[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    "We take it for granted we know the whole story - We judge a book by its cover and read what we want between selected lines."
    W.Axl Rose

2. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    СДК полека, полека ги извршувам обврските. Тестовите, испрашувањата полека завршуваат, петките веке половина заклучени. Добивам се поголема мотивација. Уште љубовта да се помрдне од фазата погледи :D Се зезам.

СДК2 колку е убаво чувството кога некој ке те пофали :)

СДК3 да ми е секој ден ваков супер би било. Само убави мисли низ глава ми се вртат, денес на се гледам како оптимист. И така сега јас се кажав и ништо не кажав. Како и да е се на се убав ден. :*

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Таргетиран: згоден комшија.
    Влез: трети.
    Коса: messy.
    Очи: сиви.
    Поглед: уморен.
    Чизми: валкани.
    Чадор: нема.
    А, па океј, сега се појасни некои работи.

И така. Јас сум Окси и сум студент. Хоби ми е бркање згодни комшии, пуштање машини за перење, возење со лифт, отворање тегли, правење Цедевита и матење Нес. Тоа се работите што ги научив за време на досегашниот студентски живот. А да, и учам чат-пат. Ново ништо нема, освен некои колоквиуми за ден-два. Ве оставам со една ноемвриска:

http://www.youtube.com/watch?v=orVIoKcJcvU

На Mishela, Buttterfly, Shelea и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    И математиката можела да биде забавна ако размислуваш логички, (а ја немам ни 1% логика, ама ајде нешто и ќе трефнам на среќа)и го имаш најдено соодветниот човек за вежбање. :D

Смеење, трескање глупости, учење и 3 часа поминати во седење на иста позиција, повторување формули и пишување, дропки... цело, аха овде било процент, овде износ.
    :yawn:
    Утре прв час тест математика, држете ми среќа! Сакам 5, а се надевам на 4-ка. Всушност не се надевам на ништо, одам таму пишувам тоа што знам... да не се разочарам после.

:hai:

5. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Да се било толку лесно да се убиеш,секој би се убил...

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    17.711
    Луѓе кој не сте го гледале, обавезно да го гледате „Панкот не е мртов“. Лудница е филмот луѓе.

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Изреволтирана сум до максимум.
    Се молам на Господ да ни дај веќе некое арно ако стварно го чува, Господе те молам доста беше, ама стварно доста беше мојте да се нервират за секакви глупости, не заслужват, толку многу се трудат со работата како никој шо не прај, и мислам дека не ги заслужват овие работи.
    Ах да завршам факултет, само да завршам факултет, душата ќе ми се наполни со она шо ќе го видам во очите на мојте, со то ќе бидам само задоволна, со то шо се трудат да ни овозможат да имаме се.
    Можам да замислам во моментот како му е на мајка ми :doh:. Сменвам тема, не можам да мислам на то, тешко ми е :doh: :x
    Сабајле од шо ми беше топлоо не ми се станваше од кревет, нејќев да го пуштам јорганот, времето беше прекрасно, прекрасен помин и на факултет со сите прекрасни луѓе :D
    Си се шлапкав по водата, до автобуска, ама така ко некое дете, жив чоек немаше по улица, и си се вртев, арно шо немаше луѓе :wasntme:
    Helloo :hai: претпоследен месец од годината, иако многу не ми се свиѓаш да ти кажам :wasntme: , мразам ладно време, мразам палта, и такви ми ти работи, ама ако имаш нешто да ме изненадиш, комотно изненади ме :wasntme:
    И Покрај сите проблеми шо ги имам, насмеана сум да, еден другар ми рече како можиш цело време да се смејш? Смајлито ќе те завикаме :D , а оти па цело време да бидам намќор? Нема смисла од такво нешто, сакам да се смеам, сакам да го живеам животот, сакам да бидам среќна, сакам да бидам сакана.
    Да стварно сакам, со него полека полека коцките се местат. Среќна сум :inlove:
    И со овај проблем погоре да биди се во ред, ќе бидам уште посреќна.
    Одам сега, економијата ме чека со топло чајче и ќебенце.
    Сабота го имам првиот колоквиум, феминки држете ми среќа I'll Need it.
    Вие насмејте се и покрај се шо ви прај проблеми во животот, и гордо заминете по патот со крената глава.

Имајте убав Петок и убав викенд.
    Љуби вас Ади.

