратки ракави, пушта извори на топлина и плус се грее со фен. Мислам дека ме толерираат зошто сум слатка,а знам дека инаку би ме отселиле у рок 5 мин. Безобразлук!
    Еве се освестив,па си облеков и боди,и маица и џемпер и угот за по дома и ме фаќаат ВРУЌИНИ (каков збор е вруќина :D ).

На Neytiri, cinderella5, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Подобро да сум болна и да умрам отколку дебела и грда и сиромашна...Толку!! :(

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

Поголема глупост од оваа.. здравје. |(

На crazylady, antonina, Srekicka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Ја имаш нашата поддршка. :nod:

На antonina, Hipster, cigarce и 2 други им се допаѓа ова.
  12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Ме мрзи да ѕирнам колку години имаш, ама повеќе од 6 не ти давам.

На midnight.flower, Stoimenovska, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Еееее не ми се верува :@ тестот го напишав за 10минути, и ми останаа 2 прашања за кои се мислев цели 30минути како е одговорот. Се изнервирав и на крај станав го предадов тестот си земав јакната и ташната и си излегов. Во моментот кога ја затворив вратата,како да се отвори вратата во мојот мозок и ми текнаа одговорите :devil: :devil: :devil: :devil: да полуди човек ништо друго.

14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Дали има нешто поубаво од скокање?! Скокање на зумба, скокање со него, скокање под тушот. Ама животот бара уште. Многу сметаат дека од скокањето и љубовта неможе да се живее. И дека требаат пари. А моментално нив ги нема. Колку го сакам Вил (од Вил и Грејс). Преубав маж.

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Многу, премногу се замарам со некои работи |( од ништо, правам нешто |( :tmi:

На Chica.Loca, kate21 и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  16. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Ај некој што завршил Право или студира Право нека ми пиши у ЛП иц ан имрџнси! :(

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Не можам да не прокоментирам.
    Секако ќе умреш! Дали сиромашна, богата, убава, грда, слаба, дебела... Никој не е бесмртен.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Да де.Ама сега да умрам, затоа што ако си грд,дебел,сиромашен не се живее!!А се гледа дека ти ова го немаш осетено!

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Али затоа ти немаш осетено други работи кои јас ги имам, па вакви глупости пишуваш. Не знам со кој памет пишуваш, ако воопшто го имаш..

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Па секако дека немаме осетено, зарем се сомневаш во нас, совршените феминки? :emo:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.