На firequeenn, mims-89, ludoto19 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Додека си ја лечам настинката на ова ладно време што ме снајде,ми дојде некоја луда идеја.
    Па земав фарбата и од лешник боја или мед боја не ни знам што беше,пробав да бидам смеѓа,или црна,којзнае што ќе искочи.
    И ја подарија на мајка ми фарбата,па бидејќи ме мрзеше да одам до продавница да купам нова си реков ајде со оваа нека биде да видиме како ќе искочи целава работа... :lol:

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752

:D па ако Рак не те насмее Луничка кој ке те насмее :D

На CharmedGirl и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Thursday
    Риби,Ден од седмицата:
    Четврток.
    Ма Комплетно!
    -Поправив две оценки,математика и историја=5.И физика на тест 5че.Хорееееј!

Ете денес сум сколона да им се насладувам на задоволставата што ги нуди животот,што би рекол хороскопот.
    И колку тоа се восхитувам на есенската имагинација,и преубавите бои што ги нуди секој ќош од градот.
    И дождот и зелениот чадор со бели цветови.
    :coffee:

Кога некој ќе те праша дали напиша состав за писмената македонски?
    Ахам да,и еве сега ќе го учам на памет 1 час,или ќе го туткам ливчето под клупа....
    ...наместо да оставам дождот да ја пробуди оргиналноста во мене.

If it's meant to be, it will be.

На Sara123, mims-89, kravce и 6 други им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.868
    Кончно мојот месец.Конечно Ноември.Не дека е нешто посебен поготово транзицијата од топла есен во ладна зима,но мене секогаш ми е посебен бидејки ми е роденден.А, оваа година решив да не му се радувам да роденденот и да не го славам.Си реков доста беше.Не сум дете.Ке легнам и ке го преспијам ко и секој друг ден.И онака ништо не е сменето а нема ни да се смени во една нок.И тамам кога ке помислам дека планот е совршен,дека оваа година ке нема фама ете ги НајБитните и НајБлиските луѓе во мојот живот на 3 недели пред судниот ден да ме прашаат -Супергрл дојде месецот ке биде јакото оваа година,да смислиме некоја тема за роденденот.И во тој момент сфакам дека навистина постојат луѓе на светот покрај мајка ми и татко ми на кои им значам и се радуваат што ме имаат во нивниот живот.Во тие моменти сфакам дека ништо друго на светот не битно.Се доага и се си оди,освен безрезервната љубов на најблиските.
    Единствено нешто што мразам кај себе во тие моменти е што наместо да бидам благодарна за тоа јас понекогаш се осекам осамено.Се осекам само.Осекам дека нешто/некој фали во мојот живот за да биде се како што треба .А веке се уморив.Неможам повеке да го барам.Ми велат кога најмалку очекуваш тогаш ке дојде.Го нема веке долго време,и тоа ми ја јаде душата.
    Понекогаш си викам,некои луѓе се волци.Пишано им е да бидат сами.Барем така се тешам,но за кратко време се вракам во реалноста.Па и волците не се сами,и тие се во глутница.
    Наскоро ке помине уште една година,уште еден Ноември.Ладен и зимски.Понекогаш весел понекогаш тажен.Каков и да е Мој е .Го сакам и секоја година одново и одново му се радувам.Знам дека ке дојде еден Ноември кој ке ми ги исполни желбите и соништата.Мора да ја сподели неговата магија со мене . :)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Понекогаш бремето на нашите желби и посакувања натежнува повеќе од колку што можеме да носиме товар на грбот. Што е жално кога сакаш, а не можеш. Го мразам ова чувство на врзани раце и беспомошност.

На ozbilnazena, ljubam, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Денес за разлика од минатото имаме многу начини на комуникација од телефон, мобилен, скајп, фејсбук и сл. но жално е колку малку комуницираме квалитетно. Од сите страни сме бомбардирани со информации, статуси, фотографии, што забораваме со најблиските да си кажеме искрен збор, само лажни изјави заради имиџ!

14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сдк ке си кажам тоа што ми лежи на душа.
    Заљубена бе,but who cares...и зошто тоа чувство на несигурност ми се појавува?зошто немам доверба во него и самодоверба само заради некои грешки во минатото?Зошто се однесувам како детектив и гледам кој што прави кој со кој бил бла бла бла.Тоа на мене не личи.Па и ако не е по мое не да паничам,војна водам тогаш.
    Не е пмс зошто помина тогаш што е?ми пречи...Со мајка ми не сакам да зборувам на таа тема,а од другарка ке добијам само:Не се замарај.Meне ми е потребен искрен разговор,а не да ме тапша некој по рамо се ке биде во ред.Ми треба туго видување за ситуацијата ама јас не знам или не се осмелувам да побарам.
    Стравот од помислата дека се ке загубам,саканите личности посебно него.А пред некој период и другарка ми ја загубив заради нејзината наивност...Ама нека и е.Таа ја ставив во минатото и како некои друге кои не се заслужни да бидат присутни во мојот живот.За тоа воопшто не жалам.
    Страв ми е да заспијам и кога утредента ке се разбудам дека се ке е поразлично.Од тоа ми е страв.Некоја тешкотија некој камен на душата ми лежи.Си плачам кога ми е потребно тоа,се смеам кога тој е присутен.Ако тоа што ми се случи пред неколку месеци со бившиот го поминав зошто тогаш ова?
    Дали е затишје пред бура?
    Шо брблам без веза ко да е важно бе...ке си се тешам самата...Период е ке помини,сите сме биле на тоа место :^)
    И сега тој се појави,ми се јави а јас скокнав од срека...НЕ СУМ АРНА БЕ :emo:

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Скоје се гради-вистина се гради.
    Навистина почнува да наликува на метропола каде секогаш има што да видиш.Споменци,чуда,музеи,кина и се разбира трговски.Што убаво :) Во Сити мол само го посетив Карфур и убаво внатре ама и на Веро супермаркетот е добар како и во Рамстор.Ми се допаѓа што има производи кои во помалите продавници не ги продаваат.А за макијато покрај Александар и фонтаната немам зборови...Не знаев дека и музика имало што се движи по ритамот на водата...Милина :D

Што ги сакам џентламените во сообраќајот.Кога ќе има само еден пешак и тоа не на пешачки а сепак ти застануваат и ти даваат знак со ракта да поминеш.After you,madam

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.589
    Сдк дека конечно ја земав мојата прва целосна плата ^_^ :dance: :party:

На Sara123, Buttterfly, ViktorijaMari и 16 други им се допаѓа ова.
  17. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Па добро.
    Поклони за роденден сигурно ќе ми бидат резултатите од болница за слабокрвност и првата километарска порака од него на која ќе пишува зошто ми раскинува. :)

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Кратка прошетка со другарка ми, требаше да биде шопинг ама повеќе беше пазарување. Домаќинки бре! :lol:

Него здебелена сум :party: :party: Ми фалат уште толку килограми ама полека, полека ќе бидат. Стомачето ве поздравува :hai: :wasntme:

На bittersweet, lunicka, AnaKarenina и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Добро ми почна Ноември :)
    Денес извадив 5-ка Бизнис и ми ставија две 4-ки :wasntme:
    Уште утре,викенд :clap: Па потоа уште една недела учење и доаѓат советите и завршува првото тромесечие :)
    Некако мислам почна да се доближува зимата,полека,полека...

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    Сношти бев во Париз :inlove: , иако само на сон.
    Толку реален беше сонот што чувствував дека повторно сум таму. Бев толку возбудена што пак бев во Париз, што не знаев на кое место побрзо да одам.
    Бев кај катедралата Нотр Дам и ја гледав, но сега беше ден и можев да ја видам целосно, од сите страни. Беше толку прекрасна, имаше многу расцветани и разеленети дрвја наоколу и сонце што сјајно се отсликуваше во Сена.
    Беше полно со луѓе, имаше убава атмосфера, сите беа весели.
    Повторно ја видов Ајфеловата кула и Светото Срце и кулата Монпарнас и Лувр и така одеднаш пред очи ми помина цела панорама на Париз, исто како да ја гледам на мапа, со сите места и знаменитости.
    Од возбуда и викав на сестра ми во сонот да гледа и и кажував каде се сум била кога бев на екскурзија.
    Си купив и еден отворач со париско човече и на него пишуваше Paris. Подарок бил за некого ама не се сеќавам за кого.
    Кога се разбудив се чувствував убаво, лесно, опуштено (што ретко ми се случува во последно време), исто како да евоцирав спомени од патувањето гледјќи фотографии сместени во стар албум.
    Покрај свесното, можеби и потсвесно мислам за таму, па тоа сега се рефлектира и во соништата.
    Нка има уште вакви соништа, а уште подобро да се претворат во реалност!
    Ах, Париз, ах, колку си прекрасен и колку многу те сакам :inlove: !
    Се гледаме повторно некој ден, ветувам!

Уживајте
    http://www.youtube.com/watch?v=wPjkqISJXXg

На midnight.flower, bittersweet, lunicka и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.